Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pannon Skins mozgalom

2010.07.13. 13:51

Valami lelkes úriember útjára indította Pannon skins mozgalamat az iwiw-en:

"A Pannon Skins Mozgalom az 1980-as évek közepén alakult.Ez volt az első radikális csoport amelyik összefogta a hazai bőrfejüeket.A mozgalom súlyos csapást mért a hazai Punk mozgalom tagjaira.Az állandó rendöri megfigyelések és az elhiresült Köbánya kispesti balhé után a rendszer börtönbe küldte a tagok nagyobb részét."

A fent idézett szöveggel reklámozza a dolgot, ebből természetesen egyből kiderül, hogy semmi köze az egészhez, hiszen 1988-ban indult a PS, ez pedig már inkább a vége a '80-as éveknek. A PS tagjai közül "csak" egy embert küldtek börtönbe, ez pedig nem volt a nagyobb része. A PS nem fogta össze a hazai bőrfejűeket, épp ellenkezőleg, kiemelkedett közülük, mind tetteikkel, mind szellemileg. Továbbá egy Oi-kor számmal folytatja a mozgalom reklámozását, pedig a PS-nek volt indulója, amit a Pannon Skins együttes játszott és stílusosan a címe ez volt: Pannon Skins.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr412149054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

írmagjátis 2010.07.13. 23:20:10

Meddig működött a Pannon Skins?

Odin88 2010.07.14. 00:52:29

Gyakorlatilag pár hétig, legfeljebb néhány hónapig. Persze a tagjai már évek óta ismerték egymást és sokan még a mai napig is tartják a kapcsolatot.

kaloz14 2010.07.15. 09:13:24

Még annyit kiegészítésként, hogy egy téglalap alakú, feketével hímzett szélű , fehér mezőben, hímzett fekete kettőskeresztet hordtak felvarrva a bomberjük bal vállán, a kis zseb felett.
1989-ben, amikor ejtőernyőzni kezdtem, az edzéseken Kovács Zsolt Pannon Skins tag még akkor is hordta a bomberdzsekijén. Akiről én úgy tudom, hogy tagjai voltak a Pannon Skinsnek: Dudi, Zala, Balla, Kovács Zsolt, Rock'n'Roll, Tatyi, Dagadt Árpi, Ramón, Totya. A Bubó-ban nem vagyok biztos. A névsorból jól látszik, hogy gyakorlatilag szinte mind óbudaiak voltak a tagjai. A listáról várom a véleményetek, kiegészítéseteket.

Odin88 2010.07.15. 09:41:26

A felvarrójuk pajzs alakú volt. Bubó nem volt tag, és Totya sem. A felvarrókat Mobil édesanyja készítette.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2010.09.09. 09:12:24

A lelkes úriembert biztos jó szándék vezérelte,de valóban ontatlan infókkal.A PS tagok közül Dudit és Zalát személyesen is ismerem.(És ezekből az évekből Odint is:) )akinek igaza van,a Pannon Skins egy eszmei krém volt,akik nem feletteállóknak érezték a többinél magukat,hanem egy éldamutató magot kéeztek a mozgalmon belül.Sitten közülük csak a Dudi volt,ha jól tudom.
süti beállítások módosítása