Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Budai Kitörés Emléktúra

2020.01.09. 07:58

Kedves Bajtársak!


Idén is megrendezésre kerül a "Budai Kitörés emléktúra"! A lényegesen nagyobb "Kitörés 60" teljesítménytúrázók rendezvényét tiszteletben tartva, vezetőségükkel egyeztetve, mi egy héttel előbb tartjuk emléktúránkat, hogy a két rendezvény ne keresztezze egymást. Így mindkét túrára el lehet menni.

Időpont: 2020.február 1. (szombat), 16:00
Találkozó: A 11-es busz Nagybányai úti végállomásánál http://www.bkv.hu/busz/11.html 
Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely 6 km, és a hűvösvölgyi gyermekvasút végállomásának közelében álló katonasírig tart. 

Onnan kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz.
Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 50 km-es éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik azt bármilyen okból nem tudják folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fõvárosba visszaszállítani.

Tervezett érkezés:
1. Hűvösvölgy 21 óra
2. Mány, Kitörés emlékmű 8 óra

A Hűvösvölgyig tartó emléktúra során 3 kis bunkert és 4 helyszínt is érintünk, ahol magyar katonasírok találhatók. 

A rendezőség itt biztosítja:

- emléklapok átadását

- a 75-ik évfordulóra különleges pecséttel bélyegzési lehetőséget

- adományokért pár kitöréssel foglalkozó tanulmánykötetet.

Onnan a nagyobb túrára indulók még további négy síremléket, a "Kitörés emlékkeresztet", három emlék- és ismertetőtáblát, egy emlékkövet és egy háborús emlékművet fognak érinteni.
A szervezõk gondoskodnak Perbálon a Kis Kaiser italkimérőben (ismét lesz kitörés mini múzeum kiállítás) és a Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Továbbá egy Robur busszal a visszautazást a kitörés egyik kulcspontjához, a Széll Kálmán térre.

Az emléktúra a kitörésben résztvett harcosoknak, a katonai teljesítménye előtt tiszteleg. Ezért a kitörés lehetséges útvonalain haladva, visszaemlékezéseket és harci cselekményeket idézünk fel, imát mondunk az elesett hősök lelki üdvéért, koszorúzunk, mécseseket gyújtunk.

Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A résztvevõk öltözzenek az idõjáráshoz megfelelően (rétegesen, jól bejáratott, vízálló bakancsban), zseblámpát, fejlámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért előre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Remélem minél többen megtisztelitek részvételetekkel az emléktúrát.

hv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr9515400588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása