Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

3500 € jutalom

2019.02.05. 23:11

km1.jpg

2019 január 31.-én betörtek Karl M. második világháborús veterán Alsószászországi lakásába, az áldozatot brutálisan megverték és kirabolták, elvitték a kitüntetéseit, dokumentumokat, több száz eurót és egy fényképalbumot.

nahkampfspange_heer_bronzea.jpgNahkampfspange bronze


km.jpg
 A kitüntetései közt volt a fenti Nahkampfspange bronze, egy másodosztályú vaskereszt, bronz gyalogsági támadás jelvény, fekete sebesülés jelvény. A fényképalbumba főként korabeli képek voltak, köztük a fenti kép is mely őt ábrázolja.
 Karl 18 évesen csatlakozott a Liebstandarte AH SS alakulathoz, Kurt "Panzer-Meyer" felderítő részlegének tagjaként részt vett a Görögország elleni hadjáratban, az elsők között haladt át a Patras-öblön. 1941-től részt vett a Barbarossa hadműveletben, a hatalmas kelti front déli részén harcolt. Többek között a Krím-félszigeten való áttörésért folytatott hatalmas csatában is részt vett. Karl is harcolt Harkovért. Először Rostovban sebesült meg.
 1943 őszén átkerül a HJ SS páncélos hadosztályhoz. A HJ divízió 2. hírszerző csoportjának tagjaként harcolt  Normandiai partraszállásban résztvevő szövetséges csapatok ellen, 3 járművel menekültek meg a Falaise-i katlanból.
 1945-ben harcolt a Budapesti Hídfőnél, itt sebesült meg másodszor.
A hazafias szervezetek 3500 € jutalmat ajánlottak fel annak aki megbízható információt tud adni a tettesekről.

Karl nem sokkal az eset előtt nyilatkozott az ARD Panomrama című műsorában, így az eset politikai háttere sem kizárt.




A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr9214610316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása