Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

dsc_9575ablog.JPG
Stúdióban járt a Töretlen Hittel, egy válogatás albumra vettek fel egy számot. A korai Archívumot idéző szókimondó szövegeket és kemény zenét reméljük hamarosan hallhatjuk.

A teljes cím az lehetne, hogy jobboldaliak-e azok a punkok akik a kommunista rendszer ellen lázadtak, vagy akiket a kommunista rendszer üldözött.
 Kezdjük talán a CPg-vel, ők a "rendszerváltás" után amikor újjáalakultak azt állították, hogy nem, ők nem kommunista ellenesek, ők csak a rendszer ellen lázadtak. Ennek az állításnak ellentmondani látszik, az Áll egy ifjú élmunkás a réten kezdetű daluk utolsó sorai: "Rohadt büdös kommunista banda Mér nincsenek ezek felakasztva"
No mindegy változnak az idők.
 Nézzük a Kretenst, őket nem igazán üldözte a rendszer annak ellenére sem, hogy felléptek 1983-ban a Mos-oi!-jal és a CPg-vel. Látszólag pedig akár jobboldaliak is lehetnének, hiszen játszottak egy rasszista számot, a Sárga veszedelmet, játszottak Skrewdrivert (I don't like you), játszották a Hunok vagyunk című számot, kifigurázták az iskolai eszmei terrort az Előre vörösökkel.
 A helyzet az, hogy ez azért nem teljesen így van, a Sárga veszedelem című szám a Szovjet-Kínai konfliktusról szól és elítéli Kína vezetését, Maót és a Négyek bandáját, ezzel a szöveggel bizony benyalták magukat a rendszer cenzorai felé. A Skrewdriver dal egy koncerten hangzott el, valószínűleg akkor még nem tudták mit képvísel ez a zenekar, sőt az sem kizárt, hogy angolul sem tudtak. A Hunok vagyunk című számot értelmezhette úgy a rendszer, hogy mi keletiek a nyugat ellen harcolunk, vagy nem, ezt nem tudhatjuk, mindenesetre ez a dal a skinheadek kedvence lett, ezért közel 30 évig nem játszották. Ha az előre vörösök az előző rendszernek szólt volna, ma már mindenbizonnyal nem játszanák, de játszák és ez a dal a balos punkok egyik himnusza lett. Valamint egy kommunista-terroristáról, Bobby Sands-ről is énekelnek.
 ETA, ez a zenekar egy átlagos rendszerellenes punk zenekar volt, nem annyira a szövegeik, mint inkább a népszerűségük szúrta rendszer szemét ezért üldözték, majd a zaklatások hatására feloszlottak.

dsc_0931ablog.JPG
A tagok feltűntek ilyen-olyan formációkban (Sex -e- pil), de többször újjá is alakultak, először 1987-ben játszottak, de volt hogy egyszerre két ETA nevű banda is volt az alapítótagokból. A jelenlegi formáció Robival az élen mindenképp antikommunista és a játszott számok szövege sem baloldali.

 Auróra, a zenekar az előző rendszer üldözöttje, írtak is erről pár számot amiket rendszeresen játszanak is, ennek ellenére az ő esetük kicsit más.

dsc_9447blog.JPG
A zenekar drapériáján egy olyan jelkép látható amit a "rendszerváltás" után a nyugatról hazaszivárgó punkok  (ilyen volt az Auróra is) hoztak magukkal, ezek a punkok ezzel a csillaggal a zászlajukon hamarosan meg is alapították a BAT-ot (Budapesti Anarchista Társaság). Úgy gondolom ez az eszmerendszer(telenség) nem igazán jobboldali. Valamint még mindig játszák az olasz partizán indulót a Bella Ciao-t, amit a Viszlát Ivánon még elnéztünk nekik, no de azóta eltelt közel 30 év. 2006 óta a szövegírójuk merészebben ír, meg nem is szeretik a komcsikat, de ettől az a csillag még mindig ott van...

Auróra koncert - Szolnok

2018.09.17. 20:14

 A szombati bulit megelőzően az 1991-es Viszlát Iván fesztiválon voltam utoljára Auróra koncerten. Hellyel-közzel azért nyomon követtem a zenekar pályafutását, bár Kriszta nélkül egy barátom szavaival élve amolyan "lakodalmas punk" zenekar lett belőle a '90-es évek elején.
 Szolnok nem a kedvenc városom, főleg este nem, ezért csak közvetlen a koncert előtt érkeztünk a helyszínre. A közönség elég vegyes volt, többségében 40 felettiek, rockerek, megkopaszodott punkok, még egy 50-es hc-s fazon is volt bandanasban. Volt pár fiatal is 2-3 taréj is felbukkant, néhány Kárpátián edződött kamasz Nagy-Magyarországos pólóban, Betyársereges támogatói pólóban stb. Néhány nyugdíjas lázadó Auróra pólóban, 30 éves bomberben az újján Magyar címrrel. Antifa egy volt, mindenkinek az agyára ment, leginkább azoknak akikkel jött, végig játszotta az agyát, legdurvábban pogózott és nagy valószínűséggel homoszexuális is volt (a gyengébbek kedvéért buzi).

dsc_9421blog.JPG

 A zenekar ma már nem tűnik punknak, látszatra amolyan "kiöregedett rockerek és az egyikük fia", nem is tévedtem, ha korábban nem láttam volna ilyet a Lordnál és a Ricénél, biztosan meglepődök, de így már nem.  
 dsc_9450ablog.JPG

 

Csupa régi nótát játszottak, talán két dal volt amit nem ismertem. Lendületesen, koncerttempóban játszottak. A közönség elöl énekelt, csápolt mögöttük nyolcan-tízen pogóztak, A hátul állok zöme is énekelt, jó hangulat volt végig. A 88-as demótól a Robin Hoodig volt minden, én vártam volna még pár régebbi nótát, mint például a Fojtogatók, Nyugalom stb., de talán majd egy következő retroturnén.

dsc_9467ablog.JPG

 

Amit hiányoltam a számok közt némi sztori a dal keletkezéséről, mondanivalójáról vagy valami ilyesmi, de csak pár poén volt és kedveskedés a közönségnek, hogy Szolnok milyen jó hely, mennyire szeretnek itt játszani és hasonlók. A koncert előtt arra számítottam lesz majd valami nosztalgia érzésem, de semmi ilyen nem volt, egy sima rock koncert volt, amin sok általam kedvelt nóta szólt. 
 A végén arra számítottam, hogy kijönnek inni egyet a közönséggel, de csak pár ismerős mehetett be hozzájuk.
Mivel a fellépés vége előtt 10 perccel elment az utolsó aznapi vonat amivel hazajöttünk volna így megnéztük a vendég zenekart is a Magánterületet. Mit mondjak, igazából semmi jót nem tudok, nincs még saját stílusuk, zömében feldolgozásokat játszottak, punk, rock, metál, rap, underground, alternatív, dark és mindenféle meghatározhatatlan stílusban, nekem kimondottan visszataszító volt. Az énekes hadart, artikulálatlanul "beszélt", gyakorlatilag nem lehetett érteni egy szavát sem. Ha az Auróra időben kezd nem kellett volna részesülnöm ebben a borzalomban és még időben ágyba is kerültem volna.

Oi-kor - előrendelés

2018.09.09. 07:18

oi-kor-utolso-napon-cd.jpg
Az OI-KOR "Az utolsó napon" új cd.-je, valamint a lemezhez tartozó póló mától előrendelhető az alábbi linken. Postázás, vagy személyes átvétel okt. 12.-től a megjelenést követően.

oi-kor-utolso-napon-zold.jpg

Elérhetőség: http://nimrod-ruhazat.hu/termekkategoria/zenekaros-termekek/oi-kor/

Mistreat - Heartless Bastard

2018.09.07. 21:35

3086-mistreat-heartless-bastards-digi-1.png

 

Megjelent a Mistreat - Heartless Bastard című albuma digipack kiadásban. 
Kapható a Midgård recordsnál: https://www.midgaardshop.com/sv/cds-c-1/fran-sverige-norden-c-3/mistreat-heartless-bastards-digi-p-3086

Reméljük hamarosan itthon is kapható lesz valamelyik kiadónál vagy koncerteken, addig is egy kis ízelítő az albumból:

Friss zenei csemegék

2018.09.04. 12:28

Ízelítő a hamarosan megjelenő Oi-kor albumról



 

A Code 291 album trailere

 

Akinek ez kevés lenne a zenekar facebook oldalán a Söner av Svitjod című szám klipjét is megtekintheti.

Az album borítója
40769378_2137781166469773_6335696808848654336_n.jpg

 A fejlődés csak a gazdagokat érinti, a szegényebb népréteggel senki sem foglalkozik.
Nézzük mi változott az elmúlt 35-40 évben.
 35 éve jelent meg az első megfizethető árú hazai számítógép a HT 1080, azt jósolták 2000-re mindent átvesznek a számítógépek, nos a gyakorlatban ez a felső 10.000 köreiben igen előfordul, bár csak a hűtőjük és a biztonsági rendszerük valamint az autójuk esetében.
 A alsó és közép réteg már nem vesz számítógépet, mert mindent telefonon vagy tableten intéz. 
46 éve jelent meg az első hazai színes televízió ami akkor 10 havi átlagfizetés volt, sokan a rendszerváltás körül vehették meg az első színes tévéjüket, ma is ugyanekkora különbségek vannak, a szegényebbek 20-30 éves készülékeket néznek, az alsó közép osztály veszi a 40.000-80.000Ft-os készülékeket, az idén legjobbnak kikiáltott készülék (LG Signature OLED W8) 2.000.000 FT.
 Nézzük a magán közlekedést. Az elektromos kerékpárok a rövid élettartamuk miatt lassan kimennek (kikopnak) a divatból, a felsőbb osztály béliek legfeljebb elektromos rásegítő eszközöket használnak a milliós bringáikon. Robogók, kétféle van olcsó, gagyi amit 2-3 javítás után eladnak és kerékpárra cserélnek, jó minőségű, de drága. Nagy motorok, nálunk csak hobby felhasználásra tartják, hétköznapi közlekedésre nagyon kevesen veszik igénybe. Autók, Európa roncstemetője vagyunk, a legolcsóbb új autók 3.000.000 Ft körül vannak, ez egy gyári munkásnak a legjobb esetben is 2 évi fizetése. Ha megnézünk egy gyári parkolót a melósok autói közt a 20 évesek még újnak számítanak.
 Nézzük az ipart, a hazai gyárakban átlag 30-40 éves gépek, gépsorok vannak mindenhol. Még az olyan új gyárakban is, mint a nívós autógyárak, ha újabb gépeket is hoznak azokat a nyugati gyárakból hozzák, az új technikát a hazai üzembe veszik. Az újabb gépek sem jelentenek új technológiát, a robotok az elmúlt 30 évben nem fejlődtek az iparban.
 Nézzünk egy konkrét példát a fejlődés elmaradására, az egyik üzembe egy ember kiváltására egy robot 10.000.000 FT, ennek a beépítése, a szükséges eszközökkel, a meglévő rendszer átalakítása újabb 10.000.000 Ft. Egy dolgozó betanítása a karbantartásra 300.000FT, ebből 3 műszakban legalább 3 kell, kenőanyagok beszerzése, kopó alkatrészekből tartalék beszerzése 2.000.000FT. A robot rendszeres karbantartást igényel ami termelés kiesést okoz, váratlan hiba termelés kiesést okoz. Gyakorlatilag mire megtérülne anyagilag a robot addigra a robotot is cserélni kell majd. Szóval marad a minimálbéres dolgozó a robot helyett.
A fenti kérdésre a válasz, a ma embere, mondjuk egy közép osztály béli átlag ember 2100-ban is ellesz, legfeljebb a közelebb érzi magához a sci-fi világát, ámul a gazdagok világán és ugyanúgy megszakad a gyárban, hogy megvegye a legújabb 2100-as iphone modellt.

süti beállítások módosítása