Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Régi - új blog

2017.11.05. 16:18

Jó hír a keményebb zenék rajongóinak, pár hete újra indult a főként HC-NSHC-H8Core zenékkel, zenekarokkal foglalkozó Underground Revolution blog.

https://undergroundrevolution09.blogspot.hu/


20 éve történt

2017.11.05. 15:17

A nyáron múlt 20 éve, hogy megtartottuk a 3. és egyben utolsó Nemzeti Ifjúsági Tábort (NIT).

nit1.jpg

A NIT a HH rendezvénye volt, az alapkoncepció az volt, hogy lakott területtől távolabb, de azért megközelíthető helyre egy rövid túrával, a természet lágy ölére csábítsuk ki a fiatalokat. Az első tábor Mátracserpusztán volt, Mátranováktól pár kilóméterre egy forrás mellett, a második szintén a Mátrában a mátranováki Cserkészkúton egy forrásnál volt. A harmadikat Szigethalom mellett a Duna közelében tartottuk.

A lll. tábor alap ötlete az volt, hogy péntek este Oi! bulit, szombaton ns koncerteket tartsunk. Sajnos amikor jöttek a zenekaroktól a fellépési díj igények (Titkolt és NF 18.000- 20.000Ft körül fejenként és hírből úgy tudtuk az Oi-kor, Fejbőr is hasonló összegért jött volna) gyorsan letettünk a dologról, hiszen a HH-nak nem volt alaptőkéje. A szombati napra első körben 9 zenekar volt betervezve, ami a koncert közeledtével napról-napra csökkent, az Út és Cél és a Vérszerződés a kötelező sorkatonai szolgálat miatt nem tudott fellépni, az NC95 dobos hiánnyal küzdött, egy black metál zenekar is jelentkezett, de végül ők sem jöttek, a Valhalla tagjainak 3/4-ed része ott volt, de a felállított lángoló kereszt, a szervezők és a közönség könyörgése ellenére sem játszották el még vendég zenésszel sem a Lángoló kereszt című számot.. Egyébként az ÚT és Cél 3000Ft-ot a Vérszerződés 5000Ft-ot kért volna útiköltségként, ami teljesen reális volt abban az időben. Végül az Archívum és a Nimród a két fellépő zenekar közösen egy láda sört kértek.
A szervezést két hónappal korábban kezdtük, első körben a tábor melletti vendéglővel egyeztettünk, aki biztosította az áramot a koncerthez ( végül az áramért 3000Ft-ot kért, megjegyzem én még most sem fizetek ennyit egy hónapra az áramért ). A vendéglővel egyeztettünk a vendégek várható létszámáról és a várható fogyasztásról. A sör mennyiséget sikerült eltalálnunk, de a kaját nem, mi arra számítottunk, hogy az olcsóbb virsliből fogy majd, de végül a többség a'la cart evett nem is keveset, a megmaradt virsli egy részét a visszaváltott üvegekből mi fogyasztottuk el a buli után vasárnap délben.
A technikussal még korábban egyeztettünk aki 30.000Ft-ot kért a hangosításért valamint kérte, hogy gondoskodjunk színpadról, mi úgy egyeztettünk vele, hogy szerzünk raklapokat és abból építünk dobogót.
A helyszínen derült ki, hogy a raklap dobogó nem felel meg neki, NO DE Ő hozott mobil dobogót és azt felállítja, ha mi nem tudunk emelvényt csinálni a cuccainak és ezért potom 10.000Ft-tal kér többet. Hát mit mondjak, egy órával a várható kezdés előtt nem tudtunk dobogót varázsolni. Ekkor sajnos a meghírdetett belépési díjat 300-ról 500 FT-ra kellett emelnünk, mert közben kiderült, hogy több rendezvényt is ránk szerveztek. Az egyik egy komáromi buli volt ami a helyi sörfesztivállal együtt lett megtartva az ottani és a Rév-Komáromi fiataloknak ez egy napon a NIT-tel, a másik egy nemzetközi buli volt egy héttel később Békésen. Ez utóbbiból nézeteltérés is volt, az ottani szervezők szerint mi szerveztünk az ő bulijukra, holott mi már harmadik éve ugyanakkor szerveztük meg a táborunk és ráadásúl hónapokkal előtte meghírdettük..
Az előkészületeknél csak Süni volt hadra fogható a HH-ból, a tagok egy része az ország távolabbi részén lakott a közelebbiek nem igazán voltak aktívak. Sünivel készítettük a plakátokat, vele fújtuk fel festék sprayvel az útjelekt a tömegközlekedésektől a táborig és a tagoknak kötelező jeleggel elrendelt 1000Ft hozzájárulást is csak ketten fizettük be a rendezvény kezdetéig és minden egyéb szervezési feladatot mi láttunk.
 Bár a tábor három naposra volt tervezve Sünivel és pár pesti HH taggal már csütörtökön kiköltöztünk a Dunapartra előkészíteni a helyszínen mindent ami nagyjából a sátor állításban az esti grillezésben és pár sör elfogyasztásában ki is merült. 
Pénteken felmértük a terepet alaposabban, találtunk két nagy gerendát amiből a másnapi koncertre egy keresztet eszkábáltunk. Közben lassan elkezdtek szivárogni a vendégek is, estig mintegy 40 fő jött össze.
Szombaton nagy izgalommal vártuk a zenekarokat és a vendégeket. A rossz hírek hidegzuhanyként értek minket a beígért 40 komáromiból csak 4-5 fő jött, a ránk szervezett koncertek, de a legrosszabb a technikus bejelentése volt, nem csak a plussz 10.000Ft, hanem az így 40.000Ft-ra nőtt összeg felét a kezdésig ki kellett fizetnünk. A koncert kezdetére 30.000Ft-ot tudtunk átadni neki, Illés Miki vállalt értünk kezességet, hogy egy hónapon belül kifizetjük a hátralévő összeget. Az mindenesetre érdekes volt, hogy a két jegyszedő HH tag akik már pénteken nem tudtak sört venni maguknak, amint elkezdtek jegyet árulni a koncert végéig mindig sörrel a kezükben mászkáltak.
A koncertet a Nimród kezdte, Miki hatalmas hangulatot csinált az összekötő szövegeivel és az elején közösen énekelt indulóval.
A felállított keresztet a két zenekar műsora közt meggyújtottuk, mert az egyik bajtársunknak a kislányával haza kellett menni. Amint meggyújtottuk, mindenki köré gyűlt és együtt elénekeltük a Valhalla ide passzoló számát.
Az Archívum ekkor lépett fel először Jézussal, egy erről szóló történetet olvashattok az Archívum könyvben Süni tollából.
A srácok is hatalmas bulit nyomtak, sok környékbeli srác ekkor volt először ns koncerten, a műsor után többen odajöttek megköszönni, hogy megcsináltuk ezt a koncertet és megismerhették a zenekarokat.
Közben Borczy a színpadról Gonosznak mondott köszönetet, aki semmilyen részt nem vállalt a rendezésből.
Mivel a zenekarokat nem sikerül rávenni a korai kezdésre az Archívum nagyjából 50 percet játszhatott, mivel a vendéglő tulaja főként rendőrségi nyomásra 23:00 körül kihúzta a dugót.
Végül miután leállt a zene még adott annyi áramot, hogy a technikus össze tudjon pakolni. A koncertről készült hangfelvétel, egy helyben katonáskodó srác vetette fel a technikussal, így a minősége is kiváló volt, sajnos azóta már nincs meg.
Vasárnap összepakoltunk és rendet raktunk magunk után értve ezalatt a terület teljes szemét mentesítését, majd egy gyors kaja és pár sör után még elugrottunk hozzám pár sörre Süniékkel.
Az első NIT-en léptem be a HH-ba, ez után a buli után léptem ki, amikor beléptem sok jó emberrel meg ismerkedtem, sajnos két év alatt alaposan felhígult a társaság és főleg az újak közül nagyon sokban kellett csalódnom.
A koncert után pár nappal Süni gyűlést hívott össze, én erre már nem mentem el, végül Süninek sikerült a tagokon bevasalni a hiányzó összeget és kifizetni a tartozásunkat időben.



nit2.jpg

nit5.jpg

Invitálás az első NIT-re

 

nit4.jpg

A második NIT meghívója

 

A lll. NIT-en nem fényképeztem, az első kettőn viszont igen, majd idővel új bejegyzésben osztok meg képeket az első két rendezvényről, ha lesz érdeklődés.



David Lane (R.I.P.) születésnapján elérkezett az idő, hogy bejelentsük a 10 éve elindult Loyalty Records webshop következő kiadványát, aminek a megjelenése november második felében várható! Minden megosztást köszönünk!

23213139_162022087725988_2937889719122652351_o.jpg

süti beállítások módosítása