Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

01_1.jpg
A koncert helyszínét Ulmból közelítettük meg, itt induláskor tapasztaltuk, hogy elég nagy rendőri készültség van a városban. Egy óra alatt 4 államot érintettünk - Németország - Ausztria - Lichtenstein - Svájc - míg a svájci Unterwasser nevű településre értünk, mely 906 méter magasan fekszik az ország észak-keleti részén. Útközben egy rendőri ellenőrzés volt, egy fiatal férfi és egy lány ellenőrizte az okmányainkat, 2 perc alatt végeztek és jó szórakozást kívántak. Mire odaértünk már csak 10 perc gyaloglásra tudtunk parkolni a rendezvény helyszínétől, mely egy tenisz akadémia tornatermében volt.
 A beléptetés gyorsan zajlott, a meghívókban szerepelt, hogy sem telefont, sem fényképezőgépet nem lehet bevinni ennek ellenére ezt nem ellenőrizték, szerencsére nem is próbáltak sokan visszaélni ezzel, én egy esetben láttam, hogy a Stahlgewitter alatt videózott a srác telefonnal, de a barátja hamar le is állította az egyébként elég illuminált arcot. A közönség elég változatos volt, 50%-ban skinheadek voltak jelen, de voltak különböző motoros bandák tagjai, illetve egyéb motoros fazonok, német hc-sek, NSBM fanatikusok, rockerek, psychobillyk is több országból. Szinte minden európai skinhead szervezet képviseltette magát, a Hammer skinek (akik szervezők is voltak), a Blood and Honour szinte minden divizója, hogy csak az ismertebbeket említsem.
Amikor a jegyet rendeltük azt az információt kaptuk, hogy 3500 eladott jegynél lezárták az eladást, de a helyszínen kiderült, hogy több, mint 5000 jegyet adtak el, szerencsére egyszerre ennyi ember soha nem volt a csarnokban, ahol időnként a gyorsabb ki-be közlekedés érdekében az oldalsó ajtókat is megnyitották a dohányzók és wc-re igyekvők előtt.
01a.jpgAmikor beértünk már a németek Fankadelije a Makss Damage lökte a szöveget a színpadon, ami engem bevallom férfiasan egy csöppet sem hozott lázba, még annak ellenére sem, hogy a gyenge német nyelvtudásommal is értettem miről beszél. Az ő műsoruk alatt kihasználtam az időt és szét néztem az árusok közt, az első stand Luni cuccaival volt tele ezeket a Hermannsland árulta, melletük jutott hely a Deutschen Zukunft szervezőinek a földön akik támogatói pólókat árultak, minden póló mellé egy rap/hip-hop CD adtak, ezekből én is hoztam haza Gánor barátomnak köszönhetően. A Hermannsland másik oldalán Maci kapott helyet, aki csak egy szerényebb készlettel jött erre a bulira. Maci mellett a sarokban viszonylag ismeretlen  bandák lemezeit árulták, közűlünk csak Gábor ismerte őket, aki vásárolt is ezekből. Utánuk a terem oldalán egy elég nagy standdal főként a Stahlgewitter és a Frontalkraft kiadványait árulták, utánuk az Amok szerényebb placca következett majd a terem felétől a színpadig az italpult. Annak ellenére, hogy rengeteg szervezet képviseltette magát csak két C18-as szervezet zászlaját tették ki és egy Hammarskins Nation zászlót.
 A rapperek után az Amok következett, ők hazai pályán játszottak, őket kevésbé ismertem, egy darabig hallgattam őket, majd el kezdtem keresni az útitársaim, végül a csarnok előtt találtam az egyiket aki épp egy közös holland ismerősünkkel beszélgetett, a hollandok két 44 személyes busszal érkeztek, tehát pont 88-an voltak, beszélgetés közben odajött még néhány holland srác akik a Magyar szigetről érdeklődtek, amit nagyon szerettek régen.
 Amikor visszamentünk már a Confident of Victory volt a színpadon, nagy sikerük volt a közönség minden számukat együtt énekelte velük amiből adódóan volt egy kis bibi, a FNAB című számban a közönség és az énekes nem ugyanazt énekelte, hát itthon láthattunk már rosszabbat is mondjuk az Ossiántól:)
 A zenekarok közti szünetekben több ismerőssel is összefutottunk, köztük a bolgár barátainkkal akikkel idén még találkozunk Plovdivban.
 Frontalkraft régi ismerősöm CD-kről, így utólag alig emlékszem a műsorukra, annyira elnyomta őket az utánok következő fő banda a Stahlgewitter.
 Maga a hely, a közönség és a hangulat a régi Pe-Csa beli Táncőrület bulikra emlékeztetett, bár itt azért lényegesen többen voltak. Mindenesetre felemelő érzés volt a számok alatt, között magasba lendülő 4000 kéz vagy a zenekarok közötti űrben 4000-5000 torokból felhangzó Blut muss fließen és egyéb ismert sláger.
 Egyértelműen a Stahlgewitter volt a fő zenekar, amikor kezdtek mindenki igyekezett bent lenni, mi már a kezdés előtt próbáltunk a színpad közelébe férkőzni, amit úgy nagyjából 50 méternyire sikerült is megközelíteni.
 A zenekar biztosra ment, a legnagyobb slágereket játszották, köztük a kedvencemet a National wiederstand című örök klasszikust is A közönség végig énekelt minden számot Gigivel és két számot meglepetésként Lunival is. Azt hiszem ez a koncert felejthetetlen emlékeket adott több ezer embernek. A másfélórás műsor után még visszajöttek 3 szám erejéig, a közönség a kedvencemet is követelte tőlük (úgy tűnik nekik is jó az ízlésük), de azt már nem játszották el sajnos.
A koncert végén a megvásorolt ital jegyek sem levásárolni, sem visszaváltani nem lehetett, ez azért elég meglepő volt számomra bár engem ez anyagilag nem túlzottan érintett, de volt aki 50-100 eurónyi jeggyel ácsorgott bosszúsan.
A koncert után meglepődve tapasztaltuk, hogy csak két rendőr van a parkolóknál és kizárólag csak a közlekedés biztonsággal foglalkoznak - svájci rendőrség egyébként azt nyilatkozta, hogy semmilyen rendbontás nem történt, az pedig, hogy a teremben mi történt az a szervezők felelőssége.
Hazafelé még egy közúti ellenőrzésbe futottunk a határ előtt, ott bemondásra elhitték, hogy nincs alkohol az autóban és nem ittunk.
(a koncert fotót a szervezők készítették)

Aktuális problémák itthon

2016.10.13. 10:45

A munkaerőhiány következtében lassan okafogyottá válik a munkanélküli segély.
A munkaerő hiány következtében növekvő béreket túlszárnyaló mértékben nőnek a bolti árak.
Mi lesz a már itt lévő migránsokkal, etetjük őket életük végéig?
Régen az oktatás színvonala nem csak a magasabb lexikális tudásban nyílvánult meg, de az életre is felkészített, volt kressz oktatás, fiúknak barkácsolás, lányoknak főzés, varrás. 
Természetesen van még és nem is mindenkinek ez a legégetőbb problémája, ezek most a konzultációs kérdőív kapcsán jutottak eszembe.

109 éve született

2016.10.09. 19:19

109 éve született Horst Ludwig Wessel
hw.jpg

A dalt először 1841 október 5.én lehetett hallani Hamburgban Németek dala (Lied der Deutschen) néven. A dallamot Joseph Haydn írta 1797-ben császári himnusznak (Kaiserlied) ll. Franz császárnak - aki egyben ll. Ferenc néven magyar király volt - a szöveget csak később írta hozzá  August Heinrich Hoffmann von Fallersleben.
 Himnusz később lett belőle 1922 augusztus 11-én a Weimari köztársaság idején, ekkor csak az első versszakot énekelték.
 1933-1945-ig ismét ez lett a himnusz, ekkor is csak az első verszakot énekelték és ezt a Horst Wessel lied követte mindig.
 1952-ig nem hivatalos himnusza az NSZK-nak, ezért a hivatalos rendezvényeken mindig más-más zeneművet játszottak. '52-től ismét a Németek dala lett a hivatalos himnusz, de ekkortól csak a harmadik versszakot énekelték.
 1991-ben a német újraegyesítés után rövid egyeztetés után egyöntetűen elfogadták, hogy a Lied der Deutschen 
maradjon a himnusz és továbbra is csak a harmadik versszakot énekeljék.


Das Lied der Deutschen

Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt,
Wenn es stets zu Schutz und Trutze
Brüderlich zusammenhält,
Von der Maas bis an die Memel,
Von der Etsch bis an den Belt –
Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt!

Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang
Sollen in der Welt behalten
Ihren alten schönen Klang,
Uns zu edler Tat begeistern
Unser ganzes Leben lang –
Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang!

Einigkeit und Recht und Freiheit
Für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
Brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit
Sind des Glückes Unterpfand –
Blüh im Glanze dieses Glückes,
Blühe, deutsches Vaterland!

Péntek este egy kiadós vacsorával kezdődött a közös programunk, ahol kötetlen beszélgetést folytattunk és ismerkedtünk a svájci PNS tagjaival valamint megemlékeztünk a közelmúltban elhunyt francia bajtársunkról.

_dsc0031a-crop.JPG

_dsc0033blog.JPG
Vacsora után átmentünk egy közeli szórakozóhelyre ahol tovább folytattuk a kötetlen beszélgetést, színesítve politikai gondolatokkal. Magyarország, Svájc és Franciaország jelenlegi helyzetével, gondjaival, jövőjével kapcsolatos kérdéseket is felvetettünk.
A beszélgetés közben befutottak német ismerőseink akik Koszóvóba vittek segélyszállítmányt az ottani szerbeknek. Ők másnap indultak tovább az éjszakát Pesten töltötték, másnap az egyik autójuk lerobbant, de szerencsére sikerült segítséget szereznünk nekik, így a segélyszállítmány célbaért azóta.
_dsc0050ablog.JPG
A társalgást éjfél felé abbahagytuk és nyugovóra tértünk, megbeszélve a másnapi programot ami a terveink szerint a Budai vár megtekintéséből és a délutáni demonstráción való részvételből állt volna.

_dsc0070a.JPGMásnap a belvárosból együtt mentünk a várba ahol a vendégeink megebédeltek majd a számunkra furcsa ebédet (rántotthús nokedlivel) leöblítették egy sörrel. Ezután elindultunk a Mátyás templomhoz amit belülről is meg szerettünk volna mutatni a barátainknak, amikor körbevettek minket a rendőrök és közel egy órás iratellenőrzés és ruházat átvizsgálás következett. Elmondták, hogy az előző heti robbantás miatt vannak készültségben.
Miután mindent rendben találtak és rögzítettek minden adatot rólunk valamint fénykép és videó felvételek garmadát készítették biztosítottak minket, hogy aznap minket már nem fognak ellenőrizni, feltartani a fővárosban.
_dsc0071qblog.JPG
Ezután sajnos a templom megtekintésére nem maradt idő, így már csak egy rövid sétát tehettünk a várban. Ami nagyon tetszett mindenkinek.
_dsc0086ffblog.JPG_dsc0092a-crop.JPG14469575_516050218591522_1869170215237008221_n.jpg
A vár látogatás után a Kossuth térre vettük az irányt ahol már gyülekezett a tömeg. A francia ismerőseink februárban már megismerték élőben Szíva Balázs zenekerát és nagyon tetszett nekik, így nekik külön öröm volt, hogy ismét élőben láthatták őket.
_dsc0112ablog.JPG
Én sajnos nem tudtam végig velük maradni, de megbeszéltük, hogy a közeljövőben még találkozunk és igyekszünk szorosabbra fűzni a 3 ország hazafiasan gondolkodó fiataljainak kapcsolatát.

Elhunyt Johnny Rebel

2016.09.28. 16:15

2016 szeptember 03.-án 78 éves korában elhunyt Clifford Joseph Trahan, alias Johnny Rebel.
ee94a4224daa4ee2be82aada059bb364.jpg
Nyugodj békében!

_dsc9943a.JPG
_dsc9951ablog.JPG
_dsc9947a.JPG
_dsc9954ablog.JPG
_dsc9989ablog.JPG

Fordítás

2016.09.25. 17:48

Külföldiekkel még valamikor a '80-as évek második felében kezdtem levelezni, abban az időben mindenhol orosz volt a fő nyelv, ennek ellenére mindig akadt egy ismerős aki segített az angol vagy német fordításban. Aztán jött a '90-es évek és mindenki németet és angolt tanult. Még valamikor az elején a '90-es éveknek kaptam egy levelet Gerhard Laucktól aki akkor a sógoréknál élt. 
Szótár segítségével a levél nagy részét megértettem, de azért jó lett volna egy pontos fordítás.
A levél lényege az volt, hogy szeretne a magyarokkal szorosabb kapcsolatot kiépíteni.
Épp Kőbánya-Kispesten voltam amikor szóba elegyedtem pár fiatal skinheaddel és kérdeztem őket fordítás ügyben, az egyikük jobb tanuló volt, ő próbálkozott vele, amikor meglátták a nyelvtanárukat és odarohantak hozzá.
A hölgy készségesen lefordította, majd elkezdett óvni mindenkit, hogy nehogy szóba álljanak vele, mert ez biztosan egy szektavezér és itt is szektát akar alapítani és el akarja őket ragadni a családjuktól....
Mondjuk ez a fordítás a részéről még mindig jobb, mintha rájött volna, hogy kiről is van szó.

Ma 23 éve...

2016.09.23. 19:27

isd109a.JPG
Ma 23 éve hunyt el Ian Stuart Donaldson a Blood & Honour mozgalom alapítója.
Emlékezzünk rá egyik dalával.

Skrewdriver - Suddenly

Változó időket élünk
Bizonyos gondolatok bűnök
Hatalom áramlik keresztül egy gonosz tollon és
A szabadság fénye egyre halványabb

Ha egy nap ha hirtelen rákényszerülök, hogy
távozzak, folytatod
a dolgokat, amikben hiszünk
Ha egy nap hirtelen
elveszik az életem, folytatni fogod a harcot, hogy
eljőjjön egy szép új nap

Az emberek összefogtak ellenünk
Törvény felettinek tűnt
a hatalom, hogy megfigyeljenek minket
az életünk privát pillanataiban
a hatalommal, hogy megtaláljanak és ránk rúgják az ajtót

Ha egy nap ha hirtelen rákényszerülök, hogy
távozzak, folytatod
a dolgokat, amikben hiszünk
Ha egy nap hirtelen
elveszik az életem, folytatni fogod a harcot, hogy
eljőjjön egy szép új nap

Az erőnk ősi ötletekből származik
Az erő, mely
megmaradt a vérünkben
Az erő, melyet ellenségünk felismert, és
felesküdött, hogy letöri
Keresztül akarják húzni az embereinket
a sáron

Ha egy nap ha hirtelen rákényszerülök, hogy
távozzak, folytatod
a dolgokat, amikben hiszünk
Ha egy nap hirtelen
elveszik az életem, folytatni fogod a harcot, hogy
eljőjjön egy szép új napGary Yarbrough

2016.09.23. 06:28

A napokban ismét elutasították Gary Yarbrough feltételes szabadlábra helyezési kérel
mét.
14440698_10154636718094363_8160127233616410955_n.jpg
Susan, a felesége kéri, aki teheti a támogatása jeléül írjon neki egy levelet vagy küldjön egy lapot:

Gary Yarbrough 09883-016, US Penitentiary Max, PO Box 8500, Florence, CO 81226-8500.

ISD emlékkoncert

2016.09.13. 08:46

Ruhabörze
_dsc9718blog.JPG
_dsc9720ablog.JPG
Stratégiai megbeszélés:
_dsc9724ablog.JPG
Szállingóznak az érdeklődők:
_dsc9726ablog.JPG
Vacsora:
_dsc9736ablog.JPG_dsc9737ablog.JPG
Ian Stuart Donaldson mellett a közelmúltban elhunyt francia bajtársunkról is megemlékeztünk:
_dsc9734ablog.JPG
A megemlékezés:
_dsc9741ablog.JPG
A fellépők:
_dsc9739ablog.JPG_dsc9773-cropblog.JPG_dsc9787ablog.JPG_dsc9804-cropblog.JPG_dsc9814ablog.JPG_dsc9835blog.JPG

Elhunyt Guillaume Debonne

2016.09.08. 17:10

Az éjjel elhunyt a francia hazafias mozgalmak élharcosa Guillaume Debonne. Nyugodj békében bajtárs!3283531554.jpg
dsc_3665a.JPGdsc_3673ablog.JPGdsc_3726a.JPGdsc_3756a.JPG

A kardunk szélében!
( Guillaume Debonne emlékére)

..egy harcos az nem hal meg
soha az életben,
mert ott él az örökké a kardunk szélében!
Fogva a mi kezünk,
ha arra lenne szükség,
hogy lesújtson az bátran,
ahogy őseink is tették!

 ..egy harcos az nem hal meg
soha az életben,
mert ott él az örökké
a lelkünk mélyében!
Erőt adva nékünk
a jövő számára,
hogy valóra váltsuk mi
az ősi álmokat! .
2016. Szeptember  havában. 08-án
Nyikos Tibor

Oi-kor, Boxers, Tar Had

2016.08.28. 14:22

 Mivel a foci még mindig nem érdekel, így a minden évben megrendezésre kerülő Oi-kor kupát idén is kihagytuk, helyette kilátogattunk családostól a Német sörfesztiválra._dsc9600blog.JPG Az esemény csalódást okozott, nem sok német sörgyártó volt jelen, akik ott voltak pedig arany árban mérték az egyébként elég gyenge minőségű söreiket. A másik lassan általánossá váló jelenség, amit a cseh sörfesztiválon is tapasztalni mostanában, több a hazai sör, mint az adott országé.
Volt egy apróság amin eszméletlen jót nevettünk. Skinheadként már megszoktam, hogy mindig valami másnak néznek, mint ami vagyok. A '80-as években leggyakrabban kiskatonának, de néha eddásnak vagy hippinek is, a '90-es években többnyire biztonsági őrnek, a 2006 után pedig gárdistának vagy betyárnak néztek legtöbben Tegnap "airsoftosnak" nézett minket az egyik csapos.
 Néhány pohár sör után elbúcsúztunk a kisebbik fiamtól és az esti koncert felé vettük az irányt. A helyszínen megtudtuk Zalától, hogy a foci kupa nagyon jó volt, jól el is fáradtak és jövőre valószínűleg lesz ismét.
 A koncert látogatók létszáma lassan gyarapodott, bár a szervezők nem is számoltak nagy tömeggel, hiszen nyár van, sokan nyaralnak, a családosoknak iskola kezdés, szóval eleve egy családias hangulatú bulit terveztek. Legnagyobb örömünkre ott volt Dudi is, ami egyet jelent mindig a sok régi számmal, amelyekre már több, mint 30 éve imádunk bulizni. _dsc9619-crop.JPG
 Amíg a zenekarok hangoltak egy csomó régi ismerőssel beszéltem, Kecsóval a régi időkről, a közös balhékról, Gerivel a VSZ és a DFF következő koncertjeiről, Pumuklival és Anikóval szintén az idő kerekét görgettük volna vissza Fradikával a zenéről és a focikupáról beszéltünk.
_dsc9606ablog.JPG
 A koncertet a Boxers kezdte, a srácok hozták a megszokott formájukat és a legjobb számaikat, a közönség már nem csak a legnagyobb slágereket énekelte velük, hanem minden számot amit előadtak.Sajnos a műsoridejük elég behatárolt volt, így nem játszhattak túl sokat sajnos. Mivel mostanában nem nagyon alakulnak új bandák, így azt hiszem még sokáig Barnáéké lesz az első fellépő szerepe, pedig lassan megérdemelnének a srácok egy főműsoridőt._dsc9609ablog.JPG
 _dsc9634ablog.JPGAz Oi-kor következett, egy igazán jó műsort láttunk tőlük a sok jó, régi, bulizós szám közé becsempészve egy-egy zúzósabb (Panzerfaustosabb) számot. _dsc9652a.JPGLáthattuk-hallhattuk Gerit is pár számban, de aminek leginkább öröltünk, hogy Dudit hallhattuk. Igazi jól sikerült koncert volt, végig énekeltünk, táncoltunk szinte minden számot.
 A srácokon látszott, hogy fáradtak, ami sajnos azzal is járt, hogy a tervezett szám listán átugrottak pár számot, _dsc9648ablog.JPGBár mind a három zenekart kedvelem, nekem tegnap az Oi-kor nyújtott hosszú időre felejthetetlen élményt.
 A Tar Had zárta az estét, örömmel láttuk, hogy az énekesük egészségi állapota javult, állva énekelte végig a bulit._dsc9666blog.JPG Ők sem okoztak csalódást senkinek, hozták a megszokott formájukat és egy igazán jó hangulatú bulit csináltak.


Aki lemeradt a koncertről ezzel a három zenekarral és még másik hárommal találkozhat ugyanitt 2 hét múlva.
isd28.jpg

 Nem, ennek a bejegyzésnek semmi köze az EB-hez, ez most valódi utazásról, utazásokról szól.
Van egy kedvenc utazási irodánk, kedvenc, mert csak ez az egy van a városban. Először kb. 3-4 éve utaztam velük. Az első utazásnál ebéd helyett egy buszos hegymászást választottam, ami elmaradt, mert "csak" ketten jelentkeztünk rá, később kiderült, hogy az másik egy 3 fős társaság volt. Még ezen az úton hazafelé egy városnézést ígértek, ami szintén elmaradt, mert az utasok egy része a piacosást választotta. 
 Már a sokadik utazásnál történt, hogy rákérdeztünk a törzsutas kedvezményre, ami 10% lett volna azon az úton, némi hebegés-habogás után a végelszámolásnál 5%-ot kaptunk. 
 Az egyik "last minute" útra 15% kedvezményt ígértek, no a végén 10% lett, persze így is megérte, no de azért mégis....
 Mivel az utak elég "olcsóak" így azt hittem eleinte, hogy a nagyobb, hosszabb utakon hozzák be az itt elmaradt hasznot, de csalódnom kellett, Az egyik várlátogatásnál bukott ki a dolog ahol 15 eurót szedtek belépőnek, de a pénztárnál a csoportos jegy 10 euró volt, no innentől már figyeltem a dologra és feltünt, hogy minden utazásnál 5-10 eurót húznak le az utasokról. Így azért már más a mennyasszony fekvése. Persze még így is olcsóbb, mintha egyénileg utaznánk és egyénileg vennénk a belépőket.
 Az első utazásnál tapasztalt program változás többször megismétlődött, számomra ezek közül csak egy volt bosszantó, amikor egy várlátogatást hagytunk ki, a beszedett összegek alapján gyanítom, hogy a belépőt ennél az utazásnál is befizettük a várba is, így azt tisztán benyelték.
Természetesen az idegenvezetők rendkívül polkorrektek, a zsidók kiemelt szerepet kapnak minden egyes város, nevezetesség, tájegység bemutatásánál, néha még a közismert bűneiket is erénynek állítva be.

20160813_093140blog.jpg
2016.08.13 Elérkezett a horgászok által várva várt nap! Ismét egy

nappal előbb érkeztem mint tavaly és élvezhettem Boniék
vendégszeretetét. Kellemes család még kellemesebb társaság. Reggeli
időben körülbelül fél 7 körül indulhattunk el a tóra. Érkezésünket
megelőzte "kis" Geri és Keke mivel mi a horgászbolt előtt vártuk a 7
órai nyitást. Megérkeztünk a tóra.Reggeli majd rövid
szabályismertetést követően 8:00-kor elkezdődhetett a verseny. Első
bedobónk Bile volt 8:03- kor majd övé is lett az első érdemleges fogás
egy hatalmas tükörpontyal. Eközben Boni azzal töltötte idejét, hogy a
gyerekeknek és a hozzá nem értőknek szerelte a botokat. Gergő is
besegített a gyerekeknek. Ő volt a fő törpeharcsa leszedő.
Természetesen ezalatt mind végig rotyogott a bográcsos Orsi jóvoltából
aki előtte egy nappal már előkészítette a hozzávalók nagy részét.
Pontosan délben kész is lett az ebéd amiről sajnos a később érkezők le
is maradtak. Istenien sikerült a babgulyás sajnálhatja aki nem evett
belőle. Ebéd után egy óra körül Újra fojtatódott a verseny. Bile 21
deka különbséggel vezetett egy egy helyi horgásszal szemben. fej fej
mellett ment a küzdelem. Az első helyet csodacsalijával védte meg még
gyorsan kikapott egy tokhalat és egy afrikai harcsát. Miután Boni elég
botot szerelt fel és elég halat szedett le a gyerekek horgairól az
utolsó 2 és fél 3 órába beszállt egy kicsit a versenybe és két
hatalmas hallal a harmadik helyre tornázta fel magát ezzel
letaszította Gergőt a dobogórol. Fia Boti nem maradt el mellette ő is
két nagy hallal vitte a Junior kategória első helyét csapatával
együtt. A gyerekek a horgászat mellett igénybe vehették a népi
játékokat és a játszóteret is. Illetve megnézhették a lovakat
bárányokat. Kifejezetten család barát rendezvényt hoztak össze Újra
Boniék.
20160813_153007a.jpg
20160813_092008-crop.jpg

Akik nem voltak idén azok nagyon sajnálhatják, jó volt az idő és
mégjobb a társaság. Remélem jövőre is csatlakozhatok a csendes őrültek
társaságához.
20160813_112359-crop.jpg20160813_094930-crop.jpg20160813_161554-crop.jpg20160813_161608-crop.jpg

Ian Stuart Donaldson

2016.08.11. 16:59

Ian Stuart Donaldson, a Blood&Honour mozgalom megalapítója és a legendás Skrewdriver zenekar frontembere Ma lenne 59 éves.maxresdefault.jpg
Születésnapja alkalmából egy nem sokkal a halála előtt készült interjúból idézek
(forrás: 88.gportal.hu) 

MI VOLT AZ OKA ANNAK, HOGY A SKREWDRIVER PUNKZENEKARBÓL SKINHEAD ZENEKAR LETT?

 Tulajdonképpen számunkra visszataszító volt, hogy a punk irányzat lassan de biztosan balra sodródott. Kezdetben egyszerűen mindenki azért jött hozzánk, hogy szórakozzék és táncoljon, aztán valamikor az egész divattá vált és az emberek csak körben ácsorogtak és azokat csodálták, akik feltűnő piercingeket hordtak az orrukban. Ekkorra vált az egész dolog értelmetlenné. Mi mindannyian már korábban skinheadek voltunk és egyszerűen csak visszatértünk a kezdetekhez. A srácok nagy része, akik látogatták koncertjeinket, skinheadek voltak.

MI ÖSZTÖNZÖTT TÉGED ARRA, HOGY A ZENEKART POLITIKAI SÍNEKRE VEZESD, NOHA A ZENEKAR KORAI ÉVEIBEN A POLITIKA TÉGED HIDEGEN HAGYOTT? EGY REGGEL FELKELTÉL ÉS AZT MONDTAD, HOGY EBBŐL ELÉG, NYALJÁTOK KI VAGY PEDIG EZ EGY LASSÚ VÁLTOZÁS EREDMÉNYE VOLT?

Akkoriban nem nagyon voltam politikailag motivált. Ugyan a feketéket nem szerettem és mielőtt Londonba jöttem, még soha nem láttam élőben ilyeneket. Ott találkoztam azok közül egy seregnyivel, akik számomra nagyon agresszívnak mutatkoztak. A balosokat sem tudtam soha elviselni, mert azok engem csak a brit ellenes hallgatókra emlékeztettek, ami engem teljesen elriasztott. A koncertjeinket látogató barátaink legtöbbje a National Front-ban vagy a British Movement-ben politikailag tevékeny volt. A dal vége az lett, hogy a sajtó követelte tőlünk és a Sham69 zenekartól vagy elhatárolódunk a publikumtól vagy pedig kizárnak bennünket a zeneüzletből. Mi ezt elutasítottuk, a Sham69 pedig belement ebbe. Következésképpen a Sham69 valóban ismertté vált, mi pedig egyszerűen félre lettünk söpörve. Eltávolították az összes hirdetésünket a zenei újságokból és így tovább.. Az egész 1977-ben történt.

MI HELYZET A RÉGEBBI SZÁMOKKAL? SZÍVESEN HALLGATOD MÉG AZOKAT?

A „Tomorrow Belongs to Me” számot szeretem, amelódiája ugyan már nem repít fel, mert azt oly sokszor játszottam már, de a szövegét nagyon szeretem, amely egyszerűen briliáns. A „White Power” vagy a „Free my Land” számokat is oly sokszor játszottam már, hogy azokat sem hallgatom már otthon.

EGY IDEIG LONDONBAN ÉLTÉL. MIÉRT DÖNTÖTTÉL ÚGY, HOGY ÚJRA ELKÖLTÖZÖL ONNAN?

Legfőbbképpen azért, mert már alig volt olyan hely, ahol nyugalomban ihattam volna egyet. Elegem lett abból, hogy a balosok minden pubba követtek. Megpróbáltak a kávéházamból is elűzni úgy, hogy egyszer megostromolták azt. Ennek nem volt azonban számomra következménye. A pubokban már más volt a helyzet. Alig múlt el egy hét úgy, hogy a vörösök ne jöttek volna, megfenyegették a tulajdonosokat és megostromolták a pubokat. Így világos, hogy kitiltottak az adott pubból. Tény, hogy sehova nem tudtunk menni, ahol találkozhattunk és ihattunk volna egyet. Ehhez még az is hozzájött, hogy állandóan, amikor balos felvonulás volt Londonban, felkeresték a házam. 3-4 hetente közvetlenül a házam ajtaja előtt demonstrációk voltak. A rendőrség ilyenkor mindig közölte velem, amint elhagyom a házam, akkor erőszakra való felbujtás miatt bezárnak.

London elhagyásának ez a rendőrségi zaklatás volt a legfőbb oka. Amikor egyszer egy adag BNP hívőt IRA szimpatizánsok megtámadtak, a rendőrség a helyszínre érkezett. Felvették a BNP tagok neveit és adatait. Később az összest felkereste a rendőrség a lakásaikban és megkérdezték tőlük, hogy bíróság előtt vajon tennének-e vallomást a támadóik ellen. Az egyetlen probléma az volt, hogy a rendőrség elkövette azt a hibát, hogy őket hitte IRA szimpatizánsoknak. A BNP emberei később mesélték nekem, hogy azt mondták nekik, vallják azt, hogy én vagyok a felbujtó. Ha a rendőrség nem keverte volna össze a BNP-t és az IRA-t, akkor ezzel a mocskos játékkal valószínűleg sikeresek lettek volna.

Ugyanez történt, amikor egy buzit összerugdostak a Kings Cross-on. Én a közelben tartózkodtam, amikor ez az eset megtörtént. Két és fél hónapra bezártak Wormwodd Scrubs-ba, mire arra a felismerésre jutottak, hogy nincs semmiféle bizonyíték ellenem. Azt kellet gondoljam, hogy bármi is történjék Londonban azért én leszek a felelős. Elérkezettnek láttam az időt a távozásra. A komcsik tulajdonképpen számomra nem okoztak gondot, mert egyszerűen csak seggfejek. De ha rendőrség szemet vet rád, akkor alapjában az ellen nem tudsz mit tenni.

TE A BLOOD&HONOUR MEGALAPÍTÓJA VAGY. SIKERKÉNT KÖNYVELED EL A DOLGOT ÉS MIT ÉRT EL A BLOOD&HONOUR?

A Blood&Honour sikeres a mögötte rejtőző idea miatt. Nem volt másik magazin, amely a fehér faj előmenetelével foglalkozott és mindemellett pártoktól függetlenek vagyunk. A Blood&Honour teljesen független és csak a zenekarok tartják fenn. A zenekarok olyan kedveltek, mint a magazin. A Blood&Honour legnagyobb teljesítménye abban rejlik, hogy egyre több ember érzi magáénak a fehér ügyet és hogy a zenénk több emberhez eljutott, mint ahogy az más úton lehetséges lett volna. A Bloodchonour magazin ötször nagyobb példányszámú mint a Searchlight! Gondolatébresztőnek csak ennyi! És ez tény!

MILYEN TANÁCSOT ADNÁL ANNAK, AKI EGY NEMZETI ZENEKART AKAR ALAPÍTANI?

Ha a zaklatásokkal és a kemény munkával nem tudsz megküzdeni, akkor ne fogj hozzá. Nagyon becsvágyónak kell lenni a siker érdekében. Ha ezzel pénzt akarsz keresni rögtön felejtsd el a dolgot, mert akkor úgy kell énekelj, mint Englebert Humperdink vagy Terry Wogan készít veled riportot.

MIÉRT VETTÉL FEL ANYAGOKAT KLANSMEN, IAN STUART ÉS WHITE DIAMOND NEVEK ALATT? MIÉRT NEM SKREWDRIVER NÉV ALATT JELENTEK MEG EZEK AZ ANYAGOK?

Olyan sok különböző dalt írok, melyeket egyébként nem használnánk fel. Azon kívül a Klansmen dalok rock and roll stílusúak és az valójában nem illene a Skrewdriverhez. A Klansmen – projektben az a nagyszerű, hogy sok rockabillys-t hozott a Blood and Honour mozgalom közelébe. A White Diamond által pedig a motorosok kerültek hozzánk közelebb. Egyszerűen szélesítjük a spektrumot és próbálunk mindenkit elérni, nem csak a skinheadeket.

MIT TANÁCSOLNÁL AZ EMBEREKNEK, AKIK NEM RÉGEN KERÜLTEK KÖZEL A NACIONALIZMUSHOZ ÉS ŐKET AZ ÁLLAMI ÜLDÖZÉS ELRIASZT?

Úgy gondolom, hogy ezzel a hatalmi hozzáállással számolni kell. Nagy kitartással kell rendelkezni ahhoz, hogy nacionalista legyél. A legjobb, ha az embereket már elég fiatalon megnyerjük magunknak. A régi pártból egyébként néhányan osztogattak szórólapokat az iskoláknál. Minden egyes esélyt ki kell használjunk, hogy terjedjen üzenetünk. A zene által, szórólapok terjesztésével, plakátok ragasztásával. Minden lehetséges utat járnunk kell. Ez valóban egy fontos ügy!

MIT GONDOLSZ A VALLÁSRÓL?

Semmiben sem hiszek, nem járok templomba és hasonlók. A fajom a vallásom. Nem vagyok sem a keresztények sem pedig az odinisták ellen, de látom, ahogy a kereszténység manapság egyre inkább visszaszorul. Nagyot csökkent bennem a keresztények tisztelete, de remélem, hogy azok egy napon újra felemelkednek és olyan hatalmasak lesznek, amilyenek egykor voltak. Az északi istenek mitológiáját jónak találom, van benne valami. De én személyesen csak a fajomért harcolok. Együtt dolgozom mindenkivel - legyen az keresztény vagy odinista- , amíg azok osztják a nézetemet.

ÚJRA MÁS TÉMA. TULAJDONKÉPPEN TE FUTBALL- SZURKOLÓ VAGY?

Korábban mindig fociztam. Sokat nem kívánok a futballról nyilatkozni. Ha azt mondanám, hogy én egy meghatározott csapat szurkolója vagyok, csak problémát okoznék véleményem szerint. Ha fociról van szó, a legtöbb ember nagyon szenvedélyes. Be kell ismernem, hogy sohasem támogattam egy csapatot, de a kedvenc játékosom George Best. Néha- néha megnézek egy meccset, de csak nagy ritkán. Tulajdonképpen mindig is szívesebben játszottam, mint néztem.

SPORTOLSZ VALAMIT VAGY FIGYELEMMEL KÍSÉRSZ VALAMILYEN SPORTÁGAT?

Semmi különöset, ugyan boxolni jó. Rocky Marciano volt a kedvenc boxolóm. Európai volt, aki bárkit meg tudott verni a világon. Alan Minter is jó volt, szerettem őt, amíg Marvin Hagler meg nem verte.

A KÉT RÉGI TETOVÁLÁSOD UTÁN RÖVIDDEL EZELŐTT ÚJAK KERÜLTEK A TESTEDRE. MESÉLJ VALAMIT AZOKRÓL!

Nem szeretem az aszimmetriát. Ezért döntöttem úgy, hogy mindkét oldalra varratok. Akár hányszor szúratom az egyik oldalt, a másik oldalnak kell következnie. Fogok még párat csináltatni a karjaimra és aztán kész. És nem fogom azokat dugdosni. A tetoválómat nem adom ki, mert különben megtámadnák. Mondjuk, hogy ő egy motoros Midland-ból. Minden egyes tetoválásom politikai témájú.

MIT OLVASOL EZIDŐTÁJT?

Amióta kijöttem a börtönből, abszolút nem olvasok, mert bent nem csináltam mást, mint csak olvastam és rádiót hallgattam. És ez most idegesít. Sok könyvet olvastam. Ha újságot olvasok, akkor SUN-t veszek a kezembe. Ez az újság egy egész oldalt szentelt nekem, amikor börtönbe kerültem. A keresztrejtvényeket nagyon szeretem benne és általában az újság tartalma könnyen érthető. Természetesen nem veszem komolyan, amit írnak benne. Sok benne a trágya, amit más lapokban máshogy tálalnak. Korábban sok könyvet olvastam David Irving-től. Ezek mind nagyon jók. Be kell azonban ismernem, hogy a kedvenc szerzőm Tolkien. A Gyűrűk ura a legjobb könyv, amit valaha olvastam. Több mint tízszer elolvastam már.

MIT GONDOLSZ, MIT FOGSZ 5-10 ÉV MÚLVA CSINÁLNI?

Valószínűleg börtönben leszek. Sok új törvényt fognak hozni ebben az országban. Vagy halott leszek!

HA VALÓBAN KEMÉNYRE FORDULNA A HELYZET ÉS A TÖRVÉNYEK EXTRÉM SZIGORÚAK LENNÉNEK, MIT TENNÉL A SZÖVEGEIDDEL? MEGVÁLTOZTATNÁD AZOKAT VAGY FIGYELMEN KÍVÜL HAGYNÁD A SZIGORÍTÁSOKAT ÉS CSINÁLNÁD TOVÁBB, MINT EDDIG?

Valószínűleg minden szöveget megváltoztatnék. Teljesen. Bizonyára továbbra is dalokat írnék a fehér és fekete patkányokról és közben figyelném, mit tehetnek ellene. Hol a vége mind ennek? Oké, énekelhetsz a galambról és a varjúról, úgy hogy a végén a galambnak kell megnyernie a harcot, ahelyett, hogy az a békéért szállna síkra. Valamikor még arra kerülhet a sor, hogy ilyen módon kell énekelni, hogy egyáltalán dalokat tudj előadni. És mégis mindenki tudni fogja, hogy miről van szó. Ez olyan szánalmas!

EGYÁLTALÁN MI TUD TÉGED FELTARTÓZTATNI?

Vagy ha börtönbe dugnak, vagy ha megölnek. Más módja nincs a feltartóztatásomnak.

HA EGYSZER VALÓJÁBAN ARRA LENNÉL KÉNYSZERÍTVE, HOGY ELHAGYD ANGLIÁT, MELYIK ORSZÁGOT VÁLASZTANÁD?

Ennek egy olyan országnak kellene lennie, ahol az ember nacionalistaként nagy zaklatások nélkül élni tud és ettől Németország most nagyon messze van. Valószínűleg Antwerpenbe mennék vagy hasonló helyre Belgiumban. Antwerpen szép város és rengeteg Vlaams Blok képviselő van ott. Ez talán Európa legjobboldalibb városa.

PILLANATNYILAG MELYIK A KEDVENC ZENEKAROD?

Manowar, de állandóan változtatom a véleményemet. De pillanatnyilag ők. A Rolling Stones-t mindig szerettem. Almighty-t jónak találom, ők egy meglehetősen új banda. És az AC/DC-t is mindig szerettem.

AZT MONDJÁK, HOGY TE VAGY TALÁN A LEGBEFOLYÁSOSABB SKINHEAD AZ EGÉSZ VILÁGON, MINDENEK ELŐTT KÜLFÖLDÖN. MIT SZÓLSZ EHHEZ?

Úgy gondolom, hogy ennek a Skrewdriver 1977 óta tartó létezése az oka. Mi vaygunk a legrégebb óta létező skinhead zenekar. De soha nem gondolkodtam még el ezen. Néha tényleg úgy tűnik külföldön, hogy skinheadek százai sorakoznak egy sorba, hogy váltsanak velem egy szót, mert hallottak a dologról, amit folytatok és meg van nekik az összes lemezem. Ilyenkor mindig megmutatkozik a mozgalom fontossága.

MIT JELENT SZÁMODRA SKINHAEDNEK LENNI?

Habár ez egy kissé sablonosnak hangzik, de ez az „Élet útja”. Nem úgy járok-kelek a világban, hogy hangoztatom skinhead mivoltomat, de az vagyok 1977 óta és talán már 1971-ben az voltam, amikor még suliba jártam. 1977 óta nevezem magam jobboldali skinheadnek, még ha azóta különböző okokból kifolyólag akadt is pár nézeteltérés. De ez nem azt jelenti, hogy aki a koncertjeinkre jön, annak skinheadnek kell lennie. Teljesen vegyes a közönségünk.

BÁNSZ VALAMIT?

Nem, valójában nem. Habár a börtönben eltöltött idők lehettek volna rövidebbek. De ez nem tart vissza attól, hogy megvédjem magam egy fekete banda ellenében, ha ez szükséges. Semmit sem bánok!

 

Idén 5. alkalommal kerölt megrendezésre az Akarat Diadala bajtársi torna. 
10444341_1150312438346548_4517883149000038440_n-crop.jpg

A rendezvény lebonyolítását nehezítette, hogy több helyszín is visszalépett és az utolsó pillanatban még a ringet sem sikerült elvinni a helyszínre, így tatamin zajlott le a rendezvény. A nehézségek ellenére egy jó hangulatú nemzetközi versenyt sikerült összehozni a srácoknak amelyen több hazai versenyző mellett német, cseh és orosz versenyzők is tatamira léptek.
Következzen egy rövid képes beszámoló:
_dsc8930ablog.JPG
_dsc8936-cropblog.JPG
_dsc8987blog.JPG

_dsc9034a.JPG

_dsc9067ablog.JPG_dsc9077ablog.JPG

_dsc9086a.JPG

1. Számtalan "rekord" köthető a zenekarhoz elsősorban ezekről kérdezlek. Ti voltatok az első hazai skinhead zenekar mely valóban jó minőségű stúdió felvételt készített 1987-ben, bár a számok többsége már megjelent más albumokon azóta, ennek ellenére nem fordult meg a fejetekben, hogy újra megjelentessétek, akár egy split (írott, vagy másolt) CD-n?

1. Valóban így van. Minden híreszteléssel szemben, mi voltunk az első ilyen jellegű zenekar, akik stúdióban rögzített anyagot készítettek. 87'-ben a Dorozsmai stúdiójában került felvételre a hanganyag. Heh, ha jól emlékszem 7500 Ft volt (ez akkoriban 2 havi fizetés volt, a szerk.). Kiadása szóba sem jöhetett, viszont szétszaladt minden irányba, és sok-sok ember másolta kazettáról kazettára. Nem akarok butaságot mondani, de talán az első póló is a mi nevünkhöz tartozik.....


2. Ti voltatok az első magyar skinhead zenekar akik külföldön felléptetek, írnál erről pár sort?
2.Talán 89'-ben meghívást kaptunk Bécsbe. A határ átlépésekor láttuk a fotóst, aki a függönyt finoman lehúzva kattogtatta a gépét. Bécsben az egyik pályaudvaron találkoztunk a szervezőkkel. Ők elvittek minket egy bérházszerű épülethez, amely alatt egy komoly pincerendszer húzódott. A falakon relikviák voltak, korabeli zászlók, és korukból fakadóan pár veteránnak tűnő férfi. A koncert jól sült el. Talán a Boots and braces volt a másik fellépő. Velük már játszottunk itthon előtte....
(ehhez kapcsolódik még egy rekord, a koncert után a Clockwork Orange fanzine készített interjút a zenekarral, így ők az elsők ebben is.)
3. Hozzátok és az óbudai kopaszokhoz köthető a rögbi hazai elterjedése, Te is játszottál?
3. Talán nem én vagyok a legalkalmasabb egyén, aki megválaszolhatja ezt a kérdést. Jómagam nem játszottam sehol, viszont a környezetünkben sokan. Szerintem ilyetén az összefonódás tagadhatatlan. Az egyik erősítette a másikat oda-vissza..

4. Az elmúlt 33 évben jóval több, mint 100 zenekarral áltatok egy színpadon, ki az akikkel szívesen játszanál újra?
4. Ez egy jó kérdés. Alapjában véve szívesen játszunk mindenkivel. Nyilván vannak baráti zenekarok, akikkel rendszeresen koncertezünk együtt. Viszont az is tény, hogy jó pár "pofont" kaptunk az utóbbi 5-10 évben.Olyan becsületbeli alap problémák merültek fel a korábban barátként kezelt zenekar, zenekarok kapcsán, amik mellett már nem lehetett szó nélkül elmenni. Így a kapcsolatunk megszakadt........... A minap is hívtak minket közös buli ügyében, természetesen igent mondtunk. Persze mi mindig körüljárjuk, nem okozunk-e gondot más rendezvényeknek, és nyilván csak ezek után vállaljuk a koncertet......
5. Melyik volt a legemlékezetesebb koncertetek?
5. Huh. Passz. Az óbudai, és hódmezővásárhelyi bulikat mindenképp kiemelném. Olyan hangulata van ezeknek a koncerteknek, amit nem sok helyen érezhet az ember. Nyilván voltak nagyobb, nagyon király rendezvények, így a 25 , és 30 éves koncert, amit a Titkolt Ellenállással követtünk el. Vagy a Magyar Szigetes koncertek, kiemelve a 10 éves bulijukat, amit ránk épült teljes egészében. Összességében mindegyik koncertnek megvan a varázsa, és nyilván vannak jó, és még jobb bulik....
6. A 35 éves buli után megszűnik a zenekar, ez már végleges? Vannak további terveid zenei téren? Mi lesz az Óbudai fiúkkal?
6. Pfu.Ezt nem tudom miből szűrted le (egy korábbi interjúból lehetett erre következtetni, a szerk.). Nem vagyunk sztár zenekar ezt tudjuk.Nehéz a zene, alkalom adtán nehezek a szövegek, de, amíg van ránk igény, addig nem gondolkodunk a megszűnésen. A 35. éves bulival kapcsolatban még nem tudok mit mondani. Addig szeretnénk egy új lemezt, bár a nóták inkább csak fejben vannak meg. A legutóbbi lemez után, nem adhatjuk alább, és talán nem alaptalanul kapott " A becsület nem eladó" album '10/10-et a Metal Hammer szerint . Bármennyire is fájt ez bizonyos körökben. Szép lassan, megfontolva, "öregesen" ha mondhatunk ilyet, kijön majd, aminek ki kell jönnie. Nem rég játszottunk egy nagyobb rendezvényen, ahol azért keményen odaba..tunk zeneileg.Jó volt látni az ámuló tekinteteket. Szóval még megyeget ez a szekér....
7. A zenekar nevéről mondanál valamit, kinek az ötlete volt és mit is jelent pontosan? (Egyszer még '87 végén egy német srácnak Oi! Age-nek fordítottam, abban az időben meg voltunk győződve róla, hogy az Oi korszak miatt választottátok és csak megtévesztésből van ott a kötőjel )
Na, igen. A zenekar neve, az első gitárosunk, Orosz Pityu fejéből pattant ki. Talán az oi-age kifejezés volt a helyes, fordítás gyanánt. A kötőjel meg, azt hiszem a Mos.oi után szabadon.... De, hogy őszinte legyek, ezen sosem agyaltam, nekem valahogy mindig egyértelműnek tűnt. Persze, amikor a Százhalombattán a rendőr a fejét vakargatva megkérdezte, hogy 01-kor lesz a koncert, azért az mosolyt csalt az ember arcára.....

Akik kíváncsiak a zenekarra azok az alábbi helyeken találkozhatnak a zenekarral:
8. Oi-kor foci kupa
13884397_260125131046954_1815659890_n.jpg
A rákövetkező héten az 5 évente megrendezésre kerülő Ritorno a Camelot fesztiválon játszanak Olaszországban.
13645203_1080882388672301_7315955997199918648_n.jpg
Szeptemberben a Blood and Honour szervezésében megrendezésre kerülő Ian Stuart Donaldson emlékkoncerten is fellépnek a fiúk:
isd28.jpg
Októberben 15.-én Hódmezővásáhelyen játszanak a srácok és ott ünneplik a születésnapjukat, erről a rendezvényről még nincs plakát.

Decemberben a fővárosban játszanak a már hagyományosnak mondható évvégi bulin ahol már több éve rendszeresen a Vérszerződéssel lépnek fel az Oi! - NS összefogás jegyében.

A Nemzetiszocializmus, éppúgy mint minden forradalmi mozgalom, az önfeláldozáson alapul. A mi mozgalmunk bizonyítja a legjobban, hogy a Vezér, aki példát mutatott nemcsak a hatalom felé küzdelemben, hanem egész életében is, nem nélkülözheti ezt a fontos vonást.

Amikor Adolf Hitler még csak fiatalember volt, az árvaházi segélyét teljes egészében húgának Paulának küldte, ömaga pedig saját lábán kísérelt meg túlélni egy ellenséges világban, ahol a napi betevőért keményen meg kellett küzdeni még az egészen fiataloknak is.

Ennek a fiatalkori önfeláldozásnak a nyoma maradt meg maradandóan a Führerben, hogy a későbbiekben mások megsegítését önmaga elé helyezze.

Az I. Világháború idején az átlagos kiskatona minden nehézséget átélte. Az ebben a háborúban bevetett új típusú mérgesgáz fegyverek, az először megjelenő tankok új feladatok elé állítottak minden egyes harcoló egyént. Hitler alakulata is kész tények elé lett állítva; több önfelaldozást! Senki sem adott annyit, mint Hitler. Állandóan önkéntesnek jelentkezett minden nehezebb katonai feladatra, köztük számos életveszélyes küldetésre is. Ha valaki, akkor Adolf Hitler volt az a személy aki legalább egy tucatszor találkozott a halál szelével... A Magasabb Hatalom általi küldetését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy túlélt minden egyes legyintését a hideg halál érintésének. Amikor egysége jutalompihenést kapott, a Vezér önként lemondott egy olyan katona javára, aki családos, gyermekes apa volt, hogy szeretteit láthassa.

Németország felsöbb vezetésének árulása (1918) miatti elkeseredése patriotizmussá változott: elhatározta, hogy életét Németország felemelkedésének és naggyá tételének szenteli és annak, hogy a gyalázatos zsidó-szabadkőmíves Versailles-i paktumot megsemmisítse.

Személyi ruhatára például olyan szegényes volt, hogy a Párt egyik lelkes tagja kölcsönzött Hitler részére öltönyt, hogy szegényes megjelenésével nehogy eltántorítsa a növekvö számban érdeklödö, hazafias-érzelmü indusztrialistákat, akik nagyobb összegekkel akarták támogatni a kibontakozó nemzetiszocialista mozgalmat. Személyes önfeláldozásához tartozik az is, hogy nemcsak gyermekkori álmaként dédelgetett müvészi ambícióinak legszebb alkotásaiból származó bevételeket adta a küzdelem javára, de fel is adta késöbb ambícióját, hogy müvész lehessen a Mozgalom és Németország javára.

Nemcsak az anyagias dolgok voltak az önfeláldozásának példái: számtalan beszélgetésben említette meg, hogy az egyetlen ok, hogy nem alapított családot az, hogy Németországgal "esküdött meg". Gyermek- és családszeretetét ezért a nyilvános gyűléseken és felvonulásokon gyümölcsöztette.

Amikor a háború kampósorrú szele ráerőszakolta véres akaratát Németországra, a Führer számára nyilvánvalóvá vált, hogy a falvak, városok újjáépítése beláthatatlan ideig szünetelni fog. Felöltötte vezéri egyenruháját és megtagadta annak levételét, amíg a Német nép újra a tervezés, építkezés, alkotás gyönyörének szentelheti mindennapjait.

A Führer bunkerjában 1945 tavaszán már "bevetésre készen" álltak azok a makettek, amelyek az újjáépített nemzetiszocialista városok tervei nyomán születtek. Az utolsó napokban is ezeket nézegette szomorúan, értetlenül állva a tények elött, hogy a kinti világ évezredeket megszégyenítő gonoszsággal tiporta el terveit.

Amikor pedig a szovjet "felszabadítók" eröszakoskodó hordái rázúdultak a német városokra, falvakra és idősek, gyerekek sikoltásai vegyültek a bombák robbanásai közé, magához rendelte a belga WAFFEN-SS tábornokát Leon DeGrelle-t és közölte vele, ha "fia lehetne éppen olyannak szeretné látni, mint DeGrelle..." Azt is tudatta vele, hogy Hans-Ulrich Rudel és Leon DegGrelle-nek mindent meg kell tenniök annak érdekében, hogy életben maradjanak. Ezzel biztosítva marad a német ifjúság felvilágosításának és nevelésének folytatása.

Végrendeletében közölte a Hozzá legközelebb állókkal, hogy minden ereje megvan ahhoz, hogy a harcot a legvégsőkig folytassa Németország és az európai kultúra és civilizáció ellenségeivel, de ez csak oda vezetne, hogy a kapitalista és bolsevik zsidóság gyönyörűségére egy kirakatperben közönséges bűnözőként megcsorbítsák és a zsidó "szokásoknak" megfelelően felkoncolják... Ezért úgy határozott, hogy utolsó perceit az aljafajjal való harcban tölti és amikor a mongoloidok már csak méterekre voltak a bunkertól - önként a Valhallába távozott...

Adolf Hitler feláldozta egész kora ifjúságát, életét, munkásságát a nemzetéért. Ez az igazi Nemzetiszocializmus, amikor az egyén a nagyobb jóért adja tudását, egész szívét-lelkét. És ez az amiért egy egyszerű nemzetiszocialista felér száz demokratával, vagy republikánussal. Ez az ami minket erőssé és acéllá tesz!

Mint egykori ifjú Rohamosztagos, Chicagóban a hetvenes évek elején 48 órás munkaidőm bevételét az Amerikai Náci Párt részére ajánlottam fel, részt vettem a párt-helyiségek takarításában, elláttam az irodai kifutófiú szerepét, aláírásokat gyűjtöttem a különböző politikai petíciókhoz, sőt: még a kukta szerepében is tündököltem, amikor a szükség a gyűlésre érkező éhes nemzetiszocialisták megvendégelésére hívott, vagy több esetben a helyi, vagy nemzeti TV-állomások riportereivel készítettem interjúkat. Az időt persze nem csak ezzel töltöttem: társaimmal naponta vettünk részt a söpredékkel való összecsapásokban, kisebb-nagyobb okok miatt. Saját szememmel és jelenlétemmel tapasztaltam az "alkalmi" nemzetiszocialisták feltűnését, amikor "jól ment" a sorunk, politikusok látogattak meg minket, a sajtó gyengéd, bár konkrét támadásai inkább segítettek propagandánkban, mintsem visszavetettek volna. Mégis a legtöbb bajtárs hiányában van az ú.n. "elhivatottság" és önfeláldozás tényének, különösen, amikor dolgozni és anyagi hozzájárulással segíteni kellene a Mozgalmat.

Legtöbben azonnal valamilyen sikert akartak kikovácsolni abból, hogy most ők a legrettegettebb mozgalom részesei. Pedig, nem ez volt a célunk. Ők voltak azok, akik egy rövid idő eltöltése után hamarosan önként távoztak.

Ha a Führer önfeláldozását összevetem a magam pénz- izzadság és véráldozatával, persze a nyomában sem lehetek. Nem is akartam Vele "rivalizálni". Ennek ellenére azt is tudom, hogy manapság, amikor a körülmények sokszorta rosszabbak, rengeteg azoknak a száma, akik nemcsak mindennapi megélhetésüket teszik kockára a Mozgalommal való kötödésükkel, de igen sokan életüket is feláldozták az Ügyünkért, mint Rainer Sonntag, aki néhány éve vesztette életét Berlinben a vörösökkel való összecsapásban, vagy az osztrák Gottfried Küssel, aki 11 esztendö börtönt kapott egy közönséges amerikai TV-interjúért, vagy azok a tízezrek, akik neveit biztonsági okokból nem említhetem meg és végül de nem utolsósorban azok, akik a német elnyomó diktatúra tömlöceiben szenvednek hosszabb-rövidebb büntetésekkel politikai világnézetük miatt.

Mi nemzetiszocialisták aszerint bírálunk el egy férfit, vagy nőt, hogy milyen erős önfeláldozással bír a Magasabb Rend irányában. Azt, hogy mennyire okosak (vagy hiszik, hogy okosak...), milyen gazdagok, vagy szegények, milyen jó "harcosok" (verekedők?) vagy, hogy mennyi sört tudnak leengedni torkukon - mindez semmit nem jelent nekünk! Csak az számít: mennyit tudsz adni a mozgalomért, a fajunkért önmagadból!

És ezt a kérdést - saját magamnak úgyszintén - mindenkinek fel kell tennie magának!

(Michael Storm: Adolf Hitler, az önfeláldozás vezéralakja)
(forrás: facebook)

Sajnos az idő nem kedvezett az egész napos rendezvénynek, de azért voltak akik nem ijedtek meg a víztől.
_dsc8001blog.JPG
Az emberek többsége csak az esti koncertre érkezett meg, bár néhányan kora délután elkezdtek hangolni.
_dsc7991blog.JPG

Az első fellépő hálátlan feladatkörét Zaláék vállalták, akik az Óbudai fiúk meg a Ramón formációval jöttek.
 A feldolgozások a külföldieknek is ismerősek voltak, így közülük is többen énekelték a refrént egy-egy számnál, vagy dalolták az eredeti szöveget. Bár a színpad előtt nem volt nagy tömeg azért egy-két ismerős dal után már mindenki figyelt a zenekarra, az angol és a svéd zenekar tagjai pedig hátul az öltőzőben ropták a zenére, az egyik számnál Zala meg is jegyezte, hogy rossz felé áll a színpad, mögöttük többen táncolnak.
_dsc8040blog.JPGA műsor vége felé előadtak egy Panzerfaust számot, majd a megszokott zárással a Skinhead nótával fejezték be, amire már minden magyar megmozdult és együtt énekelt a színpad előtt (én is, ezért nincs róla képem).
Rövid szünet után Szíva Balázs és a Szent suhancok következett, míg Zaláék gyermekkorunk legszebb külföldi dalait adták elő magyar szöveggel, addig Balázsék gyermekkorunk legszebb magyar dalait játszották el nekünk.
_dsc8092blog.JPG
Sajnos csak egy (számunkra) rövid műsorral készültek, mert az eredeti terv szerint Balázs a fellépésük után utazott volna tovább és egy másik helyen játszott volna a Romantikus Erőszakkal, de a rossz idő miatt az a rendezvény elmaradt.
A Redneck 28-ről eddig csak jót hallottam, bár a youtube videók annyira nem győztek meg, kíváncsi voltam rájuk nagyon. 
_dsc8201blog.JPGNem kellett csalódnom, hatalmas showt csináltak, A humor mellett természetesen zenélni is tudnak, nem egy igénytelen Blues Company típusú csapat, ez a walesi banda komolyan veszi a humort. Igényes country zene, tartalmas szövegekkel, talán ezekkel lehet legjobban jellemezni őket.
_dsc8174-crop.JPG A közönség rájuk volt leginkább kíváncsi, többen nézték őket, mint az utánuk következő svédeket, a publikum együtt énekelte velük az összes dalt amit játszottak, melyek közt volt több olyan is amit azért nem csak a country rajongók ismernek. Játszottak pár Ian Stuart és Skrewdriver feldolgozást, egy-két ismert slágert és a közönség kedvencét, az Amerikai historia X-ből ismert dalt, amit kétszer is eljátszottak a közönség legnagyobb örömére._dsc8205blog.JPG 
Sokak kedvence a svéd Pitbullfarm zárta műsort, igazi egyéniségek ők is, zenéjük valahol a rockabilly és az oi! zene közt van, saját magukat RACabilly zenekarként jellemzik leginkább. Jocke hatalmas arc, áradtak belőle a poénok a jobbnál-jobb számok közt_dsc8240blog.JPG
Számomra rendkívül érdekes volt hallani a zenekar stílusában az ismert Skrewdriver és No Remors nótákat, eddig csak kedveltem őket tegnap óta az egyik legnagyobb rajongójuk vagyok.
_dsc8289blog.JPGSajnos a késői fellépés és a hosszú repülő út kifárasztotta a srácokat, így az eleve eltervezett műsort már nem toldották meg hiába hívta vissza őket a közönség.
A koncertekkel a program nem ért véget, amíg a rendezők elkezdtek összepakolni addig a közönség önfeledten fürdött még egyet az éjszakában, aki nem készült fürdőruhával az boxerban, a kevésbé szégyenlősek ruhátlanul.
_dsc8328a-crop.JPG

Melóhelyen

2016.07.13. 19:55

Volt egy viszonylag normális, bár kissé butácska és nagyon pletykás kolleginánk. Egész odáig, míg a vezetés rá nem jött, hogy túl sok a főnök és 5 embernek (jelenleg ekkora "brigádunk") nem kell külön csoportvezető, ellenben a munkáját el kell végezni és erre a feladatra a kolleginánkat szemelték ki az eltávolított kisfőnök helyett, elmondva neki, hogy kiképezik a "vorarbeiteri" feladatokra, a kis buta ebből azt szürte le, hogy ő lesz a főnök és most úgy sétálgat egész nap, mintha már igazgató lenne. 

Új Skrewdriver pólók

2016.06.28. 19:35

 

Új Skrewdriver pólók érkeztek a http://www.28hungary.hu webshopba.
Kapható póló és trikó női és férfi kivitelben.

Magyar korona

2016.06.24. 06:24

Süni levele:


A Szent Koronát én magam is nemzeti jelképnek tartom, ami egyértelműen keresztény kegytárgy is, méghozzá olyan szakrális kegytárgy, amivel sakkban lehet tartani a bigott pápista egyházakat.

Nem tudom, hogy hallott-e róla, hogy a Szent Korona eredetének vannak a hivatalostól eltérő változatai is. Ezek főleg Csomor Lajos ötvös-aranyműves szakmai észrevételein alapulnak.

Én magam a krónikákra, a régi évkönyvekre, oklevelekre, stb. hagyatkozom. Én úgy gondolom, hogy a Szent Koronának semmi köze sincs Istvánhoz. A forrásokból egyértelműen kitűnik, hogy II. Szilveszter pápa készíttetett egy koronát, amit Vitéz Boleszló lengyel fejedelemnek szánt, ám mégis István kapta meg.Ezzel a koronával koronázták meg Istvánt. 1045-ben Orseolo Péter az uralkodói lándzsát és a koronát, mint hűbéri ajándékot III. Henrik német-római császárnak adta, aki ezeket vissza vitte Rómába. Tehát István koronája nem azonos a Szent Koronával.

A korona datálását sok körülmény nehezíti, ezek között a legfontosabb, hogy a datálást megalapozó tények mindegyike kétségbevonható. Sokuk láthatóan utólagosan került a koronára, ugyanakkor utólagosnak gondolt elemek is lehetnek eredetiek. A történettudomány ma már multidiszciplináris módszerekkel dolgozik, ezért egy tárgyról alkotott elméleteknek összhangban kell lenni a tárgy keletkezésének lehetséges módjaival, a korabeli technológiával. A korona készítésére vonatkozóan több ötvös-aranyműves szakvélemény keletkezett. A magyarországi rendszerváltás után Korona Bizottság néven testület alakult a Szent Korona vizsgálatára. A bizottság tagjai voltak: dr. Lovag Zsuzsa, Kovács Éva, valamint Péri József és Papp László ötvösművészek. Többek között az ő eredményeikre alapul az úgynevezett "akadémikus álláspont", amely az 1790-es megállapítások óta gyakorlatilag változatlan, a kutatások arra irányultak, hogy a kettősséget bizonyítsák. A másik vizsgálatot Csomor Lajos végezte. Szerinte a készítés technológiája és menete szerint nem egyeztethető össze az elfogadott elmélettel, miszerint a koronát két független részből rakták volna össze, ami önmagában megdönti a 18. századi datálási feltevést.

A koronáról első ízben Decsy Sámuel 1792-ben készített leírást. Ő betűzte ki először a koronán lévő feliratokat, és ezek alapján egy a maga számára logikus elméletet állított fel. Ez az elmélet lényegében ma is él, holott a történettudomány már jóval többet tud a korról, mint akkor tudhatott Decsy. A görög és latin ábécés feliratok alapján következtetett a korona két részből összeállítására, amelynek korát a görög feliratú uralkodóképek alapján állapította meg. Ma már tudjuk, hogy a nagy egyházszakadás előtt gyakran előfordultak kétnyelvű feliratok, az uralkodóképek pedig később kerültek a koronára, ezért az egész koncepció alapja ingott meg. Emellett Decsy a következtetéseiben is tévedett.

Három görög ábécével írt uralkodóképmás található a koronán. Ezek:

1. ikh mienkhó pisztosz baszileusz romaiono, duk


2. kon baszileusz romaion ot porphürogennétosz

3. geobicász pisztosz kralész turkiasz

Ezekből Decsy az alábbi következtetéseket vonta le:

1. ha a duk a Dukász név rövidítése, akkor mienkho csak VII. Mihály lehet, aki a rómaiak baszileiosza.

2. ha a kon a Konsztantinosz név rövidítése, akkor VII. Mihály bíborbanszületett fiáról lehet szó.

3. ha a fenti kettő kortársait nézzük, akkor a geobicász csak Géza lehet, aki Turkia királya.

Három feltételes mód, és egyik sem támadhatatlan, sőt valójában minden alapot nélkülöznek. A Mihály név görögül Mikhaelosz, a duk nem feltétlenül a Dukász rövidítése, hanem akár a dux alakja is lehet. A kon lehet akár a közeli értelmű melléknév rövidítése is. A geobicász szó a leghalványabb nyelvi kapcsolatban sincs a Géza névvel. De ezek mellett más problémák is vannak az értelmezéssel. A pisztosz szó jelentése: "hívő", vagy "hű(séges)". Ha hívőről lenne szó, érthető, hogy Mihály és Géza az, de Konsztantinosz miért nem? Ha viszont hűségesről, akkor vajon Mihály kihez hűséges, ha Bizánc egyeduralkodója volt? A kralész királyként értelmezése is hagy maga után kívánni valókat: a korabeli balkáni és kelet-európai szláv szóhasználatban határterületeket jelent (pl. Ukrajna, Krajina és egyéb hasonló földrajzi-politikai nevek). További ellentmondás, hogy bár elterjedt tévhit szerint Bizáncban türköknek gondolták a magyarságot, valójában egyetlen történetíró, Geórgiosz Kedrénosz használta Magyarországra a Turkia nevet, de ő már az előszavában leszögezi, hogy szándékosan archaizál, vagyis Kedrénosz szerint a Turkia országnév Magyarországra alkalmazva a 11. század közepén már archaikus volt. Egyetlen Gézával egykorú forrás említi Magyarországot, amelyben Szünadénéről van szó, de ott Gézát nem nevesítik és Magyarország Ungria néven szerepel, ezért teljesen valószínűtlen, hogy egy Magyarországra küldött koronán a Turkia országnevet használták volna. Emellett valószínűtlen, hogy a történetíró Szünadénéről megemlékezik, miközben a koronát elfelejti említeni, ami egy sokkal fontosabb államjogi cselekmény. Ha a három képnek egyáltalán van köze egymáshoz, akkor a második kép az, ami egy néven nem nevezett szuverén bizánci uralkodót ábrázol, akinek egy dux rangú főembere és egy határterület kormányzója a társasága.

A két részből összeállított korona elméletét erősítő tényezők és azok cáfolata

A Pantokrátor-lemezt utólag átfúrták, ezért a zománc kipattogott a lezáratlan rekeszekből. Egy ilyen művelet a rekeszzománcban valóban nyomot hagyna, kipattogna a foglalatokból, és a lyuk peremén lezáratlan rekeszeknek kéne lenni. 
A keresztet azonban a vizsgálat alkalmával nem szerelték le, a kipattogott zománc a pánt torzulása idején sérült. A kereszt leszerelése elárulta, hogy a keresztnek szánt lyuk szélén minden rekesz zárt, a lyuk peremezett, a zománc hiánytalan, ezért a lyuk és a kereszt a kép készítésével egy időben készült. Ludvig Rezső rendelkezik egy olyan könyvvel a koronáról, amelyben a kereszt le volt véve és a peremezett lyukról készített fénykép is szerepelt benne. A könyv második kiadásából ez a kép már hiányzott.

A keresztpántok nem lehettek sík felszínű tárgy alkatrészei, ezért a felső rész egy koponya-ereklyetartó volt. 
Ez a feltevés csak egy teória, semmi sem bizonyítja, hogy valóban az lett volna. Ugyanakkor nincs nyoma annak, hogy a pántok más tárgyra lettek volna valaha szerelve, mivel csak azok a szegecslyukak találhatók rajta, amelyekkel az abroncshoz szegecselték azt. A végekből le nem vághattak, mert a lemezvégek épek, az alsó képek alatt befejeződik a díszítés is.

A kereszt nem lehetett a mai, mert a jelenlegi kereszt készítési módja a többi résztől teljesen idegen, és ötvösszakmailag a 16. századra datálható.
Ezzel szemben a kereszt talpa pontosan illeszkedik az alatta lévő zománcozatlan gyűrűbe és az anyaga is pontosan olyan ötvözet, mint az abroncsé. A poncolt félgömbökből és hengerekből forrasztott technológia pedig nem idegen a középkortól sem. A nagyszentmiklósi kincs 22-es és 23-as edényein hasonló technológiát alkalmaztak.

Sajátossága, miszerint az alsó abroncs képei eltakarják a felső pánt alsó részén lévő képeket, arra engedett következtetni bizonyos kutatókat, hogy a korona ebből a két részből lett összeillesztve, hiszen nem lehet, hogy egy ilyen fontos tárgy tervezésénél ilyen súlyos "hibát" ejtsenek.
Ez az érvelés első hallásra logikus, amíg végig nem gondolja az ember, hogy ha ilyen fontos tárgynál nem követhettek el ekkora tervezési hibát, akkor ekkora összeillesztési hibát hogyan követhettek el. Tehát mindegy, hogy a korona készítői mindent maguk csináltak, vagy kész darabokból dolgoztak, a végeredmény ugyanaz lett, és ha a végeredmény "hibásnak" mondható, akkor mindkét esetben hibáztak a készítők. Ezek a magyarázatok tehát nem válaszolják meg azt a valóban felmerülő kérdést, hogy miért takarják el az alsó képek a fölsőket. A kitakarás legvalószínűbb magyarázata az, hogy nem a képek látványa volt fontos, hanem jelenlétük a koronán.

Felső része latin betűs, míg az alsó görög. Ebben a tényben az "összeillesztett" korona hívei nézetük megerősítését látták, és megszülettek az elméletek a latin korona római, és a görög korona bizánci származásáról, mint legkézenfekvőbb származási helyekről.
Ennek ellentmond az a tény, hogy a katolikus egyházon belüli kétnyelvűség a mai napig megőrződött. A fontos eseményeknél, például templom-, vagy papszentelésnél görög és latin nyelven egyaránt el kell mondani minden fontosabb szöveget, különösen így lehetett az egyházszakadás (szkizma), vagyis 1054 előtt. A görög a keleti kereszténység nyelve, a latin a nyugatié, a kettő együttes használata az egység jele. Ilyen szimbolikus jelentéssel különülhet el az alsón és a felső részen használt nyelv is.

Sokan megkérdőjelezik a korona datálását (például Dümmerth Dezső, Bartha Lajos, és természetesen maga Csomor Lajos) VII. (Dukász) Mihály bizánci császár képe alapján, mert a képről e szerint az elmélet szerint kiderült, hogy utólag lett felerősítve, egy eltávolított kép helyére. A csere időpontjára vonatkozóan a vélemények eltérőek. Egy változat szerint valamikor 1784 és 1790 között, II. József Habsburg király idejében kerülhetett sor, mert ekkor a Szent Korona nem tartózkodott Magyarországon, hanem Ausztriában, Bécsben. Elképzelhető, hogy ebben az időben cserélték le Dukász Mihály képére, de a csere időpontja bármelyik javítás vagy karbantartás alkalmával megtörténhetett a képen ábrázolt személy életétől egészen a 18. századig. A bizánci eredetű "Dukász-kép" nagyobb, mint az eredeti kép, ezért nem fér bele a foglalatába, alul a gyöngysor is megszakad emiatt. A képen jól látható a két szegecs is amivel ráerősítették a mögötte lévő zománcképre, továbbá úgynevezett lágyforrasztás nyomai is láthatók rajta. Egyes vélemények szerint az eltávolított kép Szűz Mária ábrázolása lehetett, hiszen ő Magyarország védőszentje, akinek István felajánlotta az országot.

Ezt erősíti az is, hogy Révay Péter koronaőr 1613-ban még Szűz Máriát nevezte meg Dukász Mihály helyén. A hazahozatal után először Decsy Sámuel munkájában láthatjuk a kicserélt részt. Figyelemre méltó, hogy ugyan munkájában leírja a mai állapotokat, a mai alakokkal, ám mikor a drágaköveket sorolja, és a hátsó kőhöz ér, azt mondja: "Az, amely Szűz Mária képe alatt van". Tehát még ő is tudta, hogy milyen kép volt ott, ugyanakkor leírja az aktuális helyzetet is, mivel akkor épp közszemlére volt téve a korona.

Révay munkájának fordítása körül is viták vannak, ugyanis az eredeti szöveg "Imago Divae Matris Virginis" jelentése a Szent Szűzanya amely ősibb kifejezés mint a Szűz Mária. Az apróságnak tűnő eltérésből többen jelentősen eltérő kulturális levezetéseket fogalmaznak meg a jelképrendszer eredetét és a korona korát illetően.

Más lehetőség is adódik, miszerint a Istvánnal eltemetett koronát a Szent László idejében történt exhumálás alkalmával vették ki a sírból, és a hátsó front sírban keletkezett sérülései miatt Kálmán alatt javították azt ki egy máshonnan származó képpel.

Az Egyesült Államokból 1978. január 6-án történt hazahozatala után egy négytagú mérnökcsoport és később két aranyműves, Ludwig Rezső és Csomor Lajos is vizsgálhatta. Az ő megállapításaik szerint a Szent Korona egységesen kivitelezett ötvösmű. Kialakításának ötvösszakmai sajátosságai alapján nem készülhetett sem Nyugat-Európában, sem Bizáncban. Az ékszerek kimunkálása alapján kaukázusi ötvösműhely remeke lehet, ahol a belső-ázsiai, iráni és mezopotámiai stílusok ötvöződtek. Megjegyzendő, hogy véleményük továbbra sem számít meghatározónak a történészek között.

Az ily módon valószínűsíthetően egységesen készült korona pontos keletkezési helye és ideje azonban még mindig vitatott. Egyes kutatók a keletkezést a 4-10. század közé teszik, szerintük első viselője Attila király is lehetett, míg készítési helyül párthus, hun, grúz ötvösműhelyek kerülnek szóba.

A Szent Korona Magyarországra érkezéséről is rengeteg, kalandosabbnál kalandosabb elképzelés született. A legismertebb, népszerű elmélet szerint II. Szilveszter pápa küldte István 1001-es koronázására. Más vélemények szerint István Grúziából rendelte magának, míg a legkevésbé ismert elmélet szerint egy kaukázusi műhelyben készítették, és az avaroké volt. Mértékadó lehet az ötvösmesterség történetét is figyelembe vevő Csomor Lajos, aki a korban használatos ötvösmódszerek és díszítmények alapján kárpát-medencei, 7-8. századi avar ötvösműhelyt valószínűsít. Az avar Tudun 796-os aacheni látogatása alkalmával vitte ajándékba Nagy Károlynak, akit 800-ban III. Leó pápa ezzel koronázott meg. 1000 húsvétján III. Ottó császár megtalálta Nagy Károly sírját és benne a koronát, amelyet elvitt II. Szilveszter pápának, aki ezt küldte Istvánnak. Ennek egyszerűbb és hihetőbb verziója szerint az avar Tudun koronáját a kincstárban őrizték egészen addig, míg maga Ottó el nem küldte azt Istvánnak, amely gesztussal megerősítette, hogy elfogadja az avarok örökösének.

Székely jelek a magyar királyi koronán

Varga Géza székely írásjeleket vél felfedezni a koronán és ezeket összefüggésbe hozza a kereszténység előtti ősvallással. A magyarság jelképei c. kötetében veti fel azt az általánosan megfogalmazott tételt, miszerint a magyarság legfontosabb jelképei megfelelnek egy (vagy több) székely rovásjelnek. A magyar uralmi jelvényeken (a Szent Koronán, a jogaron, a koronázási paláston, az országalmán és a címerben) összesen 17 székely rovásjel párhuzamát vélte felfedezni.

A Szent Korona mervi születésének elmélete

Thúry József 1893-ban publikált, Török történetírók című munkájában közölt megállapítása szerint Ibrahim Pecsevi török történetíró "azt állítja, hogy ő hallotta a magyaroktól ezt a nyilatkozatot: a korona 3000 esztendős; Iszkendertől (Nagy Sándor) örökölte Nusirván (Kürosz) s ettől szállott mi reánk. Továbbá Mohammed Emin nagyvezír 1768-ban azt írta Kaunitz herczegnek, hogy az osztrák császár mint a Nusirván idejéből maradt korona örököse egyedül érdemli meg az imperator czímet."

Ezen a forrásadaton alapul Varga Géza elmélete, amely szerint a Szent Korona a mervi oázisban készülhetett 531 táján a szabírhunok számára.
 
A Nemzeti Táboron belül az alábbi elmélet terjedt el a legjobban:
A Szent Korona Atilla király, majd az avar kagánok koronája volt. Amikor a frankok kirabolták az avar gyűrűk kincstárait, a korona Nagy Károly birtokába jutott, akit ezzel a koronával koronáztak császárrá, majd ebben is temették el. Nagy Károly sírjának felnyitásakor III. Ottó német-római császár a pápának ajándékozta, aki végül vissza adta Istvánnak.

Foci

2016.06.23. 09:23

Két kis srác beszélget:
- Én jobban tudom, én fociztam.
- Hol fociztál Te?
- A Vasasban játszottam.
- Te a Vasasban, jó hogy már nem a rezesben Te büdös c.....

Tehát, valóban betöltöttem ma az 58-at (még mindig a szülinapi üdvözlőkártyákat bújom) majd 40 év skinhead-ként, majd 50 év skinhead-ek közt, és ez véleményem szerint megcáfolja a skinhead bibliát, mer' én még emlékszem milyen volt valóban 69-ben,a '69-es érzés baromság egyik szánalmas újfajta -sharp-  sem hiszi el. A skinhead-ek a fehér dolgozó osztályhoz tartoztak, csak a zene volt fekete, mer' Ian még ekkoriban nem hozta létre a Skrewdrivert.

 "So, yours truly turned 58 today (still wading thru all the birthday greetings btw) almost 40 years as a Skinhead, almost 50 years of being around Skinheads, and that, in my opinion trumps the 'Skinhead bible', coz I remember what it was really like in 69, none of that 'spirit of 69' bollocks the pathetic new breed of sharp skins would have people believe. Skinheads were white working class, only the music was black. ....coz Ian hadn't yet started Skrewdriver!"

cw.jpgCliff a képen középen, Hoxton Tommal és Roi Pearce-szel a 100 Clubban egy Skrewdriver koncerten 1982-ben.

Hősök napi megemlékezés

2016.05.30. 17:24

13335497_273349266351265_1528651498_n.jpg
A BHH szervezésében idén Nagykőrösön a református temetőben található világháborús emlékműnél tartottuk a Hősök napi megemlékezésünket. Az ország több pontjárol  érkeztek a megemlékezők, volt aki 150-200Km-t utazott, hogy itt lehessen. Ami még örömtelibb, volt, hogy nem csak skinheadek, hanem gárdisták is jelen voltak a megemlékezésen, még ha nem is hivatalosan.dsc_6888blog.JPG

A BHH-nál már lassan hagyománynak számít, hogy Pap Tibor bajtársunk tartja a megemlékező beszédeket, itt sem volt ez másként, beszélt a Hősök napja történetéről, az elmúlt 1000 év hőseiről, az összefogás szükségességéről.
13295093_273349283017930_1110077389_n.jpgA beszéd után mécseseket gyújtottunk az emlékműnél, majd megtekintettünk néhányat a közelben található hadisírokból, emlékművekből.
dsc_6880ablog.JPGdsc_6865sblog.JPG

Bemutatkozó koncert

2016.05.28. 11:19

11169906_371006866424627_2001403091214646290_n.jpg

Végre eljött ennek is az ideje!!!

Július 10.-én elsőként láthatjuk/hallhatjuk élőben Kováts Balázs új zenekarát az Angry Noise-t.
Helyszín: TATA, VÁRKANYAR KÁVÉHÁZ
2890 Tata, Váralja utca 4.

További fellépők: Guitar gangsters, Skannibals

12998547_221369098253140_8600279279973971038_n.jpg
Jegyárak, elővétel, programok.

Az eddigi legrészletesebb ismertetés!

A fesztiválra 600 db jegyet értékesítünk.

 

2016.07.16. 10:00 - 2016:07.17. 02:00. - ig


Szabadtéri, vízparti, tetovált party!

Ahol az a furcsa, ha valakin nincs tetoválás!

Helyszín : Vituki strand

http://www.sportnegyed.hu/

http://www.facebook.com/vitukiuszi

1091 Budapest, Kvassay J. út 1.
Rákóczi hídtól 3 percre
(volt Lágymányosi híd)

A fesztiválra 600 db jegyet értékesítünk.

Belépők:

Csak strandolós:10:00 – 18:00 ig:

Élvezheted a strand és a játszópark szolgáltatásait 18:00 – ig.

Elővételben: 2000 Ft. Helyszínen: 3000 Ft.

 

Csak koncertezős:18:00 – 02:00 ig:

Részt vehetsz az esti koncerten, használhatod a strand közösségi szolgáltatásait. A karszalag a medence használatára NEM jogosít.

Elővételben: 4000 Ft. Helyszínen: 5000 Ft.

 

Egész napos:10:00 – 02:00 ig:

Élvezheted a strand és a játszópark szolgáltatásait, részt vehetsz az esti koncerten.

Elővételben: 5000 Ft. Helyszínen: 6500 Ft.

Gyerekeknek 16 éves korig ingyenes.


Elővétel:

http://28hungary.hu/

 

Elővételes jegyet 2016.07.01. ig árusítunk, visszaigazoló e-mail telefonon vagy nyomtatott formában történő bemutatása után a helyszínen adjuk át a karszalagot.

A strandolni vágyók 10:00 - tól igénybe vehetik a strand szolgáltatásait.
Nyáron visszahűtött vizű termál medence várja a strandolni vágyókat. Figyelem!!! A medencét vízbiztosan, vagy karúszóval stb. lehet használni.

11:00 tól népi játszópark üzemel 19:00 ig.
http://www.nepijatszoter.com/

https://www.facebook.com/nepijatszoterhivatalos/?fref=ts

kosaras körhinta, hordólovagló, diótörő, lengőteke, kakas lövészet, egérvezető, ütlegelő, teknő horgászat, csiga futtató, bikaszarvra dobó, dobozdobáló, hintalovak, gólyalábak, karikahajtás, pengő pottyantó, kalapdobáló stb

A játszóparkban kezelő személyzet segíti a játszani vágyókat.

A játszóparkot csak a strand vendégei használhatják, a park használata mindhárom karszalaggal ingyenes.

A hivatalos megnyitó 13:00 kor lesz, a megnyitó keretében vízi játékok sokaságával árasztjuk el a medencét, biztosak vagyunk benne, hogy a kis és nagy gyerekek örömére.

A medence mellett kellemes hangerővel egész nap a legnagyobb rock – metál és rock and roll zenék szólnak.

Napközben lehet nevezni a tetováltak versenyére az alábbi kategóriákban:

Tetovált párok

Történelmi tetoválás

Legjobb férfi

Legjobb női

A legjobbakat oklevéllel és díjjal jutalmazzuk.

A zsűri:

Jocke /Pitbullfarm/

Mr. Tattoo /Redneck 28/

Misi /Respect Tattoo/

Petrovszki Attila /HS/

A nevezés 16:00 –ig.

A verseny eredményét 18:00 kor hirdetjük ki a színpadnál.

A koncertek 19:00 kor kezdődnek, a fellépők, mind zenéjükkel mind bőrük díszítésével sokat tettek le az asztalra:

Pitbullfarm (Svédország)

Redneck 28 (Wales)

Sziva Balázs és a Szent suhancok

Óbudai fiúk meg a Ramon

A strand 02:00 kor zár.

A rendezvényt eső esetén is megtartjuk.

Információ:
http://28hungary.hu/index.php?route=information%2Fconta
13220539_1035760689826801_7278408520981575140_o.jpg

Ritorno a Camelot

2016.05.21. 04:08

Szeptember elején, Olaszországban megrendezésre kerülő "Ritorno a Camelot" fesztiválra, amelyen az OI-KOR is fellép, busz indul!!! Az útiköltség 40 fő esetén 16000Ft./fő, melyet augusztusig kell rendezni. Indulás 09.02.-án pénteken reggel 06:00-kor. Visszaindulás vasárnap hajnalban, a szombati koncertek után. A fesztivál területén sátorozási, tisztálkodási lehetőség adott.Jelentkezni, érdeklődni Bézi Ildikó-nál lehet Facebook messengeren, vagy a 06 30 464 10 60 telefonszámon.Azok számára, akik nem szeretnének sátorozni, a rendezvény közelében található, és az erre az időszakra kedvezményes szállást adó panziók és hotelek listáját megküldjük.A szervezők jelezték, hogy a busszal érkezők számára, kedvezményes belépési lehetőséget biztosítanak!!! Ezt innen is köszönjük!!!
A helyszínről,a fellépő zenekarokról a következő felületen tudtok informálódni:
http://ritornoacamelot.com

Egy régi Pannon Bulldog interjú óta érdekel, hogy milyen lehet élőben egy japán skinhead zenekar. A Bound for Glory japán turnéja után már sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb Európába is eljönnek a japánok, csak türelmesnek kellett lenni.
Amikor megláttam a plakátot már tudtam, hogy utazni fogok a kérdés csak az volt kivel. Szerencsére régi utazás szervezőm ismét intézkedett, mivel ők is felléptek, szerencsére hely is volt még a buszon amikor jelentkeztem.
Az utazás eseménytelenül telt pedig BHH, BHS és C18 tagok is utaztak a buszon, én többnyire két utitársammal beszélgettem a közös hobbinkról a fotózásról.
dsc_6218a-crop.JPG
Eddig többnyire este utaztunk a felvidéki tájakon, most volt alkalmam elsőként gyönyörködni a tájban és néhány sörözős utitársunknak köszönhetően még fotózni is.
dsc_6232ablog.JPG
A helyszínre a megszokott rendőri ellenőrzés után jutottunk be. Mivel korán odaértünk volt időnk nézelődni, sajnos a japánok két bakelit lemezen kívűl nem hoztak semmit, csak egy matricát melynek megvételével a legutóbbi földrengés áldozatait lehetett támogatni. Sorra pakoltak ki az árusok, sajnos most nem sokan árultak, így csak a koncert végén vásároltam egy Krátky Proces CD-t. Pólókból volt választék, de most sem jöttek azok akiket vártam, így pólót nem vettem, a lengyelek jelentkeztek egy új márkával a Black Arrow-val, jó minőségűnek tüntek a termékeik, ha egy kicsit kifogyok a pólókból és még elérhetőek lesznek mindenképp veszek belőlük, most csak pár matricát szereztem tőlük. CD-ből csak a szokásos modern RAC és HC felhozatal volt ezek nem hoztak lázba, ahogy elnéztem másokat sem túlzottan, azt hiszem erre csak a németek vannak ráizgulva tömegesen, tőlük keletre inkább csak pár fiatal rajong ezekért.
dsc_6257ablog.JPG
Az első fellépő a Misanthrope volt (remélem jól írtam a nevük), ők utólag kéredzkedtek be a műsorba ezért a plakáton és a turné pólón nem szerepelt a nevük. Annak ellenére, hogy viszonylag fiatal zenekar jól összeállított műsorral léptek fel, lendületes, dalamos skinhead zenék nyomtak, remélem lesz még alkalmam látni őket.
dsc_6275ablog.JPG
Rövid szünet után a Violence Station következett, őket eddig csak a videómegosztókról ismertem, dallamos oi! és RAC muzsikát játszanak, a videókon is látszott, hogy jó hangulatot csinálnak, ezt most jó volt élőben megtapasztalni. A remek feldolgázások megmozgatták a közönséget, az énekes egy igazi egyéniség, mozdulataival, mimikájával összekötőszövegeivel igazi showt csinált. Elgondolkodtatott, hogy itthon egy Óbudai Fiúk koncertre miért csak 40-50 ember kíváncsi, mikor ők is ilyen zenét játszanak, talán még színvonalasabban és Ramon legalább ekkora showman...
dsc_6318-cropblog.JPG
A Providenje nemrég alakult újjá, bevallom én régen nem rajongtam értük, pedig a régi énekessel baráti viszonyban voltam és minden kazettájukból kaptam ajándékba. A zenéjük javult valamennyit, de azt hiszem még mindig nem lesz a kedvencem. Valószínűleg a közönség nagy része is osztja véleményem, mert nem sokan voltak kíváncsiak rájuk. A szövegeik többnyire hazafiasak, az elszakított területeikről szólnak Kosovo je Srbija rigmussal próbáltak hangulatot teremteni minden szám között. Elég rövid műsorral jöttek, a legnagyobb slágerüket háromszor játszották el, hogy kiteljen a műsoridejük.
dsc_6364-crop.JPG
A helyiek kedvence a Krátky Proces, a közönség 80%-a miattuk jött, no ez nem is véletlen valóban jó zenét játszanak és rendkívüli hangulatot teremtenek minden koncerten, amikor először jutottam el a koncertjükre a terembe nem tudtam bemenni akkora tömeg volt, most előrelátóbb voltam és már idejében előre mentem, az egyik rendezőnek, Braysnek köszönhetően még a színpadról is sikerült pár képet készítenem.
dsc_6451ablog.JPG
A közönség végig énekelt minden számot a zenekarral, a srácok minden száma egy-egy sláger. Ilyen hangulatot itthon már évek óta nem láttam ekkora közönséggel.
dsc_6459ablog.JPG
A hangulat a rendezőkre is átragadt, szerencsére nem sok dolguk volt így együtt mulattak a tömeggel.
dsc_6535ablog.JPG
A japánok jöttek rövid szünet után. A közönség előbb csak figyelt, aztán már az első szám felénél beindult, volt együtt éneklés, pogó és minden ami egy skinhead koncerthez hozzátartozik. Vártam, hogy énekeljenek valamit japánul, de ilyen számot igazából a neten sem találtam tőlük, ellenben szólt az Antisocial a Skrewdrivertől, ezt már én is együtt énekeltem mindenkivel aki ott volt. 
dsc_6548ablog.JPG
Elég rövid volt a műsoruk, a ráadással együtt 12 számot játszottak, ennél egy kicsit többet vártam. No mindegy, a japán skinhead koncert a bakancslistámról kikipálva.

dsc_6606ablog.JPG
Annak ellenére, hogy nem árultak semmit valószínűleg egy zsák pólót ajándékoztak szét, mert nagyon sok emberen volt Aggroknuckle és The Hawks póló.
dsc_6746ablog.JPG
A szervezők figyelmetlenségéből adódóan a Fehér Törvény volt az utolsó fellépő. Hozták a megszokott lendületes formájukat, de a fáradtság azért már látszott rajtuk. A közönségből is csak a leglelkesebb rajongók maradtak, így a végére igazi családias hangulat alakult ki.
A koncert végén a maradék apróból még ittunk egy-egy utolsó pfefit, sört vagy vettünk még egy lemezt, pólót, csináltunk pár közös képet a haverokkal és indultunk haza.

Szerző: Odin88

Szólj hozzá!

Címkék: koncert oi! Oi!

Politikai korrektség

2016.05.05. 16:12

Tanítani kellene az iskolában. Azt hiszem, hogy mindannyiunknak érdekes. Itt van angolul és magyarul:
 

Although I consider myself fluent in English, that term was not in my vocabulary. Someone found this definition in 4 telegrams at the Truman Library and Museum in Independence Missouri. The following are copies of four telegrams between President Harry Truman and Gen Douglas MacArthur on the day before the actual signing of the WWII Surrender Agreement in September 1945.

Bár úgy gondolom, hogy folyékonyan beszélek angolul, ez a kifejezés nem szerepelt a szókincsemben. Valaki viszont rábukkant a Missouri állambeli Independence-ben lévő, Trumanról elnevezett könyvtár és múzeumban található 4 táviratban, amelyek Harry Truman elnök és Douglas MacArthur üzenetváltását tartalmazzák a második világháború befejezését jelentő kapitulációs nyilatkozat aláírását megelőző napon.
The contents of those four telegrams below are exactly as received at the end of the war - not a word has been added or deleted!

Az említett négy távirat tartalmát az alábbiakban adjuk közre ugyanolyan szöveggel, hiánytalanul és minden változtatás nélkül, úgy, ahogy azt a háború befejezésekor megírták.

(1) Tokyo, Japan 
0800-September 1,1945 
To: President Harry S Truman  
From: General D A MacArthur
Tomorrow we meet with those yellow-bellied bastards and sign the Surrender Documents, any last minute instructions?

(1) Tokyo, Japán
1945. szeptember 1. 08.00 h
Címzett: Harry S. Ruman elnök
Küldi: D. A. MacArthur tábornok
Holnap találkozni fogok azokkal a sárgahasú kurafiakkal és aláírjuk a kapitulációs dokumentumokat. Van még valamilyen végső utasítása?

(2) Washington, D C
1300-September 1, 1945 
To: D A MacArthur 
From: H S Truman  
 Congratulations, job well done, but you must tone down your obvious dislike of the Japanese when discussing the terms of the surrender with the press, because some of your remarks are fundamentally “Not politically correct!”

 (2) Washington, DC
1945. szeptember 1, 13.00 h
Címzett: D. A. MacArthur
Küldi: H. S. Truman
Gratulálok; kiváló munkát végeztek, de azért amikor a sajtónak nyilatkoznak a kapituláció feltételeiről, zabolázzák meg nyelvüket, hogy abból ne tűnjön ki a japánokkal szembeni utálatuk, mert néhány megjegyzése alapjaiban nem nevezető "politikailag korrektnek".

(3) Tokyo, Japan  
1630-September 1, 1945 
To: H S Truman 
From: D A MacArthur and C H Nimitz 
Wilco Sir, but both Chester and I are somewhat confused, exactly what does the term politically correct mean?

(3) Tokyo, Japán
1945. szeptember 1  16.30 h
Címzett: H. S. Truman
Küldi: D. A. MacArthur és C. H. Nimitz
Parancsát végrehajtom uram, de Chester, akárcsak jómagam, egy kicsit zavarban vagyunk a politikai korrektség kifejezés pontos jelentését illetően.

(4) Washington, D C 
2120-September 1, 1945
To: D A MacArthur/C H Nimitz
From: H S Truman 
Political Correctness is a doctrine, recently fostered by a delusional, illogical minority and promoted by a sick mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a piece of shit by the clean end!

(4) Washington, D C
1945. szeptember 1   21.20 h
Címzett: D.A. MacArthur/C.H. Nimitz
Küldi: H.S. Truman
A politikai korrektség olyan elmélet, amelyet jelenleg egy téveszméket követő, logikus gondolkodásra képtelen kisebbség sajátított ki és amelynek használatát a beteg fősodratú média szorgalmazza, és amely elmélet azt próbálja bemagyarázni az embereknek, hogy minden további nélkül fel lehet kapni egy darab szart a tiszta végénél fogva!

Now, with special thanks to the Truman Museum and Harry himself, you and I finally have a full understanding of what ‘POLITICAL CORRECTNESS’ really means.....
(Külön köszönettel tartozunk a Truman múzeumnak és magának Harrynek, hogy végre félreértés nélkül tisztázták számunkra, hogy mi is a POLITIKAI KORREKTSÉG tényleges jelentése...​)

A bejegyzés hitelességét nem ellenőriztem,  de ez egy városi legenda akár igaz akár nem.

Új kolléga

2016.05.04. 16:03

Tegnap új kolléga jött egy fiatal srác személyében.
Nekem kellett betanítani. Kézügyessége volt, de a fejjel lehetett valami, mert a nap végéig nem tudta megjegyezni, hogy mi milyen sorrendben következik a legegyszerűbb munkadarabnál.
A nap végén kiszúrta az egyik szerelő csajt, aki valljuk be feltünő jelenség. Mondom neki, hogy az a főnököd, a csoportvezető barátnője.
- Hát nem csodálom, hogy a főnökkel jött össze, milliós fizetés, luxus kocsi, laza meló, szinte semmit nem kell csinálni azért a sok pénzért. 
Hát ekkor már sejthettem volna, hogy valami gond van, hiszen a csoportvezetőnk nagyjából 15.000Ft-tal keres többet, mint mi és mi is csak éves szinten érjük el a milliót.
Ma reggel munkakezdésre nem jött, na mondom végre egy jó napom lesz. Erre becsoszog 20 perc késéssel.
Olyan terméket csináltam amit inkább nem mertem rábízni, épp elég volt, hogy a gép pedálját 2 percenként arrébb rúgta és a vészleállítóra 3 percenként rátehénkedett.
Na mondom mindjárt megszabadulok tőle, elküldöm vágjon huzalt, hogy tudja gyakorolni a hajlítást, kezébe nyomtam az oldalcsípót, megmutattam hova menjen és milyen huzalt vágjon. Hihetetlen öröm öntött el amikor láttam, hogy nem tévedt el. No ez nem sokáig tartott. Nagyjából 3 perc múlva visszajött és visszaadta a szerszámot, hogy jól vág.
- No és a huzal? Mit fogsz hajlítani?
-Jaaaaaa.
Visszament, a leggubancosabb huzalokból hozott pár gombolyagot. No, hogy pihentessem kicsit az agyát vágtam neki egyenes huzalt, megmutattam a hajlító működését és folytattam a munkám, közben félszemmel lestem mit csinál. Nagyjából 25-30 huzalból egyet sem sikerült neki 90 fokban meghajlítani.
Szerencsére addigra előkerült a csoportvezető és hozott neki más feladatot. Egy fésűs szerű valami két széléről kellett kitörni egy egész és egy fél fogat, hogy ne keveredjen össze, csináltam neki egyet etalonnak. Néztem az elsőt rögtön rosszul kezdte, mutattam neki még egyszer, ekkor végre sikerélménye lett.
Félóra múlva néztem, az összes többit amit addig csinált fordítva csinálta. És még csak a nap felénél jártunk....
Nem részletezem, hogy a műszak végéig hányszor rontotta még el a javítás javítását is, a lényeg, hogy nem rúgták ki, holnap ismét velem dolgozik.

15 éves a szlovén B&H

2016.05.02. 20:36

 Heten keltünk útra a szlovén bajtársak rendezvényére, ebből öten a hazai B&H-t képviseltük.
 Útközben régi történeteket elevenítettünk fel - 20 éve történt, hogy a szlovén bajtársak defektet kaptak útban egy budapesti koncertre Veszprém környékén - és a Szlovénia területén élő magyarság helyzete is szóba került.
Egyik útitársunk felhívta a figyelmünk egy helyi nevezetességre is a Blue Berry snapszra melyet már az első benzinkúton megkóstoltunk és finomnak találtunk.
Az utunk gyönyörű tájon vezetett keresztül, sajnos nem volt időnk fényképezni legnagyobb bánatomra.
 A szervezők az eredeti helyszínt, a saját klubjukat kicsinek gondolták a rendezvény megtartására, ezért Ljubljanától 60Km-re egy ipari épületet béreltek ki, A hely elég tágas volt. Mire odaértünk egy másik kocsival induló bajtársaink már elfoglaltak egy asztalt a bejárat közelében és a Hun28 webshop termékeit árulták. 
 Mivel időben odaértünk volt idő nézelődni, ismerkedni és a barátainkkal beszélgetni. A jeles eseményen egész Európa képviseltette magát, Angol, holland, horvát, lengyel, német, olasz és más közép-európai országok pólóit és zászlait láthattuk mindenfelé.
dsc_5544-crop.JPG(Old Firm)
 Eredetileg a Kratky Proces kezdte volna a műsort, de sajnos nem tudtak jönni, maguk helyett az Old Firmet (ex-Justitia) kérték fel erre az estre. Nekem nem igazán jött most be a zenéjük, de a közönségből sokan szerették.
dsc_5575ablog.JPG(Gesta Bellica)
 A szlovák zenekart a 2 éve nálunk is fellépő Gesta Bellica követte, nekem ez a banda sem tartozik a kedvenceim közé, de azért van pár számuk amit kedvelek, ezeket szerencsére el is játszották.
 Az est fénypontjának a Division Germaniát szánták a rendezők, úgy tűnik a közönség nagy része ezzel egyet is értett, az ő műsoruk alatt mindenki a színpadot leste, én kicsit hátrébb álltam, így sajnos nem igazán élvezhettem a műsort, mert a hely akusztikája... no mit is írjak, szóval nem e célből építettek a hangárt.
dsc_5626ablog.JPG(DG)
A közönség végig énekelte a műsort a zenekarral Amikor a németek lejöttek a színpadról a terem felig kiürült és az észteket már jóval kevesebben nézték.
  A PWA-t már rég hallgattam, talán akkoriban utoljára amikor nálunk is felléptek. Akkor imádtam a zenéjüket, azóta némileg változott a stílusuk és azt hiszem ezt még szoknom kell.
dsc_5662ablog.JPG(PWA)
 Számomra az est fénypontja az angol veterán banda a Whitelaw volt. Rögtön a kedvencemmel a Kick the reds in-nel kezdtek és eljátszották minden ismertebb számukat. 
 A angol zenekart már csak a leglelkesebb rajongók várták meg, de a bandát ez nem zavarta és meghálálták, hogy megvártuk őket, nagy showt nyomtak, tartalmas összekötőszövegekkel, rólunk, a jövőnkről, Ian Stuartról, a BH-ról.  éééééééés a végén újra eljátszották a kedvenc nótám.
dsc_5684ablog.JPG(Whitelaw)
Külön öröm, hogy a fellépésük után sikerült beszélni az énekessel egy esetleges jövő évi budapesti fellépésről és közben egy fényképet is készített egyik bajtársunk rólunk.
benni1.jpg

Melóban

2016.05.02. 17:02

Még pénteken elfogyott a melónk ezért ma áthelyeztek egy másik részlegre, itt végre nem a rádió meg cigányzene szólt, hanem rock zene, meg némi punk valami. A melóhelyen magyar zászló, régi székely himnusz és valami régi Kárpátiás címer kitéve.
Épp valami punk izé szólt ami zeneileg még úgy-ahogy elment, de gusztustalan trágár szövege volt, mikor az egyik új kolléga mondta, hogy utálja ezt a szart meg utálja az összes rockert, legszívesebben kinyírná mindet, meg azt is aki ilyen rock zenét ír, hát hogy lehet ilyet játszani. Mideközben mögöttünk egy öreg 65 körüli rock zenész ült, akinek az arca ismerős volt valahonnan, talán a H-Turul nevű bandában láthattam. Az öreg csak ingatta a fejét.
A következő számnál ami a füvezésről szólt  a rockergyilkosunk lelkesen helyeselt, úgy tűnik mégsem minden szám szar számára.
Aztán jött egy szám Bobby Sandsről, senkinek egy halvány lila elképzelése sem volt ki lehetett az a komcsi terrorista  Később kiderült, hogy valami rozsdaszín bulldogot hallgattunk fél napig....mit mondjak, néha már visszakívántam a Bulibárót..... Szerencsére később valamivel emészthetőbb muzsika jött valami titkos kefélés nevű bandától.

Távolság

2016.04.30. 07:49

Nógrádsáp Budapesttől 50 Km-re van és az ottani koncertezésre alkalmas saját tulajdonú helyre alig pár ember járt, mert messze van.
Eközben a bolgároknál 150Km annyi, mintha a szomszédba ugranának át.
Szlovákiában egy eldugott hegyi falu Plavecký Mikuláš (Detrekőszentmiklós) amely Pozsonytól 80Km-re van lassan Európa skinhead fővárosává növi ki magát és az ottani koncerteken néha több magyar van, mint egy-egy fővárosi bulin.
Eközben Magyarországon az új Big Bike a Soroksári úton néha azért kong az ürességtől, mert a kényes pösti uraknak messze van.

Képzelt riport...

2016.04.19. 18:25

SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK

127 éve, 1889. április 20.-án született Adolf Hitler

Képzelt riport a Vezérrel

Az alább olvasható gondolatok azokhoz szólnak, kik életüket nem csak megélni, hanem érteni is akarják. Kik

látva a világ dolgait, kérdéseket tesznek fel, mikre nem kapnak választ, vagy a kapott válaszok hamar

összeomlanak. Olyanoknak szól, kik a nehezebb ösvényt választják, kikben az idő múlásával minden felismerés

egy alapigazságra nyit ajtót.

Van ember, ki soha nem múlik el. Kinek élete soha nem ér véget, vagy

legalábbis emléke annyira erős, hogy szinte érezzük akaratát, gondolatiságát,

szellemét. Olyan Ő, kihez ragaszkodunk, kit kutatunk, kiről ha rágalmat hallunk

ökölbe szorul a kezünk, kinek igazságát érezve összeszorul a szívünk. Az alább

olvasható riport szólhatna akár Krisztusról is. Mi most nem megyünk olyan

messzire a történelemben. A sorokat olvasva a XX. század legnagyobb európai

gondolkodójával, Adolf Hitlerrel beszélgethetsz.

2016-ban még mindig csekély a hiteles, elfogulatlan és hozzáférhető

ismeretanyag Adolf Hitlerről. Sőt, még mindig rengeteg támadás éri, miket el

kell tűrnie.

Sajnálom mindazokat, kik abban élik ki vágyaikat, hogy szemtelen koholmányokkal

sározzanak engem. Bár, ha jobban meggondolom, még segítenek is ezzel, mert emlékem

–még ha negatív jelzővel is- de közszájon forog. Tudom, szidalmakból nincs hiány. Testi

adottságaim, nemiségem, magánéletem bőven szolgálhat ilyenekkel. A történelem nagy

személyiségeit az önök korában állandóan ilyen támadásoknak teszik ki, mit

szólásszabadságnak neveznek. De ez nem az. Ok nélküli csaholás ez, amit olyan kutyák

csinálnak, kik akkor érzik magukat szabadnak, ha alaptalanul hazudnak.

Mit számít, hogy Jézusnak volt e viszonya Mária Magdolnával, hogy Nagy Sándor meleg volt-

e, hogy Napóleonnak kicsi volt a pénisze, amit rólam is állítanak…vagy, hogy nem voltam

semmilyen tekintetben árja külsejű ember?

Ne az embert ítéld, hanem a tetteit. Életem során nyugodtan állíthatom, hogy magammal

soha nem foglalkoztam. A szellem, ami általam szólt, és ami most is él, az volt a fontos.

Eszménk szebbnél szebb, és egyre egészségesebb fiakat és lányokat adott nekem, kikre máig

is büszkén gondolok. Új utat kezdtem meg, olyan utat, mi az önök eltorzult értékű, gyógyszer

és tartósítószereken éltetett nemzésképtelen világának éppen az ellenkezőjét érte volna el.

Birodalmunk közelített a teljességhez. Harmóniát akartunk az árja faj, a Természet és a

Gondviselés örökérvényű hármasában.

Tehát engem megítélhetnek bárhogyan is… nem voltam és nem vagyok ma sem fontos.

Amit rövid vezetésünk alatt nemzetemmel megvívtunk, az ma is mutatja az utat.

Hadvezér volt, vagy inkább politikus?

Katonáim hadvezérnek láttak, párttársaim és a nemzet inkább politikusnak ismert. Én

magam is inkább az utóbbit gondolom. Sok-sok időt töltöttem azzal, hogy megértessem

magam a hallgatóságommal. Éjszakába nyúló beszélgetések, monológok… nagy tervek és

álmok. Mégis úgy érzem, kevesen értettek meg. Csak parancsokat láttak bennem, állandóan

itták szavaimat… mégis szomjan haltak, miközben én egyedül maradtam érzéseimmel.

Katona és politikai vezető egyszerre nem lehettem volna. Mégis elvárták tőlem.

Tévedhetetlennek hittek, amit idővel magam is tévesen elhittem. Napóleon is ebbe bukott

bele.

Említve a történelem nagy személyiségeit… egyikük sem kapott olyan sátáni

alakot, mint Ön.

Az ismert ember alkotta világban pedig nagyon sok démonizálható alak lenne!

A késő egyiptomi fáraóktól kezdve Róma császárain és a keresztény középkor vallási vezetőin

át végeláthatatlan a sor. Egy dologban azonban nem versenyezhetnek velem, ami engem a

leggyűlöltebbek közé tesz. Csak én, és az általam képviselt ideológia ismerte és vállalta fel azt

a történelmi felelősséget, hogy Európa jövőjének záloga az egyetemes zsidóság befolyásának

és fertőzésének kiiktatásában van. Minden démonizálás ennek a munkának felvállalásából

fakad. Hogy mindez mennyire nem sikerült, azt jól mutatja a háború utáni időszak.

Európában csak átrendeződés történt a zsidóság terén, a megalakuló ENSZ-ben németül

beszélni sem lehetett, rövid úton megalakították Izrael államot. Az előlünk elmenekülő

befolyásos zsidóság pedig vagyonát mentve a tengerentúlon beszállt a hadiiparba, és miután

ellenünk fordították az USA-t, kegyetlenül meggazdagodtak. Máig is ők tartják mozgásban az

USA-t, kik a D-nap óta állandóan háborúban állnak valakivel.

Nézzétek meg világotokat! A politika, kultúra, a pénz hatalma, de még a hadsereg is döntő

többségben a zsidóság irányítása alatt áll.

1945 és 2016 között jobban virágzik befolyásuk Európában, mint azelőtt. Ennyire értem én

célba terveimmel… mégis a megtestesült gonosz lettem.

Evezzünk most nyugodtabb vizekre! Az ön nemzeti szocializmusa milyen

Európát képzelt el?

A mai Európai Unió egy jó gondolat alapján rosszul kivitelezett teremtés, mi csakhamar el is

fog pusztulni. Pusztulásának oka pedig éppen annak hiánya lesz, mit mi a III. Birodalom

alapjának gondoltunk el.

A mi Európánk is egy „Európai Unió” lett volna, de nem gazdasági és profit alapú, hanem faji

és kulturális alapokon állt volna, mi biztosította volna az „ezeréves” fennállását.

Képzeljetek el egy virágzó Európát, hol minden népcsoport –ki erre hivatott- született

adottságai szerint járul hozzá a kontinens egészéhez! Remekül felosztottuk volna a

feladatokat, mit nem a kiszipolyozás és bomlasztás, hanem a földrajzi adottságok, a múltbéli

kialakult rend, és az ott élő emberek kultúraalkotó és termelésben szakosodott hagyománya

alakított volna ki.

Legyőzésünk óta ennek ellenkezője alakult ki nyugaton és keleten is. Keleten különösen

figyeltek arra, hogy minden területen összekeverjék a dolgokat, így uralkodva minden régión

és népcsoporton.

Így lett agrár országból vas és acél országa… és ipartelepek foglalkoztak mezőgazdasági

termeléssel. Bábeli zűrzavar, vagy ha úgy tetszik: Loki káoszteremtése zajlott. Senki nem

értett semmit, csak az, ki uralkodott a mesterséges káoszon.

A kis államok szuverén rendszere a mi világunkban is megszűnt volna. Régiókból állt volna

birodalmunk, mit a Római rendszerről mintáztunk.

Akkor, és most is azt mondom: Minden tagja birodalmunknak, legyen az bármelyik

protektorátusunk nemzetének fia, teljesebb és boldogabb életet élt volna, mint a mai

rendszerben. Ma csak egy szűk kultúraidegen klikk uralkodik több millió lebutított őslakoson,

kik már maguk sem tudják kicsodák, és milyen fontosak valójában.

Tegnap Moszkva és Washington, ma Brüsszel és Tel-Aviv diktálja az irányt.

Központi irányításra, közös valutára és közösen felállított véderőre szükség van. A III.

Birodalomban is hasonlóan képzeltem ezt el, mégis teljesen másképpen!

Berlint, mi akkor nagynak és fejlettnek számított, megtettem volna a központtá, Germánia

néven. De nem csak az igazgatás lett volna a dolga. Igazgatni egy jó vezető egyetlen

kerületből is tud. Germánia szellemi központ lett volna!

A kultúra, a civilizáció árja központjaként üzemelő fővárosra szükség van! Az európai

embernek nem elég civilizáltnak lennie. Attól senki sem méltó a felsőbbrendűségre, ha

téglaházakban lakik, és angol WC-be végzi a dolgát. A kultúra spirituális alapú, tehát

Germánia a „birodalom vatikánja”-ként látta volna el feladatát!

Ez az egész struktúra a legtöbb beolvasztott nemzet számára elfogadhatatlan

lett volna. Forradalmak, lázadások, háborúk alakultak volna ki.

Mindaz miről beszélünk, csak feltételezés. Ma már látom, hogy nem lenne ez egyszerű, de

senki ne gondolja, hogy lehetetlen!

A kezdeti nehézségek után néhány évtized alatt törvényszerűen konszolidáció, enyhülés

alakult volna ki. Én csak a létrehozásban tevékenykedtem. Az utánam jövő Führereknek

könnyebb lett volna a dolga.

Forradalmak és lázadások csak akkor alakulnak ki, ha elégedetlenség van. Nekünk csak az lett

volna a dolgunk, hogy mindenütt elégedett legyen a lakosság éppen annyira, hogy ne érje

meg fellázadni. A testre szabott jólét biztosította volna hatalmunkat.

Az önök korában nyugaton a liberalizmus hatalma is ebből áll. Jólétben tartják az embereket,

kik ellustulnak, és harcképtelenek lesznek. Könnyen irányíthatóak! De az irányítók életidegen

szörnyek!

És az Egyház? Túlélte a háborúk viharait, ma is meghatározó Európában. Az

Ön birodalmában is megmaradt volna?

Az Egyház máig is csak a miatt élt túl mindent, amiről fentebb is említést tettem. Nem elég

gazdasági szövetségeket létrehozni, mert nem tarthatnak örökké azok a kapcsolatok, mik

csak az érdekekre épülnek. Az Egyháznak kifelé sikerült mindenkivel elhitetni, hogy

magasabb rendű célokat szolgál, pedig Krisztushoz vajmi kevés köze van. Egy modern

pénzintézet, mi Isten nevében uralkodik, és épületeibe csalja azokat, kik gyengének érzik

magukat arra, hogy kutassák Isten valóságát.

A mi birodalmunkban is békén hagytuk volna. Magától sorvadt volna el, mert mi szebbet

kínáltunk volna az embereknek!

Az új élet a megfoganástól kezdve egy birodalom tagjaként egész életében el lett volna

foglalva! Ifjúsági szervezetek, tanulmányi évek, katonai időszak, családteremtés mi bőséges

gyermekáldással jár, gyermeknevelés, majd csendes és nyugalmas idős évek és elmúlás…

minden területen ott lettünk volna! Minek ide a halálfélelmet keltő Egyházi okoskodás?

Ön szerint tehát az Egyház nem Krisztus igazságát hirdeti?

A jó szándék sokakban megvan erre az igazságra, de összegészében tényleg távol állnak Tőle!

Krisztusnak a zsidósághoz vér szerinti kapcsolata annyi, mint nekem volt. Semmi bizonyítéka

nincs, hogy zsidó lett volna, viszont az ellenkezőjéről több feltételezés is van. Félretéve

Istentől valóságát, vagy emberi mivoltját, zsidóságát vagy galileai származtatását… tetteiről

jól felismerhető.

Minden tekintetben támadta a zsidó dogmatikát, ezért is feszítették keresztre, mit nem a

rómaiak tettek. Máig is tilos Jézus nevet adni egy zsidó fiúnak. Jézus maga az antijudaizmus a

zsidók számára.

Életének főbb részei a születése körülményeitől az utolsó vacsora vérszerződéséig mind ősi

pogány gyökerekre vezethetőek vissza.

Az Egyház viszont olyan tanokat alakított ki Pál után, mi ezeket titkolja vagy félremagyarázza,

és nem szakít a zsidókkal. Jézusból elérhetetlen természetfeletti lényt csinált, ellenpólusnak

meg mindent mi az Egyházon kívül van a Sátán képzelt alakjába öltötte.

Az Egyháznak előbb-utóbb szakítania kell a zsidósággal, ahogyan az Újszövetség

kimondatlanul is megköveteli.

A kereszténység tehát tévút az európai ember számára?

Az évszázadok során az Egyház döbbenetes utat járt be, ez ma az Európai kultúra alapja.

Védenetek kell, mert nélküle már nehéz az új világot elképzelni. A materiális elmerülésben és

az ateizmus káoszában az utolsó spirituális sziget, mi rendelkezik azzal a struktúrával, hogy

ellenállás legyen. De változnia kell! Az új korszak kezdete az lesz, ha a Biblia kettészakad, és

az Ószövetség elsorvad!

Mi pedig Európára vár a jövő háborúja után, az sokkal rosszabb lesz, mint a jelenlegi,

Egyházzal együtt alkotott civilizáció.

Őszintén szólva úgy érzem, nagyot zuhantunk visszafelé a fejlődésben akkor, mikor a mieink

elveszítették a háborút.

A kérdésre válaszolva: az Egyház mutatta irány jó, de az út elhibázott irány.

Erre a napjaitokban zajló faji válság jól rávilágít: a Vatikán nem vállalja a keresztes háború

felelősségét a Krisztusi békességteremtés tanaira hivatkozva. Örüljön, amíg teheti! Ennél

sokkal kisebb válságokat sem volt képes háború nélkül megoldani a világ. Ha két fél közül az

egyik vérontást akar, akkor ott az is lesz. A Teremtés törvénye szigorú. Mindig az erősebbnek

van igaza. Európa már gyenge. Új szellemi erőkre van szüksége.

A nemzeti szocializmus lehet új „szellemi erő”?

A mai ember hajlamos arra, hogy mindent csak saját szemszögből vizsgál… holott mindent a

maga történelmi helyzetében kell értelmezni. A mi nemzeti szocializmusunk eredeti

formájában az önök korában már nem működhet. Az új szellemi erőnek a régi gyökerekből a

mostani kor helyzetére kell hajtást hoznia. Nyersnek, radikálisnak, kíméletlennek, de

törekvőnek, érzékenynek és érzőnek kell lennie. A Természet középútjára kell visszatalálni,

minden tudományos eredményt is ennek szolgálatába állítva. Ma a tudomány a

szabadosságot szolgálja, nem a Gondviselő teremtés törvényét.

Sokan úgy gondolják, hogy eszménk hosszútávon életképtelen, mert a gyűlöletre épül. Ugyan

már! Ez nem igaz, mert az árja faj magasrendű képességeire épül, mi ha kell, nem fél önmaga

védelmében erőszakot használni. A tudatalatti parancs az, hogy az emberiség feladata

közelítés az isteni tökéletességhez, szellemben, testben, alkotásban egyaránt. Minden más

csak félmegoldás, vagy öncélú önpusztítás!

Nemzetek szocializmusára van szükség. Egyéniséget megtartva, de mégis fajiságban közösen

munkálkodva. Ma ezt sokan közületek „szabad nemzetek Európájának” nevezik.

Ha a mai USA-ban egy fehér, faji alapú szocializmus lenne, mindenki azt tartaná

követendőnek. Hogy ez nem így van, az csak az ottani zsidóságnak köszönhető.

Sokan azt gondolják, hogy minden hibáért a zsidóságot megtenni bűnbaknak

ostobaságra vall.

Ha így lenne, az valóban nagy ostobaság lenne!

A zsidó mint vér szerinti faj, valóban csekély. Mentális fajként, a liberalizmus elfajzott

korcsáért, a szabadosság képviselőjeként lépten-nyomon tetten érhető. Egyszerre találjuk

meg a nagy konfliktusok kirobbantójaként, és az azok elleni népmozgalmak vezéreiként is.

Ezen emberek sokszor nem is vér szerinti zsidók, ők maguk mégis büszkén vallják magukat

annak… egyfajta érzelmi azonosulás jön köztük létre.

Azért ha nem volnának, ki kéne őket találni…bacilusként állandóan köztünk járnak, és ha kell

módosulnak is. Voltaképpen a liberalizmus és annak rokon eszméi ( globalizmus,

internacionalizmus, kommunizmus ) elleni harcunkkal kimerítjük a mentális zsidóság elleni

küzdelmet.

Mindenekelőtt persze saját képességinkben biztosnak, hibáink felismerésében stabilnak kell

lennünk!

Milyennek képzelte el az Európai árja embert?

Ismét csak azt mondom: Nézzetek körbe! A fehér faj az emberiség kicsinyke részét képezi,

mégis a civilizáció és kultúra dobogójának mindhárom fokán ő áll.

Örökké küzdenie kellett megmaradásáért, mára már tudatosan pusztulásán dolgoznak kívül

és belül… az örök harc tartotta életben, és az „örök béke” pusztítja most el!

A mi Európánk fia egy egészségesebb, társadalmi feladatszintjén boldogan és hatékonyan

kiteljesedő, munkáját szerető, szaporodásra lelkileg és testileg is képes ember lett volna.

Ilyenek nincsenek. Az alapokig le lett minden rombolva.

Valakiknek újra kell kezdeniük, mindegy melyik nemzet fiaiból valók lesznek az elsők!

Kereszténymentes, új tanok? Esetleg nyitnunk kell az okkultizmus tanai felé?

Akkor is azt mondtam, hogy nem és ma is azt mondom, hogy: Nem! A világi élet véglete a

teljes ateizmus, a spirituális eszmék szélsősége az okkultizmus. A Teremtés egyszerűbb

ennél, és középútra terel minket. Nem új tanok kellenek, hanem új erők és eszközök, mivel

visszatalálhatunk a helyes irányba.

Belül bomlasztás, liberalizmus, döntésképtelenség… kívülről pedig táj és

vallásidegen bevándorlók agresszív tömegei. Van megoldás?

Az önök napjainak eseményei a 21. század legnagyobb válságának kezdetét jelzi. Ennek egy

része természetes folyamat, egy másik fele pedig mesterségesen gerjesztett probléma.

Európát a belső métely a demokrácia és a liberalizmus természetellenes eszméi

legyengítették. A háború óta zajló irányítatlan vérkeveredések erő és önbecsülés nélküli

tévelygőkké silányította az embereket. Mindenütt fajidegen népcsoportok alakítottak ki

kolóniákat. Több generáció óta sem asszimilálódtak, csak visszahúzták az őslakos kultúrát. A

vezetés pedig döntő többségében nem is őslakos emberekből áll, sőt egyenesen árulók

trónolnak mindenütt! Ha feltúrnánk ezt a szemétdombot, biztosan szabadkőműves

páholyokra, titkos társaságokra, zsidó ideológusokra találnánk!

A csapás ideje pedig rátok szabadult a tömeges migrációval. Békés megoldásra nem lehet

számítani, de előbb ennek felelősségét fel kell ismerni, és vállalni. De erről fentebb már

beszélgettünk. Háború lesz kívül belül. Fejben és vérben is meg kell tisztulni.

Semmi sem tart örökké, Európa pusztulóban van. A változás fájdalmas lesz, és korántsem

biztos, hogy a fehér faj képes lesz túlélni! Rettenetesen gyengék vagytok már!

Az élet azonban nagy érték, nem hagyhatjátok, hogy elvegyék… nemhogy odadobjátok

önként! Gondoljatok elődeitekre! Soha nem kapituláltak!

Menjünk vissza az időben! Minden másképpen alakul, ha megnyerik a

háborút!

Utólag látom én is, hogy vereségünk sok apró véletlenből, és sok saját hibából alakult ki.

Közel voltunk hozzá, de mégis elbuktunk. Nemzetem belepusztult ebbe, de higgyék el:

minden veszteség eltörpült volna győzelmünk esetén, hiszen a Birodalom benépesítette

volna újra a kontinenst. Németország elveszett, nevem ma szégyen a saját hazámban.

Halálom után is üldözött vagyok, sehol nem látnak szívesen.

Mindaz, mi azokban a nehéz években történt, külön beszélgetést igényelne. Tudniuk kell

azonban, hogy Németországot és szövetségeseit belehajtották a háborúba. Nem hagytak

más választást, ráadásul Sztálin már a határokon állt, készült Európa lerohanására és

bolsevizálására. Mi még nem voltunk felkészülve. Ha sikerül a konfliktust néhány évre

elodázni, akkor talán máshogyan alakul.

A XXI. századra ez nem igaz. Önöknek nem szabadna tovább halogatni semmit!

Az Ön utolsó tíz napjáról film is készült. Dühöngő diktátor köszön vissza

benne.

Megkérdezném önöket, hogy azzal a múlttal amit én megéltem, azzal a súllyal, ami az én

vállaimat nyomta akkor… mások hogyan viselkedtek volna? Megmondom én: Vagy főbe lövik

magukat jóval korábban már, vagy beleőrülnek még 44 nyarán. Szörnyű napok voltak azok!

Riportunk végéhez érve üzen e esetleg valamit az utókornak?

Azt mondják, hogy aki egész életében nem eszik húst, nem fogyaszt alkoholt és nem

dohányzik, az jó ember lehet, de boldog soha. Visszatekintve életemre… őszinte boldogságot

talán soha nem éreztem… Hogy jó ember voltam e, azt döntse el a kedves olvasó.

dsc_5172ablog.JPG
A zenekar közleménye:
"Elérkezett az idő a változáshoz.
A zenekar új felállásban új lendülettel új célokkal vág neki a további munkájának.
Nagy változáson megyünk át szinte minden poszton.

Imre(Dobok) és Matu(basszus gitár) távozott a zenekarból.Sok sikert kívánunk nekik a zenei életben. Hálásak vagyunk mind kettőjüknek. Imre nehéz időben segített ki minket,Matu hosszú éveken át hozzátett a munkánkhoz.

Új felállásról:

Senki se ijedjen meg a Fehér Vihar hangja nem fog megváltozni Sziszi továbbra is a mikrofon mögött marad. Krisztián ki valamikor a dobokat bűvölte, hosszú ideig a gitár poszton tevékenykedett nagy változást hozva a zenei világunkba.Ő most vissza ül a dobok mögé. Továbbá Ottó egykori alapító tag már két hónapja újra velünk dolgozik ő folytatja a munkát a ritmus gitár mögött.
Tété akinek a nevéhez köthetjük az első pólók készítését újra basszusgitárt ragad! Évekkel ezelőtt a Végső Támasz zenekarban tevékenykedett énekesként. Végül egy teljesen új Vihar tag Cseli veszi fel a szóló gitárt.Sok zenekarban megfordult nagyszerű dalszerző és kimagasló tudással pengeti a húrokat.Mindenképpen nagy erőssége lesz a zenekarnak.
Valamint erősödött a háttér stábunk is.Nagy erővel hajtani fogják a zenekar motorját.

Lelkesek vagyunk,nagy célokat tűztünk ki!
További szép napot!"
dsc_5168ablog.JPG

Reméljük ezek a változások nem késleltetik nagyon az új lemez felvételeit.

A zenekar pólói már kaphatóak a Hun 28 webshopban:
http://28hungary.hu/index.php?route=product%2Fcategory&path=34_90

Egy hazudós feljelentgető

2016.04.12. 08:07

https://www.facebook.com/bobosviktor76?fref=ts

Bobos Viktor
április 9., 11:44 ·
Kedves barátaim!
Bizonyára mint írtátok,hogy nem voltam itt sokáig! Îgy is volt,hiszen beférkőztem sok-sok Jobbikos és Fasiszta oldalak adminjai közé,és az oldalakat töröltem. Ezért a nácik célpontjában vagyok,de ez még csak a kezdet volt. Olyan 1000-14000 kedvelőig terjedő oldalakat sikeresen töröltem. Ezt az emberek iránti gyűlöletkeltés miatt tettem. De most itt vagyok közöttetek,és egy darabig maradok. Ha eltűnök,akkor cselekszem,csinálom a dolgokat..Mindenkinek nagy ölelés! :) Szép napot nektek!

Soha nem volt admin sehol a kis Viktor, csak egy sunyi kis feljelentgető, neki köszönhető több száz facebook profil és facebook oldal törlése.

No one like us...we don't care

2016.04.11. 08:39

Amikor elkezdtük szervezni a koncertet egy régi kedvencem a Condemned 84 együttes szám címét választottuk a rendezvény elnevezésének. 
Bár a névválasztás véletlenszerű volt, azért hamar kiderült, hogy találó is egyben, hiszen 8 vagy 10 koncertezésre alkalmas hely zárkózott el attól, hogy ott tartsuk a rendezvényt és legalább féltucat együttes mondott nemet a felkérésünkre.
Persze azért már az elején is volt sikerélményünk, hiszen a félévvel korábban feloszlott Megtorlás 88 igent mondott és elvállalt egy utolsó fellépést, ami ennél is örömtelibb volt az pedig, hogy a Tar Had és a Boxers is igent mondott.
dsc_5180-cropblog.JPG
A koncert előtt vendégül láttuk a zenészeket egy pár korsó sörre és egy tál ételre, amiből sikerült annyit főzni, hogy a hozzátartozóknak és néhány vendégnek is jutott bőségesen.


dsc_5154ablog.JPG
A meghírdetett zenekarok közül a Töretlen Hittel lemondta a bemutatkozó fellépésüket, mivel nem tudtak eleget próbálni, így az est első fellépője a Boxers volt. Nem könnyű elsőnek lenni, de úgy tűnik ezt a srácok jól megoldották, a korai kezdés ellenére is sokan kíváncsiak voltak rájuk és már az első pár számmal megmozgatták, megénekeltették a közönséget. Egy szám erejéig a színpadra hívták a 7 éves fennállását ünneplő Fehér Vihar énekesét is. Igazán jó műsort adtak a srácok, lassan már ideje lenne egy hanghordozóval előrukkolniuk.
dsc_5159sblog.JPG
A Tar Had szintén jó hangulatot csinált és ahogy elnéztem ők maguk is élvezték a koncertet. 

dsc_5169ablog.JPG
A Fehér Vihar méltóképp megünnepelte a születésnapját, nagyon jó zenészek. Amit csak sejteni lehetett az eddig megjelent kiadványaikról, azt itt élőben bizonyították. Reméljük hamarosan elkészül az új CD-jük.

dsc_5182ablog.JPG
A Megtorlás 88 jól ismert feldolgozásokkal folytatta a műsort amit a közönség hálásan fogadott és közös énekléssel jutalmazott.

dsc_5186-crop.JPG 
Az estét az ST28 fellépése zárta, jó kis házibuli hangulatot teremtve a feldolgozásaikkal.

7 éves a Fehér Vihar

2016.04.10. 12:23

dsc_5179a-crop.JPG
Tegnap egy fergetes koncerttel ünnepelte 7 éves fennálását a Fehér Vihar zenekar.
Megtudhattuk, hogy hamarosan új lemezzel jelentkeznek és a pólóik hamarosan kaphatóak lesznek a Hun 28 webshopban: http://28hungary.hu
Részletes koncertbeszámoló és képek hamarosan itt vagy a BHH blogján: http://bhhdivision.blogspot.hu

Elhunyt Porubszky István

2016.04.08. 18:41

potyka-ba_csia.jpg
Hosszantartó betegség után 85 éves korában elhuny Porubszky István, a skinheadek Potyka bácsija, a kispesti '56-os hős.
Nyugodj Békében.

Már 3 hete is láthattuk, hogy a francia rendőrség a könnyebb utat választja, akkor a tömegesen romboló, üzleteket fosztogató megszállók helyett a Génération Identitaire tagjait vette őrizetbe Calaisnál.

Most hétvégén a francia BH (Blood and Honour Hexagon) 15 tagját tartóztatta le.
A világ  BH közösségei egyszerre mozdulnak, hogy a tetemes ügyvédi költségekhez való hozzájárulással segítsék a bajba jutottakat.
Ha segíteni szeretnél keresd bajtársainkat, vagy gyere el a 04.09.-én rendezett koncertünkre ahol ismeretlenül is tudsz segíteni a francia aktivistáknak!

As we could see three weeks ago, the french police chooses the easier way. At that time they arrested the members of Génération Indentitaire instead of the looting masses of invaders at Calais.

Next weekend they arrested fifteen members of the french BH (Blood and Honour Hexagon). BH communities all over the world are acting together to help with the enormous lawyer costs. If you would like to help, look for our brothers or come to our gig held at 09 April, where you can help anonimously to the french activists.

1s.jpg

Eugène Terre'Blanche

2016.04.03. 17:13eugene-terre-blanche2_500_high.jpg
1941 január 31. - 2010 április 03.

6 éve ezen a napon ölte meg két színesbőrű alkalmazottja Eugène Terre'Blanche-t az Afrikaner ellenállási mozgalom (AWB) vezetőjét.
Nyugodj Békében.


3b80136e-e379-4088-b7c6-ef02fe40a1dd.jpg
1987-ben a White Noise Club alatti skinhead mozgalom a 'Rock Against Communism' zenei forradalmának az élvonalában volt.Olyan együttesek, mint a Skrewdriver, Brutal Attack, Skullhead, a No Remorse és további számos banda lépett fel akár ezer fős tömegek előtt is Nagy-Britanniában heti szinten.Ez egy földalatti mozgalom volt bármiféle reklám nélkül, a tömegek szájról szájra adták a hírt egymásnak. A Brit skinhead mozgalom pénzelte a jobboldali ellenállásokat szerte Európában, de keveset kaptak vissza cserébe.

A Skrewdriver, Ian Stuart vezetésével először 1985-ben adta elő a Blood and Honour című dalt, amely azoknak az embereknek a himnuszává vált, akik elég előrelátóak voltak, ahhoz,hogy lássák a szakadékot amellyel a népünk, kultúránk és a jövőnk szembe fog nézni,ha továbbra is az eddigi úton járunk.

A londoni skinheadek, akik a Skrewdrivert követték elkezdték magukat Blood and Honour skinek néven emlegetni,és vezető szerepet töltöttek be minden skinhead találkozón a főváros környékén.Last Resort, Észak, Kelet, Dél és a Nyugat Londoni Skinheadek mind elhagyták a nevüket, hogy a legenda alatt egyesüljenek, ami Blood and Honour néven kezdett alakulni.

Kijózanulva a megdönthetetlen bizonyítékból, miszerint a White Nosie Club-ot vezető emberek csupán önreklámozó haszonhajhászók, akiket egyáltalán nem érdekelnek a skinheadek, a zenéik és az elvek, amiket képviselnek, továbbá az ezernyi és ezernyi font, amely keletkezett és amelyből semmi nem került vissza a skinhead mozgalomhoz,Ian Stuart összehívott egy találkozót. Jelen volt londoni mozgalom összes nagyágyúja, mint a Skrewdriver, a Brutal Attack, Sudden Impact, a Squadron és a British Movement zenekarai, akiknek semmi közük nem volt a korrupt White Noise Clubhoz -mint a No Remorse-nak és a The Ovaltinees-nek-, politikai pártok képviselői -akik minden egyéb esetben elhatárolódtak volna egymástól- mind megegyeztek , hogy egy új konföderációt támogassanak, egy csoportot, amelyet azok az emberek vezetnek, akiket a csoport képvisel, és amely semmi egyéb csoporthoz és mozgalomhoz nem tartozik, csupán azért él és létezik, hogy bárhogyan és bárkit támogasson, aki harcolna a népünkért, legyenek akár jobboldali rasszisták, patrióták, a nacionalistáktól a nemzeti szocialista szabadságharcosokig. Egy konföderáció, amely támogat minden becsületes aktivistát és tevékenységeiket, semmilyen elvárással cserébe, és valóban semmire sincs szüksége, mivel önfenntartó lenne minden lehetséges módon. A jobboldali mozgalom független hangja.

A Blood and Honour megszületett, egy mozgalom, amely a zenei forradalom körül épült fel, melynek semmilyen pártérdek nem akadályozta a harcát.

1987 júliusában, a ma már világhírű Blood and Honour magazin első példánya megjelent a Blood & Honour
'The Independent Voice of Rock Against Communism, When the Storm Breaks!' cím alatt.

Ezekből a szerény kezdetekből nőtte ki magát a mára már a skinhead folklór része a Blood and Honour.

Egy mozgalom, amely csupán a skinhead mozgalom és az Oi! zene körül épült fel, eltérő szubkultúrák és zenei stílusok gyülekezőpontjává vált, hogy az embereink egy zászló alatt küzdhessenek, ide tartozott többek közt a Rockabilly, a Hatecore, a White Rock és a Hazafias Balladák, hogy csak néhányat említsünk. A hivatalos magazin, most már a tizenkilencedik évében, három havonta megjelenik a folyamatos állami nyomás ellenére is, és minden lapszámmal növekszik, illetve néhány alapító még mindig tevékeny szerepet játszik az újság életében. Néhányan az alapító együttesek közül, mint a Brutal Attack még mindig viszik a zászlót és havi szinten koncerteket adnak és találkozókat tartanak. Hazafias koncertek, mint a Violent Storm emlékmenet, a Szent György nap áprilisban, Ian Stuart emlékkoncert szeptemberben és a Fehér Karácsony decemberben határok nélküli nemzetközi fesztiválokká alakultak, amelyek túlmutatnak a nemzetiségeken, a teljes fehér világból százával érkező látogatókkal, akik mind hozzájárulnak a  hazafias harcunkhoz és a dicsőséges ügyünkhöz. Az együttesek minősége, száma és professzionalizmusa szintén nőtt. Együtteseink és zenéink, a szerény Brit-partok közti kezdetekből, egy világméretű zenei mozgalommá, életérzéssé váltak, reményt adva, támogatva és reklámozva a jó harcot.

Blood and Honour, az eredeti laza konföderáció egy szoros szervezetté alakult harminc divízióval, és kisebb csoportokkal, amelyek osztály státuszt kaptak, és melyek mind politikailag aktívak a saját preferenciájuk szerint. Sem a divízió, sem az osztály státuszt nem könnyű kiérdemelni, meg kell dolgozni érte, nem megvehető. A felső vezetés, mely zenekar tagokból, aktivistákból és politikusokból áll határozza meg a kijelölt irányvonalat, amerre a Blood and Honour halad. Hazafias koncert szervező, rendező, propaganda és internetes egységek végzik a mindennapi műveleteit a mozgalomnak. A Nagy-Britanniában elért sikerekkel és a világméretű tömeges támogatásokkal elkezdtek létrejönni a Blood and Honour nemzetközi divíziói, először Ausztráliában, majd a többi fehér Közösségi országban, szépen lassan lefedve a világ mind a négy sarkát, mind a helyi viszonyoknak és törvényeknek megfelelve, úgy, ahogy jónak látják közösségünk gyarapítását.

Sajnálatosan az alapítónk és vezetőnk Ian Stuart eltávozott közülünk 1993-ban. De öröksége itt maradt és virágzik, az álom egy mozgalomról, amelyet skinheadek csinálnak skinheadeknek, egy zenei arcvonal mögött megmaradva, egy a hasonlóan gondolkodó emberek konföderációjának egyre csak erősödve. Egy mozgalom, amely alternatívát kínál az embereknek a drogtól fertőzött, buzi támogató és fajkeveredést támogató színtér mellett, amit fanatikusan ránk erőltetnek a mai hatalmon lévők, és reményt ad ezreknek világszerte.


In 1987, the skinhead movement under the White Noise Club was at the forefront of the musical revolution called 'Rock Against Communism'. Bands like Skrewdriver, Brutal Attack, Skullhead, and No Remorse and many more played weekly up and down Great Britain to crowds of up to a thousand. It was underground with no advertising and crowds attending through word of mouth. The skinhead scene in Great Britain was financing the right wing resistance movement in the whole of Europe and receiving very little in return.

Skrewdriver, led by Ian Stuart first performed the song Blood and Honour in 1985 and it was a song that would become an anthem then flagship for generations of people to come who were far sighted enough to see the abyss our people, culture and future faced if we continued on the road we were taking.

London skinheads who followed Skrewdriver began adopting the name Blood and Honour skins, and ruled the roost in all skinhead meeting points around the capital. Last Resort, North, East, South, and West London Skins all began dropping their respective names to come under the legend that was forming as Blood and Honour!

Disillusioned by mounting proof that the people controlling the White Noise Club were nothing but self promoting profiteers who cared nothing for the skinheads or music scene it represented, and the fact thousands upon thousands of pounds were being made and nothing was being put back to enhance the scene, Ian Stuart called a meeting. Those present were all the 'top faces' of the London scene, bands Skrewdriver, Brutal Attack, Sudden Impact, Squadron and British Movement bands who would have nothing to do with the corrupt White Noise Club, like No Remorse and The Ovaltinees, with representatives from political parties who would normally distance themselves from each other, all met, and agreed to support a new confederacy, a group run by the people it represented, aligned to no single group or movement but that just existed to support anyone, in any way it could, who fought for our people, whether they be right wing racists, patriots, Nationalists to National Socialist freedom fighters. A confederation that supported all good honourable activists and activities, and expected nothing in return, and indeed needed nothing, as it would be self-supporting in every way. The independent voice, of the right wing resistance movement.

Blood and Honour! was born, a movement built around musical revolution, with no party barriers to hinder the fight!

In July 1987, the first issue of the now world famous Blood and Honour magazine was released, under the banner of Blood & Honour 'The Independent Voice of Rock Against Communism, When the Storm Breaks!' and break it did.

From these humble beginnings now part of skinhead folklore, Blood and Honour has evolved beyond recognition. From a movement based solely around the skinhead scene and Oi! music, different 'cults' and musical styles have all rallied under the banner in the struggle of our people, Rockabilly, Hatecore, White Rock and Nationalist ballads are but a few. The Official magazine, now in its nineteenth year, despite continual and massive State pressure, runs every three months and is still growing at every print, some of the original contributors still playing a major part.

Many of the founding bands like Brutal Attack, still fly the flag and concerts, meetings and socials are held monthly. National concerts like the Violent Storm Memorial in March, St George's Day in April, Ian Stuart Memorial in September and White Christmas in December have become international festivals beyond frontiers and national boundaries with hundreds attending from all around the white world, all adding to our domestic might and fight for our glorious cause. The quality, number and professionalism of the bands have also grown. Our bands and music, from its humble beginnings within the shores of Great Britain have spawned a global music scene and way of life, a movement giving hope, financing and advertising the good fight.

From the original loose confederation Blood and Honour has evolved into a tight organisation, active groups of thirty plus becoming Divisions, smaller groups being given sectional status, all politically active and aligned to the party or movement of their choice, neither Divisional or Section status is awarded lightly, it has to be earnt not bought.

A High Command made up of band members, activists and political parties dictate the direction Blood and Honour takes. National gig organiser, Security, Propaganda and Internet units cover every aspect of the day to day running of our movement. With the success of Blood and Honour within Great Britain, and the massive amount of support globally, international divisions of Blood and Honour began, from the first in Australia and other white Commonwealth countries, the movement has grown to cover countries in all four corners of the globe, all working under their own respective countries laws in what way they see fit, to further our mutual aims.

Sadly our founder and leader Ian Stuart Donaldson was taken from us in 1993. But his legacy has remained and flourished, his dream of a movement run by and for skinheads, behind a musical front remains, and has grown into a confederation of like minded people, stronger than ever. A movement, offering people an alternative lifestyle to the drug infested, pro homosexual, race mixing scene fanatically pushed by today's powers to be, is giving hope to thousands around the world.

Horgászverseny

2016.03.27. 10:23

pecablog.jpg
Ezennel meghívunk benneteket a 2016.Augusztus 13-án tartandó horgászversenyre.
Célja, hogy a horgászni vágyó és horgászni szerető emberek együtt töltsenek egy kellemes napot.
Helyszíne: Sződ, Jakabka tó.
Nevezési díj: 2500 Ft
Nevezési határidő: 2016. Augusztus 10.
Jelentkezni lehet: bonihorgasz28@gmail.com email-címen.
Versenyszabályok: egy bottal és úszóval, korlátlan etetőanyag.
Programterv:
Gyülekező: 7:00 - 7:30
Helyfoglalás: 7:30 - 8:00
Verseny kezdete: 8:00 Ebéd: 12:00 - 13:00
Verseny vége: 16:00, eredményhirdetés, díjkiosztás.
Koccintó pálinka. Reggeli: zsíros kenyér. Ebéd: babgulyás. Napernyő használata ajánlott! A horgásztónak saját játszótere van a gyermekek részére. Az étkezések a nem versenyző családtagok számára is ingyenesek.
pecaengblog.jpg

 

We would like to invite you to a fishing competition for 13th August, 2016. Our aim is that the people who love fishing can spend a pleasant day together.

Place: Sződ, Jakabka lake

Registration fee: 2500 Ft

Register until: 10.Aug. 2016

Contact: bonihorgasz28gmail.com

Rules: one fishing rod, one fishing float and unlimited ground bait

Program

Assembly: 7 -7.30 am

Taking places: 7.30-8.00 am

Competition start: 8.00 am

Lunch: 12.00-01.00pm

Competition end: 04.00 pm  - naming the winners, prizes

Welcome drink: pálinka

Breakfast: bread and dripping

Lunch: Bean stew

Usage of sunshade is recommended. There is a playground for children. Meal is also free of charge for family members who do not fish.

Szöget ütött a fejembe

2016.03.24. 21:14

Mostanában több kérdés is foglalkoztatott unalmas óráimban, ezek közül az egyik visszatérő, hogy aki férfi ruhában jár, kopaszra nyíratja a fejét, barátnője van, az miért áll sorban nőnapkor a nőnapi virágért?

Kukkoló

2016.03.21. 18:02

Tegnap békésen fotózgatok a város szélén amikor elém röppent egy dron és kukkolt. Amikor odafordítottam a fényképezőgépet felröppent a magasba a fák ágai közé és ledarálta a propellereitdsc_4789ablog.JPG
Amint leesett bekapcsolt a GPS jeladó és hangosan csipogott ls villogtak a színes ledek rajta.

 Nem, most nem arról akarok írni, hogy ki kukkol utánam és miért.

Az érdekelne, hogy az ilyen kukkolókra milyen törvények vonatkoznak?
Mert ugye én nem fényképezhetek le senkit csak úgy, ahhoz előbb engedélyt kell kérnem, vagy egyértelmű beleegyezésre ráutaló magatartást kell tanúsítani a fotóalanynak.
No, de mi a helyzet ezekkel, hiszen szemmel látható, hogy azért jött, hogy levideózzon, engedély nélkül.

Egyébként egy két méteres, meglehetősen sportos alkatú és mozgású fickó jött érte, szóval tőle és a társaitól inkább nem kérdeztem meg.

Ha már említettem akkor íme egy kép a város széléről:
dsc_4800ablog.JPG2016 will bring fantastic shows both abroad and in our little country. But now there will be one outstanding event among the concerts, namely an all-day long program prearranged for 16th July, 2016. Unlike past events near water, now the event will take place on a beach in Budapest organized specially for tattooed people. On this day the ones who do not wear a tattoo will look strange. This is also the reason why the event is titled: Ink in the Sun festival. We expect visitors from the opening (10.00) until late afternoon with programs for families. The music will be softer, there will be water games, a playground with folklore elements, competitions for the tattooed ladies, gentlemen and their children.
A prestigious jury
Jocke /Pitbullfarm/
Mr. Tattoo /Redneck 28/
Misi /Respect Tattoo/
Petrovszki Attila /HS/
will judge the tattoo competition which will contain 2 categories: tattooed couples and historical tattoos . According to our plans, the prizes will be given to the winners at 5 pm followed by live performances. When selecting the bands we put emphasis on the tattoos, so the
Pitbullfarm (Sweden),
the Redneck 28 (Wales)
Sziva Balázs és a Szent suhancok
and the Óbudai fiúk meg a Ramon
will entertain the audience. The event will be held even if it rains and the ticket prices will be fair and reasonable. It is sure that it will be free of charge for children and there will be different price categories to choose from.

share2016-03-15-a5c0fcbd6b6602a3f8edb1d571fa8b8a4c084882afcc105103eb557a0b3aa8f6-picture.jpg
(ideiglenes munkaplakát)

2016 remek rendezvényeket hoz mind külföldön, mind kicsiny hazánkban. Egy viszont kiemelkedik a megszokott koncertek közül, 2016.07.16.- ra egész napos élményt ígérnek a szervezők. Az eddigi vízpartos rendezvényekkel ellentétben egy strand fog Budapesten teret biztosítani a rendezvénynek ami a tetováltakat veszi célba. Ezen a napon az lesz a fura ha a felnőtt strandolók közül valakinek nem díszíti tetoválás a bőrét. Erre utal a rendezvény elnevezése is, Tintát a Napra fesztivál! Már nyitástól (10:00) várják majd az érdeklődőket, és késő délutánig olyan programokat szerveznek ahol a családok kerülnek középpontba. Ebben az időszakban a zene is szolidabban fog szólni és játékos programok - sok sok vízi játék- népi játszótér és versenyek szórakoztatják majd a tetovált hölgyeket urakat és gyerekeiket.
Rangos zsűri
 Jocke /Pitbullfarm/
Mr. Tattoo /Redneck 28/
Misi /Respect Tattoo/
Petrovszki Attila /HS/
 fogja elbírálni a tetoválások versenyét amire 2 kategóriában lehet nevezni: - tetovált párok - történelmi tetoválások A tervek szerint a díjjak délután 17:00 - kor lesznek kiosztva és utána indul az élő zenés program.
A zenekarok megválogatásánál is szerepet játszott a bőr díszítése, így az alábbi előadók fogják szórakoztatni a nagyérdeműt:
Pitbullfarm (Svédország)
Redneck 28 (Wales)
Sziva Balázs és a Szent suhancok
Óbudai fiúk meg a Ramon
A rendezvényt eső esetén is megtartják valamint az ígéret szerint elérhetőek lesznek a jegyárak. Ami már biztos, hogy a gyerekeknek ingyenes lesz, valamint az, hogy több jegy kategóriából választhatják ki a részt venni szándékozók a nekik megfelelőt.

A megemlékezésről a BH Hungary 
http://bhhdivision.blogspot.hu/2016/02/szalasi-ferenc-megemlekezes-20160312.html
és a Hunhír is részletes beszámolót közölt
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=92133
ezért én már csak a beszédet és néhány képet teszek közzé.

Papp Tibor (Süni) bajtársunk beszéde:

Tisztelt Megemlékezők, Kedves Bajtársak, Testvérek!

70 éve gyilkolták meg Nemzetvezetőnket, Szálasi Ferencet. Azonban a mai napon nem csak Rá emlékezünk, hanem az antibolsevizmus minden mártírjára és az emberiség történelme leggyilkosabb eszmerendszerének áldozataira is. Ugyanis 1944. október 15-én Szálasi Ferenc, és az általa vezetett Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom állt az antibolsevista szabadságharcunk élére. Igaz ugyan, hogy a Mozgalom nem csak a bolsevizmus, hanem minden nemzetmételyező erő ellen harcolt, azonban ha megnézzük ezen erőket, láthatjuk, hogy némelyikük mögött ugyanazon bűnös nép fiai állnak, mint a bolsevizmus mögött. Tehát, mivel szent harcunk Vezetőjét március 12-én gyilkolták meg, egyértelmű, hogy ezen a napon emlékezünk a többi Mártírra és az Áldozatra is.
Mártírok és Áldozatok. Mártírok, Vértanúk, akik tudatosan vállalták a halált az Eszméért, amit vallottak, és Áldozatok, akik akaratukon kívül lettek áldozatai a bolsevizmus gyilkos őrjöngésének. És szót ejtek a Hősökről is, akik fegyverrel a kézben áldozták az életüket.
Az 1919-es vörös rémuralom – Váry Albert dokumentálása szerint – 590 magyar életét vette el. Volt közöttük hős, aki fegyverrel a kézben harcolt, mártír, akit antibolsevista nézetei miatt öltek meg, és áldozatok, akiknek életét a zsidó Szamuely és a cigány Cserni által vezetett veszett terroristák ragadták el, nem ritkán bestiális módszerekkel.
Világszabadságharcunk antibolsevista harcaiban körülbelül 360 ezer magyar harcos halt hősi halált. A polgári áldozatok száma elérte a félmillió főt. 650 ezer katona és civil esett szovjet fogságba, 350 ezren soha nem térhettek vissza szeretteikhez. A megszálló bolsevista horda több százezer nőt erőszakolt meg, volt olyan is, akit csoportosan, és olyan is, akit többször. A Szálasi-kormány közel egy millió embert telepített ki Nyugatra a bolsevista veszedelem elől, 500 ezren tértek haza. 500 ezer magyar viszont külföldön maradt, és szétszóródott a nagyvilágban.
Világszabadságharcunk bukásával a bolsevista terror nem szűnt meg. Ennek következménye volt az 1956-os Népfelkelés, amelynek során 2000 szabadságharcos halt hősi halált, 40 ezren megsebesültek, 350 főt kivégeztek, 22 ezer főt bebörtönöztek, 13 ezer főt internáltak, és közel 200 ezren Nyugatra menekültek.
A bolsevisták tervszerűen irtották a tudatos hazafiakat. Erre a célra hozták létre az úgynevezett Népbíróságok Országos Tanácsának intézményét és az Államvédelmi Hatóságot, ismertebb nevén az ÁVH-t, majd 1956-ban a pufajkásokból álló úgynevezett Forradalmi Karhatalmi Ezredeket. A Népbíróságok összesen 95 ezer elmarasztaló ítéletet hoztak, ebből 844 halálos ítélet volt, amiből 530-at végre is hajtottak. De a legnagyobb kárt nem kivégzések, gyilkosságok, bebörtönzések okozták, hanem elsősorban az erkölcsi hanyatlás, a politikából való teljes kiábrándulás és a mindenkire kötelező törvények iránti bizalom megszűnése. Az erkölcsi romlást legtisztábban az abortuszok száma jelzi, amely a mai napig megközelíti a 7 milliót.
Antibolsevista mártírjainkat felsorolni szinte képtelenség lenne. De úgy érzem, néhányukról muszáj megemlékeznem.

Még Budát védték a magyar és német erők, amikor a bosszú népe az Oktogonon már nyilvánosan akasztott. 1945. február 4-én Rotyis Péter tartalékos főtörzsőrmester és Szívós Sándor tartalékos szakaszvezető vált vértanúvá.

1946. január 10. Bárdossy László volt miniszterelnök, a Teleki-kormány külügyminisztere, diplomata. A sortűz elcsattanása előtt fél pillanattal magasba emelte mindkét karját, és úgy kiáltotta, hogy a zárt udvarban visszhangzott: „Uram, szabadítsd meg az országot ezektől a banditáktól!”

1946. február 28. Imrédy Béla, volt miniszterelnök, a Magyar nemzeti Bank igazgató-helyettese, majd igazgatója, végül elnöke volt. A Gömbös-kormány pénzügyminisztere, majd a Darányi-kormány tárcanélküli gazdasági csúcsminisztere. A korabeli Magyarország legjobb gazdasági szakembere. Nagy szerepet játszott a Győri-programként ismert gazdasági és haderőfejlesztési program megtervezésében és kivitelezésében. A magyar Forint valódi atyja. Tárgyalása folyamán felkereste őt az ügyvédje, és közölte vele, hogy a nemzet érdekében szükség volna új pénz bevezetésére, amely pótolná a mesterségesen tönkre tett és elértéktelenedett Pengőt. Az ügyvéd nem nevezte meg megbízóit, de a börtönparancsnok engedélyével papírt és tollat adott Imrédynek. Imrédy a tőle megszokott alapossággal és lelkiismeretességgel fogott hozzá a munkához. Közben folyt a per, és halálra ítélték. A halálos ítélet után ismét megjelent az ügyvéd, és kérte, hogy mihamarabb fejezze be a munkát, mert ezen múlik az élete. Imrédy tovább dolgozott, s hogy koncentrálni tudja gondolatait, arra kérte zárkatársait, hogy amíg elaborátumát elvégzi, lehetőleg ne beszélgessenek. Két hét alatt majdnem 100 oldalon oldotta meg a rábízott feladatot. Február 26-án készült el, és üzent az ügyvédjének, aki megjelent, és átvette tőle a munkát. Búcsúzóul még közölte, hogy munkája majd döntő szerepet játszik a kegyelmezési aktusnál. Másnap délután 4-kor kinyílt a zárka ajtaja, és a küszöbön ott állt a bolsevista őrmester, aki mindössze ennyit mondott: „Na jöjjön Imrédy”. Imrédy eltávozott, de negyed óra múlva visszatért. Az ügyészségen kihirdették előtte, hogy Tildy Zoltán elnök, a palástos hóhér elutasította kegyelmi kérvényét. A legnagyobb lelki nyugalommal összecsomagolta kevés holmiját, elbúcsúzott két zárkatársától, Fiala Ferenctől és Hellebronth Vilmostól, és bocsánatot kért tőlük, hogy néha idegesen viselkedett. Másnap, február 28-án a tömeg mocskolódása közepette agyonlőtték. Pár évvel később a börtönbe került kisgazda politikusok elmondták Fiala Ferencnek, hogy Imrédy Béla a börtönben is zseniálisan oldotta meg a rábízott feladatot. Pénzügyi tervét Rákosi Mátyás, Vas Zoltán és Gordon Ferenc pénzügyminiszter alaposan áttanulmányozta, majd végrehajtás céljából kiadta a pénzügyi szakértőknek, és 1946. augusztus 1-én megjelent az új magyar Forint – mint Rákosi Mátyás alkotása.


1946. március 12. Rajniss Ferenc, újságíró, politikus, az Új Magyarság és a Magyar Futár című hetilap főszerkesztője, a Szálasi-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere. Rajniss Ferencet nem ölte meg a sortűz, mert a pribékek kezében remegett a fegyver. A megvadult tömeg közvetlen közelről szemlélte a haláltusáját, és nem engedte meg, hogy Cipszer őrmester megadja neki a kegyelemlövést. Végül a fogházőrök nagy nehezen visszaszorították a tömeget, és akkor Cipszer hátulról tarkón lőtte Rajniss Ferencet…

Beregfy Károly vezérezredes, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere, a vezérkar főnöke, a honvédség parancsnoka. Mikor ott állt a bitófa alatt, tisztán látszott, hogy az utolsó Miatyánkat mormolta az ajka.

Vajna Gábor, a Szálasi-kormány belügyminisztere. Olyan tetteket is magára vállalt, amelyekért nem ő volt a felelős, csak hogy a Nemzetvezető felelősségét csökkentse. Az utolsó szó jogán arra hivatkozott, hogy a magyar nép forradalmi kovásza Dózsa György óta a székelység volt, és ő azért jött a magyarság közé, hogy Dózsa művét folytassa. Éppen ezért a székely és magyar népért boldogan vállalja a halált. Nyugodtan, szemrebbenés nélkül lépett a bitófa alá és vált mártírrá.

1946. március 28. Endre László, politikus, Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye alispánja. Alispánként egyik legfontosabb céljának tartotta, hogy a megyéhez tartozó Zsidó község nevének megváltoztatását elérje. 1943-ban a belügyminiszter a község nevét végül Vácegresre változtatta. A Sztójay-kormányban belügyi államtitkár, majd a Szálasi-kormányban a hadműveleti területek polgári közigazgatásának kormánybiztosa lett. A szovjet csapatok előrenyomulását követően az ország kiürítésének egyik irányítója volt.

1946. április 11. Jaross Andor, felvidéki magyar politikus, a Darányi-, majd az Imrédy-kormányban a felvidéki ügyek tárcanélküli minisztere, később a Sztójay-kormány belügyminisztere. A Ferencvárosi Torna Club elnöke volt pár hónapig, ezalatt olvadt be a Fradi profi labdarúgó-szakosztálya az egyesületbe. 1944. decemberétől 1945 márciusáig a Törvényhozók Nemzeti Szövetségének soproni elnöke volt. Halálos ítélete után ahányszor kinyílt a cella ajtaja, mindig mosolygott és kérdezte: „Reám került a sor?” Végül a célozni sem tudó, vagy nem akaró pribékek úgy lőtték le, hogy még hosszú ideig fetrengett a földön, és vizet kért…

1946. április 26. Basch Ferenc Antal, a Magyarországi Németek Népi Szövetségének, ismertebb nevén a Volksbundnak a vezetője. A kivégzése előtti napon kijelentette, hogy Délkelet-Európa németjeinek vértanújaként szívesen hal meg.

1946. május 2. Kovarcz Emil, a Nyilaskeresztes Párt pártigazgatója és az országos szervezés vezetője, a hatalomátvétel megszervezője, majd a Szálasi-kormányban a nemzet totális mozgósításával és harcba állításával megbízott tárcanélküli miniszter. Szálasi Ferenc kivégzésének hírére március 16-án önként hazatért, és jelentkezett a bolsevista hatóságoknál. A kihallgatást végző rendőrök azt hitték, hogy valaki rossz tréfát űz velük. Utolsó kívánsága az volt, hogy cigarettázva mehessen a bitófa alá. Még egy utolsót szippantott a cigarettából, majd a földre dobta a csikket és gondosan eltaposta. Ezután teljesítette be mártíromságát…

1946. június 26. Hubay Kálmán, újságíró, politikus, a Szálasi-kormányban a kultuszminisztérium működését ellenőrző kormánytisztviselő. Halála előtt régi szokásának megfelelően a Bibliát tanulmányozta és Eszter könyvét akarta aktuálisan feldolgozni. Kálvinista predesztinációs hitével, nyugodtan ment az akasztófa alá, hogy Eszter könyvének passzív szerepét eljátssza…

1946. augusztus 22. Sztójay Döme altábornagy, diplomata, volt miniszterelnök és külügyminiszter. „Katonának legszebb halál a golyó! Most megkapom!!” – mondta a kivégzésre induláskor. „Éljen a Haza!” felkiáltással esett össze holtan.

1946. október 30. Kassai Ferenc, a Hungarista Mozgalom propagandafőnöke, a Szálasi-kormány tárca nélküli nemzetvédelmi és propaganda minisztere. Kezdetben bolsevista volt, majd fokozatosan a nemzetiszocializmus felé fordult. Végül a Hungarizmusban találta meg eszmei elgondolásainak kiteljesedését. Ékes példája annak, hogy a tévelygő ember a legsötétebb szellemi posványból is képes az Igazság útjára lépni.

1946. december 6. Kolosváry-Borcsa Mihály újságíró, politikus, a Debreceni Újság - Hajdúföld és a Függetlenség főszerkesztője, az Országos Magyar Sajtókamara elnöke, a Sztójay-, majd a Szálasi-kormány államtitkár-kormánybiztosa.

1947. november 26. Jány Gusztáv tábornok, a Don-kanyarban elvérzett 2. magyar hadsereg parancsnoka. A felesége halála után önként hazatért, és feladta magát a bolsevista hatóságoknak. „Engem úgyis kivégeznek. Életemmel akarom megváltani a hadtest-, hadosztály-, dandár- és ezredparancsnokaimat. Hiszem, hogyha mindenért vállalom a felelősséget, akkor alparancsnokaimat mentesítem a további igazságtalan bűnvádi üldözéstől és kivégzésektől.” Európa egyik hadvezér-vértanújaként nyugodtan, méltóságteljesen halt meg. Azonban tévedett. Alparancsnokait nem sikerült mentesíteni, őket is sorjában kivégezték.

1956. november 19. Mesz János, közismert nevén Falábú Jancsi, a Corvin köz közelében zajlott harcok legendás tüzérparancsnoka, egyben ágyúkezelője. 1942 és 44 között a Hungarista Mozgalomban folytatott tevékenysége miatt, még kisgyerekként a Horthy-rendszer internálta. Lábát egy balesetben vesztette el: a szentendrei HÉV egyik szerelvénye vágta le. Pontosan nem ismert, hogy történt a dolog, de az eseményért őt tették felelőssé és rendbontásért nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték. A kezdetektől a Corvin közben harcolt. A „Pesti Srácok” talán legjellegzetesebb alakja, rámenős és kemény lázadó, akire társai úgy emlékeznek: „embernek nem túl bizalomgerjesztő, de kiváló és rettenthetetlen katona volt”. A Falábú ágyújával több tankot is kilőtt. Nem a kezével, hanem a falábával rántotta meg a madzagot, ami működésbe hozta a löveget. Nagy pusztítást végzett. Gyakran dolgozott együtt a Beszkártos becenevű sráccal. A Falábú testi fogyatékossága ellenére egy-egy lövés után 7-10 másodperc alatt újratöltötték az ágyút. November 4-e után sem tette le a fegyvert. Súlyosan megsebesült és hamarosan meghalt.

1957. január 19. Szabó János, gépkocsivezető, az 1956-os Népfelkelés idején a Széna téri ellenálló csoport legendás parancsnoka, akit mindenki Szabó bácsi néven ismert. November 4-én nem fogadta el a fegyverletételt, a végsőkig tartó harc mellett foglalt állást, majd elénekeltette felkelőivel a Himnuszt. Katonai tanácsadói igyekeztek meggyőzni őt az ellenállás hiábavalóságáról, de hiába. A Széna térnél próbálta feltartóztatni a szovjeteket, majd csoportjának maradványával kivonult a városból. Solymárnál a szovjetek gyűrűbe fogták a Széna térieket, és csak jelentős veszteség árán tudtak megmenekülni. Ezután Szabó János feloszlatta a csoportot. 1956. november 19-én letartóztatták. Az Szovjet Kommunista Párt Elnökségének küldöttsége Dudás József mellett őt jelölte ki az azonnal hadbíróság elé állítandók közé. A Legfelsőbb Bíróság Katonai Kollégiumának különtanácsa Ledényi Ferenc hadbíró ezredes elnökletével 1957. január 14-én halálra ítélte. A négy nap múlva összeülő kegyelmi tanács tagjai közül sem emelt szót senki mellette. Mivel fellebbezésre nem volt lehetőség, másnap, január 19-én végrehajtották az ítéletet.

Dudás József szerelő lakatos, műszaki tanácsadó, később az 1956-os szabadságharc egyik parancsnoka. 1956. október 30-án fegyveres csoportjával elfoglalta a Szabad Nép székházát és nyomdáját. Függetlenség c. napilapjában huszonöt pontos kiáltványt tett közzé „Nem ismerjük el a jelenlegi kormányt” címmel. November 2-án egy fegyveres csoporttal megszállta a Külügyminisztérium épületét. Ezt Nagy Imre hadserege visszafoglalta. Dudás Józsefet letartóztatták, november 3-án szabadon engedték. November 4-e után Újpesten szervezte az ellenállást. 1957. januárban tartóztatták le. Gyorsított büntetőeljárás után halálraítélték és Szabó Jánossal együtt kivégezték.

1957. június 26. Tóth Ilona, medika. 1956. október 25-én jelentkezett ápolónőnek a Szövetség utcai kórházba, ahol azonban nem tudtak munkát adni neki. Átküldték a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol az Önkéntes Mentőszolgálat tagja lett. November 1-jétől a kórház kisegítő részlegének vezetője lett. November 11-e után bekapcsolódott az illegális ellenálló mozgalmakba, röpcédulákat készített és részt vett az Élünk című folyóirat szerkesztésében. November 20-án társaival együtt letartóztatták, majd szervezkedésben való részvétel és gyilkosság vádjával kötél általi halálra ítélték.

1957. augusztus 13. Francia Kiss Mihály, a Rongyos Gárda szervező parancsnoka és a magyar gerilla-hadviselés specialistája. A Világszabadságharcot követően 1948-ban, távollétében halálra ítélték. Hosszú bujdosása után, 1957 márciusában fogták el.

1959. március 21. Mansfeld Péter, vasesztergályos szakmunkástanuló. A „Pesti Srácok” egyike, a Népfelkelés legfiatalabb vértanúja. Személyét a kommunista rezsim annak a propagandának az erősítésére használta fel, amely a Népfelkelést köztörvényes bűnözők lázadásaként állította be. Legfőbb bűne az volt a hatalom szemében, hogy egy pillanatra sem tört meg, lázadó magatartásával a végletekig maga ellen fordította a hatalom bolsevista képviselőit. 1958. november 21-én életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték szervezkedésben való részvétel és egyéb bűncselekmények vádjával. Ezt a Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsa 1959. március 19-én halálbüntetésre súlyosbította. Két nap múlva kivégezték – tizenegy nappal tizennyolcadik születésnapja után.

1946. március 12. Szálasi Ferenc, a Hungarista Mozgalom alapítója, Magyarország Nemzetvezetője, az antibolsevista szabadságharcunk vezére.
Érdemes megnézni, mit ír a Nemzetvezető kivégzéséről Fernand Gigon Budapestre küldött svájci újságíró, akit még véletlenül sem lehet elfogultsággal vádolni, lévén az illető szélsőbaloldali beállítottságú volt:
„...végre itt van Szálasi Ferenc, a nyilaskeresztesek vezére. Az üvöltő tömeg halált követel a bűnösre, s a bűnök súlya jobban nehezedik vállaimra, mint maga az ég. Egész testemben reszketek, de Szálasi még csak nem is remeg. Alig két méterről nézem lezárt vonású arcát. Semmi reszketés. Semmi izomrándulás. Semmi sápadtság. (...) Szeretném tudni, hogy mik az utolsó gondolatai ennek az embernek néhány másodperccel a halála előtt. Egy röpke pillanatra találkozom szempillantásával – utolsó szempillantásával. Úgy érzem, hogy semmire sem gondol, és semmit sem érez. Gránit. Maga az emberré lett gránit. Gránit marad akkor is, amikor elhalad három kivégzett minisztere holtteste előtt. Egyenletes, biztos léptekkel megy a halál felé. Azután csak egyetlen gesztus, egyetlen mozdulat: odahajol a feszülethez, amit a fiatal pap nyújt fel ajkaihoz, hogy megcsókolja. És meghal anélkül, hogy egyetlen izma is megrezzenne vagy a szemében ott ülne a félelem vagy hogy nyelvével megérintené ajkait. A hóhér feltépi mellén a zöld inget és egy érem reszket a mellén néhány pillanatig. Tizenöt óra harminc perc...”

15 óra 32 perckor – percre pontosan 70 évvel a Nemzetvezető halála után – ifjú Bajtársunk megkongatta a 298-as parcella harangját.

Köszönöm a figyelmet. Dicsőség a Mártíroknak és a Hősöknek, Kegyelem az Áldozatoknak!

Ezután a megemlékezők közösen elénekelték az Ébredj Magyart, majd elhelyezték a koszorút és a mécseseket a Nemzetvezető feltételezett nyughelyénél.

Szerző: Odin88

1 komment