Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

H Music magazin

2023.02.28. 11:28

hungarica_szavazz_magadra_cd_magazin.jpeg
 Mivel nem vagyok Hungarica rajongó így egyértelmű, hogy a magazin fontos számomra ebből a csomagból, elsősorban a ROMER interjú és a nemzeti rock születése cikk keltette fel a figyelmem. Az interjúból kiderül, hogy még idén megjelenik a Nordic Sun kiadó gondozásában a zenekar első demója digipack formátumban, fényképekkel. Bár zeneileg nem volt a kedvencem a kazetta ennek ellenére a korszak egyik meghatározó kiadványa volt és jó érzés lesz mindezt képekkel együtt a kezemben fogni.
Az összeállítás régi emlékeket hozott elő, hisz tízen éves koromban az első bakelit lemezeim közt volt a P.Mobil - Honfoglalás korongja és az István a Királyt pedig úgy hallottam először, hogy a történelem tanárnőmtől kaptam kölcsön a korongokat, aki a ceglédi múzeumban dolgozott főállásban. A Mos-oi! zenéjét punknak nevezni szerintem butaság, a banda oi! zenét játszott oi!annyira, hogy az egyik számuk történetesen 4Skins feldolgozás, persze lehet vitatkozni, hogy az Oi! a punk egy irányzata, de ez az Oi! zene volt az ami a hazai skinhead színteret meghatározta az első 10 évben és a világ legtöbb pontján a mai napig is ez így van, hisz azok a bandák amelyek más stílust kezdtek játszani többnyire el is távolodtak a skinhead színtértől. A cikkben van még egy apró elírás, nem a Fejbőrben, hanem az Oi-korban játszott egyel több spicli. Ezektől az apróságoktól eltekintve a cikk nagyon jó és jól végig vezeti az olvasót a hazafias zene kezdeteitől napjainkig tartó történetén.
A magazin közepén egy Hungarica poszter van, a hátoldalán egy idei naptár.
A többi interjúra még nem volt időm, de az mindenesetre érdekes, hogy Feró is belekerült aki elég fitymálóan nyilatkozott néhány éve a háromakkordos, szláv népzenei alapokkal operáló nemzeti rockról.


 A Hungarika lemez legjobb száma egy lengyel katonadal feldolgozás, melyben egy lengyel hölgy is szerepel.
A többi olyan, mint egy hazafias szövegekkel eljátszott Tankcsapda album amit számomra egyedül Balázs hangja tesz hallgathatóvá. Már az elején leszögeztem, hogy nem vagyok Hungarica rajongó, tehát ennek a lemeznek a megítélésében ne rám hagyatkozzatok. A lemez hangzása egyébként kiváló.
 A digipack csomagolásban van fénykép a zenekarról és van egy 12 oldalas szövegkönyv a szövegekhez illő képekkel. 
Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/hungarica-szavazz-magadra-h-music-magazin/

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr9518060366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása