Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A teljes cím az lehetne, hogy jobboldaliak-e azok a punkok akik a kommunista rendszer ellen lázadtak, vagy akiket a kommunista rendszer üldözött.
 Kezdjük talán a CPg-vel, ők a "rendszerváltás" után amikor újjáalakultak azt állították, hogy nem, ők nem kommunista ellenesek, ők csak a rendszer ellen lázadtak. Ennek az állításnak ellentmondani látszik, az Áll egy ifjú élmunkás a réten kezdetű daluk utolsó sorai: "Rohadt büdös kommunista banda Mér nincsenek ezek felakasztva"
No mindegy változnak az idők.
 Nézzük a Kretenst, őket nem igazán üldözte a rendszer annak ellenére sem, hogy felléptek 1983-ban a Mos-oi!-jal és a CPg-vel. Látszólag pedig akár jobboldaliak is lehetnének, hiszen játszottak egy rasszista számot, a Sárga veszedelmet, játszottak Skrewdrivert (I don't like you), játszották a Hunok vagyunk című számot, kifigurázták az iskolai eszmei terrort az Előre vörösökkel.
 A helyzet az, hogy ez azért nem teljesen így van, a Sárga veszedelem című szám a Szovjet-Kínai konfliktusról szól és elítéli Kína vezetését, Maót és a Négyek bandáját, ezzel a szöveggel bizony benyalták magukat a rendszer cenzorai felé. A Skrewdriver dal egy koncerten hangzott el, valószínűleg akkor még nem tudták mit képvísel ez a zenekar, sőt az sem kizárt, hogy angolul sem tudtak. A Hunok vagyunk című számot értelmezhette úgy a rendszer, hogy mi keletiek a nyugat ellen harcolunk, vagy nem, ezt nem tudhatjuk, mindenesetre ez a dal a skinheadek kedvence lett, ezért közel 30 évig nem játszották. Ha az előre vörösök az előző rendszernek szólt volna, ma már mindenbizonnyal nem játszanák, de játszák és ez a dal a balos punkok egyik himnusza lett. Valamint egy kommunista-terroristáról, Bobby Sands-ről is énekelnek.
 ETA, ez a zenekar egy átlagos rendszerellenes punk zenekar volt, nem annyira a szövegeik, mint inkább a népszerűségük szúrta rendszer szemét ezért üldözték, majd a zaklatások hatására feloszlottak.

dsc_0931ablog.JPG
A tagok feltüntek ilyen-olyan formációkban (Sex -e- pil), de többször újjá is alakultak, először 1987-ben játszottak, de volt hogy egyszerre két ETA nevű banda is volt az alapítótagokból. A jelenegi formáció Robival az élen mindenképp antikommunista és a játszott számok szövege sem baloldali.

 Aurora, a zenekar az előző rendszer üldözöttje, írtak is erről pár számot amiket rendszeresen játszanak is, ennek ellenére az ő esetük kicsit más.

dsc_9447blog.JPG
A zenekar drapériáján egy olyan jelkép látható amit a "rendszerváltás" után a nyugatról hazaszivárgó punkok  (ilyen volt az Auróra is) hoztak magukkal, ezek a punkok ezzel a csillaggal a zászlajukon hamarosan meg is alapították a BAT-ot (Budapesti Anarchista Társaság). Úgy gondolom ez az eszmerendszer(telenség) nem igazán jobboldali. Valamint még mindig játszák az olasz partizán indulót a Bella Ciao-t, amit a Viszlát Ivánon még elnéztünk nekik, no de azóta eltelt közel 30 év. 2006 óta a szövegírójuk merészebben ír, meg nem is szeretik a komcsikat, de ettől az a csillag még mindig ott van...

Auróra koncert - Szolnok

2018.09.17. 20:14

 A szombati bulit megelőzően az 1991-es Viszlát Iván fesztiválon voltam utoljára Auróra koncerten. Hellyel-közzel azért nyomon követtem a zenekar pályafutását, bár Kriszta nélkül egy barátom szavaival élve amolyan "lakodalmas punk" zenekar lett belőle a '90-es évek elején.
 Szolnok nem a kedvenc városom, főleg este nem, ezért csak közvetlen a koncert előtt érkeztünk a helyszínre. A közönség elég vegyes volt, többségében 40 felettiek, rockerek, megkopaszodott punkok, még egy 50-es hc-s fazon is volt bandanasban. Volt pár fiatal is 2-3 taréj is felbukkant, néhány Kárpátián edződött kamasz Nagy-Magyarországos pólóban, Betyársereges támogatói pólóban stb. Néhány nyugdíjas lázadó Auróra pólóban, 30 éves bomberben az újján Magyar címrrel. Antifa egy volt, mindenkinek az agyára ment, leginkább azoknak akikkel jött, végig játszotta az agyát, legdurvábban pogózott és nagy valószínűséggel homoszexuális is volt (a gyengébbek kedvéért buzi).

dsc_9421blog.JPG

 A zenekar ma már nem tűnik punknak, látszatra amolyan "kiöregedett rockerek és az egyikük fia", nem is tévedtem, ha korábban nem láttam volna ilyet a Lordnál és a Ricénél, biztosan meglepődök, de így már nem.  
 dsc_9450ablog.JPG

 

Csupa régi nótát játszottak, talán két dal volt amit nem ismertem. Lendületesen, koncerttempóban játszottak. A közönség elöl énekelt, csápolt mögöttük nyolcan-tízen pogóztak, A hátul állok zöme is énekelt, jó hangulat volt végig. A 88-as demótól a Robin Hoodig volt minden, én vártam volna még pár régebbi nótát, mint például a Fojtogatók, Nyugalom stb., de talán majd egy következő retroturnén.

dsc_9467ablog.JPG

 

Amit hiányoltam a számok közt némi sztori a dal keletkezéséről, mondanivalójáról vagy valami ilyesmi, de csak pár poén volt és kedveskedés a közönségnek, hogy Szolnok milyen jó hely, mennyire szeretnek itt játszani és hasonlók. A koncert előtt arra számítottam lesz majd valami nosztalgia érzésem, de semmi ilyen nem volt, egy sima rock koncert volt, amin sok általam kedvelt nóta szólt. 
 A végén arra számítottam, hogy kijönnek inni egyet a közönséggel, de csak pár ismerős mehetett be hozzájuk.
Mivel a fellépés vége előtt 10 perccel elment az utolsó aznapi vonat amivel hazajöttünk volna így megnéztük a vendég zenekart is a Magánterületet. Mit mondjak, igazából semmi jót nem tudok, nincs még saját stílusuk, zömében feldolgozásokat játszottak, punk, rock, metál, rap, underground, alternatív, dark és mindenféle meghatározhatatlan stílusban, nekem kimondottan visszataszító volt. Az énekes hadart, artikulálatlanul "beszélt", gyakorlatilag nem lehetett érteni egy szavát sem. Ha az Auróra időben kezd nem kellett volna részesülnöm ebben a borzalomban és még időben ágyba is kerültem volna.

Oi-kor - előrendelés

2018.09.09. 07:18

oi-kor-utolso-napon-cd.jpg
Az OI-KOR "Az utolsó napon" új cd.-je, valamint a lemezhez tartozó póló mától előrendelhető az alábbi linken. Postázás, vagy személyes átvétel okt. 12.-től a megjelenést követően.

oi-kor-utolso-napon-zold.jpg

Elérhetőség: http://nimrod-ruhazat.hu/termekkategoria/zenekaros-termekek/oi-kor/

Mistreat - Heartless Bastard

2018.09.07. 21:35

3086-mistreat-heartless-bastards-digi-1.png

 

Megjelent a Mistreat - Heartless Bastard című albuma digipack kiadásban. 
Kapható a Midgård recordsnál: https://www.midgaardshop.com/sv/cds-c-1/fran-sverige-norden-c-3/mistreat-heartless-bastards-digi-p-3086

Reméljük hamarosan itthon is kapható lesz valamelyik kiadónál vagy koncerteken, addig is egy kis ízelítő az albumból:

Friss zenei csemegék

2018.09.04. 12:28

Ízelítő a hamarosan megjelenő Oi-kor albumról 

A Code 291 album trailere

 

Akinek ez kevés lenne a zenekar facebook oldalán a Söner av Svitjod című szám klipjét is megtekintheti.

Az album borítója
40769378_2137781166469773_6335696808848654336_n.jpg

 A fejlődés csak a gazdagokat érinti, a szegényebb népréteggel senki sem foglalkozik.
Nézzük mi változott az elmúlt 35-40 évben.
 35 éve jelent meg az első megfizethető árú hazai számítógép a HT 1080, azt jósolták 2000-re mindent átvesznek a számítógépek, nos a gyakorlatban ez a felső 10.000 köreiben igen előfordul, bár csak a hűtőjük és a biztonsági rendszerük valamint az autójuk esetében.
 A alsó és közép réteg már nem vesz számítógépet, mert mindent telefonon vagy tableten intéz. 
46 éve jelent meg az első hazai színes televízió ami akkor 10 havi átlagfizetés volt, sokan a rendszerváltás körül vehették meg az első színes tévéjüket, ma is ugyanekkora különbségek vannak, a szegényebbek 20-30 éves készülékeket néznek, az alsó közép osztály veszi a 40.000-80.000Ft-os készülékeket, az idén legjobbnak kikiáltott készülék (LG Signature OLED W8) 2.000.000 FT.
 Nézzük a magán közlekedést. Az elektromos kerékpárok a rövid élettartamuk miatt lassan kimennek (kikopnak) a divatból, a felsőbb osztály béliek legfeljebb elektromos rásegítő eszközöket használnak a milliós bringáikon. Robogók, kétféle van olcsó, gagyi amit 2-3 javítás után eladnak és kerékpárra cserélnek, jó minőségű, de drága. Nagy motorok, nálunk csak hobby felhasználásra tartják, hétköznapi közlekedésre nagyon kevesen veszik igénybe. Autók, Európa roncstemetője vagyunk, a legolcsóbb új autók 3.000.000 Ft körül vannak, ez egy gyári munkásnak a legjobb esetben is 2 évi fizetése. Ha megnézünk egy gyári parkolót a melósok autói közt a 20 évesek még újnak számítanak.
 Nézzük az ipart, a hazai gyárakban átlag 30-40 éves gépek, gépsorok vannak mindenhol. Még az olyan új gyárakban is, mint a nívós autógyárak, ha újabb gépeket is hoznak azokat a nyugati gyárakból hozzák, az új technikát a hazai üzembe veszik. Az újabb gépek sem jelentenek új technológiát, a robotok az elmúlt 30 évben nem fejlődtek az iparban.
 Nézzünk egy konkrét példát a fejlődés elmaradására, az egyik üzembe egy ember kiváltására egy robot 10.000.000 FT, ennek a beépítése, a szükséges eszközökkel, a meglévő rendszer átalakítása újabb 10.000.000 Ft. Egy dolgozó betanítása a karbantartásra 300.000FT, ebből 3 műszakban legalább 3 kell, kenőanyagok beszerzése, kopó alkatrészekből tartalék beszerzése 2.000.000FT. A robot rendszeres karbantartást igényel ami termelés kiesést okoz, váratlan hiba termelés kiesést okoz. Gyakorlatilag mire megtérülne anyagilag a robot addigra a robotot is cserélni kell majd. Szóval marad a minimálbéres dolgozó a robot helyett.
A fenti kérdésre a válasz, a ma embere, mondjuk egy közép osztály béli átlag ember 2100-ban is ellesz, legfeljebb a közelebb érzi magához a sci-fi világát, ámul a gazdagok világán és ugyanúgy megszakad a gyárban, hogy megvegye a legújabb 2100-as iphone modellt.

37611950_691258071217682_5607093840881123328_n.jpg
A zenekarhoz közelálló személytől kaptuk a hírt, hogy az énekes betegsége miatt elmarad a koncert.  Az énekes jelenleg kórházban fekszik. 

Reméljük mielőbb felgyógyul és egy új időpontban megtartják a koncertet.


Kolovrat

2018.08.29. 16:18

600px-kolovrat_swastika_rodnovery.jpg

Ezzel a szimbólummal már jó ideje találkozhatunk többfelé. Elsősorban orosz zenekarok közvetítésével jutott el hozzánk és itt nem csak a Kolovrat nevű skinhead zenekarra gondolok, hanem főként az orosz pogány metál zenekarokra, mint az Arkona.
A Kolovrat jelentése küllős kerék, a szláv ősvallásban az ősi istenek szimbóluma, a szellemi és világi hatalomé.
A kolovrat a születés és a halálozás végtelen ciklusát, az időt, a napot és a tüzet, az erőt és a méltóságot jelenti. A kerék minden fordulója életünk egy ciklusa a világunkban.

slavic-greybeard-kolovrat_3.jpgSvarog, a tűz istene

Zenei hírek

2018.08.27. 19:03

dsc_8944ablog.JPG
Múlt hétvégi bulin első kézből szereztem információkat a novemberben megjelenő Oi-kor albumról. A lemezen a két már youtubon megjelent számon kívűl új számok lesznek, többségében az új hangzást követő nóták lesznek, de lesz két Oi! nóta is, illetve lesz egy a korábbi Panzerfaust hangzást idéző szám is, az egyik dalban lesz egy vendégénekes is. A dalok szövegvilága változatos, megtalálhatóak lesznek a megszokott politizálós és odamondogatós szövegek is.35519216_579329215783406_9049718726596755456_n.jpg

 

_dsc9773-cropblog.JPG
Egy tegnap esti facebook bejegyzés alatti szóváltásból megtudtuk a Fehér Vihar fiatal gitárosától, hogy a zenekarnak elege van a pénztelenségből és abból, hogy az ő fellépéseikért mások tesznek el százezreket, no meg a karlengetős srácok sem tudják helyén kezelni a dolgokat ezért a zenekar beáll nemzeti rock zenekarok táborába és ezentúl maguknak szervezik a koncerteket. Egyébként is aki nem tudja melyik évben született Mátyás az nem lehet hazafi, szerinte ez az évszám a hazaszeretet fontos része.

Zenei hírek

2018.08.22. 07:25

Ma jelenik meg a japán skinhead legenda a Sledgehammer DVD-je, a lemez 14 számot tartalmaz a zenekar 2017 november 25.-ei koncertjéről.

Videó rendező, Yoshiaki Muto
Fotó: Shigeo Kikuchi
Grafika: Takeo Harada
Készítette: Keita Kato (Neizer)

 

39933946_2128826864031870_37095426377121792_n.jpg

 

A Code 291 befejezte a munkát a stúdióban. Már csak a keverés van hátra és hamarosan kézbevehetjük az új albumot.

 Hamarosan stúdióba vonul a Code 291. Jocke szerint az új album nagyon ütős lesz, idén két nagyszerű album is megjelent, a Fortress és a Mistreat zenekaroktól, fel szeretnék venni a versenyt és hozzájuk hasonló nagyszerű albummal előrukkolni.

 

39235659_282649255851326_4603677639587135488_o.jpg

 Ainaskin akit az idősebbek a Kriegsberichter videóiról ismerhetnek, összegyüjtötte és egy csokorba szedte a youtubról letiltott Skrewdriver videóit amelyeket ki is adott egy 3 órás DVD-n, a DVD ára 14.88 €.

 A koncertszervezők jó előre bebiztosítják magukat, már legalább féltucat koncert plakát jelent meg a jövő évi rendezvényekről. Végérvényesen befejeződött az a korszak amit a '80-as években megszoktunk, a buli előtt legfeljebb két héttel kerültek ki a plakátok, de sokszor csak 5-6 nappal korábban.
 Szinte minden országban 4-5 koncertszervező csoport van, így a sikeres rendezvények érdekében a dátumokat jó előre bejelentik.

39221027_716076725402483_3898261224365752320_n.jpg

36508112_1724010240970060_6588532565672460288_n.jpg

 

 

Iron Eagle visszatér

2018.08.10. 19:41

Visszatér az Iron Eagle, legalábbis 5 szám erejéig. Kíváncsian várjuk.

 

38890117_400279753829981_5710871044005298176_n.jpg

 

Ízelítő az albumból:

Squadron bakelit - hamarosan

2018.08.10. 16:30

38790761_710918165918339_4041823443992182784_n.jpg

Ludwigsburg 1966 április 27

2018.08.07. 18:14

Ludwigsburg 1966 április 27, Josef "Sepp" Dietrich temetése.

 

1_3.jpg
1b.jpg
1966 április 21.-én szívrohamban hunyt el a WSS vezérezredese Josef „Sepp” Dietrich, egy hónappal később töltötte volna be 74. életévét.
A temetésére mintegy 6000-7000 bajtársa gyűlt össze egykori Wehrmacht és WSS katonák. Buszokkal, autókkal és vonatokkal érkeztek Németország tartományaiból, Ausztriából, Dániából, Finnországból, Franciaországból és Hollandiából, hogy végső búcsút vegyenek a "Főnöktől" (Chef)
A temetésre még néhány angol és amerikai katona is eljött tisztelegni a volt ellenség előtt. Akkora tömeg gyűlt össze, hogy a városban összeomlott a közlekedés, a temetőn kívűl rekedt bajtársaknak hangszórókon keresztűl közvetítették a szertartást.

1a_1.jpg
A gyászbeszédet az egykori WSS tábornok Wilhelm Bittrich tartotta.
Az ünnepség végén több ezer torokból hangzott el a dal: “Wenn alle untreu werden...” ("Amikor mindenki hűtlen ...").

1c.jpg

1x.jpg
Balról jobbra: SS-Obersturmführer Heinz Nowotnik, Hauptmann Wilhelm Massa, SS-Sturmbannführer Johannes Göhler, SS-Brigadeführer Heinz Lammerding, SS-Oberscharführer Ernst Barkmann, ismeretlen?
és SS-Obersturmbannführer Max Schäfer.

Megjelent a pár éve elhunyt Hingyi László kutató, történész forrásgyűjteményének első kötete (3 lesz elvileg, annyi visszaemlékezést gyűjtött).
Ebben óriási munkája van Mihályi Balázs történésznek, aki időt, energiát nem sajnálva elkezdte rendbeszedni a főleg cetliken fennmaradt jegyzeteléseket, visszaemlékezéseket Hingyi László hagyatékából.
Hingyi fő kutatási területe a Hungarista harccsoportok, nyilas harcoló alakulatok és egyéb önkéntes harccsoportok bevetései, helyszínei, egyszóval harccselekményei. Ezért is nélkülözték a PC történetírók, csupán pár idézet töredék jelent meg eddigi munkáiból. Minden hazafinak, akit érdekel fővárosunk ostroma, annak bátran ajánlom. A kitörés emléktúrákon résztvevő bajtársaknak ez alapmű, könyvespolcukon a helye.
4694622_3.jpg

4 új bakelit az Olifanttól

2018.07.17. 20:30

37328747_2076480875727049_1257074001973346304_n.jpg
Az Olifant records 4 új bakelit lemezt jelentet meg augusztus 15.-én. Ezek közül hármat már nyílvánosságra hozott, melyből kettőnek a borítóját itt láthatjátok.

37068089_2068837763158027_1729872609031487488_n.jpg
Az 1999.ben alapított kiadó egyébként rendkívűl aktív, lemezkiadáson kívűl koncertek szervezésével is foglalkozik, fő irányvonaluk a hazafias Oi! zene. A kiadó elérhető a facebookon.

10801893_788631984511951_7132827228555581418_n.jpg

Gondolkodom... vagy mi

2018.07.13. 12:52

 Itthon a legtöbb jobboldolai csoportosulás meglehetősen zárt közösség. Ezalatt nem azt értem, hogy nem lehet csatlakozni hozzájuk, hanem azt, hogy a cselekedeteik, megmozdulásaik, rendezvényeik is zártak, mindent egyedül csinálnak, bejelentés, nyilvánosság bevonása nélkül, de még a hasonlóan gondolkodókat is kizárják.
 Mindez egészen odáig így van amíg valamelyik társuk bajba nem kerül, mert amint ez megtörténik már ország világ elé tárják a problémát és a segítségnyújtáshoz elvárják mindenki segítségét.
 Amíg nincs szükség rám semmilyen szinten egy demonstráción, egy molinó kifeszítésénél vagy bármilyen egyéb dologban, akkor miért kellene azt éreznem, hogy a bajba jutott társuk az én bajtársam is? 

Megjelent a Fortress új albuma, íme egy kis ízelítő belőle:

FORTRESS - BROTHERS OF THE STORM (OFFICIAL LYRICVIDEO) - 2018 from VLANZE GRAPHICS on Vimeo.


1916 július 1. Somme

2018.07.02. 07:05

 poppy2.jpg

A somme-i csata vagy somme-i támadás néven ismert összecsapás, amelyet 1916. július 1. és november 18. között vívtak a nyugati fronton, az első világháború egyik legnagyobb csatája volt. Ez volt a háború egyik legvéresebb csatája, hiszen a két oldal veszteségei meghaladták az 1,5 millió főt halottakban, sebesültekben és hadifoglyokban. A brit és francia szövetséges csapatok a Somme folyó völgyében 19 km széles arcvonalon kísérelték meg áttörni a német vonalakat. A csata megindításának közvetlen előzménye a verduni csata, ahol a németek igen nehéz helyzetbe hozták a franciákat. A Somme mentén indított támadástól a szövetségesek azt remélték, hogy jelentős német erőket von el Verdun ostromától és ezzel lehetőséget teremt a francia veszteségek pótlására. A somme-i csata veszteségei azonban még a verduni veszteségeket is meghaladták.

36474725_1348965058566962_2851999588968038400_n.jpg

Az első világháború jelentős ütközetei közül a verduni lett a franciák nemzeti szimbóluma, míg a somme-i csata ugyanilyen szimbolikus értékkel bír a britek számára. A csata egyik legemlékezetesebb mozzanata az első nap, 1916. július 1-je volt, amikor a britek összesen 57 470 fős veszteséget szenvedtek, köztük 19 240 halottat – ez máig a brit hadsereg legsúlyosabb, egy napon elszenvedett veszteségének számít. A csata első napjaiban készített felvételek felhasználásával forgatták a The Battle of the Somme propagandafilmet, amely a háború során első alkalommal mutatta be teljes valóságában a brit közönségnek a lövészárok-hadviselés borzalmait.

Érdekesség, hogy német részről a csatában részt vett Adolf Hitler, aki a harcok során megsebesült.

36478592_1683091271810295_8386897168497115136_n.jpg


Szöveg forrása: wikipédia

Orosz Bootboy CD

2018.07.01. 19:14

36437851_2068980533367875_386342556067168256_n.jpg


Russian Bootboy Party címmel jelent meg a St. George kiadónál egy 12 számos válogatás CD, melyen 6 neves orosz zenekar szerepel 2-2 nótával.

Egy kis ízelítő a lemezből:

A lemezen szereplő zenekarok közül a МiзантропЪ - ot (Mizantrop) már volt szerencsém élőben látni, kiváló Oi! muzsikát tolnak a srácok.

dsc_6257ablog.JPG


A lemez beszerezhető a kiadó fb profilján keresztül:
https://www.facebook.com/stgeorgeskins/

Mindig skinhead

2018.06.30. 10:50

A hazai zenekarok, zenészek sorban kihátrálnak a skinhead mozgalomból, zeneileg, eszmeileg, erkölcsileg, szövegvilágban és ez a tendencia lassan visszafordíthatatlan. Ezért az új Romantikus Erőszak nóta, mely a 2018-as Rock Strand hivatalos dala egy üde színfolt a hazai mozgalomban.

Zenei hírek

2018.06.29. 15:35


Hamarosan új Fortress album jelenik meg, reméljük ezzel együtt egy Európai túrnén is láthatjuk őket.

36288237_891533231045087_3195370335813763072_n.jpg
A japán skinhead legendával a Sledgehammerrel készült interjú jelent meg az egyik japán fanzinban.
Valószínűleg a tavaly évvégén megjelent DVD-jük kapcsán készült a riport.

36352952_1856116091115249_3706494301853712384_n.jpg

A Close Shave egy új pólóval készült a németországi koncertjükre.

36357147_1884702248220635_5608330014073290752_n.jpg
Ígéretéhez híven stúdióba vonult a Fehér Vihar, reméljük hamarosan kézbevehetjük a várva várt korongot.

36307085_356510028208129_2592316005006966784_o.jpg

Rendezvények - 2018. 12.

2018.06.16. 15:20

 

39196798_2185933868308635_7403728692871954432_n.jpg

 

40645521_1932805963444966_1477029924425433088_n.jpg

 

41390476_974902346045282_2472649458702090240_n.jpg

 

41312883_2135681700024571_3481948618435330048_n.png

 

 

Rendezvények - 2018. 11.

2018.06.16. 15:19

 

 

35078207_652614575082032_7529273447382253568_n.jpg

33827376_10155616543992759_191800457616687104_n.jpg

 35519216_579329215783406_9049718726596755456_n.jpg

 

27072328_144701956212186_5645838444011632053_n.jpg

 

37340838_1816274535105378_6089438983417233408_n.jpg

 

39168499_716380418705447_9139485965444710400_n.jpg

 

39206523_2037164316307462_3180904916025606144_n.jpg

 

39177548_717368941939928_3211243070355931136_n.jpg

 

42160621_1160172187468863_5023676594472878080_n.jpg

Rendezvények - 2018. 10.

2018.06.16. 15:13

32503763_639051786438311_8994333585716543488_n.jpg

35143410_653735281636628_7021377797805309952_n.jpg
36223472_225779758221232_6987980694752329728_n.jpg

 

35058262_652749918401831_1624613912773132288_n.jpg

 

36420356_1676812965765761_3986675531335598080_n.jpg

41521034_696053920757692_3189877360404987904_n.jpg

 

35493941_659942841015872_636781141319221248_n.jpg

 

38697970_10205083145316447_3766628946418860032_n.jpg

 

36664934_6098760490806_5817898545235099648_n_png.jpg

 

36954503_1362830903749156_4556513920809959424_n.jpg

 

38689529_1917491104977747_4584827449031786496_n.jpg

 

 39087680_10205108308425509_7661905001010167808_n.jpg

 

39312466_1034231330093938_2933932760223449088_n.jpg

 

40138420_2127957264095818_9205762112595427328_n.jpg

 

40047925_1951533224906868_2550712439222042624_n.jpg

 

37779894_1741144702630363_6351313520390307840_o.jpg

 

40427747_1958259040900953_7787890676863074304_n.jpg

 

40694442_1932640870128142_7662351127853137920_n.jpg

 

41912094_1888318014571298_8502791651184345088_n.jpg

 

41392564_2135136500044561_1105946317714096128_n.jpg

 

40599063_1932725506786345_4746902042855866368_n.jpg

 

41505292_2100855380242333_1024115903551242240_n.jpg

 

41664814_1979387055432632_6110480474876936192_n.jpg

 

41674699_2013982152226211_5424754968584257536_n.jpg

 

41662392_2013981822226244_3484531165090545664_n.jpg

 

41968591_2057871557566209_6538753619833913344_n.jpg

 

1_4.jpg

Rendezvények - 2018. 09.

2018.06.16. 14:53

28950879_609007556109401_8614628229946380952_n.jpg

35634717_1738176232916107_4902191408691019776_n.jpg

 

36249549_1850205678372957_7728232060703211520_n.jpg

35970270_1280577078738887_1078200571283898368_n.jpg

 

37395442_2089486557942889_5926872362434691072_n.jpg

 

36295431_1710355462414617_7085098886091505664_n.jpg

 

36523857_1859305920796266_3088712493829193728_n.jpg

 

36505533_1721782207899760_1502564338223808512_n.jpg

Erről az eseményről két plakát is megjelent, egyenlőre nem tudom melyik a friss.

2018_09_01_2.jpg

 

36379585_667666630243493_4903311506097045504_n.jpg

 

36736333_2180061095356837_3319837057827733504_o.jpg

 

37019506_1363634800335433_1215612350497816576_n.jpg

 

37072108_614245522294540_3110559742628462592_o.jpg

 

37218016_882600951940616_5495001125805359104_o.jpgSzeptember 08.

 

37201582_629378934112001_9133184617061285888_n.jpg

 

37202217_685664105110412_8765489778201198592_n.jpg

 

37991237_1936016103087498_1360406925090488320_n.jpg

 

37919619_1839342236124105_1531447082756341760_n.jpg

 

38052306_1935015113187597_1487144830105550848_n.jpg 

38019167_700854330258056_6638192184434622464_n.jpgErről a buliről is két plakátunk van, egyenlőre nem tudjuk melyik az aktuális.

41277992_1847941581909859_3256616255922110464_n.jpg

 

38452369_901973403336704_1904236564578304000_n.jpg

 

38664156_1919078641463474_4713731847220101120_n.jpg

 

37611950_691258071217682_5607093840881123328_n.jpg

A Krátky Proces koncert elmarad!!!

 

38686923_1802506283173916_6275854217764667392_o.jpg

 

38829105_594716620925065_3731490242717286400_n.jpg

 

38823657_712027549140734_9158227510507339776_n.jpg

 

39821878_962570383945145_3252982511726231552_n.jpg

 

39301836_2667135216844489_3932887852001525760_o.jpg

 

40017130_2125972964328778_3807069048512970752_n.png

 

36814415_678649952478494_6979078473088237568_n.jpg

 

40488474_499331203827294_3436435803482357760_n.jpg

 

40656182_1847386265347871_1150900443321204736_n.jpg

 

40628649_1928836780526153_2689077718355542016_n.png

 

40973646_154003735509496_8469048605695541248_n.jpg

 

40658705_1947616661966147_1677507697743757312_n.jpg

 

40820300_2163772170313337_8776878184634253312_n.jpg

 

41124528_1877377629017637_3045121492057587712_n.jpg

41801481_2150860225187727_9139382881934639104_n.jpg

Rendezvények - 2018. 08.

2018.06.16. 14:44

35749706_1753199251428828_2360301158712475648_n.jpg


33364932_642656379411185_2319290904004788224_n.jpg

 

34176607_1818571018203090_145819014487080960_n.jpg

 

36386003_228878057911402_6924789227473338368_n.jpg

 

36357114_2069691176623624_7600648403613122560_n.png

 

36502347_2092888040959649_4730770205821632512_n.jpg

 

36826309_678636439146512_3086465139306659840_n.jpg

 

36814415_678649952478494_6979078473088237568_n.jpg

 

2018_08_04_2.jpg

 

37065085_658026027865164_3900288521943908352_o.jpg

 

37209122_2011605605525324_3205005991863123968_n.jpg

37362879_2120170154922293_7228012647260618752_n.jpg

 

32170017_1737380576349016_308996448538591232_n.jpg

 

32116691_1722487724494488_4859867302012649472_n.jpg

 

37759910_2093393227586752_2686687818163421184_n.png

 

2018_08_18_httpswww_youtube_comwatchvbantlkma3b0featureyoutu_be.jpg2018.08.18.

 

2018_08_18_3.jpg

 

39121306_1559384364208149_7891182089121300480_n.jpg

 

39955011_1859065737515493_2273281453393444864_n.jpg

Rendezvények - 2018. 07.

2018.06.16. 14:39

35870710_2119110528163421_3595084731391148032_n.jpg

31206675_628853567458133_2055553986091698333_n.jpg

29025395_609068006103356_6600431972507330330_n.jpg

34268792_1841950395864499_5978786340811046912_n.jpg

35476059_1867177346913879_374927241664004096_n.jpg

 

35836902_1337598109605769_4058411848934883328_n.jpg

 

35887041_2119110554830085_4254348214028730368_n.jpg

35731500_478547929235447_6568675450099335168_o.jpg

35927021_1281769068619659_1737826905643548672_o.jpg

 

36088014_1705955806187916_6929142554784956416_n.jpg

 

36064485_2025214817503469_2937126278861422592_n.jpg

36329528_934371906732928_2760928715876597760_n.jpg

 

36087603_2065334643725944_6111972529335697408_n.png

 

36228724_2050607831629772_3216038912443023360_n.jpg

2018_07_07.jpg

 

2018_07_13.jpg

 

36458658_1818522534853037_2529014019629514752_n-768x922.jpg

36462352_468982050200402_9112748823364501504_n.jpg

 

36423597_398583383974070_5156721663257083904_n.jpg

 

36347747_1185249094950921_3463693422584397824_n.png

 

36515545_995675937280366_3841763532337053696_n.jpg

 

36663537_1796830760383089_8864273605102403584_n.jpg

 

36724801_1952237358155191_137986948349296640_n.jpg

 

36798528_1948969185341681_6151939304558952448_n.jpg

 

36867530_1870153899711468_675811467643060224_n.jpg

 

36743647_1870153896378135_3646740118376546304_n.jpg

 

36915040_1825538420839869_6150768036912562176_n.jpg

 

36844474_678649432478546_3596017405014310912_n.jpg

 

36856077_678650892478400_8823719935483052032_n.jpg

 

36821209_678650602478429_6246363413237202944_n.jpg

36817102_678656352477854_1298310038816817152_n.jpg

 

37028718_2082562675336474_9066540270954217472_n.png

 

37079212_10214177564486903_8202728511283134464_n.jpg

 

37320280_1742306412552855_3441055242672668672_n.jpg

 

35744099_1673589142739137_9060884971551457280_n.jpg

Rendezvények - 2018. 06.

2018.06.16. 14:36

35239545_1351221078348834_8113091848030912512_n.jpg

34340323_10204873205468082_2570333619356696576_n.jpg
29572271_938721272951608_3472085289407558690_n.jpg

34727830_650509598625863_5488312053544255488_n.jpg

34664667_650299111980245_1244264111689170944_n.jpg

33516575_644618102548346_1141851698847809536_n.jpg

29791038_618518531824970_6988516115885656817_n.jpg

29572685_616076905402466_1199250290241307969_n.png

29594714_615973008746189_6273236675938874058_n.jpg

34366310_2070334883214965_8641504053869674496_n.jpg

34558723_390720048095499_1359128760003067904_n.jpg
35686654_1841477239245801_4874127482493599744_n.jpg

35701217_1336147316417515_5958143349301968896_n.jpg

 

34509859_1983285605078700_2926982322022514688_n.jpg

 

35749739_1077068595780749_5327339428069244928_n.jpg

 

36303067_2330015730347178_6590566219802214400_n_1.jpg

 

36063188_1861172273946421_2118950243222421504_n.jpg

Hűség interjú

2018.06.07. 19:14


dsc_5996-crop.JPG

HŰSÉG INTERJÚ

A 2000-es évek elején, közepén szinte nem volt koncertplakát, amin ne szerepelt volna a nevetek. Aztán következett pár év szünet, a közelmúltban pedig ismét feltűnt a Hűség itt-ott rendezvényeken. Mivel a 2018-as Hungaryan Summerfestre is elfogadtátok a meghívást, így veletek is készítünk a rendezvény előtt egy rövid kis interjút, ahogy azt elkezdtük nemrég az Archívummal. Nem is szaporítom a szót, íme a Zalánnal(Hűség-ének,gitár)készült kis beszélgetés:

- Örömmel látjuk, hogy ha nem is olyan intenzitással, mint 10-15 éve, de újra koptatjátok a hazai színpadokat! Hogyha valaki mondjuk még nem látott titeket a „visszatérés” óta, annak a régi Hűséghez képest akár a felállást nézve, vagy a zenei produkció tekintetében mire kell számítania?
- Először is köszi a kérdéseket! Nagyon örülünk ennek a meghívásnak, hisz olyan zenekarokkal is játszhatunk, akikkel ezidáig nem sikerült egy színpadon szerepelni. A műsorunk nem változott stílusát tekintve, mondhatni ugyanazt kapjátok, mint 10-15 éve. A felállást illetően annyit mondanék, hogy rengeteg tagcsere volt, jelenleg a Fehér Törvény egyik gitárosa kezeli a basszusgitárt, a bőröket pedig a Nation Brothers dobosa csépeli. Az alap, hogy én(Zalán) gitározok+énekelek, az természetesen nem változott, soha nem is fog! Jó lenne, ha ez a kis csapat megmaradna, és nem egyedül kéne feljátszanom majd az új dalokat. (haha)

dsc_5939a-crop.JPG

- Na és fordítva mi a helyzet? Ti hogyan látjátok a tíz évvel ezelőtti mozgalmi koncertek pezsgő hangulatához képest most milyen az élet a színtéren? Sokminden változott, vannak arcok, akik ugyanúgy ott vannak az első sorokban?
- Sajnos az a meglátásom ezzel kapcsolatban, hogy a koncertek régi hangulata elveszett, sok az ellenségeskedés, nem járnak az emberek koncertekre. Aki pedig aktív ilyen téren, az a kis bulikat mellőzi. Nyilván sok dolog változott, az idősebbeknél már család, a fiatalokat meg sok más téma jobban érdekli. Szóval teljesen más a légkör, mint mikor aktívan toltuk a bulikat. Ennek ellenére imádok zenélni, és örülök, hogy ezt csinálhatom!

34503461_10204873818403405_4698344912133816320_n.jpg

- Napjainkban sok új ötletetek, dalotok van a tarsolyban? Várható tőletek új hanghordozó megjelenése?
- Iszonyat mennyiségű ötletem, rengeteg zenei alap várja már, hogy az új Hűség lemezre kerüljön. Hogyha minden a tervek szerint megy, akkor ezekkel a srácokkal végre összehozzuk az új Hűség albumot. Én Szeretném! (haha)

- A 2018-as évet megelőzően ott voltatok már valamelyik Hungaryan Summerfesten? Hogyha igen, milyen emlékeitek vannak ezekről?
- Igen, más zenekarral már léptem fel Hungaryan Summerfesten. Nagyon tetszett, hogy számos remek banda játszott különböző országokból, és persze a közönségük is követte őket, így a Fehér Európa sok nemzete képviseltette már itt magát, s úgy látom ez idén sem lesz máshogy. Remélem az idelátogatók előtt a hazai bandák is jók lesznek, mi erre gyúrunk!

dsc_6040a-crop.JPG

- Milyen műsorral készültök június 16-ára? Csak a tuti slágereket nyomjátok, vagy esetleg hallhatunk majd tőletek valami egészen friss csemegét is? Mit üzensz a fesztiválra készülőknek?
- Ezen a fesztiválon a régi számokat toljuk el, na meg egy-két feldolgozást is, így összességében több mint egy tucat dallal készülünk. Akik a fesztiválra készülnek, vagy még csak gondolkodnak rajta, azoknak üzenem jöjjenek bátran, csalódás kizárva!

34340323_10204873205468082_2570333619356696576_n.jpg
Forrás: Maci

Kalocsa

2018.06.07. 19:05

dsc_5871-cropblog.JPG

dsc_5881ablog.JPG

 

dsc_5883ablog.JPG

 

dsc_5885ablog.JPG

 

 

Skinhead fotók

2018.06.01. 07:39

img_20180427_205040_hht.jpg

A 15 évvel ezelőtti sikertelen közös kép után, amikor is a Brutal Attak dobosa besétált a képbe, idén végre ismét sikerült közös képet készíteni Kennel. :)

Elhunyt Paul Read

2018.05.30. 22:36

Elhunyt Paul Read, a Retaliator nevű angol skinhead zenekar eredeti dobosa.
paul_read.jpg

Nyugodj békében.

paul_read1.jpg

Szerző: Odin88

Szólj hozzá!

Címkék: Retaliator

 Minden súlyosabb gyermek vagy kiskorú sérelmére elkövetett büncselekmény után felröppen az a városi legenda, hogy az elkövetőt a börtönben majd agyonverik.
 Kezdjük először a legalapabb dologgal, ha ilyen előfordulna az nagy nyílvánosságot kapna, ilyen nem volt, csak legfeljebb egy-két álhír oldal próbálkozott hasonló történetekkel.
 Aztán a hazai börtönök zsúfoltsága miatt az Amnesty Internationel amúgy is célkeresztben tartja a hazai fegyintézeteket, ha valami hasonló történne az egyből nemzetközi botrányt okozna, jelenleg erre a hazai vezetésnek semmi szüksége.
 A legutóbbi eset elkövetője cigány származású, Tökölre fog kerülni ahol a rabok jelentős része ül gyermek és kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekményért, magyarul az esete nem lesz jelentősen kirívó, nem beszélve a kisebbég körében jelentős rasszista nézetről amely célpontja a "parasztok". 
 Végül egy személyes élmény:
1988-ban együtt ültem előzetesben azzal a lX. kerületi cigánnyal aki a saját gyerekét dobta ki az erkélyről. Az illetőt soha senki nem bántotta, sőt mikor odakerültem már zárkaparancsnok volt. Persze nem volt népszerű és csak akkor állt vele szóba bárki, ha muszály volt, de bántani még szóval sem bántotta senki. Sokkal nagyobb ellenség volt az a csöves aki egy kirakat betörésért vitette be magát télire és feltűnően hanyagolta a tisztálkodást.

Természetesen van a börtönökben erőszak, testi, szexuális és verbális is, de ezeknek sokkal hamarabb lesz áldozata egy drogos, idős csöves vagy skinhead, mint az aki a saját fajtája közé kerül.

Tom Robinson

2018.05.28. 09:39

 Tommy nagyképű, provokatív stílusa valahogy sosem keltett szimpátiát bennem, összesen talán egy ostoba antifa kiosztásáról készült videó érte el azt az ingerküszöböt nálam, hogy végig is nézzem.
A britt álhíroldalakon már halálhírét keltették és a muszlim rabtársai több ízben félholtra verték, ezek természetesen alaptalanok. A hírek mellé egy két évvel ezelőtti képet csatolnak:

33660448_1646396248806917_3497619695673016320_n.jpg

 Most a bebörtönzése után került elő róla pár érdekes kép:

tr.jpg

tr1.jpg

Néppártosodás

2018.05.26. 16:10

Németországban a második világháború után alakult a CDU. Nos akkor és ott nem lehetett radikális pártot alapítani így a CDU és a bajoroknál a CSU lett burkoltan a hazafiak pártja, gyűjtőhelye. Egykori NSDAP tagok, WSS veteránok alkották a magját, természetesen mind olyanok akik nem kompromittálódtak a háború alatt, de azért hűek maradtak az eszméhez. Még olyan egykori Waffen SS veterán is vezette a pártot, mint Helmut Kohl. Nos ez a két párt is a néppártosodás útjára lépett. A jelenlegi vezetője Angela Merkel. Gratulálok jobbik, jó úton haladtok.

Egy elfeledett dalszöveg

2018.05.25. 08:05

"Elmúlt nyáron ismerték meg egymást
3 diák ült egy padban elől
Kik úgy jöttek a nyári egyetemre, 
mint esti szél a Hortobágy felől.
Nem egy világtáj gyermekei voltak
Bandi pajtással mégis egy barát.
Tito Amico kék Nápoly szülötte
Müller Hans a német kamerád.
Örök barátság lett a nóta vége
nyár végi alkony rájuk bíborult.
Egy kisleánynak udvaroltak együtt
A bús Nagyerdő szívükre borult.
Egészen őszig járták a mezőket
Itták a Seszta savanyú borát
Tito barát a magyar szót tanulta
Ah szép kisasszony szólt a kamerád
Egy őszi estén aztán elbúcsúztak
A nap bevonta bíbor sugarát
S csak egy év múlva találkozott újra
ODESSA útján a három barát.
Örök barátság szólott Bandi pajtás
Tito kiáltott- Mi hír odaát?
és mind a kettőt átölelte vígan
Müller Hans a német kamerád
A három bajtárs kint virradt az éjben
és búsan állnak kint a téli fák
De összenéz a messzi hómezőkön
a poszton álló három vén diák
Szerelmes ének csendül a Nagyerdőn
három szegény szív gondol ma Te rád.
Szerelmes ének csendül a Nagyerdőn,
három diák szív gondol ma Te rád,
Három hazáert, egy Magyar leányért,
Küzd ott kint a három kamerád."

A dalszöveg egy régi magnókazettáról való, az elejéről hiányozhat pár sor és a szövegben is lehetnek hibák.

Szerző: Odin88

2 komment

Kinek a gyermeke?

2018.05.23. 12:44

 Csurka szerint a Jobbik a baloldal gyermeke, óriásit tévedett vagy csak féltékeny volt a sikereikre, amiket az elcsábított MIÉP tagokkal értek el.
 A Jobbik akkor alakult amikor a Fidesz felismerte, hogy a hazának óriási szüksége van egy radikális pártra. Amint bekerült a Jobbik az országgyűlésbe a Fidesz az összes felvetést megszavazta, amit a jobbik felvetett és a nép nem ellenzett. Aztán eljött az idő amikor a Jobbik kezdett túlnőni a Fideszen, ezért a Jobbik irányt váltott, hogy a 2018-as választásokon ne zavarjon be Viktoréknak. A Jobbik az elmúlt években minden radikális tagjától megvált akik nem akartak a néppártosodás útjára állni, ezzel a korábbi szavazói árulónak kiáltották ki a pártot és elfordultak tőle, ezzel is biztosítva a Fidesz győzelmét.

Van egy Berserker nóta ami így kezdődik:

"A Kelet sötétjéből jöttek, egy ázsiai horda, akik szép Európa elpusztítására törnek"

A dal a Lechfeldi csatáról szól ahol a Magyar seregeket legyőzték Otto seregei 955 augusztus 10-én, megállítva ezzel a Magyar kalandozásokat.

Ma a facebookon egy hc oldal megosztotta a dalt amit legalább 10 magyar nevű személy lájkolt és szívecskézett.

A teljes szöveg angolul:

Berserker: Battle of Lechfeld

Out of the darkness of the East they came, an

asian horde hell bent on the destruction of
fair Europe. Village after village fell in
flames, raped - conquered - destroyed. Many
a man fought until death, defending against the
endless enemy numbers. Doom seemed certain
for the Western man and his proud culture.
The end of the fairest of peoples and the
mightiest of Nations.

Farmers and knights, serfs and their lords
From the green fields of France
To the Northern Fjords
They answered the call of Otto the Great
To help German brothers
Defend Europe's Fate

The sun shone brightly upon the field,
armor and horses, red-crossed shields
Grim and determined, thousands did wait
The Battle of Lechfeld was soon to break

[CHORUS:]
Charge- for your land and your Folk
Strike- amidst fire and smoke
Smash- through the enemy lines
Invasion of Europe, Race against time

Magyar destroyer, Christian Knight
The charge had begun, a race to the fight
The alliance held strong in the fading light
On an unknown field on a midsummer's night
at the end of the battle
amidst thousands of dead
The Great Kings stood, beside their men
a powerful lesson for all to face
If you wish to survive, preserve your Race!

A dal előadója azóta kicsit megváltozott:
32787138_1755200484533654_3418489982715691008_n.jpg

Magyar Kápolna, Visintini

2018.05.18. 16:56

dsc_4874ablog.JPG

Nem hiszem, hogy blogunk olvasóinak különösebben magyaráznom kéne, a magyarok kollektív emlékezetében mit jelentenek ezek a szavak: Doberdó, Isonzó völgye, Piave, Caporetto… Nagyapáink, dédapáink, ükapáink tízezreinek földi maradványai pihennek a jelenleg Szlovénia és Olaszország határvidékén elterülő négyzetkilométereken, ahol július első napjaiban jártam.

dsc_4868ablog.JPG

A doberdói fennsík keleti részén, a Szent Mihálynak ajánlott, kicsit nagyképűen hegynek nevezett magaslat (Monte San Michele) déli lejtőin, a szlovén-olasz határral párhuzamosan futó SS55-ös út mentén az olasz oldalon található egy kis falu: Visintini (szlovénul: Vižintini). A közigazgatásilag Doberdóhoz tartozó településnek magyar szempontból az az érdekessége, hogy itt található az egy évvel ezelőtt ünnepélyes keretek között újraszentelt (felavatott) Magyar Kápolna.
A kápolna előzményeiről sok helyen olvashattok, ezért csak pár mondatban foglalom össze a lényegesebb tudnivalókat.
Az első világháborúban a Monte San Michele környékén komoly ütközetek zajlottak, melyekben jelentős magyar kontingens is részt vett. Két fegyveres összecsapás között a hősi halottakat a front mögötti, akkoriban még ideiglenesnek szánt temetőkben helyezték el, s emlékükre az életben maradt bajtársak több, ugyancsak átmeneti jellegű imahelyet, kápolnát is emeltek.

dsc_4871a-cropblog.JPG

A háború végeztével a terület fölött diszponáló olaszok lassanként felszámolták a temetőket (nemzetiség függvényében valamivel messzebb újratemetve a holtakat), a kápolnák jelentős részét pedig lebontották.
A visintini kápolna hasonló múltra tekint vissza: a magyar bakák már 1916 második felétől kezdve építettek a környéken több hevenyészett imahelyet, amelyeket azonban a fokozódó tüzérségi manőverek megsemmisítettek. 1918 januárjában, amikor a hadszíntérre látogató I. Károly megjelent a doberdói fennsíkon, személyesen intézkedett, hogy a közeli, több ezer magyar katona földi maradványait tartalmazó tömegsír mellett immáron teljesen hivatalosan létesüljön egy kegyeleti épület.
A kápolna október harmadik hetére szinte teljesen elkészült, már csak az oltárt kellett volna beépíteni és holmi belső díszítéseket is terveztek hozzá, de bizonyos sajnálatos események miatt (amelyek közül itt és most csak azt az apróságot említem, hogy ekkorra a Monarchia de facto megszűnt létezni, és a totális vereségéig már csak napok voltak hátra) erre már nem kerülhetett sor.
A befejezetlen épületet közel 75 évig mezőgazdasági és állattenyésztési célokra (magyarán: csűrnek és istállónak) használták a környék derék talján és szlovén földművesei, mígnem 1992-ben egy északolasz hagyományőrző egyesület (a goriziai Associazione Amici dell'Isonzo, vagyis az Isonzó Barátai Társaság) egyik tagjának fel nem tűnt a jobb sorsra érdemes építmény. A győri Isonzó Baráti Körrel és Szunai Miklós magánvállalkozóval karöltve megszervezték a teljes restaurálást, majd 2009. május 29-én Sólyom László köztársasági elnök és Tömböl László vezérkari főnök jelenlétében ünnepélyesen felavatták a kápolnát. Az eseményen szlovén és olasz hivatalosságok is megjelentek, valamint az összes történelmi keresztény egyház is képviselte magát.

dsc_4869-cropblog.JPG
A szöveget teljes egészében innen másoltam: http://nemfelejtjuk.blog.hu/2010/07/12/visintini_magyar_kapolna

A
 képeket én készítettem 2018 április 29.-én Dédapámra Kaszap Ambrusra emlékezve, aki a közelben lett hősi halott.

 

Archívum interjú

2018.05.18. 07:47

a_1.jpg

Egy hete sincs még, hogy felkerült internetes felületekre a 2018-as Hungaryan Summerfest plakátja, amelyen még nem szerepel az összes fellépő. Első felindulásból mindenki örült, na de amint elterjedt a pletyka, hogy az Archívum új énekessel lép színpadra, azóta folyamatosak a találgatások. Úgy gondoltuk a zenekarral egyetértésben, hogy csinálunk egy villáminterjút, amivel remélhetőleg sikerül eloszlatni a félreértéseket. Vágjunk is bele:
- A tavalyi évben volt a zenekar 25. születésnapját ünneplő jubileumi koncert, ahol az a szóbeszéd terjedt el a résztvevők között, hogy a zenekar frontembere ezen az estén lép utoljára színpadra. Ez így igaz? Ti ezt hogy éltétek meg?
- Először is, köszönjük a lehetőséget a dolgok tisztázására. Igen, az Archívum frontembere 2017 elején közölte velünk, hogy három koncerten szeretne elbúcsúzni a közönségtől és utána leteszi a lantot, elfáradt és inkább a családjával szeretne foglalkozni a továbbiakban. Ez a három koncert az Ős-Archívum buli, a velencei Rock-Strand fesztivál és az említett 25 éves jubileumi fellépés volt. Természetesen nem volt túl egyszerű ilyen tények tudatában felkészülni és színpadra lépni, hiszen a frontemberünk meghatározó része volt a zenekarnak és nagyon sokat köszönhetünk neki. Tudomásul vettük a döntését, barátságban váltunk el és mikor megkérdeztem tőle, hogy nem bánná-e, ha nélküle is továbbvinnénk a bandát, biztosított minket a támogatásáról. Kicsit azért reménykedtünk, hogy az utolsó néhány koncert hatására esetleg meggondolja magát, de elhatározása véglegesnek bizonyult. Érezhető volt már az utolsó 5-6 évben, hogy már nem fűti ugyanaz a tűz, mint fiatalabb korunkban, nagyon ritkán léptünk csak színpadra. Szép lassan el kellett fogadjuk azt a tényt, hogy a frontemberünk már nem lelkesedik a koncertek, a próbák és a stúdiófelvételek készítése iránt. Fájó szívvel, de el kellett engedjük.

- Amikor lezajlott ez a fergeteges buli, megjelent a rólatok szóló könyv is, úgy tűnhetett „pályátok csúcsán” vagytok. Mit gondoltatok ekkor, mindenképp folytatni szerettétek volna, vagy esetleg felötlött bennetek, hogy a csúcson kell abbahagyni?
- Nagyon sokat tanakodtunk, hogyan tovább. Azt éreztük, hogy nem szabad abbahagynunk, mert a jelenlegi mozgalomnak szüksége van az Archívumra. Már nem működik a Valhalla, és szegény Gyuri halála után feloszlott a Titkolt Ellenállás is. Ezek nagy veszteségek voltak a magyar zenei színtér életében. Nagyon visszavetette volna a mozgalmat, ha az Archívum is befejezte volna. Nekünk az Archívum több, mint egy zenekar, inkább egyfajta küldetés, hitvallás, vagy életmód. Hozzátartozik az életünkhöz. Tudtuk, hogy frontembert a legnehezebb váltani egy zenekarban, hiszen a legtöbben az énekesekkel tudnak a legjobban azonosítani egy együttest. Számunkra az üzenet közvetítése és az eszme terjesztése az első. Az Archívum rengeteg tagcserén keresztülment megalakulása óta és mindig tovább tudott fejlődni, mindig mert 19-re lapot húzni. Abbahagyhattuk volna Borczy pálfordulása után, ha hallgattunk volna a károgókra, akik szerint vége a zenekarnak és nincs értelme tovább folytatnunk. Nem foglalkoztunk a negatív hangokkal és az idő minket igazolt, felnőtt egy olyan nemzedék, akik már azt se nagyon tudják, ki az a Borczy. Ha befejeztük volna 2002-ben, nem születtek volna meg olyan dalok, mint a „Nem deviancia”, „A kitörés hősei” vagy a „Vidd tovább a zászlót!”. Elgondolkodtunk névváltáson is, de végül az a nehéz döntés született, hogy továbbvisszük az Archívum nevet, vállalva ennek a lépésnek minden hátulütőjét is. Természetesen eljutottak hozzánk is olyan hangok, akik nem örültek, hogy a régi frontemberünk nélkül folytatjuk tovább. Ha ezek a rajongók nem kívánják tovább követni a zenekar új irányvonalát, azt is megértjük. Mi biztosak vagyunk abban, hogy nekünk tovább kell folytatni és új embereket fogunk megnyerni az ügyünknek.

- Az új énekes jelöltek sorban álltak, tülekedtek, hogy megméressék magukat? Nehéz volt a döntés, vagy egyértelmű, hogy ki legyen a régi énekes utódja? Hasonló hangot kerestetek, vagy a karakter volt inkább a lényeges?
- Természetesen egyáltalán nem volt egyszerű a választás, hiszen elég komoly elvárásaink voltak a leendő énekesünkkel szemben. Jól ismerjük az NS-színtéren ismert frontembereket, tudtuk, hogy kik biztosan nem kerülhetnek szóba. Elsősorban olyan karakterben gondolkoztunk, akinek jó a kiállása, jó a hangja, álmából felkeltve is tudja a dalszövegeket, lehetőleg legyen énekesi tapasztalata és persze elhivatott bajtárs legyen. Nem kell utánoznia senkit, de erőteljes legyen az énekhangja. Igazából két ember került képbe komolyabban, ebből az egyiket hallgattuk meg próbán, aki meggyőző teljesítményt nyújtott. Némi hezitálás és sok beszélgetés után végül bizalmat szavaztunk neki és úgy éreztük, hogy komolyan veszi az énekesi posztot, ami szintén fontos szempont volt számunkra. Egy 26 éves zenekarban nem lehet fél amatőr módon hozzáállni a dolgokhoz, én amúgy is elég maximalista vagyok, nehéz engem lenyűgözni ennyi év muzsikálás után.

- Mit mondanátok el a kíváncsiskodóknak erről a személyről? Kérlek mutassátok be nekünk amennyire jónak látjátok.
- Aki kíváncsi, hogy mit tud nyújtani az Archívum 2018-ban, egy új frontemberrel az élén, nyugodtan vegye a fáradtságot és jöjjön el a Hungaryan Summerfest rendezvényre június 16-án, garantáljuk, hogy remekül fog szórakozni. Az új énekesünk nem celeb, ahogy a többi zenekartag sem az. Tele vagyunk energiával, lelkesedéssel és pozitív izgalommal, hiszen egy új kezdet elején vagyunk. Tudjuk, hogy nagy a felelősségünk, hiszen a feladatunk egy olyan zenekar továbbvitele, ami meghatározó a hazai NS mozgalomban. Gyertek el bátran, adjatok nekünk egy esélyt, hogy bebizonyíthassuk, hogy az Archívum szelleme él és virul!

- Mit üzentek a június 16-ai koncertre ellátogatóknak? Mire számíthatunk tőletek ezen az estén, a jól bevált régi számokkal készültök, vagy lesz esetleg meglepetés is?
- Ha eljöttök erre a remek fesztiválra, számos remek zenekart láthattok a színpadon. Ott lesz az új Archívum is és megpróbálunk olyan hangulatot teremteni, mint a régi fellépéseinken. Lesznek kihagyhatatlan számok a repertoárunkban, de elővettünk néhány olyan régi dalt is, amiket már több, mint 15 éve nem hallhatott tőlünk a nagyérdemű. Mi fergeteges bulival készülünk, reméljük, hogy mindenki remekül fogja érezni magát! Kitartás!

Archívum, 2018. május 17.

32727620_10204807684630102_758283412480983040_n.jpg

10 éve botlottam egy hirdetésbe, hogy a Hungaria Skins sport tábort szervez. Abban az időben felénk elég nagy skinhead élet volt, gondoltam megyünk a környékről néhányan, Cegléd, Nagykőrös környékéről végül senki nem jelentkezett, Kecskemétről Lantosék csapata fontolgatta a dolgot végül ők sem jöttek. Nagy csalódás volt, azt hittem 100 főt meghaladó tömeg lesz a táborban, ami ingyenes és változatos programokat kínált. 
 Végül a megjelent társaság a 20 főt sem érte el, pár fiatal jött Eger környékéről, a többiek régi ismerősök voltak akiket 10-15 éve ismertem. 
dsci0013.JPG
A tábort Sipi vezette aki nem sokkal korábban jött a haza a légióból. Ekkor már profi ökölvívó volt. Az első nap 5 Km futással kezdtünk, majd erőnléti edzés volt, fekvőtámasz, húzodzkodás stb.

dsci0003.JPG
Bár akkor még aktívan kerékpároztam, a tervem az volt, hogy csak fotózással töltöm a 3 napot, nem így alakult, bevontak mindenbe. Előtte az iskolai 400 m futásnál sosem futottam többet ezért meglepett, hogy végig bírtam futni a távot, a fekvőtámaszból talán 20-at csináltam a többiből sokkal szerényebb teljesítményem volt. A többiek kíméltek is, én voltam a legidősebb a táborban a közel 40 évemmel.
Másnap reggel ismét 5 Km futás, majd a délelőtt folyamán küzdősport edzés, ökölvívás főként, de önvédelmi sportok és MMA is volt. Én szerényen egy jászberényi bajtárssal no és semi kontakt edzést csináltunk, mit mondjak erősen be voltak rozsdásodva a reflexeim, hiába no, több mint 20 év telt el az utolsó karate edzésem óta. Volt kötélmászás, bár nem függesztkedve, de én is fölmásztam.

dsci0026.JPG
Délután a Mátrában túráztunk, számomra új volt a vidék, több várromot is megnéztünk nagyon élveztem és meglátogattuk egy elhunyt bajtársunk emléktábláját is.

dsci0084.JPGdsci0073.JPGdsci0112.JPG
A túra estébe nyúlt, már alkonyodott mire visszaértünk a táborba. Kellemesen elfáradtam, örültem neki, hogy elmaradt az esti 5 Km futás.
Utolsó reggel ismét futással kezdtük a napot, majd sátorbontás, utolsó csoportképek előtt még egy kis kötélhúzó bajnokságot tartottunk.
dsci0117.JPG
Jó hangulatú tábor volt, végig bajtársias légkör uralkodott, jókat beszélgettünk és megbeszéltük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.... és úgy is történt.

Mobil fotózás

2018.04.05. 19:23

Én nem tagadtam sosem, hogy van létjogosultsága a mobil telefonnal készült képeknek, hozzátéve azt, hogy a telefonos fotózásnak megvannak a korlátai.
 Pár hete tagja vagyok pár telefonos fotós csoportnak, az első ami szemet szúrt, hogy nagyjából ott tart most ez az egész, mint a DSLR fotózás 4-5 évvel ezelőtt. A képek szét vannak szerkesztve, minimum egy erős HDR effektusnak lennie kell minden képen.
 Egy csomó semmitmondó kép készül, olyanok amit egy jóérzésű ember baráti körben sem mutatna meg. Sok képnek semmi témája nincs, rengeteg képen házi kedvencek, barátok, barátnők vannak minden smink, megvilágítás, fény, háttér nélkül lefotózva. Tanácsot jobb nem adni, mert a kép feltöltője egyből berág, letilt, hiszen ő profinak számít a 200.000-es telójával, a fizetős ps appal és a nagy arcával.
Természetesen már van egy réteg amelyik valóban jó képeket készít, de ezek közül sokan a lájkok miatt szétszerkesztik a képet, túl húzzák a színeket, vagy gagyi szín kiemelést használnak, reméljük kinövik és egy valóban profi fotós lesz belőlük.

Választás

2018.04.04. 17:32

Nehéz döntés előtt állunk. Nincs megbízható radikális jobboldali párt a listán. A MIÉP és a szövetségesei egyenként mind elhatárolódtak az elmúlt 25 évben a skinheadektől, azt hiszem nem kell ezek után indokolnom, hogy miért nem szavazok rájuk.
A kis pártok esélytelenek, mint mindig és a legtöbb esetben megbízhatatlanok is.
A jobbikban sosem bíztam, sőt...
Szóval marad a Fidesz...   Nem vagyok fideszes, sőt nem dőlök be a közösségi médiában ránk erőltetett reklám dumájuknak sem. 
Nézzük inkább a tényeket.
Az elmúlt pár évben nőtt a fizetések vásárlóértéke.
Így vagy úgy, de megszűnt a munkanélküliség, nem kell a hülye duma - a külföldi munkavállalás és az elvándorlás 1989-ben kezdődött tömegesen.
Áll a kerítés és nincsenek illegális bevándorlók. Ismét nem kell a hülye duma a legális bevándorlókról, mindegyik párt uralma alatt rosszabbul jártunk volna, legális bevándorlók mindig is voltak, még ha nincs is rájuk semmi szükség, sőt...
Azok akik azt állítják, a migránsok veszélytelenek, bizony idióták és feledékenyek. A pár hét alatt ami jutott belőlük nekünk, volt nemi erőszak, több tucat szexuális zaklatás, lopás, rablás, hogy csak a súlyosabb vádakat említsem. Akkor még szerencsések voltunk, nekünk nem jutott Köln, nekünk nem jutottak terroristák ("csak" átutazóban).
Akkor nézzük tovább:
A stadion építések mellett jutott pénz kórház felújításokra - most erre az örök elégedetlenek rögtön új CT-ket akarnak inkább, persze, ha vizsgálat közben a fejére dől a mennyezet az ilyenek az nem számít.
Sajnos az Unióból nem léptünk ki, de minden egyes fillért kisajtoltunk belőle amit csak lehetett, főként pályázatok útján állami és magán szinten egyaránt.
Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy hazánkban nincs kötelező nyugdíj és nincs magántulajdon sem. A legfontosabbat ne felejtsük el, egyik párt programjában sem szerepel ezek visszaállítása. Ne felejtsük el, hogy egyik ellenzéki pártnak sincs valódi programja és célja a Fidesz megbuktatásán és a kerítés lebontásán kívül. 

Facebook idiotizmus

2018.04.03. 19:27

Gyakori jelenség, hogy a facebookon megosztott poénnak, viccnek szánt bejegyzéseket a tömegek véresen komolyan veszik.
A legutóbbi alkalom a húsvéti hosszú hétvégével kapcsolatos éhenhalunk és világvége szövegek. Szombat délelőtt az egyik üzletben vásároltam 3db félkilós teljesörlésű kenyeret, ami két ember három és félnapi adagja kis ráhagyással, hiszen az ünnepi tunyulás közben csak többet falatozik az ember. Amikor látták a kosaramban a kenyereket többen is motyogták az orruk alatt a facebook idézeteket (persze még csak a szemembe sem mertek nézni), majd ezek közül az idióták közül ketten is visszamentek a boltba még kenyérért miután bepakoltak a kocsiba, mert facebook ide vagy oda a kiló kenyér 4 embernek 3 napra igen karcsú, pláne amikor vendégek is várhatóak.

Elhunyt Gary Yarbrough

2018.04.03. 19:11

Április elsejére virradó éjjel elhunyt Gary Yarbrough, több, mint 30 évi raboskodás után.
29595067_139852720186096_5799366914059920083_n.jpg

8fa2342f18bdbe007aa4f730110edec6-crop.jpg

Tisztelt Megemlékezők, Kedves Bajtársak, Testvérek!
72 éve gyilkolták meg Nemzetvezetőnket, Szálasi Ferencet. Azonban a mai napon nem csak Rá emlékezünk, hanem az antibolsevizmus minden vértanújára és a történelem leggyilkosabb eszmerendszerének áldozataira is. 1944. október 15-én Szálasi Ferenc, és az általa vezetett Nyilaskeresztes Párt – Hungarista Mozgalom állt honvédő harcunk élére. Igaz ugyan, hogy a Mozgalom nem csak a bolsevizmus, hanem minden nemzetmételyező erő ellen harcolt, azonban ha megnézzük ezen erőket, láthatjuk, hogy mindegyik mögött a bűnös nép fiai állnak. Tehát, mivel szent harcunk Vezetőjét március 12-én gyilkolták meg, egyértelmű, hogy ezen a napon emlékezünk a többi Vértanúra és az Áldozatra is. Vértanúk és Áldozatok. Vértanúk, akik tudatosan vállalták a halált az Eszméért, amit vallottak, és Áldozatok, akik akaratukon kívül lettek áldozatai a bolsevikok gyilkos őrjöngésének. Az 1919-es magyarországi Tanácsköztársaság méltó volt Szovjetoroszországban működő prófétáihoz, amennyiben hasonló eszközökkel végezte a maga – úgymond – „felvilá-gosító” munkáját. A magyarországi Tanácsköztársaságnak az ügyészség által kimutatott adatok alapján 590 áldozata volt. 590 magyar embert és asszonyt végeztek ki a legbes-tiálisabb módon. Hogy ez a szám nem nagyobb, azt egyedül a Budapesten székelő olasz katonai misszió vezetőjének, Romanelli olasz királyi ezredesnek köszönhetjük, ő volt az, aki határozott fellépésével megakadályozta a tö-megmészárlásokat és ugyancsak ő volt az, aki a vörös ta-nácskormány vezetőjénél, Kun Bélánál számtalanszor tilta-kozott az ázsiai állapotoknak Magyarországra való átülteté-se ellen. Ez a tanácsköztársaság olyan erősnek érezte magát, hogy magyarországi ügyeik intézése mellett például húszmillió koronával támogatta a Bajorországban működő kommunis-ta szervezeteket és világsztrájkot akart megvalósítani a magyarországi Tanácsköztársasággal való együttérzés mellett. Sem az angol misszió, sem a francia kormány nem tett semmit. Emlékezzünk azokra a napokra, amikor egyetlen szó is ele-gendő volt ahhoz, hogy a zsidó Szamuelly betörőkből és rablógyilkosokból álló bandája valakit örökre elnémítson. Ez a szó pedig: „ellenforradalmár" volt. Az ellenforradalom kifejezést a Népszava 1918. október 28-iki számában hasz-nálta először szóval akkor, amikor meg sem alakult még a Károlyi kormány. A vörös csirkefogók ezzel a váddal ajku-kon védték – úgymond – a forradalom vívmányait és ezzel a szóval védekeztek becsületes magyar parasztok és a hazá-juk sorsán aggódó tisztek és hazafiak ellen. Kun Béla már akkor Moszkva utasíta szerint járt el, és az oroszországi vö-rös forradalom emlőin nevelkedett zsidó munkáspénztári tisztviselő mindig hűen betartotta Moszkva parancsait. Az utasítások első pontja volt a túszok szedése. A Tanács-köztársaság vezetői 1919 húsvét vasárnap és hétfő közötti éjszakán az első román offenzíva idején, Budapesten 200, a nagyobb vidéki városokban 50-100 túszt szedtek össze a polgári lakosság köréből. Az intézkedés végrehajtása is megfelelt az orosz mintának, amennyiben a kijelölt túszt éj-jel vitték el és igen sokakat még az internálásra kijelölt hely elérése előtt, meggyilkoltak. A politikai túszok ügyének leg-több irányítója a gazdag, lipótvárosi zsidó ügyvédből lett népbiztos, dr Landler Jenő volt. Ő alá, mint belügyi népbiztos alá tartozott a Szamuelly kü-lönítmény, őhozzá érkeztek be a vidéki politikai biztosok je-lentései és ő adott utasításokat, hogy hol és hány magyart kell elintézni, ő választotta ki a Tanácsköztársaság hóhérát, Szamuelly Tibort, akinek jó ajánló levele volt, miszerint Oroszországban 150 magyar tisztet végeztetett ki azért, mert nem akartak a vörös hadsereg tagjai lenni. Szamuelly Tibort dr. Landler Jenő, a tiszántúli harcok megkezdésének idején a front mögötti ellenforradalmak leverésével bízta meg, és egyúttal kinevezte a tábori törvényszék elnökévé. Ez a véreb április 25-én kezdte meg véres munkáját Hajdú-szoboszlón. A vörös direktórium tagjai Szamuelly paran-csára felakasztották a polgármestert, a városi jegyzőt és a takarékpénztári igazgatót. Szamuelly maga Szolnokon ma-radt, ahol a Tanácsköztársaság védelmében összefogatta a nem vörös érzelmű embereket, s egyetlen napon 26 embert akasztottak fel. Ezen kívül agyonlőtték Mellinger Endre 16 éves tanulót, mert a kivégzések folyamán fenevadnak ne-vezte Szamuellyt. Az ellenforradalmi mozgalmak azonban, ha szórványosan is, de tűzként terjedtek az országban. A vörös hóhéroknak mindenki gyanús volt és elég volt egy elejtett szó, hogy az illetőt ellenforradalmiság vádja miatt kivégezzék. Hogy mi-lyenek voltak ezek az ún. törvényszéki tárgyalások, arra idézzük dr. Szabó Lászlót: „Az első budapesti ellenforradalmi társaságot a budapesti Baross kávéházban fogták el. Az ellenforradalmár asztal-társaság egyik tagja, Mezei István technológus, Madarász György Lajos nógatására feljelentette a vörös őrségnek az egész társaságot. A tárgyaláson Cserny József, a csakha-mar hírhedtté vált Lenin fiúk vezére elnökölt. Bár tíz vád-lottnak az életbevágó peréről volt szó, Cserny a törvény-szék előtt figyelmeztette sofőrjét, hogy ne állítsa le a motort, mert néhány perc múlva továbbmennek. Az éjfélkor megtartott tárgyaláson a vádbiztos pár szóval ismertette a vádat, s a vádlottat megkérdezték, hogy beismeri-e bűnét. A tagadó válasz után a védőügyvédre került a sor, aki be-szélni kezdett: – Már a hallhatatlan emlékű Jaurés megmondta... – Stop! – szólt közbe Cserny. Jaurés már megghalt. Tessék a tárgyra térni. Figyelmeztetem, hogy egy percig beszélhet. És az óráját maga elé kitéve, minden vádlott ügyének tár-gyalására valóban csak egy percet engedett. S aztán nyomban kihirdette az ítéletet. Nyolc vádlottat halálra ítélt, kettőt pedig, akik elfogatásuk alkalmával kiugrottak az ab-lakon, életfogytig tartó fegyházra. A kormány még az éjjel két halálos ítéletet megerősített, hatot pedig életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatott. Így végezték ki Stenzel ügyvédet és Nikolényi Dezső detektívet.” Az ellenforradalom azonban tovább terjedt, főként a dunán-túli végeken. Veszprém megyében, Devecser községben indult meg az erőteljes szervezkedés. De a túlerőben lévő vörösök azt leverték és Szamuelly Tibor a község egész vezetőségét felakasztatta. Sokan azt hiszik, hogy ez a vál-lalkozás Szamuelly Tibor egyéni munkája volt, s a kivégzé-sekről a Tanácsköztársaság orvos, mérnök, ügyvéd és poli-tikus tagjainak nem volt tudomásuk. Ez nem igaz. A kivég-zések és a terrorcselekedetek főként Kun Béla, Pogány Jó-zsef és Landler Jenő tudtával és utasítására történtek. A Lenin fiúk másik vezetője, az előbb említett Cserny József volt matróz volt, aki részt vett a cattarói matrózzendülésben is. Ő szállta meg társaival együtt a Teréz körúti Batthyány-palotát, de rövidesen terrorkaszárnyává alakították át a Hu-nyadi palotát és a Mozdony utcai tanítóképző intézet épüle-tét is. A különítmény tagjai majdnem mind rovott múltú egyének voltak, így többek között Nickl Gusztáv rablógyil-kos és Medvegy Vili, a híres kasszafúró. Útjukat borzalom és rettegés kísérte, övükről nem hiányzott a kézigránát, de kedvenc fegyverük volt a hosszú sertésölő kés is. Ezek a vörös pribékek ölték meg Návay Lajost, a képvise-lőház elnökét, unokaöccsét és Kiss helyettes polgármes-tert. A Lenin-fiúk Makón fogták el Návayt, hogy Budapestre szállítsák. A kiskunfélegyházi állomás közelében mindhár-mukat lelökték a vonatról, majd megásatták velük sírjaikat és beléjük lőttek. A lövések azonban nem voltak halálosak, mire a bőrkabátos terroristák késekkel rontottak nekik és addig szurkálták őket, amíg élet volt bennük. Návay Lajos még élt, amikor elföldelték és még kezét is kinyújtotta a föld alól. Így találták meg másnap a vörös betyárság három áldozatát. Semmi különös okuk nem volt arra sem, hogy a túszként őrizetbe vett két Hollánt meggyilkolják. Őrizetbevételük után szállítás közben a Lánchídon leszállí-tották őket az autóról, beléjük lőttek, s ifj. Hollán Sándor ál-lamtitkárt és atyját, Hollán Sándor miniszteri tanácsost ösz-szekötözték és a budai pillér déli oldaláról a Dunába dobták. Kevesen tudják, hogy a terrorcselekményekről biztos tudomása volt az úgynevezett „józan marxista" Böhm Vil-mos hadseregfőparancsnoknak is. Igaz, hogy olasz nyo-másra Böhm papíron feloszlatta Szamuelly Tibor társasá-gát, de a parancsot soha sem hajtották végre. Sőt, május 6-án a bőrkabátos hóhérok egyenesen Böhm elvtárs utasítá-sára érkeztek Gyöngyösre, ahol Sipktay Albert huszárszá-zadost a legkíméletlenebb módon végezték ki; az akasztás-kor a hurkot gégefőre helyezték úgy, hogy a szerencsétlen ember fél óráig kínlódott a kötélen. A Szamuelly-féle halálvonat június elején Csornára ment. Kapuvárott nyolc, Csornán hét embert akasztottak fel. Csornán Szamuelly maga is segédkezett és a bitófa alatt ő maga igazgatta a kötelet a kivégzendők nyakára. A csornai ellenforradalom leveréséről Erdélyi Ernő az alábbi táviratot küldte a budapesti Szovjet-háznak: „Szamuelly HÉT FÜGGVÉNY hátrahagyásával Csornáról Sopronba ment. A „hét függvény" a felakasztottak számát jelentette a ter-rorcsapat cinikus nyelvén kifejezve. Hasonló módon mű-ködött a Lenin különítmény a Tolna megyei Tamásiban, Sopronban, Veszprémben és a Duna melletti községekben is. Úrnapján a kalocsai jezsuita rendház előtt Szamuely pri-békjei 13 embert végeztek ki.
178c33438a0a1e3fc6af3c37c0fe00d3.jpg
Június 24-én Budapesten ellenforradalom tört ki. Legalább 10 ellenforradalmi csoport próbálkozott sikertelenül. A bu-dapesti ellenforradalom főszervezője Lemberkovits Jenő százados volt, aki az átkeresztelt Engels kaszárnyában szervezte a legénységet. Lemberkovitsot azonban elfogták és a főkapitányságra vitték, ahol egy Weisz Fülöp nevű zsi-dó vörösőr megölte. Lemberkovits haláláról Weisz az alábbi tanulságos és minden magyar által megszívlelendő „hi-vatalos jelentést” küldte: „Tájékoztató eseményközlés a vezetésem alatt álló száza-dok legénységének és azok parancsnokainak: Tegnap délután öt órakor a kerületből átmentem Pestre a hadosztályparancsnoksághoz. Amint a Lánchídra értem, feltűnt a Dunán úszó monitor nemzetiszínű zászlóval. A Dunán cirkáltak fel és alá majd gépfegyverrel lőni kezdték a volt főkapitánysági épületet. Én akkor Jancsik elvtársnál tartózkodtam, ahová később tizennégy volt tisztet hoztak, akik parancsnoksági minőségben azt a disznóságot követ-ték el, hogy az Engels laktanyában a legénységet rútul be-csapták. Mintha a hadügyi népbiztosság parancsára csele-kednének, kiadták a félrevezetett legénységnek a parancsot az újpesti hídfő lövetésére. Le is adtak körülbelül tizenhat lövést, csakhamar azonban a legénység rájött, hogy a disznó huligánok becsapták őket, letartóztatták mindnyáju-kat a két főcinkos kivételével, akiknek sikerült meglógni, azonban nemsokára ezeket is elfogták és Jancsik elvtárs-hoz előállították. Itt éppen a kihallgatások alatt hirtelen gép-fegyverrel lőni kezdték a hadosztályparancsnokságot, mire ez a két emberi mivoltukból kivetkőzött állat a tumultusban revolvert ragadott, de még mielőtt használhatták volna, ott a helyszínen mind a kettőt egy-egy lövéssel leterítettem. Elvtársaim! Mert ha elvünkről van szó, egy pár száz hulla az nulla! Éppen azért elvtársaim, csak bátorság és kitartás és esz-méinkhez és elveinkhez tántoríthatatlan ragaszkodás, akkor miénk lesz a győzelem.” Ez a jelentés hű arcképét mutatja a marxista zsidó huma-nizmusnak. Lemberkovits kivégzése utáni napon egymást követték a halálos ítéletek. Csütörtökön híre futott a fővárosban, hogy a Tanácsköztársaság elrettentő példaként három ellenfor-radalmár tisztet felakasztat az Oktogonon. A tér közepét a vörös katonaság kordonnal zárta el, de a kordonon kívül 10-15 ezer ember gyűlt össze a szörnyű hírre. Az akasztás azonban elmaradt, mert Romanelli alezredes tiltakozó jegy-zéket intézett Kun Bélához, melyben a további kivégzések azonnali beszüntetését kérte. Kun Béla tiltakozott a „bel-ügyekbe való beavatkozás” ellen, de a kivégzést mégis el-halasztotta. A fent közölt tények egyik nem mellőzhető fontossága, hogy a kivégzés vezetői és elrendelői majdnem mind kivétel nélkül zsidók voltak. A kivégzéseket végrehajtó főhóhér a zsidó Kohn-Kerekes Ármin 23 éves losonci vasesztergályos volt, aki vallomása szerint sajátkezűleg lőtt agyon öt embert, míg 13-at felakasztott. A kommunista pálmát, azonban egy Bergfeld Izidor nevű zsidó kölyök vitte el, aki a kommunizmus alatt 155 embert végzett ki. Ezek a kivég-zések az emberi gondolat teljes mellőzésével történtek és nem voltak mentesek a kínzások leggyalázatosabb mód-szereitől sem. Az például, hogy a tömeges kivégzéseknél a vezető ellenforradalmár egyik szemét kiszúrták, s úgy kel-lett végignéznie társai kivégzését egészen közönséges do-log volt. Gyakran kihúzták az áldozat nyelvét, de sokszor előfordult, hogy a kínlódó embernek felmetszették a hasát és kihúzták a beleit. Július végén Budapesten egy csendőralezredesnek mint a csirkének elvágták a torkát és a félreeső helyen folyatták ki vérét azzal az indokkal, hogy így legalább nem csinál piszkot. Ezek a gazemberek sem-miféle aljasságtól nem riadtak vissza, sőt mindenképpen ki akarták érdemelni a vezető népbiztosok kegyét Dr. Landler Jenő ügyvéd, a szociáldemokrata vasutasok vezére az alábbi szavakkal küldte a terrorcsapatot Makóra: Ne merészkedjetek félmunkát végezni! Kohn-Kerekes Ármin mellett működött Korvin-Klein Ottó. Egy púpos, beteges hajlamú zsidó fiatalember, aki vallatás közben azzal szórakozott, hogy acélvonalzóját a vallatás alatt álló ember torkába dugta. Kun Béla Romanelli felszólí-tására mindig azzal védekezett, hogy ezek a dolgok egyéni akciók s ezekről semmi tudomása nincsen. Kun Béla hazu-dott, hiszen ő maga adta az utasítást a két ukrán tiszt ki-végzésére is. A két ukrán ellenforradalmárt Kun Béla a Hungária szállóban lövette agyon, majd követ köttetett a nyakukra és úgy dobták őket a Dunába. Ugyancsak az ő utasítására végezték ki Fery Oszkár csendőr altábornagyot, Borhy Sándor és Menkina János csendőr alezredeseket is. A magyar csendőrség ezen három férfiúját Cserny József fogatta el és mind a hármukat a legembertelenebb kínzások közepette gyilkolták meg a tanítóképző intézet pincéjében. Később mindhármójuk holttestét összekötözték és nehéz kövekkel megterhelve a Dunába dobták. Dr. Baloghy György, volt igazságügyminiszter a kommün után megtörtént nyomozás alapján foglalta össze a Lenin fiúk működését a Reggeli Hírek 1919 szeptember 3-iki szá-mában: „A terroristák közül kiemelem: Cserny József parancsno-kot, Papp Sándort, helyettesét, Bonyhádi Tibort, Weisz Sa-mut és Kocsándi Bélát, akik annak vezérkarát képezték, Bergfeld Izidort, aki 160 embert gyilkolt le, kik közül hatva-nat a Marx laktanya sütőkemencéjében elégetett, Gáspár Józsefet, aki 8 embert gyilkolt meg Kapuváron, Reinheimer Rezsőt, aki 25 embert gyilkolt meg Debrecenben, Kohn-Kerekes Ármint, aki 10 gyilkosságot ismert be és aki ellen az államügyész már vádindítványt is adott be, Vígh Sándort, aki Kalocsán 8, Kovács Lajost, aki 5 embert akasztott fel, Szarvas Istvánt, aki Kun Béla megvesztegetésére Denikin tábornok által küldött nagymennyiségű aranypénzt hozó ukrán tisztet több, még szökésben lévő társával együtt meggyilkolt.” A miniszteri nyilatkozatból megállapíthatjuk, hogy nemcsak az eszmekitervezők, hanem a végrehajtók is a magyar zsi-dóság aljából és söpredékéből kerültek ki. Nem kellett külföldi segítség a magyarországi zsidóságnak. olyannyira nem, hogy a külföldi kommunista mozgalmakat is támogatták, úgy pénzzel, mint propagandával. Munkáju-kat ártatlanul kiöntött vérrel, gyilkolásra, lopásra és hazug-ságra akarták építeni. Világszabadságharcunk antibolsevista harcaiban körülbelül 360 ezer magyar harcos halt hősi halált. A polgári áldozatok száma elérte a félmilliót. 650 ezer katona és civil esett szovjet fogságba, 350 ezren soha nem térhettek vissza szeretteikhez. A megszálló vörös horda több százezer nőt erőszakolt meg, volt olyan, akit csoportosan, és olyan is, akit többször. A Szálasi-kormány közel egymillió embert telepített ki Nyugatra a veszedelem elől. 500 ezren tértek haza, 500 ezer magyar viszont külföldön maradt, és szétszóródott a nagyvilágban. Világszabadságharcunk bukásával a kommunista terror nem szűnt meg. A bolsevisták tervszerűen irtották a tudatos hazafiakat. Erre a célra hozták létre az úgynevezett Népbíróságok Országos Tanácsának intézményét és az Államvédelmi Hatóságot, ismertebb nevén az ÁVH-t. A népbíróságokat felállító 81/1945. számú miniszterelnöki rendeletet február 5-én hirdették ki, de Szegeden már január 9-én felállításra került. Ezt még 23 követte. A még harcoló Budapesten február 3-án lépett működésbe a Major Ákos vezette gépezet. Halálra ítélte Rotyis Péter tartalékos főtörzsőrmestert és Szívós Sándor tartalékos szakaszvezetőt, akiket másnap az Oktogonon nyílvánosan lámpavasra akasztottak. 1945-1949 között 59 429 fő került a népbíróságok elé és 55 322 fő ügye le is zárult. Ebből 26 997 főt ítéltek el, 12 644 fő ügye pedig más módon zárult. Sokan még az ítélethírdetés előtt belehaltak a kínzásokba, vagy egyszerű-en meggyilkolták őket. A szerencsésebbek megszöktek, másokat internáltak. 477 halálos ítélet született és tényle-gesen összesen 189 embert végeztek ki, ítéletük alapján. A bolsevísta terror következménye volt az 1956-os Népfelkelés, amelynek során 2000 szabadságharcos halt hősi halált, 40 ezren megsebesültek. A Szabadságharc leverése után 350 hazafit végeztek ki, 22 ezret börtönöztek be, 13 ezret internáltak, és közel 200 ezren Nyugatra menekültek. De a legnagyobb kárt nem a kivégzések, gyilkosságok, bebörtönzések okozták, hanem elsősorban az erkölcsi hanyatlás, a politikából való teljes kiábrándulás és a mindenkire kötelező törvények iránti bizalom megszűnése. Az erkölcsi romlást legtisztábban az abortuszok száma jelzi, amely mára meghaladta a 7 milliót. Ez az adat a legtragikusabb! Arra világít rá, hogy a magyarság lelkileg meghasonlott. Sajnos ez igaz a nemzeti táborra is. Nemzetünk megmentését saját magunkkal kell kezdenünk. Meg kell erősíteni hitünket, mert ezen nyugszik az erkölcsünk. És itt most nem a vallásról beszélek, hanem a magyar lelkületről és a lelkiismeretről, melyek vallástól, vagy ateizmustól függetlenek. Hitünkből fakad a becsületünk, becsületünkből pedig a hűségünk. Ezen hármasság nélkül nincs erkölcsünk, erkölcs nélkül, pedig nincs jövőnk. Hisz erkölcsi alapok nélkül csupán nemzeti külsőbe bújtatott, önpusztító liberális csürhe vagyunk, amely pusztulásra ítéltetett, hisz saját magát pusztítja el. Hinnünk kell! Elsősorban saját magunkban, tehetségünkben, akaratunkban, nemzetünk életerejében, de mindenekfelett hinnünk kell a győzelemben! Ha van hitünk, akkor győzünk! Úgy legyen! Kitartás! Köszönöm a figyelmet.

2_2.jpg

Munkahelyi történetek

2018.03.12. 19:15

 Tavaly bevezették a kártyás rendszert. Kártyával nyílnak az ajtók és kártyával lehet felvenni a védőeszközöket. Múlt héten szigorítás lépett életbe, hetente egy pár kesztyűt és füldugót lehet felvenni, mindkettő használata kötelező, a kesztyű egy napot bír jobb esetben, a füldugó egyszer használatos.
 Az egyik csoportvezető a cégnél mindig lelkesen köszön, eddig annak tudtam be, hogy még őrködésem alkalmával egyszer egy kisebb szívességet tettem neki, ami a szabályok feszegetésével, de nem átlépésével járt. Tegnap az ő csoportjában dolgoztam, ekkor kiderült, hogy a Viking klub lelkes látogatói voltunk mind a ketten, és ő még a mai napig hallgat Magi Cserit, Fejbőrt, Független Adót és természetesen Kárpátiát és Nemzeti Hangot.

Modern vallások

2018.02.20. 19:30

 Az emberek többsége elvesztette a hitét istenben ezért új vallásokat keresett magának. Kezdetben ez a kommunizmus volt, nagyapám csak nevetett rajtuk, az összes párttitkár istenhez fohászkodott amikor beteg lett.
Mára modernebb, divatosabb vallások jöttek létre a közösségi médiáknak köszönhetően. Íme egy kis ízelítő ezekből.

A Vegán.
 Ők azok akik mindenkit utálnak aki nem vegán. Többségük egy fogyókúra közben bukkant erre a vallásra, kezdetben elhitte, hogy egészségesebb és karcsúbb lesz, majd fokozatosan elmerült a vallás poklában és lassan hírdetni is kezdte a dogmákat, hogy mindezt csak emberiség érdekében és az állatok védelmében teszi. A vegánok esznek gombát (az, hogy a gomba nem növény és a rostjai megegyeznek a rovarok kitin páncéljával nem zavarja őket), de nem esznek mézet, mert az a méheké (vagy a többi állaté amelyik elveszi a méhektől a többi meg kicsöpög a kaptárból a földre, de sebaj az a földre csöpögve is a méheké), nem fogyasztanak tejterméket, mert az a bocié, még akkor is amikor már a boci rég nem szopik és akkor is, ha a tehénnek több a teje, mint amennyit a boci meg bír inni. Nincs kegyelem a vegetáriánusoknak sem, mert ők ugye fogyasztanak tejterméket. Ma már a keresztényekhez hasonlóan a vegánok is szektákra oszlottak, legismertebb szektájuk a nyers vegánok, ők mindent nyersen esznek (no egy kicsit lehet csalni, és sütőben szárítani az ételeket, de psszt, ennyitől még nem kerülnek a pokolba - talán).

Bogár evők
 Ők nálunk még kevésbé ismertek, de már hallatják gyengécske hangjukat. Az ő dogmájuk, hogy 10 éven belül éhen hal az emberiség, mert elfogynak a termőföldek és éhen halnak az állatok az eltünő legelők miatt. Mondjuk valaki felvilágosíthatná őket, hogy nálunk a termőföldek 50%-a műveletlen, a legelők 80%-án 20 éve nem legelt háziállat. A nyulak, fácánok és őzek túlszaporodtak a szigorodó vadászati törvények miatt. A gyümölcsösöket hagyják kipusztulni, mert nincs kereslet még áron alul sem a hazai gyümölcsökre az import déligyümölcsök miatt.
dsc_3311a.JPG
Állatvédők
Az egyik legveszélyesebb szekta, gyakran támadnak emberekre vélt vagy valós indokkal. Gyakorlatilag egy mizantróp csoport, minden embert utálnak és minden állatot szeretnek. A vallásuk lassan államvallásá válik, köszönhetően a médiáknak ahol rendszeresen teret kapnak és órákon át téríthetik az arra fogékony embereket. A vallásuk védelmében már törvényeket is hoztak. Az első "próba" törvény a halak tartásáról szólt, tilos a halakat gömb alakú akváriumban tartani, mert depressziósak lesznek. Nos ez bejött nekik, az emberek ellenkezés elhitték és kidobták a gömböket. Azóta sorra születnek a törvényeik, ma már egy kutya megöléséért többet kaphatnak az elkövetők, mint egy ember életéért. (Kis Norbi gyilkosai alig több, mint 2 év után szabadultak). Az állatvédők 99.9%-a eszik húst, amikor a gyomrukról van szó nem jelent gondot az sem, hogy kosher vagy halal módszerrel kivéreztetik az élő állatokat, amit nem látnak nem fáj az állatoknak.

Antifák
Amíg nálunk az állatvédők a legveszélyesebbek addig nyugaton az állatvédők helyét már átvették az antifák. Az antifák többnyire drogos, alkoholista fiatalok akik ezen szerektől beindulva törnek-zúznak Európa utcáin. Emberre még nagy létszámban is ritkán mernek támadni, ha mégis akkor is csak a létszámfölényükben bíznak, gyakran így is véres orral kullognak haza. Itthon a '90-es évek elején jelentek meg, kezdetben 80-100 fő körüli "tömegben" hallatták a hangjukat, mára alaposan megfogyatkoztak, többnyire 20-30 fő tüntetget a hazafiak ellen. Gyakran látni őket melegekkel, kisebbségekkel karöltve ordibálni.