Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lemez kritika

2020.07.07. 14:19

Újabb csomag jött az NSBP kiadótól, ezúttal 5 lemez lapult a csomagban és két tucatnyi matrica, aktuális politikai tartalommal és zenekarok, kiadók reklám anyagaival.

1526629978_front.jpg

A Celtic Warrior - The Early years albuma 2004-ben jelent meg, A CD-n olyan dalok szerepelnek melyek eddig csak válogatáson vagy csak bakeliten jelentek meg.  A borító nem túl informatív ellenben kihajtva poszterként funkciónál, ilyennel még nem találkoztam, ha szerzek még egy példányt belőle biztosan kikerül a falamra, addig marad a tokban. 
A hang minősége a megszokott "early years" albumokhoz képest kiváló, érezhető, hogy foglalkoztak vele. A zene a megszokott '90-es évekbeli angol R.A.C., nem akarom nagyon fényezni, aki ismer vagy olvassa a blogot tudja, hogy nagyon kedvelem ezt a stílust. Ez a CD hosszú ideg fog a lejátszóban kopni.
Az album beszerezhető: https://nsbp.shop/product/celtic-warrior-%e2%80%8e-the-early-years/

r-821734-1425895639-9049_jpeg.jpg

A Combat 84 egyik kedvenc angol Oi! bandám régóta próbálok lemezt szerezni tőlük, most az 1984-es Send the Mariners album jutott el hozzám. A minőség sokkal jobb, mint amire számítottam, kivéve pár koncert felvételt, ezek visszaidézik a fiatalságom amikor másolt kazettákon terjedt a zene, de minden felvételnek nagyon örültünk és rongyosra hallgattunk. Az albumon olyan számok hallhatóak, mint a Barry  Prudom vagy a Skinhead.

legion_of_st_george-obedient_unto_death_front.jpg
A Legion of St. Georg szintén egy angol banda, az ének és a hangzás az amcsi punk banda a Dead Kennedys korai anyagait idézi, bár a zene valamivel angolosabb értem ez alatt, hogy Oi! - R.A.C. elemeket tartalmaz. A lemezhez egy szövegkönyv is jár melyben kiváló minőségű képek láthatóak a zenekarról. Nekem nagyon bejön, régi kedvencem ez a banda. Ezzel az albummal úgy jártam korábban, hogy Maci felajánlotta ismerve a zenei ízlésem, hogy félre teszi nekem, de addig gondolkodtam, hogy mit rendeljek mellé, míg végül eladta, később a Loyalty Recordsnál ugyanígy jártam. 
Az album beszerezhető és némi ízelítő is hallható az NSBP recordsnál: https://nsbp.shop/product/legion-of-st-george-%e2%80%8e-obedient-unto-death/
Akinek tetszik ez a zenekar még egy albumot beszerezhet a kiadótól: https://nsbp.shop/product/legion-of-st-george-%e2%80%8e-in-the-footsteps-of-heroes/


r-15220724-1588288923-2373_jpeg.jpg
Nos a bejegyzés elején hazudtam, nem öt, hanem hat lemez volt a csomagban, ugyanis a Bakers Dozen - Fightener digipack tokjában egy DVD is "megbújt", ha már említettem kezdjük is ezzel. A DVD interjúkat tartalmaz a zenekar tagjaival és természetesen a beszélgetések közt koncert részletek is hallhatóak, a végén egy discografia a zenekar eddig megjelent anyagait mutatja be, Nagy rajongója vagyok az angol Oi! zenének, sajnos egyre kevesebb banda játszik ma már ilyet, a legtöbb mai magát Oi! bandának nevező társaság többnyire street rockot, punkot vagy valami még borzalmasabb poposabb sláger zenét játszik. Szerencsére a skót srácok a régi iskolát követik és nem határolódnak el senkitől, sőt a közelmúltban elhunyt skót bajtársnőnk családját is támogatták. A digipack tokban a két lemezen kívül egy booklet található amelyet a zenekarról készült képek színesítenek. Leginkább a korombeli srácoknak ajánlanám akik még mindig hallgatnak Oi! zenét és azoknak a fiataloknak akik kopaszok, Martens hordanak, farmerral és nadrágtartóval.
Beszerezhető: https://nsbp.shop/product/bakers-dozen-%e2%80%8e-frightener-cd-dvd/

estirpe-imperial-tribute-cd-okladka.jpg
A legendás madridi zenekar az Estirpe Imperial számait dolgozta fel 14 zenekar. Többnyire középtempós Oi! - R.A.C nótákat hallhatunk ismert zenekaroktól a világ minden pontjáról. A kiadvány csöppet sem unalmas több zenekar is a saját nyelvén énekel ami nem feltétlenül megszokott egy tribute albumnál. Első hallgatás után három kedvencet említenék az albumról, az első rögtön az első szám melyet három zenekar közösen hozott össze, a második rögtön a második szám melyet a Mistreat alkotta és az énekes hangja, ének stílusa teszi rendkívülivé számomra ezt a dalt, a harmadik a Svornost által készített feldolgozás melyet a női ének tesz különlegessé. A digipack tokban egy szövegkönyv az előadók képeivel található,a borítón Big Ed ajánlása olvasható, amit hiányolok egy fénykép a spanyol zenekarról.
Kapható: https://nsbp.shop/product/various-%e2%80%8e-a-tribute-to-estirpe-imperial-himnos-de-gloria/

107531831_127107282371234_488898732872351410_o.jpg

Közeljövőben olvashattok egy beszámolót a hamarosan megjelenő Hundriver CD-ről, addig is nézzétek meg a zenekart élőben, a közeljövőben 3 fellépésük is lesz.

süti beállítások módosítása