Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ős - Archívum interjú

2017.02.18. 14:10

arc.jpg
1. Honnan jött az ötlet, hogy összehozd újra a "Nagy Csapatot" az ős Archívumot?

 - Cseresznye Gyuri emlékkoncerten venndégzenészként énekeltünk többek között a Jabbával. Akkor beszélgettünk róla.
Ott olyan arcok jelentek meg akiket régés régen nem láttam, pl. Dezse Feri, talán ez indította el a folyamatot. Egy két beszélgetés. Néhány kocka helyre tétele után indult a megvalósítás.

2. Mi a tervetek? Csak egy koncert vagy lesz folytatás is?
 - Egy koncertet, nem vállalunk többet, előtte megjelenünk, 1-2 nem saját szervezésü rendezvényen (04.08. Skinhead koncert 2.0 az már biztos), megmutatjuk, hogy tényleg létezünk, ha olyan a hangulat pár számot eltolunk, ezzel úgymond a június 3.-i rendezvényt előkészítjúk. Tudja a közönség mire számíthat.

3. Már próbáltok egy ideje, hogy haladtok?
 - 2016 szemptemberben kezdtük, dolgozzuk fel a számokat, áprilisra meg lesz mind a 17 - 18 műremek:) utánna gyakorlás.

4. Csak az első demóról hallhatunk majd számokat vagy lesz valami ritkaság, esetleg a későbbi korszakból valami?
 - Igyekszünk a 92-96 ig terjedő időszakot feldolgozni, lesznek olyan számok ami soha nem lett rögzítve stúdióban , Sör nóta - Skinom dánom - Ragyogás, igyekszünk majd "retro" hangulatot teremteni!

5. Akiket megkerestél egyből igent mondtak?
Borczy helyén ki fog pengetni?
 - Kerezdettől nagy hangsúlyt fektetünk a közös döntésekre, főleg a Jabbával eggyeztetünk sokat, Szuszit - már a lehetőségek felvázolásával zaklatjuk, de ő gyorsan szokott választani. Az ős tagokkal így simán ment az eggyeztetés, a basszusgitáros személyében olyan zenészt kerestünk aki "kortárs" , Nagy Attilával (Nemzeti Front) kezdtük a próbàkat, nagyon szívesen jött de neki az élete kicsit el kanyarodott Budapesttől , így sajnáltuk, de ismét keresni kellett. Csöpi személyében egy ős rajongó, egy remek ember és kitűnő zenész került a csapatba!

6. Mikor láthatunk titeket színpadon?
 - 04.08. Skinhead koncert 2.0 , de itt csak pár szám ha minden összejön.
2017.06.03. a nagy támadás Budapesten!
Hamarosan kint lesz a vendég zenekar neve is, nem tudom mi jelenik meg előbb, a riport vagy a vendég csapat beharangozása, a választás biztos tetszeni fog a közönségnek,

7. Mit üzensz az olvasóknak?
 - Már most csak köszönni tudjuk azt a rengeteg figyelmet amit kapunk, Facebook oldalunk szó szerint dübörög , annyi anyagot és olyan jó dolgokat küldtök amiről nem is álmodtunk!
Bízom benne, hogy sikerülni fog a régi idők hangulatát megidéznünk és bízom benne, hogy nagyon sok régi arc ezt velünk együtt fogja élvezni!
Addig is Kitartás, készülünk a nagy estére!

Töretlen Hittel - interjú

2017.02.17. 16:15

 15978495_137915093375390_920780512_n.jpgdsc_1785ablog.JPG
 1. Megvolt a bemutatkozó koncertetek, elég nagy sikeretek volt, számítottatok erre? Milyen volt ezt a színpadon megélni?
 - Üdvözlünk minden kedves olvasót. Igen megvolt az első fellépésünk amit ezúttal is szeretnénk megköszönni a BHH-nak hogy "kezdő" zenekarként a becsület napi koncerten mutatkozhattunk be. A zenekar tagjai is meglepődtek hogy mennyi pozitiv visszajelzést kaptunk a koncert után nagyon meglepett de jól is esett, mert most már tudjuk jó úton járunk. Mivel mindannyian álltunk már szinpadon lámpalázról nem tudok beszélni igaz bennem volt egy kis drukk de ez a második számnál már elmúlt.
dsc_1787ffblog.JPG

 2. A Koncert után nagyon sokan keresték a beígért CD-t, ez mikorra várható?
 -Igen beigértük a cd-t, mivel nem volt elég időnk rá és nem is akartuk összecsapni az egészet ez egy kicsit csúszni fog. A koncert után megkeresett minket Felhő a Kitörés zenekarból a közös cd-vel kapcsolatban és abban maradtunk márciusban studióba vonul a két zenekar és amint megvannak a számok jöhet is ki a split lemez.
dsc_1788ablog.JPG
 3. A koncert után több hazai és külföldi fellépésre is kaptatok felkérést, hol láthatunk titeket legközelebb?
 - Igen kaptunk több meghívást is ami a legjobban meglepett minket hogy a koncertünk befejezése után a Miki bemondta a mikrofonba hogy szivesen látnák a zenekart Moszkvában az Orosz NS tagjai. Amint felvették velünk a kapcsolatott és sikerül leszervezni mi boldogan megyünk ki Oroszországba zenélni ezzel is hirdetve a nemzetistocialista igét és hogy nem ellenségek hanem bajtársak vagyunk a közös ellenséggel szenben. A zenekar legközelebb március 11.-én fog koncertezni a Fehér törvény, a Kitörés és a Tar had társaságában az emlékezzünk a Nemzetvezetőre koncerten. Majd áprilisra is leszerveztünk már egy bulit ahova a BHH próbatagjai hívtak meg minket. Ez egy olyan buli amit teljes mértékben a próbatagok szerveznek le és valósítanak is meg. Ezen a koncerten jelen lesz a hazai NS zene egy meghatározó csapata is de nem akarom lelőni a meglepetést jöjjön el mindenki mert lesz nagy csodálkozás.
dsc_1786ffblog.JPG
 4. Mik a terveitek a közeljövőre?
 - A közeli tervek a fent említett split lemez és minnél több koncert. Nekem személy szerint a legnagyobb vágyam hogy a zenekar zenéljen egy S4S rendezvényen is. Mert végre elindult valami aminek nagyon sok kopasz örül hogy a három nagy szervezet újra együtt tud dolgozni és ez talán még több embert vonz majd a rendezvényekre akik idáig otthon ültek mert elegük volt az ellenségeskedésből. Köszönjük szépen az ismételt megkeresést reméljük márciusban és áprilisban találkozunk. A harc megy tovább 88.
    dsc_1791blog.JPG
    dsc_1799ablog.JPG

Senki nem szeret minket 2.

2017.02.16. 19:11

Ebben az évben is megrendezésre kerül a már hagyományos áprilisi B&HH koncert, melyet ebben az évben a tavalyihoz hasonlóan immár másodszor a próbatagok rendeznek. 
Az idei fellépők:
Fehér Vihar
Boxer's
Töretlen Hittel
Hun Drivers
és
Ezen az estén az Ős Archívum tiszteletét teszi a rendezvényen! Tájékoztatás a Június 3.-án tartandó koncertről. A zenekar meg szeretné lepni az érdeklődőket! Érdemes a fellépő remek hazai zenekarok mellett e miatt is ellátogatni!
További információk hamarosan.

0001.jpg

 

dsc_1778ablog.JPG

dsc_1777ffblog.JPG
dsc_1785ablog.JPG
dsc_1787ffblog.JPGdsc_1788ablog.JPGdsc_1786ffblog.JPGdsc_1863blog.JPGdsc_1868blog.JPGdsc_1876a.JPGdsc_1887a.JPG

Érkezz pontosan! - Arrive on time!

Találkozóhely/Meeting point:
1122, Budapest, Csaba utca 5., A Jézus szíve plébániatemplom mögötti téren. - At the square, behind the church.

Megközelítés gyalogosan/Arrival by walk:
Kb. 300 méter a Széll Kálmán térről, vagy egy megálló a 39-es busszal, a Maros utca megállóig.

- It's cca 300 meter walk from the Széll Kálmán square, or by the bus nr.39 till the first stop Maros utca.
16487486_215514948921816_3189253205895254318_o.jpg

Gyülekező / Gathering:

14:00 - 14:30-ig! Érkezz Pontosan!

- Ghatering from 14:00 to 14:30! Arrive on time!

Figyelem! - Attention!


A megemlékezés teljes ideje alatt sem a sajtó munkatársainak, sem a résztvevőknek nem lesz megengedett fotók és videók készítése. A rendezvény területén, illetve azzal összefüggésben a sajtónak nyilatkozni szigorúan tilos! -

Recording videos and taking photos are strictly prohibited during the commemoration!
Making statement and giving interview in connection of the commemoration are strictly prohibited!


Akik a fenti szervezői utasítást nem tartják be nem vehetnek részt a rendezvényen. A rendezők figyelmeztetés után kivezetik őket a helyszínről. -

Those who break these rules have to be physically removed from the event by the organisers.

A rendezők rögzítik a megemlékezést, később ezek a felvételek elérhetőek lesznek.

- Organisers record the commemoration so this will be available (on the internet).
01_3.jpg

(Becsület Napja Szervezők/ Day of Honour Organiser)

Csíki sör mizéria

2017.02.10. 07:54

Nézem ezt az őrületet az Igazi Csíki Sör körül, és próbálom értelmesen összerendezni az alábbiakat, de nekem minden kombinációban abszurdum jön ki.
1. Csíkszeredában 1974 óta gyártanak sört. Először Harghita volt a neve, majd 1993-tól Ciuc Premium. 2003-ban a holland Heineken cég megvette a sörgyárat ezzel a márkanévvel együtt.
2. Ezt a sört románul mindenki bere (de) Ciuc néven ismeri. Ha ezt magyarra fordítom, Csíki sör jön ki, ahogy a magyarok mindig is hívták, még ha nem volt is ráírva magyarul, sőt a csíkszeredai gyár kapujára is ez van kiírva: Fabrica de bere Ciuc – Csíki sörgyár (és nem Ciuc sörgyár).
3. 2013-ban a szintén Hollandiában bejegyzett Lixid Project Kft. és Lénárd András vállalkozó 50–50%-os tulajdonosként Csíkszentsimonban kézműves sörgyárat hoz létre, 2014-ben meg is kezdik a gyártást. Mivel azon a piacon, ahova a legkönnyebben el tudnak jutni, a fő konkurens a Heineken Ciuc Premium-a (azaz a magyarok körében a Csíki sör), a magukét Igazi Csíki Sör-nek nevezik el, így, magyarul, hogy a magyarok már csak ezért is inkább ezt vegyék, még ha drágább is egy kicsit. (Annyit viszont megér, hiszen ha ezt vesszük, nemcsak a sört fizetjük, hanem a „magyarságot” is. A piacnak ugyanis semmi sem szent, a magyarságot simán lehet marketingcélokra is használni, úgysem fog az senkinek leesni, hogy aki „magyarságot árul”, azt akár nemzetárulónak is nézhetné valaki.) De nemcsak ezért kell hogy magyarul legyen, hanem azért is, hogy hátha így a magyarul nem tudó románok nem veszik észre a stiklit, és ezzel a névvel el lehet szipkázni a vásárlókat a Heineken elől. És biztos, ami biztos, a Csíki Sör márkanevet 2013. szeptember 2-án, majd az Igazi Csíki Sör márkanevet 2014. április 15-én nem is Romániában, hanem Budapesten jegyeztetik be.
4. Csak hogy legyen világos: bármennyire tiltakoznának is ellene, a márkanévegyezéssel (legalábbis a vásárlók nyelvében) kezdettől fogva tisztában kellett legyenek, hiszen különben miről szólna az vajon, hogy Igazi (de csak apróbb betűkkel a CSÍKI SÖR fölé írva), ami mellesleg a cég nevében – Csíki Sör Manufaktúra – nem is szerepel? Mihez képest igazi ez? Ez így csakis arról szólhat, hogy: ne a Heineken Ciuc Premium-át/Csíki sör-ét vegyétek (mint eddig), mert az igazi a miénk! Ha nem éppen ez lett volna a céljuk, simán találhattak volna neki más szimbolikus nevet is (ha már mindenáron a magyar/székely nemzeti öntudatra akarták építeni a marketinget), amiből semmi baj nem lehetett volna, hiszen elég nagy a választék, pl.: Góbé Sör, Csaba Királyfi Sör, esetleg Autonóm Sör (hogy a jó ügyet is vigyük előrébb egyúttal).
5. A Heineken vak kellene legyen, hogy ne lássa rögtön, hogy ezt egyenesen az ő termékük ellen nevezték így el, hogy a névvel együtt vigyék el az addigi Csíki sör vásárlóit is, tehát 2014. december 3-án bepereli őket a Hargita megyei törvényszéken márkanévbitorlás, illetve tisztességtelen verseny címén, ami szerintem még érthető is. A bíróság a Heinekennek ad igazat.
6. Az Igazi Csíki Sör igaza mellett nem sok érv szólhatott, különösen a vásárlók nyelvhasználatát is figyelembe véve. Próbálkoztak ugyan mindenféle nyelvi csűrés-csavarással is (márkanevek esetében erre elég sok lehetőség is van), például azzal, hogy a Csíki Sör nem lehet a Bere Ciuc fordítása, hiszen ez románul Bere din Ciuc lenne. Azt persze nem mondták, hogy a Bere Ciuc viszont magyarul biztos nem lehetne Csík Sör, és azt sem, hogy a román nyelvű Facebook-oldaluk címe: Adevărata Bere Ciuc (és nem din Ciuc). A helyzet elég egyértelmű volt, de mihelyt beperelték őket, a magyarok körében ebből rögtön „magyar ügy” lett: na tessék, már ezt is támadják, mert magyar, tehát akkor védjük meg a mi „magyar sörünket”.
7. A cég fellebbezése után az ügy előbb a marosvásárhelyi, majd a suceavai bíróságra kerül át. 2015. március elején a Suceava Megyei Táblabíróság elutasította a Heineken keresetét, mert nem látta eléggé megalapozottnak. Úgy látszik, onnan nézve nem látszott olyan jól, miről is szól ez. A magyarok akkor a győzelmüket ünnepelték, és senki sem tiltakozott, pedig akár utcára is vonulhattak volna a döntés ellen, hiszen ha ezt valaki rosszhiszeműen precedensként akarná felhasználni annak alátámasztására (márpedig nálunk sok minden előfordulhat), hogy ha valami magyarul van, akkor nem jelentheti ugyanazt, mint ami románul van, akkor simán leszedethetné például a Madéfalva feliratot a helységnévtábláról, arra hivatkozva, hogy annak a településnek a neve hivatalosan Siculeni, a Madéfalva név pedig nem jelentheti ugyanazt a helységet, ha egyszer magyarul van, tehát nincs mit keressen ott (sőt törvényellenes).
8. 2017. január 27-én viszont a Maros Megyei Táblabíróság úgy döntött, hogy ez akkor is márkanévbitorlás, illetve tisztességtelen verseny, ha a márkanév magyarul van, és megtiltotta az Igazi Csíki Sör név további használatát.
9. Erre rögtön ez jelent meg a cég Facebook-oldalán, amitől elindult az őrület: „Betiltotta a román táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását és újra a Heinekennek kedvezett! 30 napon belül meg kell semmisíteni minden tárgyat és eszközt. [...] Jelenleg 140 embert foglalkoztatunk Székelyföldön. Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!” Vagyis: a cég minden tökéletlenségéért és stiklijéért nyilván a román táblabíróság a hibás, és mindez csak azért történt, ugye, mert a székely vállalkozás felvállalta... stb., tehát akkor most talpra, magyar! Csakhogy ez így most már nem is tisztességtelen verseny, hanem felháborítóan tisztességtelen tájékoztatás. Vagy rafináltan tudatos félretájékoztatás (mifelénk aljas hazugságnak mondják az ilyet). Hiszen: (1) Nem a gyártást tiltották be, hanem csak az Igazi Csíki Sör márkanév használatát. A sört gyárthatják tovább, csak adjanak neki más nevet, ami nem minősül márkanévbitorlásnak, illetve egy másik márka nevével való tisztességtelen visszaélésnek. Ezenkívül pedig megtiltották a www.csikisor.com és www.csikisor.ro doménnevek használatát, ezek már nem is működnek, de semmi baj, mert a www.csikisor.hu működik, pedig világos, hogy a bíróságnak nem a www-vel, nem is a .com-mal vagy a .ro-val volt baja. (2) 30 napon belül nem „minden tárgyat és eszközt” kell megsemmisíteni, hiszen nem a gyártást állították le, hanem minden olyan terméket, ami az Igazi Csíki Sör márkanevet viseli, vissza kell vonni a piacról és megsemmisíteni. (Esetleg átcímkézni.) Ilyen kimenetelű márkanévperekben ez általános gyakorlat, nincs benne semmi rendkívüli. (3) Hogy végül is hány embernek ad munkát ez a cég, azt nem lehet tudni. Amíg megvolt a www.csikisor.com, ott az volt, hogy 40 ember. Mire a Facebook-bejegyzés megszületett, már 140-en lettek, a magyarországi honlapjuk szerint viszont „megközelítőleg 100 székely ember”. Most akkor mennyi is lehet? Olyasmit pedig nem kellene sugallani, hogy akárhányan is lennének, ezek most munka nélkül maradnak, hiszen szó sincs arról, hogy a gyártást is betiltották volna.
10. A cég tehát valami magyarellenes dolognak állítja be ezt az egészet, és arra mozgósít minden magyart, hogy most álljunk ki mellette mindnyájan, és adjunk bele apait-anyait, hogy ő az üzleti érdekeit érvényesíthesse, vagyis arcátlanul visszaél azzal, hogy a magyarokat könnyen mozgósítani lehet, ha valami „magyar ügyről” van szó. Ez a marketingfogás pedig nagyon is sikeres lett. A „Csíki sör megmaradását támogatók” petícióját (aminek a szövege ugyanaz, mint a fent említett Facebook-bejegyzésé!) eddig 45.783-an írták alá. Beszállt a kampányba a média is, átvéve a cég valótlan híreszteléseit. Már diplomáciai botrány is lett belőle, hogy ebbe az őrületbe a magyar kormány is beszállt (mert ugye az erdélyi magyarok akkor szavaznak úgy, ahogy kell, ha látják, hogy ez a kormány a multikkal szemben is megvéd „bennünket”), a Fidesz és Jobbik politikusai közül pedig többen is a Heineken-termékek bojkottálására mozgósítják az embereket. És persze folyik a bojkott-kampány a Székelyföldön is, mert most mindennél fontosabb, hogy minden lehetséges eszközzel az Igazi Csíki Sört támogassuk, az pedig egy kicsit se számít, hogy ha ez a bojkott sikeres lesz, és a környéken már nem lesz elég vevő a termékére, akkor a Heineken esetleg összecsomagolja a gyárát, és elviszi mondjuk Teleorman megyébe, aminek következtében nem 40 vagy 140, hanem annál jóval több magyar ember marad munka nélkül Csíkszeredában.
11. A cég pedig saját rémhírterjesztésével ellentétben folytatja a gyártást, csak más néven fogja forgalmazni, úgy, ahogy az a bíróság döntéséből is következik. Már meg is van, hogy mi lesz az üvegen: „Mostantól átmenetileg az Igazi Csíki Sör neve Igazi Tiltott Sör lesz! Az üveg tartalma továbbra is változatlan marad.” Megnyugodhat mindenki, rajta lesz a székely szimbólum is, a csillag a félholddal. Az új név pedig hihetetlenül jó marketingfogás, hiszen a magyarokat semmi se mozgósíthatja jobban, mint az, ami tiltott. Az ellen lehet igazán felháborodva tiltakozni! Ami szabad, az nem nagyon érdekel senkit. Már megírtam másutt is, hogy a kolozsvári magyarok például Biborţeni ásványvizet vesznek az üzletben, sokuk nem is tudja magyarul, hogy azt honnan is hozhatták, mert még annyi sincs ráírva magyarul, hogy Bibarcfalvi ásványvíz. És mért nincs? Azért, mert ezt szabad lenne, nem tiltja semmilyen törvény. De ha szabad, akkor meg minek? Az nem érdekes, csak az, ami tiltott. És az nemcsak érdekes, hanem azt kell is csinálni, hogy aztán fel lehessünk háborodva, hogy minket mindig bántanak (ezek a románok). Aki nem hinné, hogy ez így van, nézze meg, mi van az Igazi Tiltott Sör felirat alatt rovásírással, ha el tudja olvasni: CSIKI SÖR. Rendes betűkkel nem írják rá, hiszen tudják, hogy azt a bírósági döntés megtiltotta, de a rovásírás jó lehet arra, hogy azt ki lehessen játszani, hiszen azt a románok úgyse tudják elolvasni. (A magyarok közül se nagyon sokan.) És akkor ezen jól lehet szórakozni, hogy milyen furfangosan kijátszottuk a törvényt! És az se baj, ha valaki esetleg észreveszi, akinek nem kellene, hiszen akkor megint fel lehet lármázni az egész Kárpát-medencét, hogy minket már megint bántanak a románok, és az nagyon hatásos reklám a sörnek, üzleti szempontból megéri.
12. A múlt héten egész Romániában 600.000 ember tüntetett a korrupció ellen és a törvényesség betartásáért. Bukarestben 300.000, Kolozsváron 50.000, de még Besztercén is több ezer ember. Csíkszeredában ezért naponta 100-an tüntettek, hiszen a törvényesség betartása nem „magyar ügy”, az csak országos ügy, amihez a magyaroknak semmi közük. Azzal foglalkozzanak csak a románok. 300-an csak hétfő este gyűltek össze, mert akkor az Igazi Csíki Sörért kellett tüntetni. Erre mondják a románok, hogy Ţara arde şi baba se piaptănă. (Aki nem értené: Ég az ország, s a vénasszony fésülködik – olyankor mondják, mikor nagy bajban valaki pitiáner dolgokkal foglalkozik.)

Szilágyi N. Sándor írása után még egy kis apróság a sörgyár tulajdonosáról:
http://itthon.transindex.ro/?cikk=20995

Kitörés Emléktúra

2017.02.05. 18:44

Polgi beszámolója
p1.jpg
 2017.02.04-én a most már hagyományosnak mondható Kitörés emléktúrát megszervezte a Hungária Skins és Huszár Péter barátunk és kedves felesége.
 Bár nem voltunk annyian, mint tavaly, de arányaiban sokkal kevesebben adták fel a megmérettetést. 235-en indultunk és 208-an értünk célba.

p3.jpg
 Több ismert arc is képviseltette magát a nemzeti radikális oldalról.
 Mivel emléktúra volt, ezért természetes, hogy a legtöbb katonai síremléket meglátogattuk, leróttuk kegyeletünket, beszédeket, történeteket mondtunk, emlékeztünk.
 A természet kegyes volt hozzánk, tökéletes kiránduló idő volt, új barátságok születtek, erősödött a kötelék a radikális oldalon.

p2.jpg
 Emelkedett érzés volt a hajdani hősök lábnyomát követni, emlékezni rájuk emelt fővel. A túra nem volt nehéz, akár gyerekek, akár aggastyánok is könnyen teljesíthették. Mindenkinek ajánlani tudom akár nyáron is.
 A rövid szakasz 12,5Km (14Km) volt, amit 7 óra alatt tettünk meg, a gyakorlottak a hosszú szakaszt is bevállalták, ami 50Km volt és 20 óra alatt tették meg.
p4.jpg
Kitartás!
Polgár Zsolt, Polgi

01_2.jpg

 

 

Ember arcú rendőrök

2017.02.04. 11:44

 Az első videók amerikában készültek, a mozifilmek ellenére ott sem rajonganak a rend éber őreiért. Előbb csak ételt vittek a csöveseknek, majd ruhát, meleg ételt, és olyan is volt aki új cipőt vett egy hajléktalannak.
Szerencsére mindig volt a közelben valaki egy videó felvétel készítésére alkalmas eszközzel, hogy ezt megörökítse, nem ritkán attól a pillanattól, hogy a sarkon befordult a rendőr autó.
 Nálunk sem őrvendenek túl nagy népszerűségnek a "kékruhások" ezért itt is egyre gyakrabban kerülnek fel a netre olyan videók amelyeken a mi rendőreink is jótékonyak. Pár nappal az amerikai cipővásárló rendőr videójának elterjedése után itthon is akadt egy jól fizetett rendőr aki egy pár vadonat új cipővel ajándékozott meg egy hajléktalant és természetesen itt is akadt aki ezt videóra rögzítette és világgá kürtölte.
 Nagykőrösön ennél nagyobb szerencse érte az egyik újságírót, épp ott volt amikor a tanyavilágban (ilyenkor még terepjáróval is alig megközelíthető helyen, amely azzal vívta ki a világhírt, hogy a XXl. század ellenére sincs áram) egy rászoruló férfin segítettek a rend őrei és épp volt nála fényképezőgép, hogy megörökítse az egyik csinos rendőrlányt a tanya előtt pózolva.

15936404_1087115564744055_4848434223905087487_o.jpg

 

 

Sokan kérdezik kik ezek a fellépők a Kitörés emlékkoncerten.

A Vérszerződést nem kell bemutatni, ők idén 25 évesek és bejárták már a fél világot.
A Töretlen hittel egy lassan egy éves formáció, hosszú gyakorlás után ez lesz a bemutatkozó fellépésük, de ők sem ma kezdték, tapasztalt zenészek valamennyien. Néhány bejegyzést visszalapozva olvashattok egy velük készült interjút.
A Hun Drivers szintén nem új csapat, az eddig két tagú formáció ezen a koncerten teljes zenekarrá bővül.
A White Demons a közelmúltban alakult görög RAC zenekar, a bemutatkozó anyaguk nem rég jelent meg, íme egy kis ízelítő:

A zenekar alapítótagját nem kell bemutatni, annak idején hosszabb ideig turnézott a Skrewdriverrel és ő is pengetett a Blood and Honour albumon.
Itt olvasható egy vele készült interjú: http://bhhdivision.blogspot.hu/2016/11/riport-gorog-white-demons-zenekarral.html
A Battleshout egy újjáélesztett projekt északról, a tagjai nem ismeretlenek, akik tudják kikről van szó azok már sejtik, hogy egy hatalmas vidám buli vár rájuk:

A meglepetés fellépő pedig legyen meglepetés!!Megjelent!!!

2017.02.01. 17:26

2017_02_25.jpg

Örs skins

2017.01.19. 19:38

16144107_1618264831814311_1117169813_n.jpg


1.Az interjú megjelenésekor szinte kivétel nélkül mindenki örömmel fogadta a megalakulásotokat, kaptatok esetleg valami kézzel fogható támogatást, vagy csak a virtuális térben érződött az elismerés?
- Kaptunk támogatást virtuális téren is, valamint személyes elismerést és jelentkezések formájában. Más nacionalista szervezetek is elfogadtak aminek hangot is adtak személyes megbeszélés keretében. Több szervezet képviselőivel egyeztettünk, és jövőben számítanak a viszont támogatásunkra.
2. Tagságotok bővült az interjú óta?
- Igen bővült többen is jelentkeztek. Egyenlőre próbaidőn vannak. A kapcsolataink is bővültek.
3. Terveitek közül sikerült már megvalósítani valamit?
- A tagság tekintetében igen, valamint az első hivatalos mozgalmi eseményen való megjelenésünk a becsület napja lesz, ami már az előző cikkben is olvasható volt.
4. A VK-n kívűl már egy blogon is elérhetőek vagytok, milyen a blog nézettsége ( http://orsvezermovement.blogspot.hu )?
- Blogunkat készítése napján alig 100-an olvasták, későbbiekben volt olyan nap amin több mint 1000-en. Ilyen volt például a nemzetvezetőnkről való megemlékezés cikke.
5. A Becsület napi rendezvény sorozatot a legtöbb hazai szervezet támogatja, Ti is részt vesztek rajta? - Természetesen részt veszünk, már készülünk rá, igyekszünk a civil életben is minél több embert invitálni.
6. A közeljövőben terveztek valamit (koncert, demonstráció, megemlékezés stb.)?
- Igen a hősök napja alkalmából szándékozunk egy megemlékezést szervezni 14.kerületi Rákosfalva hősei szobor megkoszorúzása, és egy kissebb beszédet is tartunk. Erre az eseményre több szervezetet is szivesen várunk. Erről további információkat később ismertetünk a már említett blogunkon. Illetve egy jótékonysági foci tornát szeretnénk létrehozni aminek az adományát a Fehér keresztnek nyújtanánk be, ezzel is segítve a rászoruló testvéreinket. Ezeken kívül még tervezünk más eseményeket is a közeljövőben, valamint a nagyobb szervezetekkel együtt működve részt venni a külöbnöző rendezvényeken.
7. Mit üzentek az olvasóknak?
- Aki szeretne hozzánk csatlakozni az a Welcome party-n a ballada est és bajtársi találkozón megtalálnak minket, valamint jelentkezni is lehet hozzánk a orsskins.toborzoiroda@gmail.com-email címen. Ezen kívül ha bármi mással fordulnának hozzánk a felek azt is szivesen várjuk. Blogunkon nem csak rólunk kaphatnak információt, hanem más mozgalmak-szervezetek tevékenységeiről is. Külföldről és belföldről egyaránt. Szimpatizánsainknak azt üzenjük, hogy kövessék nyomon a tevékenységeinket a blogunkon, hogy részt tudjanak venni a saját, illetve más mozgalmak eseményein. Erő, Összetartás, Becsület!

Punks not red

2017.01.17. 19:43

Felhő egy kissebb klaviatúra háborút indított egy hozzászólásával a közelmúltben lezajlott Punks not red koncerttel kapcsolatban. Itt aztán mindenki mondta a magáét, de a másik véleményét meg el sem olvasta senki, csak ontotta a posztokat mindenki.
Abban a végén többé-kevésbé mindenki egyetértett, hogy nem szerencsés egy koncertet punknak kikiálltani amin 3 skinhead és egy punk zenekar van, még akkor sem, ha minden zenekarban van punk kötődésű zenész.
A végén kiderült, hogy majdnem mindenki hallgat punk zenét, bár mindenki egész mást a deszkás street punktól a hc-ig.
Kiderült az is, hogy az MP40 nem ns, "nem kannás boros punk", csak az nem derült ki, hogy akkor végül is miért nem punkoknak játszanak, ha ők punk zenét akarnak játszani.
Volt már itthon egy hasonló próbálkozás, a Backstab nevű formáció, ők is hasonló céllal alakultak, mint az MP40, mondjuk a Backstab legalább jó zenét játszott, bár tömegbázist ők sem tudhattak maguk mögött. 
Az MP40 egy nyilatkozatot adott ki melyben meglehetősen nagyképűen sztárolják magukat. No ehhez joguk van, de nem igazán értem miért beszélnek olyan punk színtérről amit nem ismernek, hiszen legalább féltucat olyan banda van a punkok közt mely gyakorlatilag nem politizál (a dalszövegekben) vagy nyíltan támadja a baloldalt. 
Szóval, ha egy punk úgy érzi elege van a PICSÁból akkor is talál magának rendszerellenes bandát, ha az MP40 pedig valóban úgy gondolná, hogy punkokat akar téríteni akkor találhatna olyan punk bandát akikkel felléphetne és nem kellene a skinhead tábort megosztaniuk.

2417797-20161214-wm8far.png
Szia Sanyi! Köszönjük az érdeklődést! Akkor nézzük.

1. Nem rég jelent meg az új lemezetek, hogyan fogadta a közönség?
- Igen eddig jók a visszajelzések. A közönség úgy néz ki egyből megszerette az új lemezt.

2. Szakítottatok a hagyománnyal és a megszokott Skrewdriver helyett egy Saga dalt dolgoztatok fel (Ode To A Dying People), jól sikerült nagyon de nekem hiányzik egy újabb Ian Stuart feldolgozás az albumról, csak én vagyok ezzel így vagy jelezte már más is?
- Még nem jelezte senki a Skrewdriver hiányt. Talán sajnos vagy nem sajnos, de egyre kevesebben vagyunk akik gyerek fejjel szerettük meg a zenekart és ezért szeretnénk visszahallani az EF repertoárjából. Ez egyébként nem tudatosan történt, majd legközelebb.


3. Valahol olvastam, hogy az albumra kerülő számokat a rajongók szavazatai alapján válogattátok ki, úgy tűnik hasonló az ízlésük, mint nekem, a koncerteken is kérik ezeket a régi számokat?
- Volt ilyen ötletünk is. De a koncerten kért számokból fel tudjuk mérni mik a kedvencek. Van hogy mi is meglepődünk, hogy van olyan szám ami a megosztókon jól szerepel, élőben még sem arat akkora sikert. Ez fordítva is előfordul. A pudingos közmondás itt főleg igaz.

4.Tavaly a 30 éves zenekarral bejártátok az országot és majdnem minden hétvégén felléptetek valahol, idén folytatjátok vagy lazítotok egy kicsit és kevesebb fellépést vállaltok?
- Tavaly a jubileumi év kapcsán ugyanúgy szerveztük le a koncerteket mint idén tettük, tesszük. Ahová hívnak szinte mindenhol rögtön igent mondunk. Tehát pont annyi koncertünk van amennyi felkérést kapunk. Még nem tartunk ott hogy besokalljunk!

5. Tudom, hogy még csak most jelent meg a jubileumi album, de érdekelne hogy álltok új számokkal, mikorra várható a következő album?
- Igen most fejeztük be, de így is több szám lemaradt amit szerettünk volna még megcsinálni. Idén Zorán 50 éves jubileumát ünnepeljük és ebből az apropóból az új anyag "az eddig kimaradt" alcímet viselve Zorán régóta kedves "szösszeneteit" fogja feldolgozni.

6. DVD készül az évvégi koncertből vagy a tavalyi fellépésekből?
- Sajnos olyan minőségű kép illetve hang nem készült a tavalyi évben amiből összefüggő dvd-t érdemes lenne kiadni. Viszont idén több klippel szeretnénk jelentkezni ahová fel fogjuk ezeket a felvételeket használni!

7. Mit üzentek az olvasóknak?
- Az olvasóknak és elsősorban KÖZÖNSÉGÜNKNEK szeretnénk kitartását, szeretetét, és hitét megköszönni, amit irányunkba mutatott ezzel nem kis erőt adva a további munkánkba! Remélem minél többször találkozunk a 2017-es esztendőben veletek!


15978495_137915093375390_920780512_n.jpg

1.Mikor és milyen céllal alakult a zenekar?
- A zenekar 2016-ban alakult. A tagok közül már régebben is játszottunk
egy zenekarban majd pár év kihagyás után úgy gondoltuk van még mondanivalónk.

2. Kérlek mutasd be a tagokat?

- A zenekar tagjai Csonti ex-Magna Hungária ex-Árpád vére András Fehér törvény ex Árpád vére Zoli és jómagam Norbi ex-Radical ex Árpád vére.

3. Hosszú előkészület után most lesz a bemutatkozó fellépésetek, mire számíthat a közönség, saját számok, feldolgozások?
- Rögtön magasra tettük a lécet mert a bemutatkozó koncertünk a 2017-es Becsület napi emlékkoncerten lesz. Nem akarjuk elkövetni azt a hibát amit sok kezdő zenekar csinál hogy telerakja a műsoridőt feldolgozásokkal. Mi 2 db feldolgozást játszunk csak az első és az utolsó számok lesznek ezek. 2 kultikus szám a 2 kedvenc zenekaromtól.

4. Készültök valami meglepetéssel a közönségnek?

- Ha minden jól megy és az időnk is engedi akkor a Becsület napi koncertre kiadunk egy demó lemezt 5-6 számmal bízunk a legjobbakban, hogy ez sikerülni fog.

5. Mik a terveitek a jövőre nézve?

- A jövőre nézve a céljaink közt szerepel az hogy minnél többet koncertezzünk hogy a közönség megismeje a számainkat. Természetesen szeretnénk egy nagylemezt is kiadni. Mivel személyesen nagyon sokan ismernek minket már kaptunk felkérést a 100% Magyar albumra is amit szeretnék itt is megköszönni a Macinak.

6. Mit üzentek az olvasóknak?

- Az olvasóknak azt üzennénk hogy soha ne adják fel a harcot soha ne döljenek be a pletykáknak mindig járjanak utána a dolgoknak. Sajnos olyan világot élünk hogy a magunkfajtát minden szinten megpróbálják ellehetetleníteni a hatalom emberei de egyszer eljön a mi időnk és miénk lesz a gyözelem. Éljen Magyarország éljen a fehér faj. 28/88

15936404_1087115564744055_4848434223905087487_o.jpg

Kitörés emlékkoncert

2017.01.12. 23:40

15936404_1087115564744055_4848434223905087487_o.jpg

15941154_443730279349797_3841285977374919944_n.jpg

Változnak az idők

2016.12.23. 16:06

Olvasom az álláshírdetést:
- Napi 8 órás munkavégzés
- Heti 5 munkanap
- Fix nettó 120.000 Ft fizetés
- Ingyenes munkaruha
- Ingyenes étkezés minden munkanapon
- Megbízható, stabil háttér
- Korrekt munkafeltételek
Hihetetlen, felsorolják milyen előnyöket kínálnak, és semmi elvárás. Pár éve még egy ilyen mosogatói állásra is középiskolai végzettég, nyelvtudás, kultúrált megjelenés, jogosítvány.... stb. kellett és minimálbért kínáltak.
Természetesen az jó, hogy nőnek a bérek, javulnak a munkafeltételek, szélesedik a juttatások köre, a gond csak az, hogy mindezt milyen áron értük el....

Szerző: Odin88

1 komment

 Néhány hete a sikertelen kárpátaljai utunk után, a blog egy erdélyi olvasója jelentkezett, hogy tud egy nagyon jó helyet az adománynak. A BHH vezetősége rövid egyeztetés után úgy döntött, még karácsony előtt kivisszük a ruhákat a szórvány magyarság oktatásával foglalkozó alapítványnak. 
Amíg folyt a szervezés kaptunk egy videót is az alapítványról:  Ezután rögtön felvetődött, hogy még mivel lehetne megtoldani az adományt, hiszen eredetileg nem gyerekeknek szántuk, szerencsére az idő rövidsége ellenére még sikerült gyerekruhákat, könyveket, játékokat, íróeszközöket, mese dvd-ket begyüjtenünk az adományozóktól.
 Eljött az utazás napja, egy sajnálatos technikai hiba miatt némi késéssel tudtunk csak indulni. Az nap reggelre lederesedett az ország, így a határig az amúgy télen egyhangú, ködös alföldi táj is szép ruhába öltözött és utazás közben tudtunk benne gyönyörködni.
dsc_0088ablog.JPG
 A legutóbbi sikertelen út kicsit rányomta bélyegét a hangulatunkra és bár Románia is úniós tagállam, voltak kétségeink az átjutással. A határ előtt hosszú kamionsor várakozott, de szerencsére a kisbusszal gyorsan átjutottunk. Sajnos mire a Királyhágóhoz értünk már besötétedett, így a tájból már semmit sem láttunk.
 A blog olvasója ajánlkozott, hogy mutatja az utat Kolozsvártól, vele a város szélén találkoztunk, egyből szimpatikus lett az ízes erdélyi tájszólással beszélő fiatalember. Az út hátralevő részén tőle tájékozódtunk az ottani helyzetről valamint érdekes történeteket hallottunk fiatal koráról, a román forradalomról, a marosvásárhelyi magyar verésről, az első erdélyi Edda koncertről és még sok minden másról.
 Útközben gyönyörködtünk a gyönyörűen feldíszített településekben, gazdagon és színesen alkalmazták az izzók millióit a díszítéshez, ami az elején nagyon tetszett az azért a végére már kicsit giccsesnek tünt annyi településen végig utazva.
dsc_0098a.JPG
 Este tízre értünk Magyarfülpösre, már nagyon vártak minket, az alapítvány legtöbb dolgozója és néhány hozzátartozó izgult azért, hogy a kissé csúszós utakon épségben odaérjünk.
dsc_0122ablog.JPGdsc_0125ablog.JPG
 Érkezésünk után közösen behordtuk az adományokat, majd asztalhoz ültünk ami gazdagon volt terítve étellel, itallal. Vacsora előtt még meg tudtunk néhány dolgot Ady Istvántól az alapítvány vezetőjétől az alapítvány tevékenységéről. 
 Vacsora után körbevezettek minket az épületben, megmutattak mindent és közben beszéltek az ott tanuló gyerekekről, a gyerekek otthoni körülményeiről.
dsc_0127a.JPG
 Mindenhol rendet és tisztaságot találtunk és látszott, hogy ez nem csak miattunk van így, hanem ez az állandó állapot. Láttuk a gyerekek ruháit a szobákban amiket nem vihetnek haza, mert mire visszajönnének az már lefolyna a szülők torkán, amire korábban már többször volt példa.
Miuttán ittunk még egy utolsó pohárral az alapítvány dolgozói elvittek Szászrégenbe az alapítvány ottani házába ahol a nagyobb gyerekekkel foglalkoznak, ott nagyobb méretű ágyak vannak így ott szállásoltak el minket. Szerettünk volna a városban inni még egy italt, de a közelben található magyarok által látogatott szórakozóhely már zárt, így nem szolgáltak már ki minket. Az alapítvány dolgozói felajánlották, hogy hoznak még egy kis italt, amit elfogadtunk és amíg odaértek, addig megmutatták a másik intézményt amely egykoron a szomszédos templomhoz tartozott. Bár az épület régebbi volt, itt is tisztaság és rend fogadott minket minden szobában.
 Másnap korán jöttek értünk és visszavittek Magyarfülpösre ahol indulás előtt még egy kiadós reggelit kaptunk.
Örs, kolozsvári kalaúzunk még indulás előtt ígérte, hogy kastélyokat fog mutatni nekünk, sajnos az idő rövidsége csak egy kastély megtekintését engedélyezte, a mezőörményesi Rákóczi-Bánffy kastélyra esett a választás.dsc_0163ablog.JPG
Az épület nagyon elhanyagolt kívül-belül, de még így is impozáns, sajnos, ha nem lesz aki felújítsa az unokáink már nem fogják látni.
Örssel közös útunk Kolozsváron ért véget ahol még megmutatta a főtéri vásárt, a Mátyás szobrot és a helyi Mátyás templomot. A Mátyás szoborról leszaggattuk a román soviniszták matricáit, mely szerint nem szabad elfelejtenünk, hogy románul beszélt. Nem sokkal arrébb román népviseletbe öltözött csoportra lettem figyelmes akik adventi énekeket énekeltek Avram Iancu tiszteletére.
dsc_0184blog.JPGdsc_0199ablog.JPGHát nem mindig egyszerű magyarnak lenni arrafelé. A vásárban bevásároltunk ajándékokból, majd elbúcsúztunk Örstől és elindultunk haza.
Már előző este megfogant bennünk, hogy jövőre is ezt az alapítványt kellene támogatnunk, útközben tovább szőttük gondolatainkat és az adományok mellé tervbe vettük, hogy meg próbáljuk megoldani a gyermekek nyári táborozását is. Közben reménykedtünk, hogy még világosban érünk a Királyhágóhoz és látunk belőle valamit.
Reményeink megvalósultak, a Királyhágót még világosban elértük, sajnos a tél nem igazán az az időpont amikor a legszebb arcát mutatja, de nekünk így is tetszett.dsc_0213ablog.JPG
Hazafelé alaposabb vizsgálat volt a határon, de így is gyorsan átértünk, késő este este értünk haza, élményekkel gazdagon.

Aki szeretné támogatni az alapítványt az itt talál rá lehetőséget: http://www.szivarvany.ro

Melóhelyen történt

2016.12.19. 04:36

A főnökünk 3 napig helyettesítette a az általa kinevezett csoportvezetőt, 3 napig csak szidta és fogadkozott, hogy leváltja. Természetesen nem tette, azzal beismerte volna a főnökei felé, hogy hibázott.
 Időközben volt jó néhány tanítványom, a legtöbb egy hétig sem bírta, az egyik a földim volt, dicsekedett az apjával, én meg nem dicsekedtem vele, hogy vagy 25 éve egyszer megvertem. Természetesen mindegyik tanítványom "mozdony szőke" volt.
Jött egy új srác, ránézésre most lépett ki az edzőteremből, széles váll, hatalmas karok, de gyakorlatilag a 40Kg-os tekercset nem tudta megemelni első nap, másnap a félig lefogyott tekercset ami kevesebb, mint 30Kg volt a főnökömnek kellett levenni, aki "vasággyal" 30Kg, mert az izompacsirtánk azt sem bírta.
Tavaly ígértek célprémiumot, teljesítménytől függően 50.000-30.000-10.000Ft, az 50.000Ft-ról lecsúsztunk, mert a főnökség elfelejtett egy alkatrészt megrendelni, természetesen a 30.000Ft sem lett meg, a 10.000 meglett, csak a mi részlégünk ahol a legtöbb túlóra volt nem kapta meg mert az igazgató szerint nem érdemeltük meg.
A főnök asszonyunk megint táppénzen van, ismét megállt az élet, ismét a leváltása van napirenden, természetesen ha visszajön nem lesz semmi változás.
Nekem és a kollégámnak nem fizették ki a decemberi túlórákat, reklamáltunk, mert már volt ilyen, másnap jött a döbbenet, nem vagyunk felírva sem a naptárban, sem az excel táblázatban, sem pedig a beléptető rendszerben nincs nyomunk, a nagyobb döbbenet akkor jött amikor a kamerákat visszanézték, csak a kollégám szerepel rajtuk egyetlen-egy alkalommal, amikor ledolgozása volt és akkor is csak a távozáskor látszik.

Ismét elment egy barátunk...

2016.12.14. 16:11

Nyugodj békében Máté!

Alaposan megkésve jutott el hozzám (hozzánk magyarokhoz) az angol B&H magazin 50 száma. Annak apropóját, hogy többen is rendeltünk belőle nem a jubileum adja, hanem az, hogy több szálon is kötődik Magyarországhoz, a magyarokhoz ez a szám.
 Amikor kézbevesszük a megszokott minőséget kapjuk, jó minőségű papír, színvonalas nyomdai munka, sok képpel, színes tartalommal.
Rögtön az elején egy két oldalas Path of Resistance interjút olvashatunk, ezután egy hosszabb írás következik a kommunizmus áldozatairól, mely a 20. században több száz millióra tehető világszerte.
Olvashatunk még interjút Shiksa Goddess-szel, a Green Arrows-szal, a Stormfront site moderátorával és a 2012-ben alakult Marderrel. Több oldalnyi lemez bemutató melyek közt szerepel az utolsó Titkolt Ellenállás lemez is. A képek közt is meg található a Titkol búcsú koncertjének fellépőiről készült kép és egy gárdista avatásról készült kép is.
A B&H hírei közt olvashatunk a Hun 28 webshop beindulásáról és néhány szót a hazai divizíóról.
A koncert beszámolók közt olvashatunk a St. George' day (Szent György napi) koncertről melyen fellépett többek közt a Fehér Törvény is, egy 2015-ös horvát buliról  és egy ugyancsak 2015-ös bolgár koncertről is olvashatunk melyeken a Turul Nemzetség is játszott.
bhmagazin.jpg(egy kép a magazinból)

24 éve..

2016.12.06. 19:50

0.jpg
24 éve 1992.12.05.-én egy 20 fős horda megtámadta és lelőtte az akkor 16 éves cseh diákot, Daniel Hejdáneket.

daniel_hejdanek_deska_1_pce_denik-485_800_445_main.jpg

Elhunyt Mickey Fitz

2016.12.02. 03:25

mickyfitzz.jpg
Egy újabb legendával lett szegényebb a világ.
Nyugodj Békében.

Adomány Técsőnek

2016.11.20. 17:13

A BHH által összegyűjtött több, mint 300Kg ruhával és mintegy 30Kg bébiétellel indultunk útnak Vác kárpátaljai testvérvárosa felé, Técsőre. A bérelt autó papírjai rendben, ciril betűs meghívó kéznél, útlevelek, minimális költőpénz zsebben, tehát reményeink szerint minden készenállt arra, hogy még szombat délben átadjuk Técső polgármesterének az adományokat.
_dsc0690-cropblog.JPG
Az út jó hangulatban telt, beszélgettünk, nosztalgiáztunk, gyönyörködtünk a napkeltében.

_dsc0695ablog.JPG
Nagyjából 3 és fél óra alatt értük el a határt, a magyar ellenőrzésen pár perc alatt túljutottunk, amint átgurultunk a senki földjére láttuk, hogy a másik ellenőrzés sokkal tovább fog tartani. Amíg várakoztunk akadt egy "mindentudó" társaságunk aki ellátott mindenféle jótanáccsal és rémtörténettel, ami az első mesélésnél még aznap hajnalban történt, a következőnél már előző nap a harmadiknál már két hónapos volt a sztori. Annyi azonban kiderült a sok lódítás közben, hogy a határátkelőt jól ismeri és tisztában van az ukrán viszonyokkal.
Több, mint két óra várakozás után közelebb kerültünk az ukrán vámvizsgálathoz, ahova nagyjából tízesével engedték az autókat. Ott kiszálltunk és mentünk útlevél ellenőrzésre. A pecséteket megkaptuk, a sofőrünk előrébb állt a kocsival a vámosokhoz és visszament a határőrizethez pecsételtetni.
Innentől jöttek a gondok csőstől. A kocsiban fejenként 50Kg csomag lehet ebből legfeljebb 2Kg lehet élelmiszer, kétszer 1Kg-os csomagban. Nálunk szemmel láthatóan több volt. Átadtuk a cirilbetűs levelet melyet Técsőről kaptunk, erről kiderült, hogy az adományról szó sincs benne, csak egy megbeszélésre invitáltak minket. A magyarul jól beszélő egyébként magyar, de ukrán állampolgár vámosnő közölte, hogy visszafordít minket, így nem engedhet át minket, az adomány átviteléhez szükséges mindkét fél részéről adomány levél. 
Amíg várakoztunk jött a második csapás, a határőrizetnél mi ketten utasok a gyalogos oldalon pecsételtettünk, ezért fejenként 30.000Ft-ra büntetnek, míg a sofőrünket 20.000Ft-ra amiért nem figyelmeztetett minket. A harmadik csapás az volt, hogy hétvégén nincs ügyintézés, ezért a pénzt nem tudjuk befizetni, csak hétfőn, addig a vendégszeretetüket élvezzük a helyi zárkában.
Egyébként a jelzések ki voltak téve, hogy melyik pecsételő helynél kinek hova kell menni, de csak az ukrán oldal felöl. Ott láttuk csak, hogy a kocsival is rossz sávban jöttünk át.
 Szerencsénkre a vámos nő tekintélye erősebb volt, és ő egyből (több, mint egy óra várakozás után), visszafordított minket a magyar határ felé. Az ukrán oldalon ezután már nem volt gond, kiállítottak egy jegyzőkönyvet arról, hogy a megengedettnél több árúval akartunk bemenni Ukrajnába ezért visszafelé már gond nélkül eljutottunk a magyar határig. 
A magyar határnál egy szép arcú rendőrlány ellenőrizte az íratainkat (természetesen itt is rossz sávba álltunk, de itt nem problémáztak rajta), majd tovább engedett a vámhoz.
Amíg a vám ellenőrzésre vártunk a vámosok egy karcsú kreol lányt tartóztattak fel aki nem akarta magát a ruházat átvizsgálásnak alávatni. Végül győzött a vámosaink tekintélye és a ruhái alol előkerült 81 doboz cigaretta. Ebből a jegyzőkönyv felvétele után kettőt visszaadtak neki, amit törvényesen áthozhatott.
A vámos átvizsgálta a kocsinkat, megérdeklődte honnan van vodkánk, ha nem is jártunk odaát.
Elmondtuk, hogy a "Tax free shop"-ban vásároltuk, jóval a megengedett mennyiség alatt. Ezután jó utat kívánt és mi indultunk búskomor arccal hazafelé.
_dsc0700ablog.JPG
A határtól nem messze Vásárosnaményben megálltunk telefonálni, hogy hogyan tovább. Felvetődött a fóti gyermekváros, de a ruhák nagy része felnőtt méretű, a Katolikus karitasznak nem kellett, ők egy Vásárosnaményi címet adtak ahol azokat a segélyszállítmányokat, adományokat gyűjtik amelyeket nem engedtek át a határon (úgy tűnik ilyen gyakran előfordul). 
Végül úgy döntöttünk, hogy visszavisszük amíg eldől mi lesz vele, mi szívünk szerint Erdélybe vinnénk valamikor tavasszal, de majd később eldől, mi lesz vele, hiszen sok helyen szükség lehet rá.
Hazafelé megálltunk Nyíregyházán vacsorázni egy "gyorsétkezdében". Amikor bementünk nem volt túl szimpatikus a hely, de éhesek voltunk és nem is nagyon láttunk mást útközben.
Megrendeltük a vacsoránkat, csendben, lehangoltan eszegettünk, amikor egy fiatalokból álló társaság jött be, hangosan köszöntek és jó étvágyat kívántak, majd leültek és ők is ettek, ittak valamit. Ez számunkra annyira szokatlan volt, hogy egy kicsit feldobta az amúgy pocsék hangulatunkat. Egyébként a később érkezők is ugyanígy jöttek be, köszöntek és jó étvágyat kívántak.
Hazafelé az út eseménytelenül telt, fáradtak voltunk, azért még a naplementében gyönyörködtünk egy kicsit.
_dsc0704blog.JPG

Szerző: Odin88

Szólj hozzá!

Címkék: adomány Técső

Kitörés megemlékezés 2017

2016.11.17. 18:41

A Blood and Honour Hungary jövőre is tartalmas programokkal emlékezik a Kitörés hőseire:

2017 február 10.-én este Welcome party
2017 február 11.-én délelőtt Emlékmű látogatás, délután megemlékezés, este pedig emlékkoncert.

Részletek hamarosan.
ki-1.JPG

Az elmúlt év legjobb szövege Dagadt Árpitól származik, mely hozzám egy Angyal közvetítésével jutott el.
"Este elmegyünk Last Resort koncertre, bulizunk egyet a végén elénekeljük hogy 'Nem kapok munkát' és utána sietünk haza, hogy másnap kipihenten tudjunk menni dolgozni"

Bemutatkozik az Örs Skins

2016.11.06. 16:31

Örs Skins
01aaaaa_1.JPG
2016 áprilisától, mint baráti társaság elkezdtünk az Örs Vezér terére kijárni, „miért ne” alapon, hisz mindenkinek útba esett. Megbeszéltük, hogy minden pénteken találkozunk a HÉV peronján. Ahogy múltak a hetek észrevettük, hogy az Örsön nem kis munkánk van. Kezdve a punkok szemetelésétől a kötekedő cigányokon át, a játszótéren drogozó és dajdajozó fiatalokig. Rájöttünk, hogy rendet kell tennünk, ha az Örsön nyugalmat akarunk.
0oors.jpg
2016. május 22-én alakultunk szervezetté. Beszéltünk arról, hogy kell egy egységes megjelenés; név, jelkép, mint más szervezeteknél. Így alakult meg az Örs Skins 7 fővel. Nevét az Örs Vezér teréről kapta. Elsősorban egy önkéntes rendvédelmi szervezet vagyunk, amely a fehér embereket védelmezi a különböző atrocitásokkal szemben, s Budapest egyik legforgalmasabb terét próbálja biztonságosabbá tenni.
0oors1.jpg
Céljaink:
⦁ Budapest többi kerületében is létrehozni a légiókat, kerületenként egyet-egyet, a kerületek számozásával és önálló jelképpel.
⦁ Példát szeretnénk mutatni. A Skinheadnek az utcán van a helye! Személyes jelenlétre alapozó tevékeny szerveződésekre van szükség, nem csak a számítógép előtt, a közösségi oldalakon és fórumokon kell osztani az észt! Sajnos manapság a virtuális világot részesítik előnyben a fiatalok. Ezen változtatni kell! Viszont csak olyan igényes embereket fogadunk be, akik nem csak inni járnak ki, hanem sportolnak, tanulnak, dolgoznak, van fogalmuk az NS mentalitásról, és úgy is élnek.
⦁ Igyekszünk közösségi életet élni. Közös kirándulásokat, katonasír gondozásokat, megemlékezéseket tervezünk.
01aaa_1.JPG
⦁ A 2017-es Becsület Napján saját molinóval és zászlóval emelnénk az esemény színvonalát.
⦁ Közös edzésekkel szeretnénk a csapatszellemet és a fizikai állóképsségünket magasabb szintre emelni, hisz az erkölcsi tartás és a szellemi felkészültség mellet ezek sem törpülhetnek el.
A hónapok során többen megkerestek minket, hogy csatlakoznának hozzánk. Pl. a „nyugatis” brigádból is jelentkeztek, de őket elutasítottuk a hozzáállásuk és mentalitásuk miatt. Ez nem arról szól, hogy kijövünk, iszunk, füvezünk és keménykedünk! Nem csak az ivászat és a koncertre járás a célunk, viszont annak is megvan a maga helye és ideje, amikor jól érezzük magunkat. Jöttek olyan emberek is, akik úgyszintén egy budapesti nemzetiszocialista hálózatban gondolkodnak.
Vannak olyan tagjaink, akik a Blood & Honour Hungáriával és a Magyarnak Maradni Mozgalommal is kapcsolatban állnak, de rokonszenvezünk a Skins4skinS, a Hammerskins és a Hungária Skins tevékenységével is.01aaaaaa.jpg

Ha van olyan nemzetiszocialista beállítottságú ember, aki úgy érzi, hogy szeretne csatlakozni, alkalmasnak érzi magát a feladatra, megfelel a követelményeknek, akkor szívesen várjuk a jelentkezését.
Elvárások a jelentkezővel szemben:
⦁ Nemzetiszocialista eszmei beállítottság és életmód – Erkölcs, Tudás és Erő;
⦁ Legalább 15 éves életkor;
⦁ Igényes, ápolt kinézet;
⦁ Az italozó életmód és a drogfogyasztás elutasítása;
⦁ Tanuljon, vagy dolgozzon;
⦁ Fehér árja származás;
⦁ Az Örs Vezér tere legyen számára könnyen és gyorsan megközelíthető;
⦁ Kitartó, aktív részvétel.
01aa_3.jpg

Elérhetőségeink:

nagylevedia28@gmail.com


01aaaa_1.JPG

Szerző: Odin88

2 komment

B&H gig in Portugese

2016.11.06. 11:15

01aa.jpg
Portuguese our brother organization in February and October, there is a permanent event. Because of the Day of Honour I attended the October event of elimination, which is financially weather proved a good choice, considering the temperature is 26-31 degrees in October, was suitable for bathing waters of the ocean. Any division may suit enthusiasm, sacrificing them into strength, did everything the guests convenience. Spinning cars to the airport-hotel-concert venue triangle
At concert veneu (which partside fisherclub) friday's welcome party and sunday's lunch was orginized.
1 domestic and 5 international band entertained audienced of 80-90 peoples.
The first band is Linea Ostile from Italy, italian guest is happy.
The next band is Carlsband/exAntiSystem, succeed whit played own song and cover whit own style, I still see hope the band from East-Europe. The english Blackout stay the professional band, amazing vocals, expressiv diction, "The same old story", "Ein Reich, ein Führer" hmm..
The German band processing line of work remained mostly songs sung by the guitarist ..
The AS/BS also played cover, the Carlsband's musicians and german singer, played the famous NS music whit very professionalism.
They finished the domestic band is Ligeao Lusitani, played pleasant RAC music, Portuguese part of the audience enthusiastically sang the songs with his band.

01aaaaa.JPG01aa_2.jpg01aaa.JPG01aaaa.JPG
Portugál testvérszervezetünknek februárban és októberben van állandó rendezvénye. 
A Becsület Napja miatt kizárásos alapon az októberi eseményen vettem részt, ami időjárásilag is jó választásnak bizonyult, tekintve a 26-31 fokos októberi hőmérsékletet, az óceán vize is alkalmas volt fürdőzésre.
Bármelyik divízió példát vehet lelkesedésből, áldozatkészségből róluk, mindent megtettek a vendégek kényelméért. Pörögtek a kocsik a reptér-szállás-koncerthelyszín háromszögben.

A koncerthelyszínen (ami egy partközeli "halászklub?") pénteki welcomeparty és vasárnapi ebéd is lett szervezve.
1 hazai és 5 nemzetközi zenekar szórakoztatta a 80-90 fős közönséget.
A Linea Ostile kezdett ennek főleg az Olaszországból érkezett vendégek örültek.
Őket követte a Carlsband/exAntiSystem ami mind saját szerzeményeikkel mind saját stílusban előadott feldolgozásaikkal arattak osztatlan sikert, reméljük még látjuk őket Európa innenső felén.
Az angol Blackout hozta a szokott profi előadást, lenyűgöző énekhang, kifejező előadásmód, "The same old story", "Ein Reich, ein Führer" hmm..
A német feldolgozászenekar műsorából leginkább a gitáros által énekelt dalok maradtak meg..
Az AS//BS szintén feldolgozásokat játszott a Carlsband zenészei kiegészülve német énekessel, igazán profi módon tolták az NS színtér slágereit, le a kalappal..
A hazaiak csapata a Legiao Lusitani fejezte be az estét, kellemes RAC muzsikával, a közönség portugál része lelkesen énekelte a nótákat Sergio bandájával..
Köszönet és hála a vendéglátásért, Maria, Alex, Joan, Sergio és a többiek; obrigado!

Ha nem is túl gyakran, de azért évi 3-4 alkalommal kirándulunk a gyerekeimmel. Ezek nem igazán azok a jól megtervezett túrák, többnyire csak egy cél van eltervezve a többi az útközben dől el.
A legutóbbi cél a Prédikálószéken egy héttel korábban átadott kilátó volt. Az első terv vonattal a Nyugatiból a Dömösi átkelés megállóba onnan révvel Dömösre, sajnos ez nem jött össze, ilyenkor már nem jár a rév, maradt a kerülő út, Budapest-Esztergom-Dömös útvonal busszal.

_dsc0568ablog.JPG (Remete barlangok Nagymaros és Zebegény között)

Dömösről a Malom patak mellett indultunk el és a Szentfa kápolnáig aszfalton tettük meg az út első szakaszát.
Útközben megálltunk és vettünk az egyik háznál aszalt szilvás forralt bort, ízre nem volt rossz, de még langyosnak is alig volt mondható, nem hogy forrónak, pedig jól esett volna egy kis meleg indulás előtt.
Az időjárással szerencsénk volt, végig napos időnk volt, bár azért a magasabb részeken érezhető volt, hogy -"winter is coming" - közeleg a tél.
Még az út első szakaszán összefutottunk Révész Máriusszal akit az első Korszakváltó kerékpártúráról "ismertem", ő is a családjával kirándult, hozzánk hasonlóan nem terveztek előre ők a Rám szakadék és az új kilátó közül később a kilátót választották, út közben még párszor elkerültük egymást.
A Szentfa kápolnánál meredeken felfelé visz az út, innen a piros háromszög jelzésen haladva lehet eljutni a kilátóig.

_dsc0585ablog.JPG(Útban a Vadálló kövekhez)
A Pilisben szinte minden Attiláról, Árpádról és a két korszakról van elnevezve, így aztán van fél tucat Attila szikla, melyek közül egyet érintettünk útközben a Vadálló köveknél, de láttuk Attila süvegét is.
A táj gyönyörű őszi színekben pompázott, mivel fagy még nem volt a lombok mindenhol sárgán, barnán, vörösen vírítottak.
A Vadálló kövek élőben sokkal szebbek, mint képeken, leírhatatlanul gyönyörűek, impozánsak. 
Az új kilátóra nem vesztegetnék túl sok szót, nagy, sok ember fér el egyszerre rajta, most még szép képekkel, történelmi jelenetekkel van díszítve. Ami viszont ámulatba ejtő az a táj ami a kilátóból elénk tárul.

_dsc0608ablog.JPG
Nagyjából negyedórát kellett sorba állnom a legfelső szinten, hogy pár képet készíthessek. Azt hiszem ez sok mindent elárul a kilátó népszerűségéről.
Az eredeti terv szerint innen visszafordultunk volna a felfelé vezető úton, de a nagyobbik fiam közölte, Ő nem akar lefelé csuszkálni, ebben egyébként utólag igaza volt.
Két másik út közül a Dobogókő felé vezető utat választottuk, ami nagyjából hét kilóméteres, ebből rögtön az elején 4Km enyhe lejtő, majd Király kúttól kezdet ismét meredeken felfelé ívelni az útunk.

_dsc0639aablog.JPG
Mire felértünk Dobogókőre kiderült, hogy nem vagyunk igazán fittek, valószínűleg többet kellene túráznunk, mert valamennyien elfáradtunk. Természetesen az élmények, a táj mindenért kárpótolt.

Évvégi összefoglaló

2016.11.02. 18:19

Közeleg az évvége ilyenkor (vagy kicsit később) az ember visszatekint az elmúlt évre. A blog idén látogatók és bejegyzések szempontjából rekordot döntött. A halál hírek, a halottakról megemlékező bejegyzések olvasottsága volt a legnagyobb. A koncert beszámolók az összes bejegyzéshez viszonyítva átlagos látogatottságot értek el, ami a hazai koncertek esetében a 100 olvasót, míg a külföldi, illetve nemzetközi beszámolók esetében átlagosan 250-300 olvasót jelent A rendezvény, illetve megemlékezés beszámolók sajnálatos módon nem számíthatnak nagy érdeklődésre, ahogy maguk a rendezvények, megemlékezések sem. Idén először megugrott a korábbi bejegyzések iránti érdeklődés is, úgy tűnik mindig van olyan aki csak most fedezi fel a blogot. A skinhead témájú bejegyzések iránt szintén alacsony az érdeklődés, a B&H története vagy az Ian Stuart Donaldson interjú meglepően alacsony olvasottságot ért el, de más skinhead témájú bejegyzések iránt is kicsi az érdeklődés. Meglepően kevés a hozzászólás, évente átlagosan 2-3 témát érintő hozzászólás van a bejegyzések alatt, talán az első két évben volt kicsit magasabb.
 A jövőre nézve nem tervezek nagy változásokat a bloggal kapcsolatban, talán egy-két túra leírással bővül majd a repertoár és remélhetőleg Krisztitől több koncert beszámolót közölhetek valamint Sünitől is kapok még jónéhány közlésre méltó bejegyzést történelmi és politikai témában egyaránt.
Jó olvasást mindenkinek.

Győrkös István

2016.10.28. 16:31

Süni írása:
 Egyre többen keresnek meg, hogy "ki ez a Győrkös".

Nos, hogy tiszta legyen a kép, közzé teszem amit tudok.
Lehet, hogy nem fog tetszeni egyeseknek, és lehetnek benne tévedések is. Minden érintettet arra kérek, hogy szükség szerint javítsanak!

Győrkös István 1940 november 20-án született. 
1956-ban börtönbe került, ahol állítása szerint hungaristákkal ismerkedett meg. A börtönbe kerülés okai ismeretlenek. és az is, hogy konkrétan kikkel ismerkedett meg.

1989-ben Győrben megalapította a Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportokat. A hét fővel megalakított csoport céljául tűzte ki, hogy harcol a bolsevizmus továbbélése és annak szimbólumai ellen, akciókat szervez a bolsevista bűnözök szobrainak lebontásáért és a róluk elnevezett utcák, helyiségek neveinek mielőbbi megváltoztatásáért, valamint tiltakozik a közélet kulcsfontosságú pontjain működő bolsevista gyakorlat továbbélése ellen. A propagandára alapozott (erőszakra fel nem szólító, gyűlöletre uszítást nem tartalmazó) plakát-akciók következményeként a csoport tagjait 1990 nyarától megfigyelés alatt tartotta a hatalom és 1992. január 14-én az egész csoportot letartóztatta. Kihallgatások, házkutatások, koncepciós bírósági eljárások után a csoport tagjait elítélték, Győrkös Istvánt egy év börtönre.
1992. november 29-én a csoport felvette a Magyar Nemzeti Arcvonal nevet és országos mozgalommá nyilvánította magát.
A letartóztatások, a bírósági perek és az ezeket kísérő média-hisztéria ismertté tette a mozgalmat az országban és külföldön. Fiatalok nagy számban keresték a kapcsolatot és az Arcvonal országos mozgalommá szélesedett. Látványos megemlékezéseket, demonstrációkat szervezett, ifjúsági egyesületeket alapított, propaganda munkája gondokat okozott ellenségei táborában.

Kis kitérő, hogy kerek legyen a történet:
Szálasi Ferenc kivégzése után a Nyugatra szorult hungaristák Henney Árpád vezetésével újraszerveződtek. A magyar nemzeti emigráció legszervezettebb, legaktívabb, az egész Világot lefedő mozgalmát hozták létre. (Tevékenységükről Tóth Tibor: A Hungarista Mozgalom emigrációtörténete című könyve számol be részletesen.) Henney Árpád 1980-ban elhunyt, a Mozgalom vezetését a Korona Tanács egykori tagja, Tatár Imre vette át. Tatár az egyre öregedő, belviszályoktól nem mentes mozgalmat nem tudta egységesíteni, így 1989 után nem maradt más választása, minthogy itthoni, véleménye szerint nemzeti politikusnak adja át a Hungarista Mozgalom szervezését és irányítását. Feladatként határozta meg, hogy tegyék a politikát módosító tényezővé a Hungarizmust Magyarországon.

Tatár Imre végül Győrkös Istvánt, Ekrem Kemál Györgyöt és Szabó Albertet találta a legalkalmasabbnak, és nevezte ki utódjául. 
A három társ-vezető 1994. április 20-án (Hitler születésnapján) "Magyar Hungarista Mozgalom" néven politikai pártot alapított, amely ellen azonnal bírósági eljárás indult. Az MHM az ítélethirdetést meg sem várva, kereken öt hónapnyi működés után feloszlatta magát. Szabó Albert (aki zsidó származása miatt már akkor sokakban ellenérzést váltott ki) megalapította az új ál-hungarista botránypártot, a Magyar Népjóléti Szövetséget. A Győrkös által vezetett MNA aktivistái és a Szabó Albert-féle MNSZ tagsága között formális háború tört ki, ami évekig elhúzódott.
1994. április 27-én Győrkös István egy budapesti sajtótájékoztatón az MNA-t hungarista eszmeiségű mozgalommá nyilvánította. Másnap ezért letartóztatták és három hónapig vizsgálati fogságban tartották. Az évekig húzódó bírósági perekben bűncselekmény hiánya miatt felmentették, de az ORFK-n töltött hónapokért nem kárpótolták, tiltakozása miatt 2002-ben nagy összegű pénzbüntetéssel sújtották.
1995-ben - Tatár Imre halála után - Győrkös István egyoldalúan semmisnek nyilvánította a "társelnöki tisztségeket" és önmagát - az emigráns hungaristák megerősítése nélkül - a Hungarista Mozgalom egyedüli vezetőjének kiáltotta ki. Az MNA-val szimpatizáló Skinheadek és a magyarországi hungaristák többsége elismerte Győrköst a Hungarista Mozgalom vezetőjének.
A Skinheadek szervezőmunkájának köszönhetően az MNA tovább erősödött, s 1997. február 15-én megszervezték az első Becsület Napját. Ezt még két Becsület Napja megemlékezés követte 1998. február 14-én, és 1999. február 13-án. Az 1999-es Becsület Napja után a rendőrség megtámadta és megpróbálta szétverni az Emlékkoncertet. Az összetűzésben több rendőr megsérült, s sok Bajtársunkat letartóztatták. Az MNA-tagokat folyamatosan igyekeztek megfélemlíteni. Ez tovább növelte az Arcvonal erősödését, társadalmi elismertségét. Ennek ellenére Győrkös eltávolította az Arcvonalból a Skinheadeket - akik pedig addig sok munkát végeztek a Mozgalom javára - merthogy szerinte "kitartó nemzetépítő munkára alkalmatlan" egyének. Vezetői határozat értelmében a mozgalom elsődleges feladatává vált a hungarista eszmeiség átdolgozása a XXI. század kihívásaihoz, és az új hungarista elit kinevelése.
2008-ig az MNA jóformán nem hallatott magáról. Ekkor vésték kőbe észak-koreai, orosz és kínai imádatukat és bolsevizmushoz dörgölődzésüket. 2008-ban a Pax Hungarica (PHM) erősödésének hatására előbújtak a bőnyi erdőből, és új szervező munkába kezdtek. A PHM nyitott volt az együttműködésre, de a nyilvánvaló eszmei ellentétek miatt az együttműködés a dugába dőlt.
2012. novemberében a Szalma Gábor által összehívott gyűlésen az MNA tagságának többsége leváltotta az Arcvonal vezetését, Győrkös Istvánt és fiát. Szalmáék szerint az idős Győrkös vezetni kívánó fia nem alkalmas a vezetésre, korrupt, és nem hajlandó elszámolni az egyesület pénzével, azaz a tagdíjakkal és azok fölhasználásával, apja pedig nem hajlandó fia ügyeit pártatlanul megvizsgálni. Győrkösék szerint viszont Szalma nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni PayPal-lal összegyűjtött támogatások összegét.
Tovább tetézte a belső viszályt, hogy ifj. Győrkös István aktívan részt vett a Thürmer-féle Kommunista Munkáspárt egyik gyűlésén, dicsőítve a bolsevista "vívmányokat".
2013-ban Győrkös végleg elhatárolódott a Hungarizmustól, és új eszmét hirdetett "Népiszocializmus" néven.
Én azóta nem kísérem figyelemmel a tevékenységét, sem az internetes portáljait (pl. Hídfő.ru) nem olvasom.

Egy jó ideje hőbörög a közösségi portálok népe, hogy Magyaországon nincs Helloween, itt minden szentek van meg halottak napja. Hőbörögnek (főleg a bigott keresztények) anélkül, hogy tudnák valójában honnan ered mindez. 
Az október végi november eleji ünnepek eredete a keltákhoz vezet, náluk volt az ő naptáruk szerinti évvége a samhain, mely október utolsó napjának estéjén kezdődött és a naptáruk szerinti év első napján november elsején folytatódott. A hiedelem világuk szerint ekkor vékonyodtak el a határok az élők és a holtak birodalma között. Az ünnep később római hatásra átalakult és akkor kapta a Halloween és a Hallow's eve neveket. A római közvetítésnek köszönhetően került az ünnep a keresztény naptárakba, mindenszentek és halottak napja néven.


0c.jpg

Kriszti beszámolója

   2016.10.21-én invitált bennünket a ROMER lemezbemutató koncertjükre.  A helyszín belváros szívében található,Polgári Mulató nevű szórakozóhely, melyet 18:00-tól lehetett célba venni.
  Belépve az elengedhetetlen „bazársor” fogadta a vendégeket a zenekar és BHH webshop-ja is elhozta a termékeit.Pólók, pulóverek, CD-k, hűtő mágnes és még sok minden közül lehetett szemezgetni.
   A koncert kezdete előtt kezdtek el többen szállingózni, bár így is elég családias hangulatúra sikeredett a buli.Néhány külföldi bajtárs (lengyelek??? ), a Romantikus Erőszak Rajongói Klub, Betyársereg  is képviseltette magát.Továbbá családok és személyes kedvencem egy 70 év körüli bácsi is részt vett az eseményen, aki összetett tenyérrelhallgatta végig az akusztikus koncertet.
   A koncert akusztikus jellegének ellenére is nagyon jó hangulatúra sikeredett, hol énekeltünk, hol emlékeztünk…
   ROMER ellépése, 22:00 óra körül ért véget; még maradtunk kicsit beszélgetni, nézelődni ¾ 23 körül pedig mi isszedtük a sátorfánkat.
Kriszta beszámolója

   A helyszín Esztergom Sportalsó. A hely azoknak, akik látogatták a MÖM táborokat régebben ismerős lehetett,hiszen a tábornak helyet adó szabad tér; közvetlen szomszédságában levő sportcsarnok része, ez a kisebb koncerthely.  Árait tekintve közép ár kategóriás, bő italválasztékkal és egy fürge egyszemélyes kiszolgálóval.
  Kapunyitás 20:00-kor volt. A koncertek kezdete előtt is már jó kis létszámú közönség gyülekezett.    Az előtérben több árus is helyet foglalt lehetett válogatni, a ruházat, cd és sok más apróság közül.A sort a Fehér Vihar kezdte….. (nem igazán tudok mit írni, mert itt még nem voltunk bent :) )  Az Oi-kor és ROMER, bár előző nap Budapesten (ott  külön-külön),  mind a ketten felléptek, nagyon jó koncertet
adtak.  Nem látszottak fáradtnak  , sőt…; Közönség végig tombolt és énekelt. A zenekarokon pedig látszott,élvezettel játszanak ennek a közönségnek; ami egy nem megszokott, különlegesen jó hangulatot adott a bulinak.Önjelölt énekestől, a padlón végig csúszó vendégen át, a kis kakaskodásig volt minden, amit egy ilyen koncertmegkíván.  Volt , aki keringőzött és volt,  aki ölbe véve a mellette állót vele együtt ropta a táncot.  
     Összegezve egy közvetlen és nagyon jó hangulatú bulival és új ismeretségekkel is gazdagodtunk, ezzel akoncerttel.
  Éjjel szinte utolsóként hagytuk el az egységet  és belevettettük magunkat még egy kicsit esztergomi kocsmaéletbe…

8 éve már...

2016.10.25. 04:00

01_1.jpg
A koncert helyszínét Ulmból közelítettük meg, itt induláskor tapasztaltuk, hogy elég nagy rendőri készültség van a városban. Egy óra alatt 4 államot érintettünk - Németország - Ausztria - Lichtenstein - Svájc - míg a svájci Unterwasser nevű településre értünk, mely 906 méter magasan fekszik az ország észak-keleti részén. Útközben egy rendőri ellenőrzés volt, egy fiatal férfi és egy lány ellenőrizte az okmányainkat, 2 perc alatt végeztek és jó szórakozást kívántak. Mire odaértünk már csak 10 perc gyaloglásra tudtunk parkolni a rendezvény helyszínétől, mely egy tenisz akadémia tornatermében volt.
 A beléptetés gyorsan zajlott, a meghívókban szerepelt, hogy sem telefont, sem fényképezőgépet nem lehet bevinni ennek ellenére ezt nem ellenőrizték, szerencsére nem is próbáltak sokan visszaélni ezzel, én egy esetben láttam, hogy a Stahlgewitter alatt videózott a srác telefonnal, de a barátja hamar le is állította az egyébként elég illuminált arcot. A közönség elég változatos volt, 50%-ban skinheadek voltak jelen, de voltak különböző motoros bandák tagjai, illetve egyéb motoros fazonok, német hc-sek, NSBM fanatikusok, rockerek, psychobillyk is több országból. Szinte minden európai skinhead szervezet képviseltette magát, a Hammer skinek (akik szervezők is voltak), a Blood and Honour szinte minden divizója, hogy csak az ismertebbeket említsem.
Amikor a jegyet rendeltük azt az információt kaptuk, hogy 3500 eladott jegynél lezárták az eladást, de a helyszínen kiderült, hogy több, mint 5000 jegyet adtak el, szerencsére egyszerre ennyi ember soha nem volt a csarnokban, ahol időnként a gyorsabb ki-be közlekedés érdekében az oldalsó ajtókat is megnyitották a dohányzók és wc-re igyekvők előtt.
01a.jpgAmikor beértünk már a németek Fankadelije a Makss Damage lökte a szöveget a színpadon, ami engem bevallom férfiasan egy csöppet sem hozott lázba, még annak ellenére sem, hogy a gyenge német nyelvtudásommal is értettem miről beszél. Az ő műsoruk alatt kihasználtam az időt és szét néztem az árusok közt, az első stand Luni cuccaival volt tele ezeket a Hermannsland árulta, melletük jutott hely a Deutschen Zukunft szervezőinek a földön akik támogatói pólókat árultak, minden póló mellé egy rap/hip-hop CD adtak, ezekből én is hoztam haza Gánor barátomnak köszönhetően. A Hermannsland másik oldalán Maci kapott helyet, aki csak egy szerényebb készlettel jött erre a bulira. Maci mellett a sarokban viszonylag ismeretlen  bandák lemezeit árulták, közűlünk csak Gábor ismerte őket, aki vásárolt is ezekből. Utánuk a terem oldalán egy elég nagy standdal főként a Stahlgewitter és a Frontalkraft kiadványait árulták, utánuk az Amok szerényebb placca következett majd a terem felétől a színpadig az italpult. Annak ellenére, hogy rengeteg szervezet képviseltette magát csak két C18-as szervezet zászlaját tették ki és egy Hammarskins Nation zászlót.
 A rapperek után az Amok következett, ők hazai pályán játszottak, őket kevésbé ismertem, egy darabig hallgattam őket, majd el kezdtem keresni az útitársaim, végül a csarnok előtt találtam az egyiket aki épp egy közös holland ismerősünkkel beszélgetett, a hollandok két 44 személyes busszal érkeztek, tehát pont 88-an voltak, beszélgetés közben odajött még néhány holland srác akik a Magyar szigetről érdeklődtek, amit nagyon szerettek régen.
 Amikor visszamentünk már a Confident of Victory volt a színpadon, nagy sikerük volt a közönség minden számukat együtt énekelte velük amiből adódóan volt egy kis bibi, a FNAB című számban a közönség és az énekes nem ugyanazt énekelte, hát itthon láthattunk már rosszabbat is mondjuk az Ossiántól:)
 A zenekarok közti szünetekben több ismerőssel is összefutottunk, köztük a bolgár barátainkkal akikkel idén még találkozunk Plovdivban.
 Frontalkraft régi ismerősöm CD-kről, így utólag alig emlékszem a műsorukra, annyira elnyomta őket az utánok következő fő banda a Stahlgewitter.
 Maga a hely, a közönség és a hangulat a régi Pe-Csa beli Táncőrület bulikra emlékeztetett, bár itt azért lényegesen többen voltak. Mindenesetre felemelő érzés volt a számok alatt, között magasba lendülő 4000 kéz vagy a zenekarok közötti űrben 4000-5000 torokból felhangzó Blut muss fließen és egyéb ismert sláger.
 Egyértelműen a Stahlgewitter volt a fő zenekar, amikor kezdtek mindenki igyekezett bent lenni, mi már a kezdés előtt próbáltunk a színpad közelébe férkőzni, amit úgy nagyjából 50 méternyire sikerült is megközelíteni.
 A zenekar biztosra ment, a legnagyobb slágereket játszották, köztük a kedvencemet a National wiederstand című örök klasszikust is A közönség végig énekelt minden számot Gigivel és két számot meglepetésként Lunival is. Azt hiszem ez a koncert felejthetetlen emlékeket adott több ezer embernek. A másfélórás műsor után még visszajöttek 3 szám erejéig, a közönség a kedvencemet is követelte tőlük (úgy tűnik nekik is jó az ízlésük), de azt már nem játszották el sajnos.
A koncert végén a megvásorolt ital jegyek sem levásárolni, sem visszaváltani nem lehetett, ez azért elég meglepő volt számomra bár engem ez anyagilag nem túlzottan érintett, de volt aki 50-100 eurónyi jeggyel ácsorgott bosszúsan.
A koncert után meglepődve tapasztaltuk, hogy csak két rendőr van a parkolóknál és kizárólag csak a közlekedés biztonsággal foglalkoznak - svájci rendőrség egyébként azt nyilatkozta, hogy semmilyen rendbontás nem történt, az pedig, hogy a teremben mi történt az a szervezők felelőssége.
Hazafelé még egy közúti ellenőrzésbe futottunk a határ előtt, ott bemondásra elhitték, hogy nincs alkohol az autóban és nem ittunk.
(a koncert fotót a szervezők készítették)

Aktuális problémák itthon

2016.10.13. 10:45

A munkaerőhiány következtében lassan okafogyottá válik a munkanélküli segély.
A munkaerő hiány következtében növekvő béreket túlszárnyaló mértékben nőnek a bolti árak.
Mi lesz a már itt lévő migránsokkal, etetjük őket életük végéig?
Régen az oktatás színvonala nem csak a magasabb lexikális tudásban nyílvánult meg, de az életre is felkészített, volt kressz oktatás, fiúknak barkácsolás, lányoknak főzés, varrás. 
Természetesen van még és nem is mindenkinek ez a legégetőbb problémája, ezek most a konzultációs kérdőív kapcsán jutottak eszembe.

109 éve született

2016.10.09. 19:19

109 éve született Horst Ludwig Wessel
hw.jpg

A dalt először 1841 október 5.én lehetett hallani Hamburgban Németek dala (Lied der Deutschen) néven. A dallamot Joseph Haydn írta 1797-ben császári himnusznak (Kaiserlied) ll. Franz császárnak - aki egyben ll. Ferenc néven magyar király volt - a szöveget csak később írta hozzá  August Heinrich Hoffmann von Fallersleben.
 Himnusz később lett belőle 1922 augusztus 11-én a Weimari köztársaság idején, ekkor csak az első versszakot énekelték.
 1933-1945-ig ismét ez lett a himnusz, ekkor is csak az első verszakot énekelték és ezt a Horst Wessel lied követte mindig.
 1952-ig nem hivatalos himnusza az NSZK-nak, ezért a hivatalos rendezvényeken mindig más-más zeneművet játszottak. '52-től ismét a Németek dala lett a hivatalos himnusz, de ekkortól csak a harmadik versszakot énekelték.
 1991-ben a német újraegyesítés után rövid egyeztetés után egyöntetűen elfogadták, hogy a Lied der Deutschen 
maradjon a himnusz és továbbra is csak a harmadik versszakot énekeljék.


Das Lied der Deutschen

Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt,
Wenn es stets zu Schutz und Trutze
Brüderlich zusammenhält,
Von der Maas bis an die Memel,
Von der Etsch bis an den Belt –
Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt!

Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang
Sollen in der Welt behalten
Ihren alten schönen Klang,
Uns zu edler Tat begeistern
Unser ganzes Leben lang –
Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang!

Einigkeit und Recht und Freiheit
Für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
Brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit
Sind des Glückes Unterpfand –
Blüh im Glanze dieses Glückes,
Blühe, deutsches Vaterland!

Péntek este egy kiadós vacsorával kezdődött a közös programunk, ahol kötetlen beszélgetést folytattunk és ismerkedtünk a svájci PNS tagjaival valamint megemlékeztünk a közelmúltban elhunyt francia bajtársunkról.

_dsc0031a-crop.JPG

_dsc0033blog.JPG
Vacsora után átmentünk egy közeli szórakozóhelyre ahol tovább folytattuk a kötetlen beszélgetést, színesítve politikai gondolatokkal. Magyarország, Svájc és Franciaország jelenlegi helyzetével, gondjaival, jövőjével kapcsolatos kérdéseket is felvetettünk.
A beszélgetés közben befutottak német ismerőseink akik Koszóvóba vittek segélyszállítmányt az ottani szerbeknek. Ők másnap indultak tovább az éjszakát Pesten töltötték, másnap az egyik autójuk lerobbant, de szerencsére sikerült segítséget szereznünk nekik, így a segélyszállítmány célbaért azóta.
_dsc0050ablog.JPG
A társalgást éjfél felé abbahagytuk és nyugovóra tértünk, megbeszélve a másnapi programot ami a terveink szerint a Budai vár megtekintéséből és a délutáni demonstráción való részvételből állt volna.

_dsc0070a.JPGMásnap a belvárosból együtt mentünk a várba ahol a vendégeink megebédeltek majd a számunkra furcsa ebédet (rántotthús nokedlivel) leöblítették egy sörrel. Ezután elindultunk a Mátyás templomhoz amit belülről is meg szerettünk volna mutatni a barátainknak, amikor körbevettek minket a rendőrök és közel egy órás iratellenőrzés és ruházat átvizsgálás következett. Elmondták, hogy az előző heti robbantás miatt vannak készültségben.
Miután mindent rendben találtak és rögzítettek minden adatot rólunk valamint fénykép és videó felvételek garmadát készítették biztosítottak minket, hogy aznap minket már nem fognak ellenőrizni, feltartani a fővárosban.
_dsc0071qblog.JPG
Ezután sajnos a templom megtekintésére nem maradt idő, így már csak egy rövid sétát tehettünk a várban. Ami nagyon tetszett mindenkinek.
_dsc0086ffblog.JPG_dsc0092a-crop.JPG14469575_516050218591522_1869170215237008221_n.jpg
A vár látogatás után a Kossuth térre vettük az irányt ahol már gyülekezett a tömeg. A francia ismerőseink februárban már megismerték élőben Szíva Balázs zenekerát és nagyon tetszett nekik, így nekik külön öröm volt, hogy ismét élőben láthatták őket.
_dsc0112ablog.JPG
Én sajnos nem tudtam végig velük maradni, de megbeszéltük, hogy a közeljövőben még találkozunk és igyekszünk szorosabbra fűzni a 3 ország hazafiasan gondolkodó fiataljainak kapcsolatát.

Elhunyt Johnny Rebel

2016.09.28. 16:15

2016 szeptember 03.-án 78 éves korában elhunyt Clifford Joseph Trahan, alias Johnny Rebel.
ee94a4224daa4ee2be82aada059bb364.jpg
Nyugodj békében!

_dsc9943a.JPG
_dsc9951ablog.JPG
_dsc9947a.JPG
_dsc9954ablog.JPG
_dsc9989ablog.JPG

Fordítás

2016.09.25. 17:48

Külföldiekkel még valamikor a '80-as évek második felében kezdtem levelezni, abban az időben mindenhol orosz volt a fő nyelv, ennek ellenére mindig akadt egy ismerős aki segített az angol vagy német fordításban. Aztán jött a '90-es évek és mindenki németet és angolt tanult. Még valamikor az elején a '90-es éveknek kaptam egy levelet Gerhard Laucktól aki akkor a sógoréknál élt. 
Szótár segítségével a levél nagy részét megértettem, de azért jó lett volna egy pontos fordítás.
A levél lényege az volt, hogy szeretne a magyarokkal szorosabb kapcsolatot kiépíteni.
Épp Kőbánya-Kispesten voltam amikor szóba elegyedtem pár fiatal skinheaddel és kérdeztem őket fordítás ügyben, az egyikük jobb tanuló volt, ő próbálkozott vele, amikor meglátták a nyelvtanárukat és odarohantak hozzá.
A hölgy készségesen lefordította, majd elkezdett óvni mindenkit, hogy nehogy szóba álljanak vele, mert ez biztosan egy szektavezér és itt is szektát akar alapítani és el akarja őket ragadni a családjuktól....
Mondjuk ez a fordítás a részéről még mindig jobb, mintha rájött volna, hogy kiről is van szó.

Ma 23 éve...

2016.09.23. 19:27

isd109a.JPG
Ma 23 éve hunyt el Ian Stuart Donaldson a Blood & Honour mozgalom alapítója.
Emlékezzünk rá egyik dalával.

Skrewdriver - Suddenly

Változó időket élünk
Bizonyos gondolatok bűnök
Hatalom áramlik keresztül egy gonosz tollon és
A szabadság fénye egyre halványabb

Ha egy nap ha hirtelen rákényszerülök, hogy
távozzak, folytatod
a dolgokat, amikben hiszünk
Ha egy nap hirtelen
elveszik az életem, folytatni fogod a harcot, hogy
eljőjjön egy szép új nap

Az emberek összefogtak ellenünk
Törvény felettinek tűnt
a hatalom, hogy megfigyeljenek minket
az életünk privát pillanataiban
a hatalommal, hogy megtaláljanak és ránk rúgják az ajtót

Ha egy nap ha hirtelen rákényszerülök, hogy
távozzak, folytatod
a dolgokat, amikben hiszünk
Ha egy nap hirtelen
elveszik az életem, folytatni fogod a harcot, hogy
eljőjjön egy szép új nap

Az erőnk ősi ötletekből származik
Az erő, mely
megmaradt a vérünkben
Az erő, melyet ellenségünk felismert, és
felesküdött, hogy letöri
Keresztül akarják húzni az embereinket
a sáron

Ha egy nap ha hirtelen rákényszerülök, hogy
távozzak, folytatod
a dolgokat, amikben hiszünk
Ha egy nap hirtelen
elveszik az életem, folytatni fogod a harcot, hogy
eljőjjön egy szép új napGary Yarbrough

2016.09.23. 06:28

A napokban ismét elutasították Gary Yarbrough feltételes szabadlábra helyezési kérel
mét.
14440698_10154636718094363_8160127233616410955_n.jpg
Susan, a felesége kéri, aki teheti a támogatása jeléül írjon neki egy levelet vagy küldjön egy lapot:

Gary Yarbrough 09883-016, US Penitentiary Max, PO Box 8500, Florence, CO 81226-8500.

ISD emlékkoncert

2016.09.13. 08:46

Ruhabörze
_dsc9718blog.JPG
_dsc9720ablog.JPG
Stratégiai megbeszélés:
_dsc9724ablog.JPG
Szállingóznak az érdeklődők:
_dsc9726ablog.JPG
Vacsora:
_dsc9736ablog.JPG_dsc9737ablog.JPG
Ian Stuart Donaldson mellett a közelmúltban elhunyt francia bajtársunkról is megemlékeztünk:
_dsc9734ablog.JPG
A megemlékezés:
_dsc9741ablog.JPG
A fellépők:
_dsc9739ablog.JPG_dsc9773-cropblog.JPG_dsc9787ablog.JPG_dsc9804-cropblog.JPG_dsc9814ablog.JPG_dsc9835blog.JPG

Elhunyt Guillaume Debonne

2016.09.08. 17:10

Az éjjel elhunyt a francia hazafias mozgalmak élharcosa Guillaume Debonne. Nyugodj békében bajtárs!3283531554.jpg
dsc_3665a.JPGdsc_3673ablog.JPGdsc_3726a.JPGdsc_3756a.JPG

A kardunk szélében!
( Guillaume Debonne emlékére)

..egy harcos az nem hal meg
soha az életben,
mert ott él az örökké a kardunk szélében!
Fogva a mi kezünk,
ha arra lenne szükség,
hogy lesújtson az bátran,
ahogy őseink is tették!

 ..egy harcos az nem hal meg
soha az életben,
mert ott él az örökké
a lelkünk mélyében!
Erőt adva nékünk
a jövő számára,
hogy valóra váltsuk mi
az ősi álmokat! .
2016. Szeptember  havában. 08-án
Nyikos Tibor

Oi-kor, Boxers, Tar Had

2016.08.28. 14:22

 Mivel a foci még mindig nem érdekel, így a minden évben megrendezésre kerülő Oi-kor kupát idén is kihagytuk, helyette kilátogattunk családostól a Német sörfesztiválra._dsc9600blog.JPG Az esemény csalódást okozott, nem sok német sörgyártó volt jelen, akik ott voltak pedig arany árban mérték az egyébként elég gyenge minőségű söreiket. A másik lassan általánossá váló jelenség, amit a cseh sörfesztiválon is tapasztalni mostanában, több a hazai sör, mint az adott országé.
Volt egy apróság amin eszméletlen jót nevettünk. Skinheadként már megszoktam, hogy mindig valami másnak néznek, mint ami vagyok. A '80-as években leggyakrabban kiskatonának, de néha eddásnak vagy hippinek is, a '90-es években többnyire biztonsági őrnek, a 2006 után pedig gárdistának vagy betyárnak néztek legtöbben Tegnap "airsoftosnak" nézett minket az egyik csapos.
 Néhány pohár sör után elbúcsúztunk a kisebbik fiamtól és az esti koncert felé vettük az irányt. A helyszínen megtudtuk Zalától, hogy a foci kupa nagyon jó volt, jól el is fáradtak és jövőre valószínűleg lesz ismét.
 A koncert látogatók létszáma lassan gyarapodott, bár a szervezők nem is számoltak nagy tömeggel, hiszen nyár van, sokan nyaralnak, a családosoknak iskola kezdés, szóval eleve egy családias hangulatú bulit terveztek. Legnagyobb örömünkre ott volt Dudi is, ami egyet jelent mindig a sok régi számmal, amelyekre már több, mint 30 éve imádunk bulizni. _dsc9619-crop.JPG
 Amíg a zenekarok hangoltak egy csomó régi ismerőssel beszéltem, Kecsóval a régi időkről, a közös balhékról, Gerivel a VSZ és a DFF következő koncertjeiről, Pumuklival és Anikóval szintén az idő kerekét görgettük volna vissza Fradikával a zenéről és a focikupáról beszéltünk.
_dsc9606ablog.JPG
 A koncertet a Boxers kezdte, a srácok hozták a megszokott formájukat és a legjobb számaikat, a közönség már nem csak a legnagyobb slágereket énekelte velük, hanem minden számot amit előadtak.Sajnos a műsoridejük elég behatárolt volt, így nem játszhattak túl sokat sajnos. Mivel mostanában nem nagyon alakulnak új bandák, így azt hiszem még sokáig Barnáéké lesz az első fellépő szerepe, pedig lassan megérdemelnének a srácok egy főműsoridőt._dsc9609ablog.JPG
 _dsc9634ablog.JPGAz Oi-kor következett, egy igazán jó műsort láttunk tőlük a sok jó, régi, bulizós szám közé becsempészve egy-egy zúzósabb (Panzerfaustosabb) számot. _dsc9652a.JPGLáthattuk-hallhattuk Gerit is pár számban, de aminek leginkább öröltünk, hogy Dudit hallhattuk. Igazi jól sikerült koncert volt, végig énekeltünk, táncoltunk szinte minden számot.
 A srácokon látszott, hogy fáradtak, ami sajnos azzal is járt, hogy a tervezett szám listán átugrottak pár számot, _dsc9648ablog.JPGBár mind a három zenekart kedvelem, nekem tegnap az Oi-kor nyújtott hosszú időre felejthetetlen élményt.
 A Tar Had zárta az estét, örömmel láttuk, hogy az énekesük egészségi állapota javult, állva énekelte végig a bulit._dsc9666blog.JPG Ők sem okoztak csalódást senkinek, hozták a megszokott formájukat és egy igazán jó hangulatú bulit csináltak.


Aki lemeradt a koncertről ezzel a három zenekarral és még másik hárommal találkozhat ugyanitt 2 hét múlva.
isd28.jpg

 Nem, ennek a bejegyzésnek semmi köze az EB-hez, ez most valódi utazásról, utazásokról szól.
Van egy kedvenc utazási irodánk, kedvenc, mert csak ez az egy van a városban. Először kb. 3-4 éve utaztam velük. Az első utazásnál ebéd helyett egy buszos hegymászást választottam, ami elmaradt, mert "csak" ketten jelentkeztünk rá, később kiderült, hogy az másik egy 3 fős társaság volt. Még ezen az úton hazafelé egy városnézést ígértek, ami szintén elmaradt, mert az utasok egy része a piacosást választotta. 
 Már a sokadik utazásnál történt, hogy rákérdeztünk a törzsutas kedvezményre, ami 10% lett volna azon az úton, némi hebegés-habogás után a végelszámolásnál 5%-ot kaptunk. 
 Az egyik "last minute" útra 15% kedvezményt ígértek, no a végén 10% lett, persze így is megérte, no de azért mégis....
 Mivel az utak elég "olcsóak" így azt hittem eleinte, hogy a nagyobb, hosszabb utakon hozzák be az itt elmaradt hasznot, de csalódnom kellett, Az egyik várlátogatásnál bukott ki a dolog ahol 15 eurót szedtek belépőnek, de a pénztárnál a csoportos jegy 10 euró volt, no innentől már figyeltem a dologra és feltünt, hogy minden utazásnál 5-10 eurót húznak le az utasokról. Így azért már más a mennyasszony fekvése. Persze még így is olcsóbb, mintha egyénileg utaznánk és egyénileg vennénk a belépőket.
 Az első utazásnál tapasztalt program változás többször megismétlődött, számomra ezek közül csak egy volt bosszantó, amikor egy várlátogatást hagytunk ki, a beszedett összegek alapján gyanítom, hogy a belépőt ennél az utazásnál is befizettük a várba is, így azt tisztán benyelték.
Természetesen az idegenvezetők rendkívül polkorrektek, a zsidók kiemelt szerepet kapnak minden egyes város, nevezetesség, tájegység bemutatásánál, néha még a közismert bűneiket is erénynek állítva be.