Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

boxer.jpg

 

 Sima hétköznap délután elindultunk a Kálvinról villamossal Kelenföld felé a Bordával, hátha történik valami. A Kosztolányin a buszmegállóban punkokat észleltünk, úgyhogy gyorsan lehuppantunk, hogy megnézzük, hogy tényleg övék e az örök élet. Földön ücsörögve várták a buszt, közelebb érve láttuk, hogy csak egy lány és a barátja tarajoskodik ott, de ha már leszálltunk miattuk, akkor a kicsivel is be kell érnünk. Ahogy közeledtünk, már álltak fel, érezték, hogy nem az ő napjuk.
 - Hát ti meg mik vagytok? Érdeklődött Borda, és egy atyai pofont küldött a srácnak, amitől egy fél fordulatot vett és megkapaszkodott a falban.
 - Kezeket fel! Hangzott a hátunk mögül. Tisztára mint a filmekben. Megfordulva, egy nálam fejjel, így a Bordánál két fejjel alacsonyabb reszkető embert láttunk egyik kezében stukker, a másikban rendőrigazolvány. Szolgálatba helyezte magát, de úgy remegett, hogy tényleg aggódtam, nehogy elsüljön a csúzlija amit hol rám hol a Bordára irányzott és közben kérte a megállóban várakozókat, hogy hívjanak neki segítséget. A kilencvenes évek elején ez még fülkéből történt.
 A civil ruhás rendőr olyan szinten stresszelt, hogy nem vette észre, hogy az övtáskámból (zöld patentos, alapfelszereltség ) egy boxert raktam ki az egyik üzlet ablakába. Egy várakozó vén banya beköpött, a remegő zsaru meg felszólított, hogy rakjam el. Természetesen értetlenkedtem, hogy miért kellene nekem egy vad idegen boxert elrakni, de nagyon erősködött, így ment a helyére. Végre megérkezett az erősítés, a karom is kezdett fáradni, meg már kezdtem unni, hogy a Borda körülbelül ötvenegyedszer is megkérdezi, hogy mi a probléma és miért is van ez az eljárás. A punkokat és minket is bevittek a „Zsombolyára” ami legalább fél perc autóval, de kellett a sziréna meg a bilincs. Már én kezdtem komolyan elgondolkodni, hogy csináltunk e valamit tudtunkon kívül, hogy ilyen nagy feneket kerítenek az ügynek. Folyosón ücsörögtetés pár órán keresztül, először még úgy 5 méterre voltunk egymástól, de a Borda kérdezte a ránk vigyázó közeget, hogy beszélhet e velem. „Csak akkor, ha az ügyről nem esik szó” A Borda csak ennyit kérdezett „Te Miki, miért vagyunk mi itt?” azonnal átvitték egy másik folyosóra.
 Végre kihallgatás, miután tisztázódott anyám neve, lakcím stb. jött a kérdés, mi történt a megállóban? A Borda volt előttem, úgyhogy kicsit idegroncs volt alapból a tiszt, de amikor kiderült, hogy nekem is repedt rossz a memóriám és nem emlékszem a pár órával ez előtt történtekre akkor kicsit tördelte a kezét gépelés előtt. A boxerre simán mondtam, hogy az ablakban volt és a kollégája rakatta el velem, ettől sem lett jobb kedvű.
Még egy kis ücsörgés, ekkor már ülhettünk egymás mellett.
Egyszer csak jön a punk meg a csaja: „Figyeljetek srácok, nem teszek feljelentést az úgy jó lesz?” Aki ismeri a Bordát, tudja milyen az az önelégült hóhér vigyor amit teli arcból nyom ha elégedett, ez következett, és bólogatás „Az nagyon jó lesz”. „Igazából nem cigány vagyok, hanem zsidó, tudom, hogy ez csak félreértés, megadom a számom hívjatok majd és megiszunk egy sört” Mivel mindketten nagyon vigyorogtunk és helyeseltünk, hogy az mennyire jó lesz, észbe kapott és a szám megadása nélkül elsomfordáltak. Behívott minket az ügyeletes és elmondta, hogy most az egyszer mehetünk, de, ha még egyszer meglát minket ,akkor tuti a fogda. Természetesen a Borda megkérdezte, hogy végül is miért kellett itt ülnünk ennyi időt. A válasz annyi volt, hogy azonnal takarodjunk. A Borda a Kálvinig értetlenkedett az eseten, de már meg sem hallottam, csak sajnáltam azt a fasza boxert ami jó párszor segített a sétálgatásban.


Emléktábla avatás

2019.12.01. 13:48

Kedves Bajtársak!

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, Varga László vadászpilótánknak emlék- és ismertetőtáblájának avatójára.
Időpont: 2019.dec.15 (vasárnap) 10:45
Találkozó helyszíne: Telki, Tulipán utca végén, erdőszélén - gépjárművel érkezőknek javasoljuk, hogy Budakeszi felöl Telkire érkezvén, az első körforgalomnál a temető felé parkoljanak.

Varga László pilótánk, szeretett fővárosunk légterében, egyenlőtlen kűzdelemben vívott légiharc során áldozta legdrágábbat - az életét - a haza oltárán, 1944.december 11-én.
A lezuhanásának helyszínéhez együtt gyalogolunk (kb.1 km), ahol katolikus pap jelenlétében, minden résztvevő megismerheti hősi halált halt pilótánk életútját. Továbbá megtudhatjuk annak az érdekes kutatásnak a részleteit, amely a lezuhant gép darabjait megtaláló gombaszedők jelentésétől, egészen a vadászgép és pilótájának beazonosításához vezetett.

A 2020.február elsején, szombaton tartandó "Budai kitörés emléktúra" útvonala, érinteni fogja e helyszínt is.

  Kalóz

cats-crop_1.jpg

Bemutatkozott az Artisian

2019.12.01. 12:56

arti.jpg

Köszönöm:
Micsoda ragyogó éjszaka, amelyet jó barátaink szerveztek Anglia északkeleti részén.

Artisian debütáló fellépése volt, aki nem okozott csalódást, és kiváló anyagot készített saját anyagából és néhány Skrewdriver dal feldolgozásából. Aztán áthaladtunk a repertoárunkon mindenkit bevonva, és együtt énekelve kedvenc dalaikat. Kiváló éjszaka volt és nagyszerű részvétel is. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött, és mint mindig, folyamatosan megmutatta támogatását. Szeretnénk köszönetet mondani Artisiannek az összes kemény munkájáért és üdvözölnénk zenei ellenállásunk családjában, ahogy az egyik északkeleti vezetõ tegnap este mondta.

Thankyou:
What a Brilliant night organised by our good friends in the North East of England.

It was a debut appearance from Artisian who didn’t disappoint and carried off an excellent set of his own material and his own outtake of some Skrewdriver songs. Then we flowed through our set getting everyone involved and singing along to some of their favourite songs. It was an excellent night and a great attendance too. We would like to thank everyone who came along and like always continually showed us their support. We also like to thank Artisian for all his hard work and welcome him into our musical resistance family as one of the Lads from the North East said last night.

RUN SILENT! RUN DEEP!

Forrás: Benny (Whitelaw) Telegram

Feloszlik a Code 1

2019.11.28. 12:17

c1a.jpg
13 év zenélés után feloszlik az angol Oi! banda a Code 1. A döntést személyes okokra hivatkozva hozták meg, januárban adnak még egy búcsú koncertet.

c1.jpg

süti beállítások módosítása