Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

excalibur.jpg


 

Az idén, 1997. április 26-án került megrendezésre a lassan tradícióvá váló Rudolf Hess emlékkoncert.
A találkozó a Batthyány téren volt, ahonnan a megszokott rendőrségi tortúra után fegyelmezetten vonult a közönség a koncert helyszínére. Az eddigiektől eltérő, és kissé szokatlanul elrendezett helyiség a BVSC sporttelep klubjában volt. Talán kicsit feszélyezte az embereket a rengeteg üveg és a sok lépcsözés a büfétől a színpadig.
 A buli 8 óra körül vette kezdetét: a budapesti Nimród lépett először színpadra. A zenekaron látszik, hogy kezdenek összeszokni. Kb. 40 perces müsorukat a közönség figyelemmel hallgatta, de még nem érződött a buli igazi hangulata. A koncert remek volt, reméljük hamarosan demón is hallhatók lesznek. A másodikként fellépő   Valhalla jól ismert számaira megkezdődött a beindulás. Remek volt a műsoruk, a közönség velük együtt énekelt és páran már meg is mozdultak. A zenekarból talán csak a dobos lógott ki egy kicsit, de úgy hallottuk amúgy is problémáik vannak vele. Reméljük minél hamarabb megoldást találnak rá.

nsg1.jpg
 A Valhalla után következett a cseh vendégzenekar, az Excalibur. Érdeklődve figyeltük a Magyarországon először koncertező bandát. Remekül adták elő a CD-jükről már jól ismert számokat, meglepő volt, hogy a magyar közönség mennyire ismeri a zenéjüket. Koncertjük alatt végig remek hangulat uralkodott, és mint hallottuk, ők is remekül érezték magukat, bár a koncert végére megfogyatkozott a közönség, talán a kicsit hosszabb müsor miatt. Saját számaik mellett sok Skrewdriver. feldolgozást adtak elő, ami mindig sikert arat. Bővebbet a zenekarról a velük készült interjúból tudhattok meg, amely reméljük a következö számban megjelenik. Negyedikként a szekszárdi Út és Cél foglalta el a színpadot. Ez volt a második fellépésük, kár, hogy csak kevesen voltak rá kíváncsiak. Jó a zenéjük, talán ez énekes figyelhetne egy kicsit a szövegek érthetőségére.

nsg2.jpg

 Utoljára az Archívum került sorra. Mivel elég későn kezdtek, sokan már hazaindultak, így elmulasztották az est legjobb koncertjét. Az ottmaradók remekül szórakoztak, hatalmas pogózás vette kezdetét, sok fiúról lekerült a póló, és valaki még a tincsét is elvesztette buli közben. Az Archívum újra magára talált, reméljük sikerül mindig ilyen hangulatú koncertet adniuk, és készülnek a nyáron megrendezésre kerülő 5 éves szülinapi bulira. Miután sikerült lejönniük a színpadról, a Nimród próbálta életben tartani a bulit, de ekkor már szinte mindenki hazament. A rendezőknek most kezdődött az igazi munka, a takarítás és rendrakás! Mindent összevetve egy jó koncertet láthattunk. A hely és a hangosítás nem volt a legjobb, de ezeket szerencsére a zenekarok teljesítménye kiegyenlítette. Soha rosszabb koncertet

utescel.jpg

A fenti képen az Excalibur az alsón az Út és Cél látható, mind kettő saját kép, egy félautomata kompakt fényképezőgéppel készítettem.

Kiegészítés a cikkhez: A tincs levágása az én ötletem volt, '97-re már senki nem hordott tincset ns bulin. A srácot másfél-két éve ismertem, mindig jó arcnak tartottam, minden bulin ott volt Pesten és Eger környékén is. A koncerten két kelenföldi sráccal beszélgettem amikor megláttuk a srácot, ekkor dobtam fel, hogy vágjuk le a tincsét, viccnek szántam, de a két srác már ugrott is és az NSH-nál rendszeresített rugóskéssel levágták a tincset.
Évekkel később tudtam meg, hogy a srác nem volt skinhead igazán, egyszerűen csak jól érezte magát közöttünk ezért hasonlóan öltözött és jött minden bulira. Az eset után nem láttuk többet. Ennek fényében sajnálom ami történt.

A beszámoló az NSG (NS Girl) 2. számában jelent meg. A cikkért és a szkennelésért köszönet Mikinek..

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr115236650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása