Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5 éve hunyt el 樋田雅巳

2023.12.30. 20:48

photo_2021-12-30_06-35-00.jpg

5 éve hunyt el Masami Toida / 樋田雅巳
japán skinhead zenész aki legalább fél tucat zenekarban megfordult basszusgitárosként és énekesként.
Ismertebb zenekarai voltak: Herbertz, Ikazuchi, Red Lion...

a-2223912-1651421153-3856.jpg

3milliokoldus-book-front.png

Kiadónk legújabb könyvkiadványa egy régen esedékes tartozást fog törleszteni az olvasók és a magyarság felé. Lassan 100 év után két másik Oláh György írással kibővítve ismét képbe kerülhet az olvasó a hárommillió koldus kifejezés eredetével és mibenlétével. A könyv nagy erénye a műben bőven előforduló régi szavak, már egyáltalán nem ismert összefüggések és egyéb fontos jelenségek szakszerű és érthető magyarázata.

Itt az ideje, hogy a Horthy-korszakot a maga valóságában szemléljük mentesen a legendáktól, elhallgatásoktól és különféle utólag szépítő történelemhamisításoktól. Ráadásként és érdekességként betekinthetünk Salazar Antonio de Oliveira Salazar Portugáliájába (Estado Novo) is egy négy részes riport keretében, ami Oláh György személyes újságírói megfigyelésein alapszik. Az említett tudósítás a 30-as évek legeredményesebb portugál nemzeti mozgalmát és megvalósult rendszerét mutatja be, amely egyúttal fontos kordokumentum is. A jelen mű egyben szembesítés, elszámolás, kitekintés és magyarázat, amely nem hiányozhat az olvasó polcáról, ha a magyar történelmet a maga egységében és valóságában akarja látni.

Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/peregrinus-lehel-harommilio-koldus-orszaga/

Most pogány vagy keresztény?

2023.12.28. 16:58

Nem akarok vallási vitát indítani, pusztán az érdekel, hogy egy keresztény zenekar miért használ pogány elemeket vagy egy pogány zenekar miért használ keresztény elemeket.
Ez a téma nem új keletű, már a Christian Identity Skinheads album bemutatásakor is felmerült bennem miért van a borítón egy pogány harcos, de amiért ismét eszembe jutott az az új Mjöllnir album amelyen a magyar Zsigmond király által alapított Sárkány Lovagrend címere van az önmagát fojtogató sárkány a pogányság és a gonosz elpusztításának jelképe. (Csak a borítót kritizálom, nem a zenét.)

photo_2023-12-27_08-12-45.jpg

Ennél már csak az a szebb amikor valaki Turulmadaras tarsollyal az oldalán, Mjölnirrel a nyakában harcos kereszténynek vallja magát.
Persze nem csak a zenében vagy a zenekarok követői közt van ilyen, sokszor a szervezetek sem mindig tudják mit akarnak, hosszú ideje keresztényként ismert mozgalom egyik nap I. Istvánról az első magyar királyról emlékezik meg, másnap magukra öltik az István által betiltott rovás írásos ruháikat, felveszik az életfás, Turulos tarsolyaikat és ezekben parádéznak, majd következő nap magukra öltik az ultrajobboldaliság mázát mely szintén szöges ellentétben áll a konzervatív keresztény szemlélettel.
Míg egy embernél vagy egy zenekarnál lehetnek információ hiányok (tudatlanság) azért egy szervezetnél ezt már nehéz elhinni, inkább azt látom egy fenékkel próbálnak több lovat megülni.

legion.jpg
Az év vége meglepetés albuma a Legion of St. George új korongja. Angliából mostanában nem sok minden jót hallani, így azon sem csodálkozhatunk, hogy a megszokottól eltérően nem angol kiadó adta ki a lemezüket.
A srácoktól klasszikus RAC muzsikát kapunk némi punk hatással, amitől csak izgalmasabb, egyedibb lett az egész. Eddig is nagy rajongója voltam a zenekarnak, de ezzel az új lemezzel még jobban belopták magukat a szívembe. A szövegeik nem változtak, megmaradt a megszokott politikai irány vonal, a témák változatosak a napi politikától a mitológiáig sok mindennel foglalkoznak.
A lemezt a PC records adta ki, de a kiadvány tipikusan brit skinhead stílus, 16 oldalas szövegkönyvvel olvasható szövegekkel és jó minőségű szépia stílusú képekkel főként a zenekarról, zenészekről.

Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/legion-of-st-george-anglo-saxon/

 

süti beállítások módosítása