Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Interjú Angyal Gáborral

2020.07.21. 23:25

dsc_8017-cropblog.JPG

01. Hogy telnek a napjaid mostanában?
 - Szia! Köszönöm a megkeresést, mostanában alapvetően munkával telnek a napok, néha egy-egy koncertre eljutok, jó összefutni a régi barátokkal.

02. Nem hiányzik a színpad?
 - Istenigazából nem mondom azt, hogy nem, de alapvetően a zenélés, az alkotás folyamata, az ötletelés jobban.

03. Nem gondoltál még arra, hogy újra életet lehelj A Csinovnyik Halálába?
 - Felmerült, hogy néhány újabb ötletet el kéne juttatni legalább a stúdiófelvételig, ebben Tala partner is lenne, de koncertkészre élesíteni a zenekart rengeteg munka lenne, ez rövid időn belül biztosan nem fog beleférni az életünkbe.

109726134_327437035376884_2029298268139457516_n.png

04. A zenekar hanghordozói már rég elfogytak, nem gondoltál egy újra kiadásra?
 - Pár CD még maradt, sőt
néhány kazetta is ’96-ból. :Felmerült bennem a gondolat, csak ugye a terjesztés is nehézkes (koncertek nélkül pláne). De ezt azért lehet meglépem. Érdekességképpen a „Nyitott szemmel” anyag megjelent vágott vinyl lemezen is, komoly 10 példányban.

05. Egy régebbi beszélgetésben azt mondtad lett volna még jövője a zenekarnak, vannak esetleg meg nem jelent dalok, dalszövegek?
 - Alapvetően Talának van pár jó ötlete, nekem pedig pár szövegkoncepcióm, ezeket kellene egybegyúrni.

06. Legendás bakelit gyűjteményed van, hány darabból áll?
 - Valóban rengeteg lemezem van, a törzsgyűjtemény 700 darabkörül lehet, plusz 3-400 kislemez, itt nem számoltam bele a „resztlit”, amik különböző gyűjtemények megszerzéséből megmaradtak. Időm komoly részét egyébként ez foglalja le, sokszor próbálok segíteni (nonprofit alapon) számomra fontos új kiadások terjesztésében, a kiadók és a gyűjtőtársak összehozásában.

dsc_8009asblog.JPG

07. Milyen zenéket hallgatsz?
 - Ez jó kérdés, mert a klasszikus (70-es, 80-as évekbeli) főképp angol OI! és punkzenén, meg a RAC-on kívül elég vegyes. Természetesen klasszikus rock, metál (nagy Iron Maiden és Motörhead fanatikus vagyok), de belefér a népzene is. Nagy ritkán egy-egy jazz lemez is belefér.

08. Átlagban mennyi időt töltesz zenehallgatással?
 - Sajnos egyre kevesebb idő jut rá. Nekem a zene „odafigyelős” dolog, szeretem, ha a szövegek jól vannak megírva, a háttérzene nálam nem működik, mert általában rákattan az agyam a muzsikára, és akkor nem nagyon tudok másfelé figyelni.

09. Nyomon követed a hazai zenei életet, ha igen látsz olyan feltörekvő zenekart amelyik ígéretes jövő előtt áll?
 - Részben igen, bár sajnos nem annyira, mint szeretném. Szerencsére van felhozatal, legutóbb a Rebellium zenekar felvételeivel találkoztam, ami tetszett. Utána hallottam a hírt, hogy Tala beszállt hozzájuk második gitárosnak, szerintem jól fog elsülni a dolog!

10. A vírus mizéria miatt rengeteg koncert elmaradt, ez mennyire érintett téged?
 - Sok koncert elmaradt, a Maci által szervezett nemzetközi fesztivált nagyon sajnáltam, az utána létrejött magyar zenekaros koncertre pedig sajnos nem tudtam elmenni. Sajnos a munkával is nehéz összeegyeztetni a programokat.



11. A zenei élet itthon és külföldön is kezd újra indulni, van pár program a naptáradban?
 - Szeptember elején az OI-Kor által szervezett Betyáros hétvégére megpróbálok eljutni, illetve az ez évi ISD Memorial is tervben van, de sajnos ismét bizonytalanná váltak a koncertek a pandémia miatt.

12. Mit üzensz az olvasóknak?
 - Az olvasóknak azt üzenném, hogy támogassák a hazai színteret, jó lenne minél több fiatalt is látni a koncerteken, lehetőségükhöz mérten pedig szerezzék be az új anyagokat, ezzel is támogatva, segítve a zenekarok munkáját. Ha lehet, persze vinylen!!! OI!

Zenei hírek röviden

2020.07.21. 11:16

portada1.jpg
Ingyenesen letölthető az Irminsul - El Goym ha despertado albuma, az albumot az énekes tette elérhetővé bárki számára. A 4 számos felvétel érdekessége, hogy szerepel rajta az Europa nación című szám, mely a Ballagó Idő - Ó Magyarország című szerzeményének feldolgozása, ezen az albumon a korábban megszokottól eltérően fémesebb hangzású és sokkal gyorsabb lett.

A Rebellium zenekar új klipjét már a megosztáskor aggályosnak találta a youtube baloldali közössége, pedig a képanyag jelentős része egy amerikai rapper páros klipjéből való.

 

115879898_575352296463376_7773664355850815787_n.jpg
Megjelent az idei Német jövő napját (Tag der Deutschen Zukunft) támogató CD. A lemezen 12 szerzemény található, nemzetközi előadó gárdától (Scott és Steve a Fortressből, Zurzir, Deaths Head, Mjöllnir, Germanium stb). 

süti beállítások módosítása