Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az észak-írországi Mohican Jack lett a Tank Turret új gitárosa.



Hatalmas csomag érkezett az NSBP kiadótól - ezt nem tudom érdemes-e kiírnom mindig, hisz egyértelmű, hogy ki a blog fő szponzora.
 Ami rögtön szemet szúrt, hogy új kisméretű papír szatyor készült a kisebb csomagokhoz. A minta nem, csak a méret változott, fő a környezet tudatosság, természetesen újrahasznosított papírból készült.
 Mint fanatikus matricagyűjtőnek a következő ami szemet szúrt, hogy új matricák is készültek Anti Antifa Budapest felirattal. Mint rövid beszélgetésünkből kiderült az egyik mintából hamarosan póló is készül.

r-16061192-1602752709-7693_jpeg.jpg

Az első CD ami a lejátszóba került a Tank Turret - Track Rash mini lemeze. Amikor megszólalt, hirtelen azt hittem tévedésből a bécsi filharmonikusok Wagner - Valkűrök lemezét tettem be, de pár másodperc múlva felcsendültek a megszokott dallamok és a jól ismert hang, számomra az első szám lett a legütősebb amely a Valhalláról szól. Természetesen mind a 6 szám jól sikerült, a stílus nem változott, mintha az első lemezük B oldala lenne a mostani kiadványuk. Igazán kiadhatnának végre egy teljes lemeznyi anyagot, bár a pletykák szerint jelenleg gitárost keresnek, talán Paul párválasztása is oka lehet ennek a lépésnek, bár a másik zenekarában a Strongholdban ez nem okozott gondot.photo_2020-12-13_20-39-06.jpg
Egy régi nagy kedvencemtől a Skullheadtől két lemez is volt a csomagban, a Victory or Valhalla és a White Warrior + Rock & Roll Resistance CD-k.
Mindkét CD újra kiadás, a kiadó megjelölése nélkül, az egész emlékeztet a régi C18-as kalóz lemezekre, mind külsőre, mind minőségben. A Victory or Valhalla lemezük régóta bakancslistás volt nálam, szerintem ezen vannak a legjobb számaik, de mindkét lemeznek nagyon örültem, gyakran fognak pörögni a lejátszómban.




A No Remorse - See You in Valhalla albuma szintén a bakancslistás albumok közt szerepelt, gondolom ezt sem kell bemutatni senkinek, hisz eredetileg 1989-ben jelent meg, a lemez címadó dalán kívül olyan slágerek szerepelnek rajta, mint az Invisible Empire, Son of Odin, Direct Action stb...
A lemez rendkívül színvonalas kiadás, igényes booklettel.



Brigada Totenkopf  - 1939 Alea jacta est, Őket szintén nem kell bemutatni, a spanyol zenekar a hetedik lemezük megjelenése előtt áll, ez az albumuk 2014-ben jelent meg, erőteljes, gyors mégis dallamos RAC zenéjük igazán fülbemászó, könnyen megszerethető.
r-6011944-1408790482-8370_jpeg.jpg
A kiadvány színvonalas, igényes booklettel, jól olvasható szövegekkel, terjedelmes "köszönet" listával, egyedül egy fotót hiányolok a zenekarról. A dalok mindegyike politikai vagy történelmi tartalmú, talán ennek is köszönhető, hogy minden albumukat másik kiadó vállalta fel (a Hammer Skins kötődésű Distrito 38 vállalt fel két egymást követő albumot) . A pletykák szerint az új albumuk egy most induló kiadónál fog megjelenni.

r-12290951-1540199315-1621_png.jpg
A svéd zenekart szerintem szintén nem kell bemutatni, ők az ezredforduló környékén voltak aktívak, ez az album eredetileg 2000-ben jelent meg, az újra kiadást a Midgard records vállata fel. A kiadó nem fektetett túl sok energiát a kiadványba, a borító belsejében a Ragnarok Records reklámját helyezték el, sem dalszövegek, sem egyéb infó nem található benne, egyedül a tagok keresztneve van feltüntetve alig olvashatóan. A zene gyors és középtempós RAC, a számok többségét angolul éneklik, de svédül is adnak elő pár számot, nekem talán ezek tetszenek legjobban.

Svastika/No-Remorse - We play for you ez egy 1994-es lemez újra kiadása, eredetileg a Nordland adta ki, most a Midgard vállalta fel a kiadást, mit mondjak az eredeti borítót nem merték felvállalni, csak egy homályos kép van a borítón, a borító belsejében ismét csak reklám található. 
A zene természetesen kárpótol a silány megjelenésért, két koncert felvétel található az albumon, mindkettő 1994-ben volt Svédországban, mindkettő jó minőségű úgy, hogy közben a közönség is hallható a számok közt vagy a lassúbb számok közben amikor együtt énekelnek a zenekarral. Bevallom amikor fellépett nálunk a svéd banda még nem voltak a kedvenceim, azóta sokat változott az ízlésem, ma már szívesen hallgatom őket, a No Remorse pedig szintén régi kedvencem, rajongásom értük szintén a Svastika hazai fellépéséhez kapcsolódik, ekkor vettem meg VHS kazettán a zenekar amerikai fellépését tartalmazó felvételt.
403065.jpg

A végére hagytam a szívemhez legközelebb álló albumot, IC1 - Truth will out, az angol srácok dallamos Oi! zenéje mindig feldob, felvidít, nincs ez másként a legutóbbi 2019-es albumukkal sem. 
A lemezt a PC records adta ki, igényes booklet, olvasható szövegek, klasszikus angol skinhead fotók, képek a zenekarról, koncertekről, hangszerekről, közönségről, tetoválásról. 
r-14519813-1576230814-2417_jpeg.jpg

A zene tipikus angol Oi! zene, néhol ska zenei dallamokkal, fúvós hangszerrel, csorda vokállal, szóval megvan benne minden ami ehhez a stílushoz kell, amitől más vagy jobb az részben a zenészek tudása, részben a szövegek amelyek felvállalják a politikai nézeteiket. Énekelnek sok mindenről, a fehér munkásosztályról, a visszatérésükről, skinhead életérzésről, politikáról. 
Amikor a csomagot kézbe vettem a Tank Turretre voltam leginkább kíváncsi, de biztos voltam benne, hogy az IC1-t többször is végig fogom hallgatni ezért is hagytam a végére, nem csalódtam, még mindig ez szól a hangszórókból.


A pletykák szerint egy új kiadó indul, két albummal fog jelentkezni az egyik a már fentebb is említett Brigada Totenkopf a másik egy újra kiadás, új borítóval, melyhez a borítót egy magyar művész készítette. Az utóbbihoz valószínűleg póló is készül.

aryan_rebels.jpg

Nem sokat tudni még a koncertszervezők terveiről, sokan reménykednek benne, hogy márciustól már lehet rendezvényeket tartani, az NSBP kiadó inkább májust célozta meg, ha beigazolódik a tippje és már a határokat is megnyitják akkor egy nagyobb volumenű rendezvényt hoz tető alá.
A kiadó reményei szerint még ebben a hónapban két új lemezzel jelentkezik, egy hazai és egy külföldi zenekar anyagát adja ki, a bejegyzés elején már kiderült, hogy mire eljön a jó idő pólóban sem lesz hiányunk, az Anti Antifa pólón kívül az új lemezekhez is lesz új ruhadarab.
A Töretlen Hittel két évvel ezelőtt felvett anyaga még meg sem jelent, most mégis egy új split albumba vágtak bele, áprilisra ígérték a Patriottal közös anyaguk megjelenését. A lemez a Nordic Sun kiadónál fog megjelenni. A hírt Kane (Patriot) osztotta meg a Telegramon.
Új lemezzel jelentkezik a Kitörés zenekar is valamint a Jogos Lehet A Remény című lemezük újrakevert változata is elérhető lesz az NSBP webshopjában. 
A koncertek hiánya és az alacsony lemezvásárlási kedv lehet az oka annak, hogy a másik két hazai kiadótól nem érkezett friss hír az új kiadványaikról, a BHS tavalyra ígért lemezei is késnek.

Jó hír a hc rajongóknak, hogy az Underground Revolution blog végre elérhető a Telegramon is: https://t.me/undergroundrevolution09

 A fent bemutatott lemezek megvásárolhatóak az NSBP kiadónál, természetesen a lemezek többsége az én ízlésemet tükrözi, a webshopban elérhetőek más zenei stílusú kiadványok is.

süti beállítások módosítása