Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nyelvében él a nemzet, tartja a mondás, de nyugodtan hozzátehetjük, főztjében is.
Különleges youtube csatorna indult el 2019 áprilisában Jóbarát konyha néven.
https://www.youtube.com/channel/UCnwe2vNwN19xI9_sb0aIGoA
A filmek, amik egy-egy étel szinte már művészi elkészítését dokumentálják, különböző eljárásokat mutatnak be, különleges eszközök (szmóker, sokac babfőző köcsög) bevetésével. Az eddig megjelent videók sajátossága, hogy az ételek a természetben készültek, álltalában az ott talált vagy vágott fák biztosították a tüzelőanyagot. A remek zenéknek és a kitűnő vágásnak köszönhetően rendkívül szórakoztató ahogy készül egy étel, személy szerint nem műfajom a főzős videók nézegetése, de a Jóbarát konyha kifejezetten jó, kíváncsian várom az új részeket. Zala a „fő-barát” akinek a mozdulataiból süt, hogy imád főzni, nagyon jól találja el az ételeket, amiket megfilmesítenek. A kések amikkel dolgozik a VPD Custom Knives jóvoltából kerültek a videókra, kifejezetten szépek az egyedi tervezésű – gyártású eszközök, amik, mint a filmeken láthatóak, kiválóan állják a sarat, segítik a szakácsot.
https://www.facebook.com/VPD-Custom-Knives-831174937056660/
Személyes kedvencem a Pacalpörkölt csülökkel Jóbarát verzióban:



Írhatnám, hogy mindenkinek ajánlom a csatornát, de ugye az étkezési szokások és korunk divatjai kizárhatják azokat akik nem lelkesednek a magyaros konyháért. Azért írom, hogy kizárhatják, mert lehet egy-két jól sikerült filmecske visszacsábít vegákat – vegánokat a többségi társadalomba.
A csatornával párhuzamosan működik egy Facebook csoport is, stílusosan Jóbarát konyha csoport néven.
https://www.facebook.com/groups/2274645999237482/
Itt nem ciki, ha fotózod az ételt amivel éppen meg vagy elégedve, legyen az saját készítésű vagy egy éttermi vagy kifőzdei fogás. A csoporttagok rendszeresen posztolják a jobbnál jobb falatokról készült képeket, ajánlják, vagy éppen lehúzzák a vendéglátóhelyeket. Itt elég széles a paletta, reggelik, előételek, levesek , főételek, sütemények és italok váltogatják egymást, ínycsiklandó kavalkádban. Összességében mind a csatornának, mind a csoportnak a legnagyobb haszonélvezői a családtagok. A kisfilmek és csoportba feltöltött finomságok biztosan kizökkentik a megszokott mederből az étkezési szokásokat, és az ott látott ételek főzésre vagy étterem látogatásra ösztönzik a nézőt vagy csoporttagot.

Összességében remek móka a Jóbarát konyha, egy olyan hely ahol egy közös jellemző köti össze az embereket.
Itt mindenki szeret jókat enni – inni.
Miki

Néhány agyhalott liberális tanár kivezényelte a diákjait a kecskeméti főtérre és jó negyedóráig tüntetés képpen a hideg utcakőre fektette őket, ha klimaváltozás ellen nem is tettek semmi maradandót, a gyermekorvosi rendelőben mindenbizonnyal megnő a várakozási idő a következő pár napban.

dsc_6135a.JPG

dsc_6131blog.JPG

Megjelent a várva várt The Pride CD a Life After.
pride_life.jpg
pride_life1.jpg
Luni új CD-vel rukkolt elő, a borító alapján Johnny Rebell nyomdokaiba lépett.

luni.jpg
Új CD-k érkeztek az Opos Records shopjába, érdemes csemegézni:

rebel.jpg

Két éves a Sons of Odin.

griffin.jpg

2019. október 23-án 15 órától

Az Örökzöld Október Egyesület városi emléktúra keretében tiszteleg az 1956-os antibolsevista felkelés Hősei és a sortüzek áldozatai előtt.

Találkozó: a Széll Kálmán téren, az "Óránál".

Tervezett útvonal: Széna tér - Lövőház utca 15. - Bem tér - Bajcsy-Zsilinszky út 78. - Kossuth tér - Rádió - Corvin köz - Bakáts tér.

szta.jpg
Az "Ősbuda" kutatás iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom a Sicambria Ősbuda Piliskutató Csoport - Atilla Király Városa Alapítvány rendezvényét:

2019. október 5., szombat, 9:00–16:00

"HARCOK ÁLTAL ÚJRA SZÜLETIK A FÉNY - Legyen, úgy legyen! A közeljövőben mi szervezünk egy előadást, és nyilvános kerekasztal beszélgetést, előtte pedig nyilvános terepbejárást, amire nyilvánosan elhívjuk a Magyar Jeti újságíróit, az Indextől Hanula Zsoltot és a Qubittől Balázs Zsuzsannát és a kamerás csapatukat, akik a CEU-n is ott voltak. Természetesen nyilvános meghívót küldünk mindazon szakmabelieknek, akik a hivatali téveszméket erőltetik tovább napjainkban, az okleveleink és látképeink, valamint krónikáink tudósításait figyelmen kívül hagyva. Az időpont és helyszín hamarosan itt egy eseményben. Reméljük nem úgy lesz, ahogy korábban történt, hogy egyetlen szakmabeli sem merte képviselni a hivatali téveszméket!"
Találkozó Békásmegyeren, a Csobánka téri buszfordulónál.

maxresdefault_1.jpg

Sokunk fiatalkori kedvenc a Toy Dolls is új CD-vel jelentkezett, ami várható is volt a 40. évfordulóra tartott turné után.

td.jpg
Újra indult az Urban Rage Streetwear, rögtön egy webshoppal indított, ahonnan lassan a világ bármely pontjáról lehet rendelni: https://urbanragestreetwear.bigcartel.com

cimke_shop.jpg

Egy régebbi blogbejegyzés az Underground Revolution blogon az amerikai hc fénykoráról amikor még nem határolódtak el a skinheadektől.

hcsk.jpg
A PC records két új pólót dobott piacra:

skp.jpg
pcr.jpg
A Loyalty Recordsnál még mindig kapható:  "ASouthall Dosszié"

jozan_southall_dosszie.jpg
A PNS teljes erőbedobással készül a svájci parlamenti választásokra, melyet 3 hét múlva tartanak, október 20.-án.
A hazánkban is járt Philippe Georges Brennenstuh pártja a svájcban is gondot okozó bevándorlást és az ebből fakadó gondokat, túlnépesedést, létbizonytalanságot, csökkenő életminőséget helyezi előtérbe a választásokon, de gondolnak a környezetvédelemre és szót emelnek a természeti erőforrások gyors kimerítése ellen is. Sok síkert kívánunk nekik.

pns.jpg

Fehér Karácsony 1993.12.10.

2019.09.27. 06:43

 A koncertre kb.1500 ember volt kíváncsi. Fellépett a Nemzeti Front, a Viszonylagos Kisebbség, az Oi-kor, az Egészséges Fejbőr és a Magozott Cseresznye.
 A koncert jó hangulatban zajlott le, de akadt néhány probléma: a 3 budapesti zenekar tökéletes körülmények között, nagyközönség előtt játszhatott, mindenki sajnálatára a két vidéki zenekar pedig a "lyukban", ahová a közönség már igencsak megcsappant létszámmal érkezett. Sajnos a körülmények sem voltak kitűnőnek mondhatók.
 A koncertteremben szenny, mocsok amit az anarchista banda hagyott hátra. Szerencsére a tarajos társulatnak csak egy tagja volt jelen a két zenekar kitűnő koncertjén. Az illető a Hisztéria nevű punk zenekar énekese volt. Mindez senkit nem zavar, ha megússza 1-2 pofonnal, de a nevelő szándékú pofon után mi következett? Megjelent egy magas, kopaszra nyírt figura, aki a lincshangulat közepette elkezdte védeni és mentegetni a punk suhancot és azzal a dologgal vagdalkozott, hogy "nem tudjátok mi a különbség a punk és a skinhead között". Súlyos szavak ezek. Persze ő biztos, hogy nem tudta.
A megtörtént eseményekhez csak ennyit kívántunk hozzáfűzni.
A cikkel nem élezni akarjuk a Budapest - vidék ellentétet, hanem a megoldást próbáljuk elősegíteni, mert, ha valamiről nem beszélünk és takargatjuk, az a probléma nem fog magától megoldódni. Azt is figyelembe vesszük, hogy a fővárosi zenekarok közül csak az Oi-kor szokott lelátogatni vidéki városokba (Hódmezővásárhely, Békés, Paks...)     Kitartás!

A koncertbeszámoló megjelent a Working Class Protest 5. számában 1994 elején.

Hírek, újdonságok

2019.09.25. 07:12

soo.jpg
Már publikus a hamarosan megjelenő Sons of Odin CD borítója.

tn.jpg
A januári Tribute Nightra újra összeáll a Vanguard

ac.jpg
A pletykák szerint új Arrow Cross lemez kerül a Loyalty Records kiadványai közé, melyen ismét Ken énekel.

nsbp.jpg
A Nordic Sun tavaszi fesztiválján a hírek szerint Jocke áll színpadra, lehet, hogy több formáció élén is.

bdc.jpg

2020 elején közös lemezt (split) ad ki a brazil Bandera De Combate és a svéd Code 291.

Tegnaptól elérhető a Telegramon is a csatornánk.
https://t.me/odenb

Új Condemned 84 Single

2019.09.24. 02:38


Ízelítő a hamarosan bakeliten is megjelenő új Condemned 84 hanghordozóról.
A CD már kapható a zenekar web shopjában: https://condemned84.com/cds/

c84new-single-poster-a3-.jpg

26 éve hunyt el Stephen Flint

2019.09.23. 18:01

isd_car.jpg
26 éve hunyt el Stephen Flint közismert nevén Boo 1970.04.20. - 1993.09.23.

"1993 szeptember 23.-án, csütörtökön öt jóbarát, Ian Stuart, Cat, Dickie, Boo és Robert Sherlock a közeli burton on trenti kocsmában a Market Square-en található Royal Oakba vették az irányt Ian kocsijával. A társaság jót mulatott a helyi skinheadekkel, akik már várták a szombati koncertet. Rob csak narancslevet ihatott, mert ő lett kinevezve, hogy hazavigye a többieket sörözés után. A jókedvű társaság megünnepelte a BNP milwalli győzelmét is néhány sör mellett, tizenegy órakor úgy döntöttek, hogy ideje hazamenni Heanorbe. Rob vezetett, Ian ült mellé az anyósülésre, mögötte Boo, középen Cat, Rob mögött pedig Dickie foglalt helyet. A vidám csapat az A 38-as úton tartott hazafele, mikor hirtelen a kormánykerék megreccsent a soför kezében, Ian elkapta a kormánykereket és viccesen azt mondta Robnak: "Ne próbálj megölni, szombaton koncertem van." Ezek voltak utolsó szavai. A kocsi irányíthatatlanná vált és egy árokba csapódott. Minden olyan gyorsan történt, szinte felfoghatatlan volt.
Cat eszmélt elsőnek, ő ült hátul, középen és karcolásokkal megúszta a balesetet. "Mi történt?"-kérdezte hangosan. Körülnézett és látta, hogy baj van, testvére Dickie nyaksérüléseket szenvedett, míg balján Boo, igazi nevén Stephen Flint halott volt. Azonnal meghalt. Rob kartörést szenvedett, Ian Stuart eszméletlen volt és nem adott életjelt. A balesetben a Volkswagen Polo bal oldala roncsolódott össze ahol Ian és Boo ült."

Forrás: Józan Zoltán: A rock and roll kitaszítottjai

boo.jpg                                                      Boo fiatalkori képe.

"Ian Stuart mellett nem szabad megfeledkezni Booról aki kiváló ember és családapa volt" - Stigger

1993_boo_on_sofa.jpg                                                         Boo 1993

boo01.jpg


Nemzeti Front interjú 1994

2019.09.23. 08:17

1. Mi okozta az A.L.T.-ből Nemzeti Frontá való átalakulást?
 Az A.L.T. és az M.A. Skins megszünt és a Tóth Csaba (ex. M.A.Skins) gitár és én (ex. A.L.T.) bass megalapítottuk az N.F.-ot. Csatlakozott még hozzánk Fekete Tivadar (ex. A.L.T.) gitár, ének és Poór Gergely dob kisegített minket a stúdióban, így az N.F. lett a dicső elődök utódzenekara.

2. Mi a zenekar politikai irányvonala, egyáltalán foglalkoztok-e politikával?
 Csak a magam részéről nyilatkozhatom: a szélső jobb! Először is emberbarátságból a cigányokat és az arabokat addig dolgoztatnám a bányákban  amíg nem kérvényeznék, hogy elhagyhassák az országunkat! Nem tartom őket embereknek.

3. Hogyan fogadják a zenéteket?
 A kazetták fogynak! Köszönjük nektek és "Kitartás!" minden rajongónak. A koncerteken sajnos sokszor versenyt iszunk a közönséggel, itt kérek elnézést a botrányos koncertekért.

4. Mikor lesz N.F. 2. demó? Kaptatok-e lemezajánlatot valahonnan?
 Az A.L.T. idejében is feltettétek ezt a kérdést, akkor azt mondtam, ha együtt maradunk akkor tavasszal jön az új, erre nemsokára feloszlottunk. Most akkor nem nyilatkozom.

5. Kedvezőek-e a fővárosi fellépési lehetőségek?
 A múltkor a menedzserünk, Lapát (ex A.L.T., ex M.A. Skins) a fekete lyukban járt és disznóólat talált, erre megmondta nekik, hogy az N.F. ilyen helyen nem lép fel. Mi urak vagyunk és nem disznók!
Igaza volt! Egyébként szerintem nincsenek kihasználva a Művházak és még mindig be vannak szarva az Oi! zenekaroktól és rajongótáboruktól! (Pedig a Rock Land szervezőbizottságának véleménye szerint rég volt ilyen nyugodt koncert, mint a Fehér Karácsony. szerk.)

6. A zenekar véleménye szerint van-e Bp.-Vidék ellentét az országban? Van-e előnye vagy hátránya az együttesnek abból, hogy vidéki?
 Persze hiszik a "nagy" bp-i zenekarok, hogy ők a Vörösmarty nagytermében játszanak a két vidéki meg lent a büdös fekete lyukban. Tudták, hogy a Fehér Karácsonyon ott lesz a Viszonylagos Kisebbség és a Nemzeti Front, de még a jegyre sem írták rá nevünket. Az ilyen nagystílű szervezők bekaphatják a nemiszervemet!

7. Miért játszotok történelmi verseket, amik természetesen nagyon tetszetősek?
 Mert a szövegük nagyon jó és még ma is aktuálisak.

8. Mi a véleményetek a skinhead mozgalom mai állásáról?
 Évek óta sír mindenki, hogy haldoklik a mozgalom, de még mindig él. Eltüntek a tarra borotvált fejek és ez a legrosszabb. A skinheadektől már nem fél senki és a cigányok is röhögnek a mozgalmon. Kezd bélyeggyűjtő szakkörre hasonlítani az egész. Mindenki jófiú.

9. Mi a véleményetek a magyar Oi! zinek fejlődéséről?
 Meg vagyunk elégedve az újságokkal. Én a W.C.P. 3. számában láttam, hogy az N.F. Idegenek című száma vezeti a listát. Ilyenkor jólesően dagad a májam. Végre nem csak a szesztől.

10. Mit üzentek az olvasóknak?
 Minél többen gyertek N.F. koncertre és élvezzétek ezt a rohadt életet. Kitartás!
(az interjút jóváhagyta a menedzser: Lapát)

Az interjú megjelent a Working Class Protest 5. számában 1994 elején.

Elhunyt Karl Münter veterán

2019.09.21. 11:12

97 éves korában elhunyt Karl Münter SS-Unterscharführer (28.11.1922 - 20.09.2019).

km1.jpg

 Karl 18 évesen csatlakozott a Liebstandarte AH SS alakulathoz, Kurt "Panzer-Meyer" felderítő részlegének tagjaként részt vett a Görögország elleni hadjáratban, az elsők között haladt át a Patras-öblön. 1941-től részt vett a Barbarossa hadműveletben, a hatalmas keleti front déli részén harcolt. Többek között a Krím-félszigeten való áttörésért folytatott hatalmas csatában is részt vett. Karl is harcolt Harkovért, az ütközet után kinevezték és alparancsnoki (Unterführerlehrgang) tanfolyamra küldzék. Először Rostovban sebesült meg.
 1943 őszén átkerül a HJ SS páncélos hadosztályhoz. A HJ divízió 2. hírszerző csoportjának tagjaként harcolt  Normandiai partraszállásban résztvevő szövetséges csapatok ellen, 3 járművel menekültek meg a Falaise-i katlanból.

nahkampfspange_heer_bronzea.jpg

Kétszer súlyosan megsebesült. Megkapta a Vaskereszt 2. osztályát, a közelharci bronzpántot, a bronz gyalogsági támadásjelvényt,  és a sebesülési jelvényt fekete színben.

km.jpg

Ő volt az akit február elején brutálisan megvertek és kiraboltak az elveiért való kiállása miatt.

karl-muenter.jpg

tpr.jpg
Már kaphatóak a jegyek a The Pride novemberi koncertjére, elővételben 10  a beugró.
https://feed-the-fire.eventsquare.co/nl/fsyqqiyfovms/yp1ay63jdtme

 Itáliában jelenleg kb. 1000 skinhead van. A helyzetük hasonló, mint a németországi bajtársaké. Rendszeresek a házkutatások, a letartóztatások, a lefoglalások.
A rendőrség idáig több nyomdát, kiadványt és hanganyagot foglalt le.  A zenekarokat sorra tiltják be. Hetek óta nem jelent meg semmilyen skin zine, A bíróságokon egymást érik a skinheadek elleni perek. Jelenleg 5-6 Skinhead zenekar van. A rendőr terror ellenére megszaporodtak az idegenek és zsidók elleni támadások. Minél jobban próbálják visszaszorítani őket, annál agresszívebbek. 

olaszok.jpg
Megjelent a Working Class Protest 3. számában.
A beszámolót egy magyar származású bajtárs küldte aki nem sokkal később már nem válaszolt a leveleinkre.

tp.jpg
A belga The Pride harmadik albumát jelenteti meg hamarosan digipack formátumú CD-n az Askania kiadó. A lemezhez 20 oldalas bookletet nyomnak amely tartalmazza a szövegeket és korabeli képeket. Szeptember végén fog megjelenni, de már előrendelhető 12£-ért:
http://www.askaniaproductions.com/sklep/catalog/product_info.php?products_id=750&osCsid=a90c7a1254f2b4a45e8132b64acbd697

Reméljük a hazai forgalmazókhoz, kiadókhoz is eljut, mert csak 500 példányt adnak ki belőle.

Sik-oi Miskolc, bemutatkozás

2019.09.09. 15:34

Az együttes 1989-ben alakult, teli vágyakkal, álmokkal amiket szerettünk volna megvalósítani. Terveink elég sokrétűek voltak, de legjobban a hasonló gondolkodású fiatalok összetömörítését tartottuk szem előtt.
A zenekar fennállásának ideje alatt, több ember is megfordult az együttesben:
 Cega - ének
 Feri - gitár
 Tamás - dob
 Szecsa - bassz
 Foci - szinti ('89-90)
Ebben az időben több sikeres koncertet adtunk. A fellépések alkalmával kb. 80-150 ember mindig jelen volt és jól érezte magát. Sajnos a koncertjeinken mindig jelen voltak olyan emberek, akik csak a balhét keresték.
A balhék miatt kilépett az énekesünk (Cega) és a szintisünk (Foci), így hárman folytattuk az elkezdett munkát, én (Feri) kezdtem el énekelni. Erről a korszakról már több koncertfelvételünk maradt fenn.
A régi "nagy banda" még egyszer összeállt a Ki, mit tudra, ahol 250-en voltak és nagyon nagy volt a sikerünk, erről videófelvétel is készült. Ezután a nagy siker után jött a teljes csőd, a dobosunk is kiszállt (Tamás), így ketten maradtunk. 1992-ben megtaláltuk a megfelelő dobost, Attilát és így vele elkészíthetjük az első demónkat ami valószínűleg szeptember körül kerül felvételre, a demó felvétel után szeretnénk minél több koncertet adni, ha lehetséges országszerte.
A bemutatkozást köszönjük Ferinek (Sik-oi, Belső Hang fanzine).

Megjelent a Working Class Protest 3. számában 1993-ban.

Condemned 84

2019.09.06. 12:35

A Condemned 84 októberi németországi koncertjére már minden jegy elkelt ehhez kevesebb, mint két hét kellett a meghírdetéstől, ezért aki látni szeretné őket élőben siessen beszerezni minél előbb a belépőt a prágai bulira, mert tuti ezek is elfogynak hamar.

c84.jpg

1993 húsvétkor alapítottam az együttest, az M.A.Skins és az A.L.T. volt tagjaiból.
 Csaba - gitár (ex M.A. Skins)
 Tivadar - ének (Ex A.L.T.)
A sorozatos próbák után közvetlenül stúdióba vonultunk, mert a dobosunk csak ideiglenesen szerepelt. Sajnos jelenleg sem rendelkezünk dobossal, így ezidáig már több koncertet kellett lemondanunk, de szeptember 25.-én lesz egy bemutatkozó koncertünk az Oi-korral Pécsen. Ide mindenkit szeretettel várunk!
Attila

Reméljük lesz akkora sikere ennek a zenekarnak is, mint az előd zenekaroknak. Sok sikert!

nemzeti-front-1993-lc3a1ng-mc5b1vhc3a1z.jpg
A cikk megjelent a Working Class Protest 3. számában.


Milánói koncert 1995.01.21.

2019.09.04. 09:16

1995_01_21_italy_magyar_szekcio_a_buszon.jpg
 Egy külön buszt bérelve indult útnak a több, mint 20 fős csapat. A társaság nagyon jó volt, az ország majd minden részéről érkeztek bajtársak. Pár konzervvel és tíz rekesz sörrel gördült ki Budapestről a magyar Ikaruszunk. 17 óra alatt értük el Milánót úgy, hogy még az útlevelünket sem nézték meg sehol. 
 Ott a Corona Ferrea dobosa várt minket és vitt a találkozóhelyre. Itt találkoztunk a szintén kelet-európai régióból jött bajtársainkkal, a lengyelekkel. Pár perc alatt szinte testvérként szerettük egymást. Söröket és CD-ket cseréltünk. A lengyelek csak négyen voltak, de nagyon brutális benyomást keltettek. Régi és friss sebhelyekkel teli arcukon, kisportolt testükön ízig-vérig magukon hordták a skin élet minden jelét.

1995_01_21_italy_elek_borczy.jpg

Egy óra múlva már a bejárati ajtó előtt tolongtunk. Minket magyarokat féláron beengedtek, s a jegy így átszámolva több, mint 700 Ft volt. Nagyon sok olasz csodálkozott, hogy ennyi magyar itt van. Még a koncert legelején az egész terem felénk magyarok felé énekelte az "Avanti ragazzi di Buda"-t. Ez a nóta, mely lefordítva: "Meneteljünk föl Budára!", 1956-ban született, amikor is kicsiny népünk szembeszállt a bolsevizmussal október 23.-án. A dal továbbiakban arról szól, hogy vérben ázik egyedül a magyar, síró anya gyermekét síratja stb. 1956-ban minden egyetemista és más fiatal ezt énekelte Olaszország utcáin. Nagyon jó érzés volt mindegyikünknek, s nagyon büszkék voltunk arra, hogy magyarnak születhettünk, s ilyen derék hőseink voltak akikről így énekelnek még külföldön is.
1995_01_21_italy_magyar_szekcio_milanoban_2.jpg

 A koncerten egyébként rengeteg CD-t, pólót,kazettákat, matricát, felvarrót, lemezt és kitűzőt lehetett kapni. A színpad mögötti falra pedig a szervezők felrakták mindenki zászlóját, aki odaadta nekik. Kint volt a mi magyar zászlónk is a koronás címerrel. De kint volt még a brit, katalán (mivel voltak Barcelónából is skinek) és természetesen az olasz lobogók.

1995_01_21_italy_m_rossa_2.jpg 
 A koncertet az M. Rossa kezdte, mely egy nagyon új olasz zenekar. Tipikus olasz skin zene, bár még kissé kezdő szinte. 

1995_01_21_italy_archivum_3.jpg
Őket követte a magyar Archívum. Nagyon tetszett az olaszoknak a zene, csak az énekes teljesen részeg botrányos magatartása váltott ki egy kissé unszimpátiát.

1995_01_21_italy_corona_ferrea_2.jpg

Ezután a Corona Ferrea lépett porondra, s erre volt az iszonyatos beindulás. A mediterrán típusú, forróvérű skinek őrjítően gyors és brutális pogózása volt ez, mely hazánkban a punkokhoz hasonlítható. A Corona Ferrea '93-as demójához képest rengeteget fejlődött. Nagyon színvonalas RAC zenekarrá nőtte ki magát. 

1995_01_21_italy_adl_122_4.jpg
Utánuk az ADL 122 következett. Ekkorra már több, mint száz skin tombolt elöl félmeztelenül. Külön fotóalbumot érdemelt volna az a sok tetoválás amit itt lehetett látni. Az ADL 122 nagyon pontosan játszotta el két régi kislemezét és a nemrég megjelent nagylemezét. Sokakat elkápráztatott Shiva, a basszusgitáros lány, aki miniszoknyában, Martensben, tetovált karral játszott. 

1995_01_21_italy_squadron_5.jpg

Legvégül a Squadron lépett fel Angliából. Ebben a zenekarban már csak a basszusgitáros skinhead, de a hajhosszúságtól függetlenül mind a hárman nemzetiszocialisták. Agresszív zenéjük a Fehér Európa megteremtéséről szól, s a legújabb lemezük pedig már szinte Thrash metál.
 A koncertet sajnos be kellett fejezni jó pár Squadron szám után, mivel a rendőrség ezt követelte. Ugyanis az egyik olasz megkéselte a másikat. Sajnos itt is megvolt az a primitív balhézós réteg, akiknek fogalmuk sincs az összefogásról, közös harcról. Hála istennek Magyarországon ez a réteg az olaszokhoz képest jóval vékonyabb. A koncert után ott várt minket a jó öreg Ikarusz, amivel újabb hosszú útunk kezdődött Budapestre.
 (A Squadron néhány Skrewdriver számot kitünően eljátszott.)

1995_01_21_italy_m_rossa_pogo.jpg
A beszámló megjelent a Power of Oi! 25. számában 1995-ben.
Képek: Yoli
Szöveg: Kalóz

Felvonulás Október 23.-án

2019.09.03. 23:40

Corneliu Zelea Codreanu által alapított légionárius mozgalom hazai képviselői felvonuláshoz toboroznak.

 

lh.jpg

Archívum interjú 1995

2019.09.03. 11:49

1995_01_21_italy_archivum_3.jpg

1. Mikor alakult az együttes?
 A zenekart 1992 nyarának elején alakította Szuszi, a Borczy és a Miki. Én néhány hétre rá kerültem a zenekarba, mert nem volt gitárosuk..

2. Kik a tagjai és játszottatok-e már más együttesekben?
 Szuszi - dob
 Borczy - bassz, vokál
 Miki - ének
 Csaba - gitár
A Szuszi több kis zenekarban is dobolt, név szerint a Tantalust érdemes megemlíteni a zenekarok közül. Én régen egy jelentéktelen iskolazenekarban játszottam. A többieknek ez az első zenekaruk.
Egyébként a Kalóz is énekelt jó ideig a zenekarban, míg Miki katona volt (1993 február - 1994 február).

3. Hány fellépésetek volt eddig és kikkel játszottatok?
 Kereken 20 koncertet adtunk eddig sok magyar és külföldi zenekar társaságában. Időrendi sorrendben a következőkkel:
 NC38, Fehér Őrjárat, Romantikus Erőszak, Nemzeti Front, Független Adó, Hyde Park, Titkolt Ellenállás, Eröltetett Menet, Panzerfaust.
Külföldiek:
M.Rossa (olasz), Corona Ferrea (olasz), ADL 122 (olasz) és Squadron (angol)

4. Szerintetek melyik volt az eddigi legjobb koncertetek?
 Két nagyon jó koncert közül nem tudok választani. Az egyik az 1994 december 09.-én a Vikingben rendezett kábítószer ellenes fesztivál. Itt elég jól szóltunk és kb. 400 bajtárs volt jelen. A másik idén (1995) február 25.-én volt Szekszárdon. Itt sajnos csak mi játszottunk, kb. 40 bajtárs előtt, de a hangulat talán itt volt a legjobb az összes eddigi koncertünket beleszámítva. Pontosan és dinamikusan játszottunk (amit sajnos nem mindig lehet elmondani rólunk). Mindkét koncert érdekessége, hogy este és hajnalban is felléptünk (tehát kétszer játszottunk egy este) a közönség előtt.

1995_01_21_italy_archivum_2.jpg

5. Melyek a kedvenc zenekaraitok?
 Szuszi - Motörhead
 Borczy - Störkraft
 Miki - Battle Zone
Nekem a Bound For Glory, de mindnyájan szeretjük a Skrewdrivert, a Squadront és a tradícionális ír népzenét.

6. Mik az elképzeléseitek a jövőre nézve?
 Már felvettük az első demónkat, ezt szeretnénk (már) áprilistól árulni. Ezen kívűl szeretnénk kicsit csiszolni a zenei tudásunkon, mert itt-ott mutatkoznak még némi hiányosságok (sajnos nincs állandó próbahely) és az évvégén szeretnénk kiadni a második demónkat is. Tervezzük még egy póló kinyomtatását, amit koncerteken árulnánk és persze még sok-sok koncertet.

7. Üzentek valamit az olvasóknak?
 A zenekar nevében minden magyar bajtársnak nemzettestvéri üdvözletünket küldjük.

arc94hmvhelyFényképek Yoli és Kalóz gyűjteményéből valók.
Az interjú megjelent a Power of Oi! 25. számában

Hyde Park interjú 1995

2019.09.02. 11:51

hyde_park_18.jpg

1. Mikor alakult a zenekar?
 A zenekar 1987-ben alakult. A jelenlegi felállás 1993 novembere óta létezik.
- Ombodi Zsolt - dob
- Major János - gitár
- Czékus Zoltán - bassz
- Kádár Tibor (Gyalogos) - ének
1993-ig Török Tibor gitározott és Oláh Ernő dobolt, de kiléptek személyes illetve családi okokból.

2. Korábban milyen zenekarokban játszottatok?
 Zsolt és Jana metál zenekarokban játszottak, Zoltán azelőtt sehol sem játszott. Nekem 1985-ben volt egy Commandoi! nevű zenekarom Tiborral és Encivel.

3. Eddig hányszor léptetek fel és kikkel?
 Eddig kb. harmincszor léptünk fel. Az első 1987 november 6.-án volt, a legutóbbi 1994 december 17.-én. Szinte már minden zenekarral játszottunk együtt. 1992-ben játszottunk Pécsen az Oi! fesztiválon az Akcióegységgel, Magozott Cseresznyével, az M.A. Skinsszel, a Rohamosztaggal és a Viszonylagos Kisebbséggel. Vásárhelyen játszottunk 1992-ben a Cseresznyével, 1993-ban az M.A. Skinsszel és az Oi-korral, 1994-ben a Nemzeti Fronttal és az Archívummal, az Intim Skin Teammmel. Elnézést, ha kihagytam valakit.

hyde_park_19.jpg

4. Számotokra milyen volt az első pesti fellépés?
 Az a buli kurva jól sikerült. Örültünk, hogy sokan jöttek el. Külön öröm, hogy nem volt semmiféle balhé.

5. Eddig két pólótok készült el. Kaphatóak még?
 Az első pólónk már régen elfogyott. A másodikat nálam lehet megrendelni. Ára 350Ft + postaköltség.

6. Készült-e már valamilyen felvételetek?
 Az első kazettánk most készült el. Az Ára 350Ft + postaköltség és szintén nálam lehet megrendelni. 16 számot tartalmaz a demó. Hamarosan meg fog jelenni a Metrelhe records nevű portugál lemeztársaság gondozásában egy válogatás CD, amin két számunkkal mi is hallhatóak leszünk. Rajtunk  kívűl hallható lesz még a No Alibi (USA), a Freikorps (Németország), a Lusitanoi (Portugália) és a Kratky Process (Szlovákia) együttesek 2-3 dala.

7. Mik a terveitek a jövőre nézve?
 Szeretnénk, hogy a kazettánkból sok fogyjon el, tehát legyen pénz a második demónk kiadására, amit a nyárra tervezünk.

8. Üzenet az olvasóknak?
 Kívánok mindenkinek 1995-ben sok másnapos reggelt és szebb délutánt, Szebb Jövőt!

Következő koncertünk:
1995 február 04.
Csongrád, Music Box, József Attila u. 3.
Fellépnek még Panzerfaust, Archívum

Gyertek el!!!

 

hyde_park_2.JPG
Az interjú megjelent a Power of Oi! 25. számában 1995-ben, a fényképek Gyalogos gyűjteményéből származnak.

Elhunyt Santo Pelliccia

2019.09.01. 20:51

95 éves korában elhunyt Santo Pelliccia olasz ejtőernyős veterán, El Alamein hőse, az 5000 fős Folgore divízió 300 túlélőjének egyike. Az eredeti egyenruhája másolatában mindig részt vett minden megemlékezésen, veterán találkozón. 17 évesen önklntesen lépett be a hadseregbe.

santo.jpg
sant.jpg

san.jpg
Susanna Ceccardival az Északi Liga Európa parlamenti képviselőjável.

süti beállítások módosítása