Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 éve botlottam egy hirdetésbe, hogy a Hungaria Skins sport tábort szervez. Abban az időben felénk elég nagy skinhead élet volt, gondoltam megyünk a környékről néhányan, Cegléd, Nagykőrös környékéről végül senki nem jelentkezett, Kecskemétről Lantosék csapata fontolgatta a dolgot végül ők sem jöttek. Nagy csalódás volt, azt hittem 100 főt meghaladó tömeg lesz a táborban, ami ingyenes és változatos programokat kínált. 
 Végül a megjelent társaság a 20 főt sem érte el, pár fiatal jött Eger környékéről, a többiek régi ismerősök voltak akiket 10-15 éve ismertem. 
dsci0013.JPG
A tábort Sipi vezette aki nem sokkal korábban jött a haza a légióból. Ekkor már profi ökölvívó volt. Az első nap 5 Km futással kezdtünk, majd erőnléti edzés volt, fekvőtámasz, húzodzkodás stb.

dsci0003.JPG
Bár akkor még aktívan kerékpároztam, a tervem az volt, hogy csak fotózással töltöm a 3 napot, nem így alakult, bevontak mindenbe. Előtte az iskolai 400 m futásnál sosem futottam többet ezért meglepett, hogy végig bírtam futni a távot, a fekvőtámaszból talán 20-at csináltam a többiből sokkal szerényebb teljesítményem volt. A többiek kíméltek is, én voltam a legidősebb a táborban a közel 40 évemmel.
Másnap reggel ismét 5 Km futás, majd a délelőtt folyamán küzdősport edzés, ökölvívás főként, de önvédelmi sportok és MMA is volt. Én szerényen egy jászberényi bajtárssal no és semi kontakt edzést csináltunk, mit mondjak erősen be voltak rozsdásodva a reflexeim, hiába no, több mint 20 év telt el az utolsó karate edzésem óta. Volt kötélmászás, bár nem függesztkedve, de én is fölmásztam.

dsci0026.JPG
Délután a Mátrában túráztunk, számomra új volt a vidék, több várromot is megnéztünk nagyon élveztem és meglátogattuk egy elhunyt bajtársunk emléktábláját is.

dsci0084.JPGdsci0073.JPGdsci0112.JPG
A túra estébe nyúlt, már alkonyodott mire visszaértünk a táborba. Kellemesen elfáradtam, örültem neki, hogy elmaradt az esti 5 Km futás.
Utolsó reggel ismét futással kezdtük a napot, majd sátorbontás, utolsó csoportképek előtt még egy kis kötélhúzó bajnokságot tartottunk.
dsci0117.JPG
Jó hangulatú tábor volt, végig bajtársias légkör uralkodott, jókat beszélgettünk és megbeszéltük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.... és úgy is történt.

Mobil fotózás

2018.04.05. 19:23

Én nem tagadtam sosem, hogy van létjogosultsága a mobil telefonnal készült képeknek, hozzátéve azt, hogy a telefonos fotózásnak megvannak a korlátai.
 Pár hete tagja vagyok pár telefonos fotós csoportnak, az első ami szemet szúrt, hogy nagyjából ott tart most ez az egész, mint a DSLR fotózás 4-5 évvel ezelőtt. A képek szét vannak szerkesztve, minimum egy erős HDR effektusnak lennie kell minden képen.
 Egy csomó semmitmondó kép készül, olyanok amit egy jóérzésű ember baráti körben sem mutatna meg. Sok képnek semmi témája nincs, rengeteg képen házi kedvencek, barátok, barátnők vannak minden smink, megvilágítás, fény, háttér nélkül lefotózva. Tanácsot jobb nem adni, mert a kép feltöltője egyből berág, letilt, hiszen ő profinak számít a 200.000-es telójával, a fizetős ps appal és a nagy arcával.
Természetesen már van egy réteg amelyik valóban jó képeket készít, de ezek közül sokan a lájkok miatt szétszerkesztik a képet, túl húzzák a színeket, vagy gagyi szín kiemelést használnak, reméljük kinövik és egy valóban profi fotós lesz belőlük.

Választás

2018.04.04. 17:32

Nehéz döntés előtt állunk. Nincs megbízható radikális jobboldali párt a listán. A MIÉP és a szövetségesei egyenként mind elhatárolódtak az elmúlt 25 évben a skinheadektől, azt hiszem nem kell ezek után indokolnom, hogy miért nem szavazok rájuk.
A kis pártok esélytelenek, mint mindig és a legtöbb esetben megbízhatatlanok is.
A jobbikban sosem bíztam, sőt...
Szóval marad a Fidesz...   Nem vagyok fideszes, sőt nem dőlök be a közösségi médiában ránk erőltetett reklám dumájuknak sem. 
Nézzük inkább a tényeket.
Az elmúlt pár évben nőtt a fizetések vásárlóértéke.
Így vagy úgy, de megszűnt a munkanélküliség, nem kell a hülye duma - a külföldi munkavállalás és az elvándorlás 1989-ben kezdődött tömegesen.
Áll a kerítés és nincsenek illegális bevándorlók. Ismét nem kell a hülye duma a legális bevándorlókról, mindegyik párt uralma alatt rosszabbul jártunk volna, legális bevándorlók mindig is voltak, még ha nincs is rájuk semmi szükség, sőt...
Azok akik azt állítják, a migránsok veszélytelenek, bizony idióták és feledékenyek. A pár hét alatt ami jutott belőlük nekünk, volt nemi erőszak, több tucat szexuális zaklatás, lopás, rablás, hogy csak a súlyosabb vádakat említsem. Akkor még szerencsések voltunk, nekünk nem jutott Köln, nekünk nem jutottak terroristák ("csak" átutazóban).
Akkor nézzük tovább:
A stadion építések mellett jutott pénz kórház felújításokra - most erre az örök elégedetlenek rögtön új CT-ket akarnak inkább, persze, ha vizsgálat közben a fejére dől a mennyezet az ilyenek az nem számít.
Sajnos az Unióból nem léptünk ki, de minden egyes fillért kisajtoltunk belőle amit csak lehetett, főként pályázatok útján állami és magán szinten egyaránt.
Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy hazánkban nincs kötelező nyugdíj és nincs magántulajdon sem. A legfontosabbat ne felejtsük el, egyik párt programjában sem szerepel ezek visszaállítása. Ne felejtsük el, hogy egyik ellenzéki pártnak sincs valódi programja és célja a Fidesz megbuktatásán és a kerítés lebontásán kívül. 

Facebook idiotizmus

2018.04.03. 19:27

Gyakori jelenség, hogy a facebookon megosztott poénnak, viccnek szánt bejegyzéseket a tömegek véresen komolyan veszik.
A legutóbbi alkalom a húsvéti hosszú hétvégével kapcsolatos éhenhalunk és világvége szövegek. Szombat délelőtt az egyik üzletben vásároltam 3db félkilós teljesörlésű kenyeret, ami két ember három és félnapi adagja kis ráhagyással, hiszen az ünnepi tunyulás közben csak többet falatozik az ember. Amikor látták a kosaramban a kenyereket többen is motyogták az orruk alatt a facebook idézeteket (persze még csak a szemembe sem mertek nézni), majd ezek közül az idióták közül ketten is visszamentek a boltba még kenyérért miután bepakoltak a kocsiba, mert facebook ide vagy oda a kiló kenyér 4 embernek 3 napra igen karcsú, pláne amikor vendégek is várhatóak.

Elhunyt Gary Yarbrough

2018.04.03. 19:11

Április elsejére virradó éjjel elhunyt Gary Yarbrough, több, mint 30 évi raboskodás után.
29595067_139852720186096_5799366914059920083_n.jpg