Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kitörés emléktúra 2019

2019.01.19. 11:54

hpim3622.JPG

Kedves Bajtársak!
Idén is megrendezzük a "Budai Kitörés emléktúrát"! Az emléktúra politikamentes megemlékezés, kizárólagos célja, a magyar katonáink, és akkori szövetségeseink katonai teljesítménye előtti tisztelegés. Hiszen az 1945.február 11-én megindított kitörés, a második világháború egyik legreménytelenebb katonai vállalkozása volt. Akik nekivágtak kialvatlanul, legyengülve, étlen-szomjan, ennek az emberfeletti küzdelemnek, azok bátorságukkal, önfeláldozásukkal, példamutatásukkal, hűségükkel, örökre beírták nevüket, a magyar történelem legszebb lapjai közé.
Időpont: 2019.február 2. (szombat).
Találkozó: 17:00-kor a 11-es busz Nagybányai úti végállomásánál. 
Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely a Hüvösvölgyi katonasírig tart. Ez 6,3 km-es táv, amelyet a harci cselekmények felidézésével, megemlékezésekkel, kb 4 óra alatt teszünk meg. Emléklapot és kis, kerek kitűzőt minden emléktúrázónak adunk. 
Majd onnan kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz.
Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 50 km-es túrázás. Az emléktúrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják azt folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fõvárosba visszaszállítani.

A Hüvösvölgyig tartó emléktúra során, 4 helyszínt is érintünk, ahol magyar katonasírok találhatók. Onnan a nagyobb túrára indulók még további 4 síremléket, egy kopjafát, egy emlékkeresztet és egy háborús emlékművet fognak érinteni. Ami az idei emléktúrát egyedivé teszi, hogy Anyácsapusztánál, egy emlék- és ismertetőtáblát fogunk felavatni, amely az ottani harci cselekményekről, azok hőseiről, áldozatairól ad leírást.
A szervezők gondoskodnak az út során, egy ponton meleg teaosztásról, zsíroskenyérről, végül Mánynál, a kitörés emlékműnél névre szóló emléklapok, ezüst szegéllyel és gót betűkkel hímzett "Kitörés emléktúra 50 HS" karszalag személyes átadásáról. Továbbá biztosítja bérelt busszal a visszautazást, a kitörés egyik kulcspontjához, a Széll Kálmán térre.
Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A részvevők öltözzenek az időjáráshoz megfelelően, jól bejáratott, vízálló bakancsba jöjjenek, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúkért, egy-egy szál virágért és emlékmécsesek elhelyezéséért előre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal fedett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.
A Budai kitörés emléktúrárán mindenki saját felelősségére vesz részt, a megjelentek kötelesek a rendezők utasításait betartani! 
Remélem minél többen megtisztelitek részvételetekkel az emléktúrát.

hpim3649.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr2414572420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása