Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Skinhead fotók

2017.05.11. 21:35

Idén 30 éve, hogy rendszeresen fotózok skinheadeket, haverokat, zenészeket, rendezvényeket és mindent ami a ehhez a mozgalomhoz, szubkúltúrához köthető. Ennek az évfordulónak a kapcsán jutott eszembe, hogy időről időre megosztok pár képet és azok történetét itt a blogon.
Az első kép talán az egyik legismertebb képem. A fotón Vanek látható, a Dance Craze (Táncőrület) rendezvény díszletével és egy Bad Manners albummal pózól.
A kép 1987 augusztusában készült egy Zenit-E Moszkva típúsú fényképezőgéppel Forte Super color 100-as negatívra.
A kép a Petőfi Csarnok mellett készült, egy koncertre mentünk amiről ott a helyszínen derült ki, hogy betiltották.
A fellépőkre már nem emlékszem kik lettek volna, de ott voltak a Skanzeilzé zenészein kívűl a Fehér Virágok tagjai is és Óbudáról is egy nagyobb csoport skinhead érkezett ami azt engedi feltételezni, hogy az Oi-kor is fellépett volna, az Óbudaiak nem engedték, hogy fotózzam őket, így róluk nincs képem, a Fehér Virágok tagjairól később még lehet, hogy kerül fel kép.
vanek1.jpg
A kép készítésekor még nem ismertem Vanekot, előtte egyszer láttam színpadon szintén a Petőfi Csarnokban, a szabadtéri színpadon egy "rock fesztivál" keretében léptek fel és adtak nagysikerű koncertet pár hómappal a kép készülte előtt.
vanek2.jpg
Ez volt az első kép amit készítettem róla, a kép levágott részén a Skanzeilzé billentyűse látszódik félig. 
A fent említett Táncőrültet díszlet az 1986-os Táncőrület fesztiválon volt főszereplő, ez volt hazánkban az első nagyobb skinhead koncert amelyen mintegy 700 vendég volt, részben az Oi! részben a ska zenekarok miatt. Az említett koncerten fellépett többek között a Skanzelizé, Oi-kor, Flugos Futam, 88-as csoport és a Hangulat, a rendezvényről több videó is található a videómegosztó oldalakon.

süti beállítások módosítása