Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stúdióban az Archívum

2021.05.29. 05:59

photo_2021-03-27_06-47-45.jpg
Az Archívum telegram csatornáján jelent meg az alábbi hír:

"Friss hír az Archívum zenekar háza tájáról: A héten rögzítésre került egy új felvétel, “Fegyverdealer” címmel, ami a Nordic Sun Records következő válogatás CD-jén fog szerepelni, melynek megjelenése még ebben az évben esedékes. Zeneileg az elmúlt években megszokott stílust visszük tovább, a dalszöveg pedig egyes szám első személyben meséli el egy lélektelen fegyverkereskedő életének pillanatait. A stúdióban az NSBP (Nordic Sun Budapest) project tagjai is felbukkantak, akik egy ütős Bully Boys átdolgozást rögzítettek ugyanerre a válogatásra, amire érdemes lesz várni és ami a “Nordic Power Rock ’n’ Roll vol.2.” címet fogja viselni!"

Hundriver interjú

2021.05.28. 15:14

hundriver_transparent_logo_for_web.png
01. Kérlek mutasd be a zenekart.
Üdvözletem Vasutas, üdvözlet az olvasóknak! Itt Felhő( dob), Peti( basszus) és Retek(gitár-ének), vagyis a Hundriver.

hundriver-extra-panel.jpg

02. Mesélj kérlek egy kicsit a kezdetekről, milyen út vezetett a szóló estektől a zenekarig?
Igazából a zenélés mindenkinél jó pár évvel és zenekarral korábban kezdődött és több stílusban is kipróbáltuk magunkat, ez meg is látszik a saját dalokon. Volt egy időszak kb ’15 környékén, amikor egyedül maradtam, de több B&H rendezvényre meghívtak, illetve a Becsület napi „Welcome bulikra” is, ekkor kezdtem el intenzíven tanulni a dalokat-egy szál gitáron. Maga a „Hundriver” ötlete Macinak köszönhető, még ő dobta be az ötletet, hogy kitalálhatnék valami új nevet a balladás Skrewdriver előadásokhoz. Egy BHH prospect party alkalmával(amikor a Sons of Odin is megszületett), akkor hozott össze ismét a sors Felhővel, majd ő javasolta Petikét, aki régi zenész társa volt. Azóta végre komoly és eredményes munka folyik, de azért eszméletlen élményekben is volt részünk(ami általában egy sörrel kezdődik).

dsc_1528-cropblog.JPG

03. A lezárások milyen hatással voltak a zenekarra?
Nyilván nehezen viseltük, mert megszoktuk,hogy minden hónapban van buli, ami egyben találkozás a külföldi barátokkal. Kicsit olyan céltalan volt az az időszak,mert nem volt mire készülni, de azért nem unatkoztunk, a lemez kapcsán volt utómunka bőven.

hundriver_front.jpg

04. Sokat vártunk a lemezre, mi volt a késés oka?
Rajtunk és a kiadón nem múlt ,az biztos! Igazából a gyártás, ami nagyon megcsúszott, de jobb később, mint soha.

05. Hogy fogadta a közönség a lemezt?
A visszajelzések nagyon pozitívak, mellette rengeteg jó tanácsot, észrevételt kaptunk és ezt köszönjük, csak őszintén, mert úgy tudunk fejlődni. A grafika egyszerűen lenyűgöző, Kertész Eni remek munkát végzett, annak ellenére, hogy nehéz volt elindulni velünk, mert ebben nagyon nem volt tapasztalatunk. Nagyjából mindenki talált magának egy-két kedvenc dalt és ez a változatosságnak tudható be. A keverésbe van egy pár dolog amit másképp csináltunk volna, de erre a jövőben nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni.

eji02.jpg

06. A lemezen minden számhoz egy-egy történet tartozik, kérlek írj ezekről pár sort.
Ez így van, minden dal egy velünk megtörtént eseményekről szólnak, mint például a külföldi túrák (Egy éjszaka Plovdivban, Romeo skinhead lett, Argus skinheads induló), erdélyi hagyományaink ápolásáról (Székelyek vagyunk,Erdély földjén), magyarságunk és Európa múlt-jelen-jövő képéről(Resistance, Kitartás bajtársak!)- vagy épp a zene melletti „szerelmeink”-ről ( Erotika, Hooligans of Hungary). A legmélyebb gondolatok talán a lemez névadó dalában vannak, az „Elhangzott szavak”-ban, ami egy tiszteletadás minden magyar anyának, aki igaz magyarnak neveli a gyermekét, hisz a Trianonban húzott határokat átszárnyalni anyanyelvünk és hagyományaink megőrzésével lehet.

dsc_9899blog.JPG

07. A koncerteken a saját számoknak vagy a feldolgozásoknak van nagyobb sikere?
Próbálunk egyre több saját szerzeményt beépíteni a műsorba, nagyon jó az új dalok fogadtatása, a kitűzött cél nem titok, olyan maradandó dalokat alkotni, ami ha csak megközelítőleg is, de hasonlóan szívhez szólóak legyenek. Ami maga műsort illeti,soha nincs két egyforma sorrend, minden egyes fellépésre más-más dalok vannak repertoáron.

08. Mik a terveitek a közeljövőre? Koncertek, új lemez stb...
Nyáron lesz két külföldi fellépésünk, ahova már-már haza járunk, de közben körvonalazódik a második lemez is. Reméljük itthon javul a helyzet és hazai közönségnek is játszhatunk.

dsc_9486ablog.JPG

09. A közönség a bulizósabb vagy a komolyabb számokat kedveli, nektek melyikek a kedvenceitek?
Természetesen a bulizósabb dalok, de azért kellemesen meglepődtünk tavaly a velencei Rockstrandon, hogy az Elhangzott szavakat mennyien énekelték velünk. Kedvenceink? Az éppen következő a listán, amit előadunk. Mindeniket szeretjük valamiért, vagy a hangulatáért vagy a mondanivalójáért ,ha semmitmondó lenne, nem játszanánk.

dsc_8293-cropblog.JPG


10. Mit üzentek az olvasóknak?
Köszönjük a visszajelzéseket a jövőben is, néha egy megosztás is nagy segítség, ha támogatjátok a zenekart egy lemez megvásárlásával, akkor tudjuk folytatni.
RAC&ROLL, Kitartás és találkozunk valahol! Köszönjük az interjút!

dsc_9489ablog.JPG

süti beállítások módosítása