Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kurultaj

2014.01.17. 18:57

Amíg Európában a jobboldal az iszlám térhódítás megakadályozására törekszik, addig Magyarországon a magukat jobboldalinak valló emberek egy csoportja az iszlám hazai propagálása mellett tör szablyát.

Amíg zenészek egy kis csoportja a magyar népzene megmentésén fáradozik, addig a másik fél ázsiai és indián sámánok majmolásával tölti idejét, elfeledve, hogy nálunk táltosok voltak és nem sámánok.

Amíg egy jóérzésű magyar felháborodik azon, ha mongolnak csúfolják, a másik elfeledve nagyapái népviseletét rongyos ázsiai kaftánba bújik.

Amíg egy jóérzésű magyar büszkén tartja magasba a nemzeti színű mellett az árpádsávos zászlót és a székelyek lobogóját addig egy elmebeteg kisebbség az iszlám félholdas zászlait lobogtatja.

Kitörés túra 2014

2014.01.17. 16:44

Kedves Bajtársak!

Idén is megrendezzük a "Kitörés emléktúrát"!
Többek kérésére - az idő- és pénzhiányra való tekintettel -, idén a Börzsöny Akciócsoporttal  összehangolva, egymást segítve szervezzük meg a kitörés emléktúrát. Akik a 25, 45, 60 km-es teljesítménytúrát részesítik előnyben, azoknak itt kell jelentkezniük:
Akik a kegyeleti emléktúrát választják, amely  több katonasír, hadállás, bunker érintésével történik, s eredeti helyszíneken visszaemlékezések felidézésével, koszorúzásokkal, mécses gyújtásokkal - így lényegesen lassabb -, azoknak itt kell jelentkezniük:
 A következő adatokat megadva:
- Név
- Születési idő
- Lakhely (város)
- E-mail
- Túra alatti elérhetőség
- Melyik távon kíván indulni
- Kér-e "Kitörés 60-as felvarrót" (ez esetben a teljesítménytúrázóknál megadott, 2.000 ft-os nevezési díjjal kell számolni és csak a kitörés emlékműnél lesz átvehető). Aki nem kér felvarrót, azoknak a kegyeleti emléktúra ingyenes lesz továbbra is.
Legkésőbb 2014.február 6-án éjfélig lehet jelentkezni!
Időpont: 2014.február 8. (szombat).
Találkozó: 15:00-kor a Budai várban, a Kapisztrán téren.
Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely az Árpád kilátóig tart. Ez nagyjából 12 km, amely során 5 katonasírt, egykori légvédelmi állásokat, berobbantott bunker bejáratokat érintünk. 
Tehát az első célállomás: Az Árpád kilátó, amelytől a zöld túristajelzés vezet le a 11-es busz Nagybányai úti végállomásához (kb. 500 méter). http://www.bkv.hu/busz/11.html
Innen lehet visszajutni a belvárosba a kis emléktúrát előnyben részesítőknek.
A többieknek innen, az Árpád kilátótól kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz.

Második célállomás: Mány-Zsámbék közötti "Kitörés emlékmű". Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 35-40 km-es további éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják azt folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fõvárosba visszaszállítani, mint eddig minden évben (ingyen).

Tervezett érkezés:
1. Árpád kilátó, 20 óra
2. Mány, Kitörés emlékmű hajnali 7 óra

A nagyobb túrára indulók még további két síremléket, egy kopjafát és két háborús emlékművet fognak érinteni.
A szervezők gondoskodnak a teljesítménytúrázókkal összehangoltan a honlapjukon megadott 6, 7, 9 és 10 számú ellenőrző pontokon (http://www.kitorestura.hu/utvonal.html), végül Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, zsíros kenyérről, névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Gazdasági okokból idén nem lesz bérelt busz, hanem a kitörés emlékműtől fogunk mikrobusszal Zsámbék központjában található buszvégállomásra mindenkit beszállítani, ahonnan a helyi volánbusz járatokkal lehet a fővárosba visszajutni.

Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A részvevők öltözzenek az időjáráshoz megfelelően, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért előre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Remélem minél többen megtisztelitek idén is részvételetekkel az emléktúrát.

süti beállítások módosítása