Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elhunyt Paul Read

2018.05.30. 22:36

Elhunyt Paul Read, a Retaliator nevű angol skinhead zenekar eredeti dobosa.
paul_read.jpg

Nyugodj békében.

paul_read1.jpg

 Minden súlyosabb gyermek vagy kiskorú sérelmére elkövetett büncselekmény után felröppen az a városi legenda, hogy az elkövetőt a börtönben majd agyonverik.
 Kezdjük először a legalapabb dologgal, ha ilyen előfordulna az nagy nyílvánosságot kapna, ilyen nem volt, csak legfeljebb egy-két álhír oldal próbálkozott hasonló történetekkel.
 Aztán a hazai börtönök zsúfoltsága miatt az Amnesty Internationel amúgy is célkeresztben tartja a hazai fegyintézeteket, ha valami hasonló történne az egyből nemzetközi botrányt okozna, jelenleg erre a hazai vezetésnek semmi szüksége.
 A legutóbbi eset elkövetője cigány származású, Tökölre fog kerülni ahol a rabok jelentős része ül gyermek és kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekményért, magyarul az esete nem lesz jelentősen kirívó, nem beszélve a kisebbég körében jelentős rasszista nézetről amely célpontja a "parasztok". 
 Végül egy személyes élmény:
1988-ban együtt ültem előzetesben azzal a lX. kerületi cigánnyal aki a saját gyerekét dobta ki az erkélyről. Az illetőt soha senki nem bántotta, sőt mikor odakerültem már zárkaparancsnok volt. Persze nem volt népszerű és csak akkor állt vele szóba bárki, ha muszály volt, de bántani még szóval sem bántotta senki. Sokkal nagyobb ellenség volt az a csöves aki egy kirakat betörésért vitette be magát télire és feltűnően hanyagolta a tisztálkodást.

Természetesen van a börtönökben erőszak, testi, szexuális és verbális is, de ezeknek sokkal hamarabb lesz áldozata egy drogos, idős csöves vagy skinhead, mint az aki a saját fajtája közé kerül.

Tom Robinson

2018.05.28. 09:39

 Tommy nagyképű, provokatív stílusa valahogy sosem keltett szimpátiát bennem, összesen talán egy ostoba antifa kiosztásáról készült videó érte el azt az ingerküszöböt nálam, hogy végig is nézzem.
A britt álhíroldalakon már halálhírét keltették és a muszlim rabtársai több ízben félholtra verték, ezek természetesen alaptalanok. A hírek mellé egy két évvel ezelőtti képet csatolnak:

33660448_1646396248806917_3497619695673016320_n.jpg

 Most a bebörtönzése után került elő róla pár érdekes kép:

tr.jpg

tr1.jpg

Néppártosodás

2018.05.26. 16:10

Németországban a második világháború után alakult a CDU. Nos akkor és ott nem lehetett radikális pártot alapítani így a CDU és a bajoroknál a CSU lett burkoltan a hazafiak pártja, gyűjtőhelye. Egykori NSDAP tagok, WSS veteránok alkották a magját, természetesen mind olyanok akik nem kompromittálódtak a háború alatt, de azért hűek maradtak az eszméhez. Még olyan egykori Waffen SS veterán is vezette a pártot, mint Helmut Kohl. Nos ez a két párt is a néppártosodás útjára lépett. A jelenlegi vezetője Angela Merkel. Gratulálok jobbik, jó úton haladtok.

Egy elfeledett dalszöveg

2018.05.25. 08:05

"Elmúlt nyáron ismerték meg egymást
3 diák ült egy padban elől
Kik úgy jöttek a nyári egyetemre, 
mint esti szél a Hortobágy felől.
Nem egy világtáj gyermekei voltak
Bandi pajtással mégis egy barát.
Tito Amico kék Nápoly szülötte
Müller Hans a német kamerád.
Örök barátság lett a nóta vége
nyár végi alkony rájuk bíborult.
Egy kisleánynak udvaroltak együtt
A bús Nagyerdő szívükre borult.
Egészen őszig járták a mezőket
Itták a Seszta savanyú borát
Tito barát a magyar szót tanulta
Ah szép kisasszony szólt a kamerád
Egy őszi estén aztán elbúcsúztak
A nap bevonta bíbor sugarát
S csak egy év múlva találkozott újra
ODESSA útján a három barát.
Örök barátság szólott Bandi pajtás
Tito kiáltott- Mi hír odaát?
és mind a kettőt átölelte vígan
Müller Hans a német kamerád
A három bajtárs kint virradt az éjben
és búsan állnak kint a téli fák
De összenéz a messzi hómezőkön
a poszton álló három vén diák
Szerelmes ének csendül a Nagyerdőn
három szegény szív gondol ma Te rád.
Szerelmes ének csendül a Nagyerdőn,
három diák szív gondol ma Te rád,
Három hazáert, egy Magyar leányért,
Küzd ott kint a három kamerád."

A dalszöveg egy régi magnókazettáról való, az elejéről hiányozhat pár sor és a szövegben is lehetnek hibák.

Kinek a gyermeke?

2018.05.23. 12:44

 Csurka szerint a Jobbik a baloldal gyermeke, óriásit tévedett vagy csak féltékeny volt a sikereikre, amiket az elcsábított MIÉP tagokkal értek el.
 A Jobbik akkor alakult amikor a Fidesz felismerte, hogy a hazának óriási szüksége van egy radikális pártra. Amint bekerült a Jobbik az országgyűlésbe a Fidesz az összes felvetést megszavazta, amit a jobbik felvetett és a nép nem ellenzett. Aztán eljött az idő amikor a Jobbik kezdett túlnőni a Fideszen, ezért a Jobbik irányt váltott, hogy a 2018-as választásokon ne zavarjon be Viktoréknak. A Jobbik az elmúlt években minden radikális tagjától megvált akik nem akartak a néppártosodás útjára állni, ezzel a korábbi szavazói árulónak kiáltották ki a pártot és elfordultak tőle, ezzel is biztosítva a Fidesz győzelmét.

Van egy Berserker nóta ami így kezdődik:

"A Kelet sötétjéből jöttek, egy ázsiai horda, akik szép Európa elpusztítására törnek"

A dal a Lechfeldi csatáról szól ahol a Magyar seregeket legyőzték Otto seregei 955 augusztus 10-én, megállítva ezzel a Magyar kalandozásokat.

Ma a facebookon egy hc oldal megosztotta a dalt amit legalább 10 magyar nevű személy lájkolt és szívecskézett.

A teljes szöveg angolul:

Berserker: Battle of Lechfeld

Out of the darkness of the East they came, an

asian horde hell bent on the destruction of
fair Europe. Village after village fell in
flames, raped - conquered - destroyed. Many
a man fought until death, defending against the
endless enemy numbers. Doom seemed certain
for the Western man and his proud culture.
The end of the fairest of peoples and the
mightiest of Nations.

Farmers and knights, serfs and their lords
From the green fields of France
To the Northern Fjords
They answered the call of Otto the Great
To help German brothers
Defend Europe's Fate

The sun shone brightly upon the field,
armor and horses, red-crossed shields
Grim and determined, thousands did wait
The Battle of Lechfeld was soon to break

[CHORUS:]
Charge- for your land and your Folk
Strike- amidst fire and smoke
Smash- through the enemy lines
Invasion of Europe, Race against time

Magyar destroyer, Christian Knight
The charge had begun, a race to the fight
The alliance held strong in the fading light
On an unknown field on a midsummer's night
at the end of the battle
amidst thousands of dead
The Great Kings stood, beside their men
a powerful lesson for all to face
If you wish to survive, preserve your Race!

A dal előadója azóta kicsit megváltozott:
32787138_1755200484533654_3418489982715691008_n.jpg

Magyar Kápolna, Visintini

2018.05.18. 16:56

dsc_4874ablog.JPG

Nem hiszem, hogy blogunk olvasóinak különösebben magyaráznom kéne, a magyarok kollektív emlékezetében mit jelentenek ezek a szavak: Doberdó, Isonzó völgye, Piave, Caporetto… Nagyapáink, dédapáink, ükapáink tízezreinek földi maradványai pihennek a jelenleg Szlovénia és Olaszország határvidékén elterülő négyzetkilométereken, ahol július első napjaiban jártam.

dsc_4868ablog.JPG

A doberdói fennsík keleti részén, a Szent Mihálynak ajánlott, kicsit nagyképűen hegynek nevezett magaslat (Monte San Michele) déli lejtőin, a szlovén-olasz határral párhuzamosan futó SS55-ös út mentén az olasz oldalon található egy kis falu: Visintini (szlovénul: Vižintini). A közigazgatásilag Doberdóhoz tartozó településnek magyar szempontból az az érdekessége, hogy itt található az egy évvel ezelőtt ünnepélyes keretek között újraszentelt (felavatott) Magyar Kápolna.
A kápolna előzményeiről sok helyen olvashattok, ezért csak pár mondatban foglalom össze a lényegesebb tudnivalókat.
Az első világháborúban a Monte San Michele környékén komoly ütközetek zajlottak, melyekben jelentős magyar kontingens is részt vett. Két fegyveres összecsapás között a hősi halottakat a front mögötti, akkoriban még ideiglenesnek szánt temetőkben helyezték el, s emlékükre az életben maradt bajtársak több, ugyancsak átmeneti jellegű imahelyet, kápolnát is emeltek.

dsc_4871a-cropblog.JPG

A háború végeztével a terület fölött diszponáló olaszok lassanként felszámolták a temetőket (nemzetiség függvényében valamivel messzebb újratemetve a holtakat), a kápolnák jelentős részét pedig lebontották.
A visintini kápolna hasonló múltra tekint vissza: a magyar bakák már 1916 második felétől kezdve építettek a környéken több hevenyészett imahelyet, amelyeket azonban a fokozódó tüzérségi manőverek megsemmisítettek. 1918 januárjában, amikor a hadszíntérre látogató I. Károly megjelent a doberdói fennsíkon, személyesen intézkedett, hogy a közeli, több ezer magyar katona földi maradványait tartalmazó tömegsír mellett immáron teljesen hivatalosan létesüljön egy kegyeleti épület.
A kápolna október harmadik hetére szinte teljesen elkészült, már csak az oltárt kellett volna beépíteni és holmi belső díszítéseket is terveztek hozzá, de bizonyos sajnálatos események miatt (amelyek közül itt és most csak azt az apróságot említem, hogy ekkorra a Monarchia de facto megszűnt létezni, és a totális vereségéig már csak napok voltak hátra) erre már nem kerülhetett sor.
A befejezetlen épületet közel 75 évig mezőgazdasági és állattenyésztési célokra (magyarán: csűrnek és istállónak) használták a környék derék talján és szlovén földművesei, mígnem 1992-ben egy északolasz hagyományőrző egyesület (a goriziai Associazione Amici dell'Isonzo, vagyis az Isonzó Barátai Társaság) egyik tagjának fel nem tűnt a jobb sorsra érdemes építmény. A győri Isonzó Baráti Körrel és Szunai Miklós magánvállalkozóval karöltve megszervezték a teljes restaurálást, majd 2009. május 29-én Sólyom László köztársasági elnök és Tömböl László vezérkari főnök jelenlétében ünnepélyesen felavatták a kápolnát. Az eseményen szlovén és olasz hivatalosságok is megjelentek, valamint az összes történelmi keresztény egyház is képviselte magát.

dsc_4869-cropblog.JPG
A szöveget teljes egészében innen másoltam: http://nemfelejtjuk.blog.hu/2010/07/12/visintini_magyar_kapolna

A
 képeket én készítettem 2018 április 29.-én Dédapámra Kaszap Ambrusra emlékezve, aki a közelben lett hősi halott.

 

Archívum interjú

2018.05.18. 07:47

a_1.jpg

Egy hete sincs még, hogy felkerült internetes felületekre a 2018-as Hungaryan Summerfest plakátja, amelyen még nem szerepel az összes fellépő. Első felindulásból mindenki örült, na de amint elterjedt a pletyka, hogy az Archívum új énekessel lép színpadra, azóta folyamatosak a találgatások. Úgy gondoltuk a zenekarral egyetértésben, hogy csinálunk egy villáminterjút, amivel remélhetőleg sikerül eloszlatni a félreértéseket. Vágjunk is bele:
- A tavalyi évben volt a zenekar 25. születésnapját ünneplő jubileumi koncert, ahol az a szóbeszéd terjedt el a résztvevők között, hogy a zenekar frontembere ezen az estén lép utoljára színpadra. Ez így igaz? Ti ezt hogy éltétek meg?
- Először is, köszönjük a lehetőséget a dolgok tisztázására. Igen, az Archívum frontembere 2017 elején közölte velünk, hogy három koncerten szeretne elbúcsúzni a közönségtől és utána leteszi a lantot, elfáradt és inkább a családjával szeretne foglalkozni a továbbiakban. Ez a három koncert az Ős-Archívum buli, a velencei Rock-Strand fesztivál és az említett 25 éves jubileumi fellépés volt. Természetesen nem volt túl egyszerű ilyen tények tudatában felkészülni és színpadra lépni, hiszen a frontemberünk meghatározó része volt a zenekarnak és nagyon sokat köszönhetünk neki. Tudomásul vettük a döntését, barátságban váltunk el és mikor megkérdeztem tőle, hogy nem bánná-e, ha nélküle is továbbvinnénk a bandát, biztosított minket a támogatásáról. Kicsit azért reménykedtünk, hogy az utolsó néhány koncert hatására esetleg meggondolja magát, de elhatározása véglegesnek bizonyult. Érezhető volt már az utolsó 5-6 évben, hogy már nem fűti ugyanaz a tűz, mint fiatalabb korunkban, nagyon ritkán léptünk csak színpadra. Szép lassan el kellett fogadjuk azt a tényt, hogy a frontemberünk már nem lelkesedik a koncertek, a próbák és a stúdiófelvételek készítése iránt. Fájó szívvel, de el kellett engedjük.

- Amikor lezajlott ez a fergeteges buli, megjelent a rólatok szóló könyv is, úgy tűnhetett „pályátok csúcsán” vagytok. Mit gondoltatok ekkor, mindenképp folytatni szerettétek volna, vagy esetleg felötlött bennetek, hogy a csúcson kell abbahagyni?
- Nagyon sokat tanakodtunk, hogyan tovább. Azt éreztük, hogy nem szabad abbahagynunk, mert a jelenlegi mozgalomnak szüksége van az Archívumra. Már nem működik a Valhalla, és szegény Gyuri halála után feloszlott a Titkolt Ellenállás is. Ezek nagy veszteségek voltak a magyar zenei színtér életében. Nagyon visszavetette volna a mozgalmat, ha az Archívum is befejezte volna. Nekünk az Archívum több, mint egy zenekar, inkább egyfajta küldetés, hitvallás, vagy életmód. Hozzátartozik az életünkhöz. Tudtuk, hogy frontembert a legnehezebb váltani egy zenekarban, hiszen a legtöbben az énekesekkel tudnak a legjobban azonosítani egy együttest. Számunkra az üzenet közvetítése és az eszme terjesztése az első. Az Archívum rengeteg tagcserén keresztülment megalakulása óta és mindig tovább tudott fejlődni, mindig mert 19-re lapot húzni. Abbahagyhattuk volna Borczy pálfordulása után, ha hallgattunk volna a károgókra, akik szerint vége a zenekarnak és nincs értelme tovább folytatnunk. Nem foglalkoztunk a negatív hangokkal és az idő minket igazolt, felnőtt egy olyan nemzedék, akik már azt se nagyon tudják, ki az a Borczy. Ha befejeztük volna 2002-ben, nem születtek volna meg olyan dalok, mint a „Nem deviancia”, „A kitörés hősei” vagy a „Vidd tovább a zászlót!”. Elgondolkodtunk névváltáson is, de végül az a nehéz döntés született, hogy továbbvisszük az Archívum nevet, vállalva ennek a lépésnek minden hátulütőjét is. Természetesen eljutottak hozzánk is olyan hangok, akik nem örültek, hogy a régi frontemberünk nélkül folytatjuk tovább. Ha ezek a rajongók nem kívánják tovább követni a zenekar új irányvonalát, azt is megértjük. Mi biztosak vagyunk abban, hogy nekünk tovább kell folytatni és új embereket fogunk megnyerni az ügyünknek.

- Az új énekes jelöltek sorban álltak, tülekedtek, hogy megméressék magukat? Nehéz volt a döntés, vagy egyértelmű, hogy ki legyen a régi énekes utódja? Hasonló hangot kerestetek, vagy a karakter volt inkább a lényeges?
- Természetesen egyáltalán nem volt egyszerű a választás, hiszen elég komoly elvárásaink voltak a leendő énekesünkkel szemben. Jól ismerjük az NS-színtéren ismert frontembereket, tudtuk, hogy kik biztosan nem kerülhetnek szóba. Elsősorban olyan karakterben gondolkoztunk, akinek jó a kiállása, jó a hangja, álmából felkeltve is tudja a dalszövegeket, lehetőleg legyen énekesi tapasztalata és persze elhivatott bajtárs legyen. Nem kell utánoznia senkit, de erőteljes legyen az énekhangja. Igazából két ember került képbe komolyabban, ebből az egyiket hallgattuk meg próbán, aki meggyőző teljesítményt nyújtott. Némi hezitálás és sok beszélgetés után végül bizalmat szavaztunk neki és úgy éreztük, hogy komolyan veszi az énekesi posztot, ami szintén fontos szempont volt számunkra. Egy 26 éves zenekarban nem lehet fél amatőr módon hozzáállni a dolgokhoz, én amúgy is elég maximalista vagyok, nehéz engem lenyűgözni ennyi év muzsikálás után.

- Mit mondanátok el a kíváncsiskodóknak erről a személyről? Kérlek mutassátok be nekünk amennyire jónak látjátok.
- Aki kíváncsi, hogy mit tud nyújtani az Archívum 2018-ban, egy új frontemberrel az élén, nyugodtan vegye a fáradtságot és jöjjön el a Hungaryan Summerfest rendezvényre június 16-án, garantáljuk, hogy remekül fog szórakozni. Az új énekesünk nem celeb, ahogy a többi zenekartag sem az. Tele vagyunk energiával, lelkesedéssel és pozitív izgalommal, hiszen egy új kezdet elején vagyunk. Tudjuk, hogy nagy a felelősségünk, hiszen a feladatunk egy olyan zenekar továbbvitele, ami meghatározó a hazai NS mozgalomban. Gyertek el bátran, adjatok nekünk egy esélyt, hogy bebizonyíthassuk, hogy az Archívum szelleme él és virul!

- Mit üzentek a június 16-ai koncertre ellátogatóknak? Mire számíthatunk tőletek ezen az estén, a jól bevált régi számokkal készültök, vagy lesz esetleg meglepetés is?
- Ha eljöttök erre a remek fesztiválra, számos remek zenekart láthattok a színpadon. Ott lesz az új Archívum is és megpróbálunk olyan hangulatot teremteni, mint a régi fellépéseinken. Lesznek kihagyhatatlan számok a repertoárunkban, de elővettünk néhány olyan régi dalt is, amiket már több, mint 15 éve nem hallhatott tőlünk a nagyérdemű. Mi fergeteges bulival készülünk, reméljük, hogy mindenki remekül fogja érezni magát! Kitartás!

Archívum, 2018. május 17.

32727620_10204807684630102_758283412480983040_n.jpg

süti beállítások módosítása