Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kitörés Emléktúra 2016

2016.01.02. 05:43

Idén is megrendezzük a "Kitörés emléktúrát"!
Időpont: 2016.február 13. (szombat).
Találkozó: 15:00-kor a Budai várban, a Kapisztrán téren.
Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely nagyjából 12 km, amely során 5 katonasírt, egykori légvédelmi állásokat, berobbantott bunker bejáratokat érintünk. Több ponton ki lehet majd szállni, s visszajutni a belvárosba tömegközlekedéssel a kis emléktúrát előnyben részesítőknek (Szépjuhászné, Hűvösvölgy, Görgényi út).
A nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműnél ér véget.

Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 45-50 km-es menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják azt folytatni, az egyik bajtársunk fogja gépjárművel a Fõvárosba visszaszállítani, mint eddig minden évben (ingyen).

A szervezők gondoskodnak a  Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, zsíros kenyérről, névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Gazdasági okokból idén sem lesz bérelt busz, hanem a kitörés emlékműtől fogunk gépkocsikkal Zsámbék központjában található buszvégállomásra mindenkit beszállítani, ahonnan a helyi volánbusz járatokkal lehet a fővárosba visszajutni.

Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A résztvevők öltözzenek az időjáráshoz megfelelően, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért előre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szél. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Remélem minél többen megtisztelitek idén is részvételetekkel az emléktúrát.

Hungária Skins

 

süti beállítások módosítása