Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

asgradsrei.webp

1. Kezdjük a black metállal. A Night of The Nordic Sun pótolhatja a háború miatt szünetelő kijevi Asgardsrei fesztivált?

- Nem tudja pótolni, de talán emlékezteti a közönséget. Akkor más idők jártak, Kijevben szabadon promótálhatták a szervezők a rendezvényt, komoly belvárosi helyszínek voltak, profi szervezőcsapat és akkor még a német zenekarok is utazhattak fellépni.
De talán most elkezdődik valami Budapesten..

2. Az elmúlt 20 évben a hazai bm színtér alaposan megcsappant, mind a mainstream, mind az ns oldal, úgy látom hazai fellépő nem is lesz a koncerten, azért a közönség megmaradt?
- Talán, talán lesz magyar vonatkozású zenekar is, reméljük hamarosan kiderül hogy össze tudnak-e állni a srácok.
Vannak magyar jegyvásárlók de, igazán nemzetközi lesz a közönség.

3. A koncerten az Absurd kivételével talán az összes nagy név itt lesz, mennyire ismertek, mennyire népszerűek itthon?
- Népszerűek, a mainstream BM rajongók is ismerik és kedvelik őket. AZ NSBM kedvelőinek
pedig igazán csemege lesz őket egy színpadon látni.

oi_patch.jpg

4. Térjünk dallamosabb témára, Oi! zene. Annak ellenére, hogy a korunkbeliek többsége ezen nőtt fel, mégis nagyon sokan gondolják, hogy ez valami ördögtől való dolog és ez kizárólag csak az antifa zenéje? Lehet ez ellen tenni valamit?
- Szerintem sokan tesznek is. Mégpedig azok a zenészek, koncertszervezők akik alapvetően a RAC színtér szereplői és kedvtelésből, a zene öröméért adnak ki Oi! lemezeket, szerveznek Oi! koncerteket, visszatérve a gyökerekhez mind zeneileg, mind a témaválasztást illetően. 
A stílus a brit fehér munkásosztálybeli fiataloké volt, még ha ezt nem is volt szükséges  mindig kimondani.

5. Anglia után Csehország és Belgium a két legnagyobb Oi! zenei hatalom, jó zenekarokkal és nagyszerű fesztiválokkal. Van rá remény, hogy a nyomdokaikba lépjünk és meghonosítsuk újra ezt a stílust itthon?
- Nem hiszem. Náluk ennek komoly hagyományai vannak mind az aktív zenekarok mind az állandó koncertek, fesztiválok miatt. 

6. Itthon a Tar Had a stílus utolsó hírmondója, egy ilyen koncertre van esély esetleg a Bomber Armyt színpadra állítani?
- A Tar Had mindenképp meghívást fog kapni a tervezett Oi! bulira, főleg, hogy a közönség nem láthatta őket a novemberi Hands Across the Sea rendezvényen. 
A Bomber Armyt kérdeztem a kezdetekkor, akkor azt válaszolták. hogy ez egy kifejezetten stúdió project, ez nem hiszem hogy változott volna azóta. sajnos.

tar1.jpg


7. Ha már itt tartunk, mennyire népszerűek a shopban az Oi! zenék?
- Nem kifejezetten. de azért pár London Breed, Crucified, The Pride, Operace Artaban, Oi Project CD már gazdára talált az évek során.  

8. Úgyis tribut dömping van, nem gondoltál még rá, hogy egy-egy régi hazai nagy nevű bandának készíts egy ilyen lemezt (88-as csopor, Z.E.F., Akcióegység, M.A. Skins stb)?
- Nem gondoltam :)  Lehet hogy pesszimista vagyok, de kevés az aktív magyar zenekar egy ilyen összeállításhoz.  

9. Könyvkiadás, akkor kezdtél lemezeket kiadni amikor már alig vesznek az emberek lemezt, ugyanez a helyzet a könyvekkel is vagy talán még rosszabb. Nyilván erkölcsileg szükséges, de anyagilag megéri?
- Nem, de valakinek ezt is meg kell csinálni  :)


photo_2024-02-05_15-39-28_1.jpg

10. Ma már a mainstream könyvek ára is az egekben van, az ilyen kis példányszámú, szűk rétegnek szóló könyvek mennyire eladhatóak ilyen gazdasági körülmények között?
- Úgy vagyok vele, hogy egyszer majd elfogynak.. Eleve nem számítok gyors megtérülésre, így ha 5 év alatt fogy el, akkor 5 év alatt talált gazdára az az 1-200 példány.

11. Hands across the sea 2., ugyanazokat a bandákat láthatjuk, mint az első bulin vagy lesznek új fellépők a tengeren túlról?
- Nem, teljesen más felhozatalban gondolkodok, ami indokolja az elnevezést az az, hogy a főzenekar szintén tengerentúli. Sajnos idén nem tudták megoldani az utazást, de szeretnének jönni.

12. Nyár, kétnapos buli, akkor ez jó eséllyel szabadtéri lesz?
- Nem ragaszkodnék a nyári időponthoz, de a főzenekar frontembere csak nyáron tud szabadságra menni és ha már itt van Európában, kicsit utazgatni.
Igen, a terv szabadtéri rendezvény.

nsbp.jpg

Folytatás következik hamarosan...

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr6218439659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása