Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A napokban érkezett meg hozzám az NSBP kiadó legújabb kiadványa amelyről már hetekkel ezelőtt írtam. Akik követik a blogot vagy a kiadót a Telegramon azok már hallhattak ízelítőt is az albumból, a Get Yourself Tattooed című szerzeményt, melyhez kiváló polkorrekt (értsd: nyugaton is lejátszható) klip készült. Valószínűleg sokan egyetértenek velem, hogy nem ez a legjobb szerzemény a korongon, de sajnos olyan világot élünk, amikor egy reklámnál is figyelnünk kell arra mit és hogyan teszünk közzé a világhálón.
carlsbandbp1.png

Kezdjük a csomagolással, a lemez digipack megjelenést kapott, ahogy azt már megszokhattuk a kiadótól, a lemez Budapesten felvett dalokat tartalmaz, így kapcsolódik a Budapest esti látképe a lemezhez, valamint szerepel a korongon egy Budapest című szám is. A Belső borítón megemlékeznek Krishiről aki többször tetoválta a zenekar tagjait, a hátsó borítón a számcímek vannak feltüntetve, megjelölve minden számnál a dalok forrását és a felvétel időpontját, valamint a fővárosban készült fényképek díszítik a lapot.

a4.png
A koronghoz 16 oldalas szövegkönyv tartozik, melyben a dalszövegek mellett háttér információkat olvashatunk a számokról, zenekarról, valamint minden oldalt fényképekkel színesítenek, a zenészekről, barátaikról vagy a számokhoz kapcsolódó illusztrációként. Úgy gondolom ilyennek kell lennie egy igényes kiadványnak.

a3.png
Aki ismeri a zenekart nem fog csalódni, elsősorban dallamos rock zenét hallhatunk a korongon, a számok többségén érezhető a zenekar skinhead múltja.

Az első dal a Never Surrender még az Antisystem öröksége, aki diszkó zenén nevelkedett kemény rockként jellemezné a dalt, szerintem egy ütős szerzemény dallamos gitárszólókkal. A következő szám a Paradise for Parasites egy könyedebb hc szerzemény dallamosabb refrénnel, amikor először hallgattam a korongot kicsit kilógónak éreztem, de később könnyen megbarátkoztam vele.
A Dirty Politicians még mindig egy Antisystem örökség, ha rajtam múlna valószínűleg ezzel a számmal reklámoztam volna a lemezt, ütős, szókimondó szöveg a mocskos politikusokról.
A skinhead egy Ultima Thule feldolgozás, nekem már már jobban tetszik, mint az eredeti.
A Blitzkrieg egy Warlord feldolgozás, lehet rég hallgattam már az eredetit, de ez nekem jobban tetszik, modernebb, pörgősebb.
A Get Yourself Tattooed egy Ken és Stigger szerzemény eredetileg, ez is az előzőhöz hasonlóan jobban tetszik, mint az eredeti, bár 20-30 éve lehet nem ezt írtam volna.
A Finnish Winter egy Mizanthrop feldolgozás, aki régebb óta követi a blogot már találkozhatott a zenekar nevével, egy igen figyelemre méltó orosz skinhead zenekarról van szó akiket volt szerencsém élőben látni, nekem nagy kedvenceim a srácok, így külön örülök ennek a számnak, az meg hogy a másik nagy kedvencem a Mistreat énekese is hallható a dalban felülmúlhatatlanná teszi számomra a dalt. 
A Plague a Carlsband első albumáról való szerzemény, a dal angol szövegét Big Ed (BFG) segített nyelvtanilag helyessé tenni.
A Budapest című dallal már találkozhattunk a két éve megjelent NSBP válogatáson ahogy a Russian Vodka című szerzeménnyel is, az előbbi egy Omega feldolgozás az utóbbi a Korrozia Metalla szerzeménye eredetileg, nekem mind két dal nagy kedvencem volt.
Összességében egy kiváló lemezt tarthat a kezében aki megveszi, igényes megjelenés, nagyszerű zene, sajnos az orosz-ukrán konfliktus miatt egy darabig nem láthatjuk a srácokat hazai színpadon, de reméljük a háború nem tart sokáig és ismét eljönnek hozzánk.

a1.pngBeszerezhető:
https://nsbp.shop/termek/carlsband-budapest-sessions/

photo_2022-04-20_04-00-07.jpg

A moszkvai rockcsapat Budapesten felvett dalai. Néhány régi szám új hangzással, néhány vadonatúj dal, néhány érdekes feldolgozás, mindegyikük angol nyelven.
Muke (Mistreat) is feltűnik vendégénekesként.
Digipack kivitel, 16 oldalas szövegkönyvvel, mely a dalszövegeken kívül háttértörténeteket és fotókat is tartalmaz.
Részletes lemezismertető hamarosan!!!

A német hazafias zenekarokat nemes egyszerűséggel "Deutschrock" jelzővel illetik, illetve a hivatalos médiában "Új német rock" jelzőt akasztották a stílusra, megkülönböztetve őket a korábbi, többnyire politika mentes rock, metál zenekaroktól. 
A zenekarok többsége - ahogy hazánkban is - elhatárolódik a szélsőjobboldali (rechtsrock) színtértől és politikai nézetektől.
A stílus ősapjának a Böhse Onkelz-et tekintik, hozzájuk hasonlóan a legtöbb zenekar szintén skinhead gyökerekkel rendelkezik és főként az Oi! zenei vonalról húztak át a deutschrock népesebb, népszerűbb táborába. Ilyen zenekarok a Krawallbrüder és a Toxpack is.
Mindenképp meg kell említenünk a stílus kapcsán a dél-tiroli (ma Olaszország) Frei.Wild zenekart, mely hazánkban is népszerű. A zenekar főleg a kezdeti időkben nyíltan hazafias szövegeket adott elő, főleg szűkebb hazájukról, Dél-Tirolról, a népszerűségük növekedésével a szövegeik visszafogottabbak lettek.
A német nemzeti rock tisztán rock zene, hard rock, rock, metál zene, nem tartalmaz népzenei elemeket, a dalszövegeik alapján sorolják a zenekarokat a stílushoz, illetve még egy fontos tényező, hogy német nyelven adják elő dalaikat.



süti beállítások módosítása