Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nacionalista Hullám 7.

2013.11.09. 13:28

A közelmúltban jelent meg a Nacionalista Hullám 7. száma
Kiváló, a régi fénymásolt időket idéző nyomdában készült "fanzine'. Az első 5 szám még valamikor a skinheadeknek készült, az utolsó kettő már kicsit szélesebb réteget szólít meg, azért reméljük ez a tendencia majd valahol megáll és nem lesz olyan, mint a Magyar Hang mely már olyan széles rétegnek szólt, hogy egy-egy cikk miatt szinte senki sem vette meg.

A legutóbbi számban olvashattok egy Révület interjút, néhány koncert beszámolót, lemezkritikákat, újságajánlót, a viszonylag ismeretlen spanyol Irminsul zenekarral készült interjút, továbbá Stratégia interjút melyben az újdonságok mellett felelevenítik a kezdeti időket. Olvashattok még a Magyar Hang készítőjével és egy magyar dudással készült interjút, beszámolót a 2012-es Orosz menetről, bemutatót a Hard Lineról és további érdekességeket.

Skinheadek csoportok?

2013.11.09. 10:46

Nem tudom kinek mennyire tűnt fel, de nekem nagyon, hogy az egykori skinhead csoportok, szervezetek tagjai lassan tornacipős fiúkká vedlenek-vedlettek.
A Hungária skins még felsőruházatban őrzi a skinhead múlt emlékeit, de a többségük már kizárólag csak sportcipőben látható.
A Blood and Honour Hungary szintén hasonló cipőben jár, szó szerint, de náluk már gyakran a felsőruházat is inkább márkákhoz köthető és nem a skinhead külsőséghez.
A BHS Crew az egykori Borsod-Heves Skins utódja, tagjai ma már szinte kizárólag HC-H8core-NSHC körökben mozognak és az öltözetük is ehhez köthető.
Skins4Skins, ők is többnyire sportcipőkben láthatóak, bár még ők kötődnek a legjobban a skinhead külsőségekhez.
Pannon Skins, bár ez a csoport már nem létezik, de mégis az ő egykori tagjaikon (és az Oi-kor zenekar rajongóin) látható a legtöbb Martens, Harrington, bomber és ott látható még mindig a legtöbb kopasz fej.
A hazai Hammer Skins a egyik legkisebb létszámú csoport itthon, velük ritkán találkozom, de ők szintén viselik a skinhead külsőségeket amikor összefutunk.

Mos-oi CD

2013.11.09. 08:39

Akik megfordultak az Oi-kor vagy az Óbudai fiúk + a Ramon koncertjein már az év első felében hallhattak pletykákat a legendás zenekar stúdió felvételéről, majd az erdélyi turné után Zala többször tett célzást a felvétel elkészítéséről a színpadon is. Akik ott voltak a két említett zenekar óbudai koncertjén már ízelítőt is hallhattak két szám erejéig az elkészült felvételekből és láthatták Ramon kezében a CD borítóját.

A CD 9 számot tartalmaz, a legendás 1983 februári koncert teljes repertoárja megtalálható rajta valamint a későbbi demóról is hallható pár szám (Emlékezz, Szennyhullám, Állj át, Ziga-zaga oi!). Aki ismeri az eredeti felvételeket annak feltűnik, hogy a koncerten elhangzott számokból hiányzik a lendület, Ramon szerint azért, mert az egy koncert volt ez pedig egy nyers stúdió felvétel, véleményem szerint ebben is van valami, de talán inkább az eltelt 30 év az ami rányomja a bélyegét. a fiatalos lendület az ami hiányzik egy kicsit a számokból (ugyan ez a helyzet az Egészséges Fejbőr legutóbbi CD-jével is). A demóról ismert 4 szám magán viseli az énekes jelenlegi zenekarának a kéznyomát, hangulatában jobban hasonlít az Óbudai fiúkra, mint az eredeti felvételekre.

Erre a CD-re már nagyon régóta vártunk, szerintem nincs még egy felvétel a világon melyre ennyit vártak volna az emberek. Végre jó minőségben hallhatjuk azokat a számokat melyeket eddig csak agyon másolt kazettákon vagy még rosszabb minőségű mp3-as felvételeken hallhattunk.
Bár Ramon eredetileg a november 16.-ai koncertet jelölte be, mint a CD hivatalos megjelenésének dátuma, de az ismerőse (és facebookos ismerősei) már régen beszerezhették tőle a felvételt, csak egyetlen kérése volt,  a koncert napjáig senki ne tegye fel a világhálóra. A CD ára 500Ft, ennyit gondolom azért minden rajongó ki tud fizetni érte, még a jelenlegi gazdasági helyzetben is.

süti beállítások módosítása