Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Agnostic Front

2009.12.18. 10:47

A múltat a balosok szeretnék maguknak kisajátítani (vajon honnan vették az ötletet) nem csak az angol zenekaroknál, hanem már az Agnostic Frontnál is. Az köztudott, hogy az Agnostic skinhead zenekarként kezdte, ezt nem is tagadták (értelme sem lett volna hiszen szerepeltek a Crash magazinban is amit a '80-as évek közepén nálunk is be lehetett szerezni), de mindig úgy nyilatkoztak, hogy szégyenlik. '90 körül beestem egy HC bulira ami a Havannán volt (a bulit betámadták a romák, a punkokat bűrhajúnak nézték, de nem volt semmi komoly) itt vettem egy Pánik nevű zine-t amiben volt egy velük készült interjú fordítása ebben is ezt hangsúlyozták ki elsősorban, hogy már elfordultak a múltjuktól, az újság balos beállítottságú volt, ha a zenekar is az lett volna korábban akkor ezt nem így állították volna be, gondolom.

Dalszöveg ismét

2009.12.16. 09:31

A '90-es évek végén az egyik tehetséges zenekarunk egy német kiadónál szerette volna megjelentetni a lemezét. Ehhez tudni kell, hogy ott akkoriban is elég szigorúan rá voltak állva az ilyen témára az illetékes szervek, de mivel magyar nyelven énekeltek, zenészeink úgy gondolták nem lesz gond. Meglepetésükre két számot visszadobott a kiadó, mert abban tisztán érthető volt még a német fül számára is a szöveg, így történt meg az hogy kinti forgalmazásra újra felvették a számokat, hazai forgalomba az eredeti szöveggel került a lemez. A két szám:

1. Nemzeti forradalmár - NS mindörökre

2. Dirlewanger - Hunyadi

Mire jó a borító

2009.12.15. 09:52

A korosztályomban sokakat felháborít, hogy a mai napig összekeverik a Mos-oi-t a CPg-vel. Ez a keverés nem egyedi eset, ami egy kazetta borítóval elkerülhető lett volna annak idején. Egy francia válogatás kazettán, még 1990-ben egy 88-as csoport számot Oi-kor névvel tettek közkincsé, itt meg egyszerűen felcserélte a srác a kazetta A és B oldalát amit küldtem neki. Nagyon sokan feldolgozták a Paranoid című számot, köztük magyar zenekarok is, a fiatalabbak közül mindenki a Skrewdrivernek tulajdonítja az eredetit, pedig ezt a Black Sabbath adta elő korábban, a borítón egy apró zárójellel a szám után ezt is el lehetett volna kerülni. Szerencsére ma már divatba jött a több oldalas CD borító, ahol a dalszövegek közkincsé lehet tenni, elkerülve ezzel az ebből adódó félreértéseket (1988-ban ebből is volt gond, de erről majd máskor), de arra már senki sem gondol, hogy itt több információt is meg lehet osztani, hiszen rengeteg olyan szám van amely csak a megjelenésekor aktuális, 10 évvel később már kevesen tudják miről vagy kiről szólt a dal eredetileg. A Vendetta Internet náci című száma óta, sokan szinte gondolkodás nélkül betámadnak mindenkit aki skinhead témában publikál a világhálón, engem legutóbb egy zenei fórumban ért ilyen támadás ahol tilos politizálni, a Blood and Honour nevét még koncertszervezőként sem szabad megemlíteni, ráadásul a fórumban ismert a nevem és címem is. Bár a számból egyértelmű, hogy kikről szól, egy rövid megjegyzéssel a borítón az ilyen félreértések is elkerülhetők.

Baki

2009.12.15. 09:11

Olyan már szinte mindenkivel megesett, hogy a cukrot összekeverte a sóval, az erőspaprikát a nemessel. Az öcsém még valamikor a '80-as évek végén autósampont használt hajsampon helyett.

Mentségére legyen mondva a csomagolása megegyezett a megszokott samponjával és az üzletben ahol vette a hajsamponok között volt, Nagykőrösön a Petőfi utcai Gulyás boltban.

Egykoron harcosok voltak

2009.12.14. 18:05

A közelmúltban rengeteg filmet láttam a megnövekedett szabadidőmnek köszönhetően, sajnos nem sok említésre méltó volt köztük, egyet azért kiemelnék, ez pedig az Egykoron harcosok voltak című. A film jól példázza mi történik akkor, ha egy tisztességes jóra való lány hozzámegy egy "fekete seggű rabszolga ivadékhoz" (ezt az idézetet a filmből vettem), a lány elhagyja a megszokott környezetét, elszakad a gyökereitől, a munkája elvesztése után a férj alkoholista lesz, balhézik (Balhés a gúny neve is), veri az asszonyt. A nagyobbik fiú elszakad a családtól és csatlakozik egy hagyományőrző motoros bandához, a kisebbik nevelő intézetbe kerül ahol a nevelő ismerteti meg az ősei örökségével. A nagyobbik lányukat a nagybátyja erőszakolja meg, aki nem sokkal utánna öngyilkos lesz, ez észhez téríti asszonyt és elhagyja a férjét.

A film nem nálunk játszódik, de akár itt is forgathatták volna, hiszen a történet ismerős, csak ki kell nyitnunk egy napilapot.

Dalszövegek ismét

2009.12.14. 07:00

Régi nagy kedvencem a Kretens nevű zenekar, sajnos mostanra a formáció teljesen más lett mint 25-26 éve volt. A repertoárjukból kimaradtak olyan számok mint, a Hunok vagyunk, Fehér ember, Sárga veszedelem vagy a Skrewdrivertől az I don't like you. A legnagyobb megdöbbenést a 2006-os koncert felvétel meghallgatása okozta, valamikor az Előre vörösök című számot az iskolában uralkodó ideologiai terror kifigurázása írták, a dalban elhangzó szövegek szinte minden osztályterem falán ott virítottak. Ez a dal mostanra a balos punkok himnusza lett.

Tanárok

2009.12.14. 06:33

Általános iskolai harmadikban vagy negyedikben történt az eset, Varga Magdolna volt az osztályfőnököm. Egyik nap hajtogattam egy papír csónakot amire az előző nap látott történelmi film hatására ráírtam, hogy KLAPKA LÉGIÓ. A kedves tanárnő ebből csak a légiót értette és rohant az igazgatóhoz, hogy disszidálni akarok. Szerencsére az igazgató értelmes ember volt és ráadásul történelem tanár.

Szakmunkásképzőben Tóth Ferencné volt az osztáyfőnököm. Akkoriban hard rock és heavy metál zenéket hallgattam (meg a Mos-oi és CPg koncert felvételt), többnyire farmerban és tornacipőben jártam, szimattatyóval amin volt egy kis kereszt formájú medál amit céllövőldében lehetett lőni. Egyik nap az osztályfőnököm odajött és levetette a medált, mondván, hogy a kereszt a horogkeresztet jelképezi.

süti beállítások módosítása