Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
  1. Mikor indult a Tribute Night és honnan jött az ötlet a megrendezéséhez?

 Először is köszi a lehetőséget! Na és kérdésedre válaszolva 2007. janár 13-án csináltam meg az első koncertet “Pótszilveszter” néven. Akkor a Hunor, A csinovnyik halála, és a Fehér Törvény játszottak. Beöltözős bulinak indult, minden év januárjában így ment ez sokáig, a koncertlátogatók beöltöztek, sokan kedvelték ezt a különleges hangulatú bulit, ami nem csupán egy koncert volt a sok közül, hanem az az este, amikor kiélhették kreativitásukat akiket ez megérintett. 3-4 év után úgy tűnt kezd kifulladni ez a dolog, akkor támadt az az ötletem, hogy a Pótszilveszter név alatt egy tribute bulit csináljunk. 2012. január 14-én ez egy kísérletként indult, de mivel várakozáson felüli volt az érdeklődés, ezért 2013. január 12-én újra ezt a receptet követtük, viszont ez a második alkalom már csupán átlagosnak volt mondható. A következő években különböző okokból nem került megrendezésre ez a buli egészen 2019. január 19-éig, amikor újra egy nagyon jól sikerült Pótszilveszter következett ezúttal már Tribute Night alcímmel. Akkor ismét sok pozitív visszajelzés volt, ezek hatására kerül majd megrendezésre 2020. január 18-án a következő Tribute Night.

999.jpg 

  1. A zenekarok megszólalása mennyire tükrözi az eredeti hangzást és mennyire a zenekarok saját stílusát?

 Az eddigi 3 alkalom hozott már ilyet is, olyat is. Nyilván attól is függ ez, hogy melyik előadó mennyire bevállalós. Van aki tiszteletben tartja az eredeti dalokat és megpróbálja sokak örömére azt jó értelemben véve szolgai hűséggel prezentálni. Viszont más bandák meg kísérleteznek, saját stílusukat is belecsempészik, ezzel szinte új dalokat létrehozva, persze ilyen esetben is visszaköszön az eredeti! Ennek is meg van a maga varázsa, ezek így igazi feldolgozássá válnak a zenészek áldásos munkájának, egyéniségének hála.

 

  1. Az évek alatt hány zenekar lépett fel ezen a rendezvényen, vannak-e visszatérők?

 Kereken 10 különböző fellépő vett részt az eddigi 3 bulin. Igen, vannak visszatérők. A Kitörés, valamint a Fehér Törvény már többször vállalta ezt a feladatot, jövőre pedig a Vanguard is visszatérőként fog szerepelni. Kicsit sorsszerű ez, mert nem csak a rendezvénysorozat számára lesz ez egy Vanguard visszatérő fellépés, hanem az Adri vezette Vanguard számára szintén, hiszen némi inaktív időszak után ezzel a műsorral tér vissza színterünkre, vagy ha úgy tetszik folytatja munkáját a csapat.

998.jpg 

 

  1. Olyan bandák, mimt a Boxer's, Óbudai Fiúk, Hadak Útja, Vendetta vagy a Szent Suhancok játszottak-e ezen a rendezvényen?

 A Boxer’s, az Óbudai Fiúk, a Hadak Útja sajnos nem aktívak, pedig szívesen meghívnám őket! A Vendettának, és a Szent Suhancoknak már feldobtam a labdát, de egyenlőre nem éltek a lehetőséggel.

 

  1. Külföldi bandák zenéltek már ezen a bulin?

 Az eddigi egyetlen külföldi fellépő Ken Mc Lellan volt egy unplugged előadással, ahol a hazai Mordgang(az egykori Onogur frontemberének egyszemélyes ballada projektje) kísérte a mestert. Az ő fellépése nem tribute műsor volt, nem is került fel a koncertplakátra, ez az előadás: “+ exkluzív meglepetés”-ként lett jelölve a plakáton, a koncertlátogatókat így némiképp tájékoztatva. Persze az, hogy ez pontosan mit is jelent sokaknak csak a rendezvényen derült ki, nem kis örömöt okozva ezzel a hazai színtér apraja-nagyjának.

 

  1. A fellépők felkérésre jönnek vagy már önként jelentkeznek?

 Az első pár bulira még kizárólag én hívtam meg a zenekarokat, de az utóbbi időkben már több önként jelentkező is feltűnt a színen. Ez örömteli számomra, így biztosan nem én varrom a nyakukba a feladatot, hiszen ők ajánlkoztak önként vállalva ezt a komoly “munkát”! Nem tudom a koncertlátogatók számára mennyire világos, ha nem lenne az, akkor most itt közlöm velük, hogy nem kis meló van minden egyes zenekar részéről emögött, hogy egy komplett műsort begyakoroljanak kifejezetten erre az estére! A zenészek ezt persze pontosan tudják, volt is már aki ezért nem tudta vállalni, hozzáteszem felelősségteljesen a felkérést. Nagyon sok munka és felelősség ezen a rendeztvényen játszani, számos fiatal itt hallhatja élőben első alkalommal olyan bandák számait, akiket koruknál fogva eredeti előadójuk prezentálásában esélyük sem volt csekkolni.

997.jpg 

 

  1. Mely bandákat dolgozzák fel szívesen?

 Azt gondolom minden zenész saját kedvenceit részesíti előnyben, de ez persze nem törvényszerű. Külföldi előadók tekintetében egyértelműen a Skrewdriver és a Landser viszik a pálmát, azt hiszem ez hűen tükrözi a többségi közízlést. A hazai palettáról már nem ilyen egyértelmű a választás, ez érthető is, anyanyelvünkön persze sokkal több már megszűnt favorit van, akikhez önkéntelenül is kötődik az ember, s ezekenél ugye nyelvi akadály sincs előadás szempontjából. A teljesség igénye nélkül volt már pl. Mos-oi, ANV, Valhalla, Panzerfaust, Titkolt Ellenállás, stb.

 

  1. Január nem a legjobb időpont egy koncertre, mennyire látogatottak ezek az esték?

 Lehet, hogy az évvégi bulihangulat lendülete tart még ki a srácoknál, vagy csak szimplán szeretik azokat a bandákat, amelyek dalait előadják a csapatok, de határozottan jó fogadtatásról tudok beszámolni.

 

  1. Mikor kezdesz szervezni egy-egy koncertet, mennyivel korábban?

 Nyaranta javában megy az ötletelgetés, aztán mire az ősz beköszönt már rendszerint le vannak zsírozva a dolgok. Idén is így történt ez, s azt hiszem szükséges is ez a korai fixálás, egy ilyen volumenű feladathoz azért minden bandának szüksége van némi felkészülési időre. Szerencsére nem volt még rá példa, hogy félvállról vették volna zenészeink ezt a feladatot, s így persze a közönség is elégedetten távozhat.

 

  1. Mit üzensz az olvasóknak?

 Aki szeretné régi kedvenceit élőben hallani, még ha más előadóktól is, az jöjjön el a Tribute Night-ra! Csalódás kizárva!

996.jpg

 

süti beállítások módosítása