Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Turán - Éld át a Dalt

2022.07.07. 18:39

cikkbe_turan_eld_at_front.jpg
Nem vagyok nagy nemzeti rock rajongó, nem is igazán költök ilyen lemezekre, ez a korong úgy került hozzám, hogy a hétvégi koncerten a zenekar úgy döntött 50 darabot szét oszt a közönség közt. Ebből jutott egy nekem. Érdekes, a dobozból mindenki kedvére válogathatott, mégsem láttam olyat, hogy valaki kettőt vett volna ki.
A koncert előtt ismertem pár számát a zenekarnak, azt hiszem a Twisted Sister dal feldolgozása után figyeltem fel rájuk. 
A lemezen többnyire vidám hangvételű, hazafias, néhol politizáló, néhol komolytalanabb dalok kaptak helyet, a zenei stílus is igen változó, rock, hard rock dalok mellett egy ska nóta is felkerült a repertoárba.
Amikor bekerült a lejátszóba úgy gondoltam egyszer meghallgatom, utána megy talonba, azóta legalább 8-10 alkalommal meghallgattam, kimondottan üdítő volt a német Oi! bandák után (akiket nagyon szeretek) valami mást hallgatni.
Azt hiszem elég sokat elárul a lemezről az, hogy a várva várt Bomber Army album két napig be sem került a lejátszóba.
Egyetlen negatívumot tudok megemlíteni a lemezzel kapcsolatban, talán két számban is van a hazai motoros rockra jellemző elnyújtott, nyávogós ének (talán Guns and Roses utánzat), ez nem megy az énekesnek szerintem, ezt nem kellene erőltetni, persze lehet, hogy csak engem zavar, másoknak bejön.
Szóval akinek felkeltette az érdeklődését ez a rövid ajánló keressen rá a zenekarra a videó megosztókon és, ha megtetszik neki szerezze be az albumot, amíg még van belőle.

süti beállítások módosítása