Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykőrös 3.

2014.02.23. 11:24

Mivel mi itt élők szinte nap, mint nap látjuk fel sem tűnik, hogy van egy egyedi kerítésünk is amely az országban, ha nem is egyedülálló, de a városokat tekintve nálunk fordult elő a legnagyobb számban a '80-as évekig, de nyomokban még napjainkban is látható, ez pedig a fáradtolajjal lekent akácdeszka kerítés.

Ma már jellemzően csak az idősebb házaknál láthatjuk, de valamikor egész utcasorokat díszített ilyen kerítés.

Talán azért is volt olyan elterjedt, mert az akác nagyon olcsó volt és ha fáradt olajjal lekenték rendkívül időt álló lett, a képeken szereplő kerítések is jóval túl vannak a 40 éven. 

Nagykőrös 2.

2014.02.23. 10:54

Nagykőrösnek rengeteg egyedi vonása van, sajnos ezek közül egyre kevesebbet ismerünk.
Itt volt közép-Európa legnagyobb konzervgyára amely a világ 3. legnagyobb konzervgyára volt.


Nagykőrösön van egy jellemző keresztnév is amely sehol az országban nem fordul elő ilyen nagy számban, ez az Ambrus. 

Nagykőrös jellemző terménye volt az uborka, az '50-es évekig ez volt a várós fő terménye, a régi képeken még méternél hosszabb kígyóuborkákat is lehet látni. 
A rendszerváltás után megpróbálták feléleszteni az uborka termesztést, de jelentős felvásárló erő hiányában ez már nem valósulhatott meg, ráadásul az ősi fajták is jórészt kivesztek.

Koncertek

2014.02.20. 19:44

Gyakran kérdezik tőlem, hogy miért nem járok NS koncertekre.
Az ezredforduló környékén olyan széthúzás volt, hogy 2003 után már egyáltalán nem volt kedvem koncertre járni, a 2006-os események után meg olyan alakok lepték el a koncerteket akikkel semmilyen közösséget nem kívántam vállalni. Mostanra meg a skinhead zenekarok tűntek el az ns bulikról, így nekem nincs ott keresni valóm. 

Japán

2014.02.17. 21:19

Bucó az egyik könyvében egy 50 kilós 160 centi magas kopaszról azt írja nagy darab...


"Forr a levegő. Az ifjoncok megveretése már esedékes volt, amikor az egyik nyikhaj azzal próbált kibújni a testi fenyítés egyre reálisabb veszély alól, hogy nevekkel kezdett dobálózni:
– Nekem haverom a Patkány!

Állítását kétkedő moraj és hümmögés kísérte. Némileg jogosan, hisz csak abban az évjáratban és csakis Pesten kö­rül-belül tizenöt Patkányt tartottak nyílván. Patkányból túl nagy volt a kínálat, így a kereskedelem őrök tőrvénye szerint árfolyama meglehetősen alacsonyan szárnyalt.
Érezte ezt az ifjonc is, ezért újra támadásba lendült:
– És a Felszab-téri kopaszokat is ismerem!
Ennek már némileg több foganatja volt, bár a hitetlen­kedés bántó mellékzöngéje továbbra is beárnyékolta a dis­kurzust. Hogy némileg lecsillapítsa a kedélyeket, valamint, hogy a kétkedés maradék gócpontjait is felszámolja, az ifjú kívülálló mindent egy lapra tett fel, és hanyagul odavetette:

– Ja. és nekem haverom a Japán!

Erre az egyik skinhead. aki eddig pár lépés távolság­ban. némileg közömbösen szemlélte a jelenetet, felvonta a szemöldökét, lassú léptekkel egészen közel jött a delikvens­hez, ujját a mellének szegezte, majd kíváncsian megkérdezte: – Te ismered a Japánt?
Az illető kissé megszeppent, de már nem volt visszaút. – Igen, ismerem a Japánt!
– Tényleg?
– Persze, a legjobb haverom.
A nagydarab skinhead elégedetten feljebb rántotta a nadrágját, kedélyesen végignézett a feszülten figyelő hallga­tóságon, majd röviden csak ennyit mondott: – Én vagyok a Japán."

 

süti beállítások módosítása