Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Álláskeresés

2014.07.02. 13:47

 Ismét munkahely váltás történt az életemben, most önszántamból szabadultam meg a korábbi munkahelyemtől.
A korábbi tapasztalatok miatt egyszerre több helyre is jelentkeztem, 4 helyre egyből felvettek ami azért meglepő, mert korábban sokszor hónapokig vissza sem jeleztek a munkahelyek több száz jelentkezés esetében sem.
 Az első munkahely egy elektronikai szaküzlet, az első tájékoztató szerint a 110.000-120.000-et simán megkapom, a következőn már csak 100.000Ft a nettó és alá kell írnom egy papírt, hogy anyagi felelősséget vállalok olyan árúkészletért amelyet nem én veszek át, nem nálam van a raktár kulcsa és csak mások felügyelete alatt leszek a közelében. A betanulás idejére nem jelent be és arra az időre csak napi 3000Ft-ot fizet.
 A második e-mailben történő számcsere után felhív és közli, hogy már másnap kezdhetek a kecskeméti strandon, 2x12 óra után két nap szabad, utazást nem térít és minimálbért fizet, miután közlöm vele, hogy közel a dupláját keresem leesik neki, hogy ennyiért nem fogom elvállalni.
 A harmadik munkaközvetítő (rabszolgakereskedő), felhívom operator állás, kérdezem ez szerelés vagy gépkezelés?
Közli, hogy az operátor az mindig szerelés, mire én, közlöm, hogy már többször dolgoztam operátorként és az több esetben is gépkezelést jelentett, nem mond semmit, de a rövid szüneten érződik, hogy tök hülyének néz. Na mindegy, jelentkezem. Teszt írás, színtiszta matek és némi logikai feladat, elsőként lettem kész mindegyikkel a jelentkezők közül. Második felvonás személyes elbeszélgetés a cégnél, itt kiderül, hogy az operátor gépkezelő. Még haza sem értem már értesítettek, hogy felvettek. Ezután két hétig semmi, majd telefon, hogy 3 nap múlva kezdhetek, közlöm, hogy az az utolsó munkanapom a régi cégnél. Másnap ismét keresnek, akkor 9 nappal később, előtte orvosi, majd elektronikusan küldenek beutalót előtte. A vizsgálat esedékes délelőttjén még nincs beutaló, de hívnak, hogy másnap, majd másnap ismét hívnak, hogy megint másnap lesz esedékes a vizsgálat, beutaló még mindig sehol.
 Negyedik hely, telefonos egyeztetés után személyes találkozó, két nap múlva próba munka amire bejelentenek és fizetik is. A munka érdekes, a társaság normális.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr126467631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ördög Tasmán 2014.10.18. 07:39:22

Az "emberkereskedős" munkavállalást volt "szerencsém" korábban megismerni, 1 éven keresztül. De most is a legtöbb kollégám így dolgozik. Elszomorító. Papíron és a valóságban teljesen eltérnek a dolgok..."természetesen" nem a munkavállaló javára. Remélem, az új meló tetszik és "bejön". Üdv, veteraan

Odin88 2014.11.19. 16:15:49

@Ördög Tasmán:
Az új meló tetszik, változatos és viszonylag egyszerű. Persze azóta a kollégák némelyike kimutatta a fogafehérjét, de nem nagyon zavar, ilyenkor én is villogtatom a maradék fogsorom :)

helmwige 2015.03.31. 07:45:00

Nem is értem, miért írsz ilyeneket, mikor itt a beígért elfelejtettemmennyi új munkahely. Sőt még annál is több. Éljen a mi vezírünk és az ő drága holdudvara! Az én szakmám konkrétan kihalt (nyomdai montírozó), lövésem sincs, mit kezdhetnék magammal, pedig lassan lépnem kellene...
süti beállítások módosítása