Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Remete szurdok

2017.03.18. 12:44

dsc_2681ablog.JPG

Remete-szurdokra Gábor barátom egyik facebook megosztása hívta fel a figyelmem aki épp ma látogatja meg a helyet.
 Mi március 15.-én keltünk útra. A fővárosban meglepetten tapasztaltuk, hogy az emberek 99%-a hord kokárdát, ez az arány vidéken 10% alatt van.

dsc_2693aablog.JPG
 A Szurdokot a Máriaremetei kegytemplom felöl közelítettük meg a kék túristajelzésen haladva. A szurdok a rengeteg hóvirágtól és keltikétől eltekinteve még a téli arcát mutatta az idő is borongós volt, nyáron valószínűleg sokkal szebb a táj, de nekünk így is tetszett különösen az Alcsútot idéző hóvirágmezők.
 Végig olvastuk a tanösvény tábláit, melyekről megismerhettük  a hely élővilágát, sajnos az onnan megismert élőlények közül eggyel sem találkoztunk.
dsc_2704ablog.JPGdsc_2700ablog.JPG

 A Remete barlang után nem követtük a leírást, hanem meredeken felkaptattunk a Remete-hegyre, majd a kék jelzést követve a Zsíros-hegyre és onnan a jelzést elhagyva lementünk Nagykovácsiba.
Az út teljes hossza 8Km volt, a szintemelkedés 272m. Az út első szakasza babakocsival is könnyen járható, kiváló lehetőség kiszakadni a város zajából és egy csendesebb helyet választani, mint a Sváb-hegy vagy a Városliget. A teljes túra pedig kezdő vagy ellustult túrázóknak remek lehetőség, hogy kicsit átmozgassák elpuhult izmaikat.

dsc_2712ablog.JPG
Májusban valószínűleg visszatérünk egy kissebb csapattal és végig járjuk az eredeti leírást.

Régen vagy most

2017.03.14. 18:25

Gyakori téma még mindig, hogy régen volt jobb nekünk vagy most jobb a fiataloknak? 
Régen nem voltak térfigyelő kamerák és egy verekedést pár pofonnal meg lehett úszni, de vidéken ha elkaptak és elvertek nem volt betyársereg, nem voltak csoportok mögötted, magadnak kellett bosszút álnod magadért.
 Nem volt internet, a kazettákat, lemezeket drága pénzért hozathattuk azokkal akiket kiengedtek és akiknek volt pénzük kimenni, de jobb esetben drága pénzért másoltathattuk egy-egy erre a célra szakosodott butikban.
Kevés zenekar volt, egy-egy koncertért néha több száz kilómétert kellett utazni és nem is volt minden hétvégén buli. Régen nem a ruha márkájától voltál skinhead, de messziről látszott rajtad hova tartozol. Nekünk magunknak kellett kitaposnunk az utat, mert előttünk nem volt senki aki példát mutathatott volna és még sorolhatnám a különbségeket. Neked mi a véleményed, akkor volt jobb, vagy most?

A kommunizmus áldozataira emlékeztek bajtársaink 2017.03.11.-én a Köztemetőben.

0001_1.jpg
Süni beszéde:

Tisztelt Megemlékezők, Kedves Bajtársak, Testvérek!

 

71 éve gyilkolták meg Nemzetvezetőnket, Szálasi Ferencet. Azonban a mai napon nem csak Rá emlékezünk, hanem az antibolsevizmus minden vértanújára és történelem leggyilkosabb eszmerendszerének áldozataira is.

1944. október 15-én Szálasi Ferenc, és az általa vezetett Nyilaskeresztes Párt Hungarista Mozgalom állt honvédő harcunk élére. Igaz ugyan, hogy a Mozgalom nem csak a bolsevizmus, hanem minden nemzetmételyező erő ellen harcolt, azonban ha megnézzük ezen erőket, láthatjuk, hogy a bűnös nép fiai állnak mindegyik mögött. Tehát, mivel szent harcunk Vezetőjét március 12-én gyilkolták meg, egyértelmű, hogy ezen a napon emlékezünk a többi Vértanúra és az Áldozatra is.

Vértanúk és Áldozatok. Vértanúk, akik tudatosan vállalták a halált az Eszméért, amit vallottak, és Áldozatok, akik akaratukon kívül lettek áldozatai a bolsevikok gyilkos őrjöngésének.

Az 1919-es vörös rémuralom – Váry Albert dokumentálása szerint – 590 magyar életét vette el. Volt közöttükvértanú, akit antibolsevista nézetei miatt öltek meg, és áldozat, akinek életét zsidó Szamuely és a cigány Cserni által vezetett veszett terroristák ragadták el, nem ritkán bestiális módszerekkel.

Világszabadságharcunk antibolsevista harcaiban körülbelül 360 ezer magyar harcos halt hősi halált. A polgári áldozatok száma elérte a félmilliót. 650 ezer katona és civil esett szovjet fogságba, 350 ezren soha nem térhettek vissza szeretteikhez. A megszálló vörös horda több százezer nőt erőszakolt meg, volt olyanakit csoportosan, és olyan is, akit többször. A Szálasi-kormány közel egymillió embert telepített ki Nyugatra aveszedelem elől. 500 ezren tértek haza,500 ezer magyar viszont külföldön maradt, és szétszóródott a nagyvilágban.

Világszabadságharcunk bukásával a kommunista terror nem szűnt meg. Ennek következménye volt az 1956-os Népfelkelés, amelynek során 2000 szabadságharcos halt hősi halált, 40 ezren megsebesültek, 350 hazafitkivégeztek, 22 ezer embertbebörtönöztek, 13 ezret internáltak, és közel 200 ezren Nyugatra menekültek.

A bolsevisták tervszerűen irtották a tudatos hazafiakat. Erre a célra hozták létre az úgynevezett Népbíróságok Országos Tanácsának intézményét és az Államvédelmi Hatóságot, ismertebb nevén az ÁVH-t, majd 1956-ban a pufajkásokból álló úgynevezett Forradalmi Karhatalmi Ezredeket. A Népbíróságok összesen 95 ezer elmarasztaló ítéletet hoztak, ebből 844 halálos ítélet volt, amiből 530-at végre is hajtottak. De a legnagyobb kárt nem kivégzések, gyilkosságok, bebörtönzések okozták, hanem elsősorban az erkölcsi hanyatlás, a politikából való teljes kiábrándulás és a mindenkire kötelező törvények iránti bizalom megszűnéseAz erkölcsi romlást legtisztábban az abortuszok száma jelzi, amely a mai napig megközelíti a 7 milliót.

Ez az adat a legtragikusabb! Arra világít rá, hogy a magyarság lelkileg meghasonlott. Sajnos ez igaz a nemzeti táborra is.

Nemzetünk megmentését saját magunkkal kell kezdenünk. Meg kell erősíteni hitünket, mert ezen nyugszik az erkölcsünk. És itt most nem a vallásról beszélek, hanem magyar lelkületről és a lelkiismeretről, melyek vallástól, vagy ateizmustól függetlenek.

Hitünkből fakad a becsületünk, becsületünkből pedig a hűségünk. Ezen hármasság nélkül nincs erkölcsünk, erkölcs nélkül, pedig nincs jövőnk. Hisz erkölcsi alapok nélkül csupán nemzeti külsőbe bújtatott, önpusztító liberális csürhe vagyunk, amely pusztulásra ítéltetett, hisz saját magát pusztítja el.

Hinnünk kell! Elsősorban saját magunkban, tehetségünkben, akaratunkban, nemzetünk életerejében, de mindenekfelett hinnünk kell a győzelemben!

Ha van hitünk, akkor győzünk! Úgy legyen! Kitartás!

Köszönöm a figyelmet

 0001v.jpg

Süllös lenke verse, elszavalta Kincső:

TIZENHARMADIKÁN...

Ma megint minden olyan szomorú,
Mint akkor volt, a szörnyű reggelen.
A vérző nap: tizenkettedike
Leáldozott, s halottként, hidegen
Kiteritve feküdt a szívemen.

Az első hajnal volt, melyre szemét
Valaki többé nem nyitotta fel.
Hiába keltegettem: „Én Vezérem,
Ébredj, hisz itt a Nap már, újra kel!
Ébredj, mert Néked élni, élni kell!”

Föléhajolt az árpádsávos zászló,
Zizegve mondta: „Nézz rám, itt vagyok!
Örök vagyok, mint minden, ami Téged
Emlékként őriz, lelkedből ragyog,
Kelj fel és nézz: mi selymes, szép vagyok!”

Föléhajolt a megtépett ruhájú
Könnyázott arcu árva Becsület:
„Te keltettél fel, most én keltegetlek;
Ha nem nyilik fel biztató szemed,
Mi lesz velem itt lenn Tenélküled?”

Föléhajolt zokogva az Igazság
És megcsókolta sápadt homlokát:
„Hű voltál hozzám, s nem voltam erős,
Nem védtelek meg Téged s a Hazát,
De várj: egyszer még szólok odaát!”

...Fénylő szellemhad szavára nem ébredt,
Csak ott feküdt, mint sápadt, holt szobor.
Jöttek sokan és újra keltegették;
Árnyak közt volt ez bús halotti tor,
S a serlegekben sós könny volt a bor...

De jaj, ki az, ki tépett gyászruhában
Jön csöndesen – ki az, nagy Istenem?
Arca fehér; ruhája diszmagyar,
A könnye hull, hull gyöngyként szüntelen,
Amint közelg a rémes reggelen...

A ravatalra jajdulva borul,
Ajka nem hallat szót, ébresztgetőt...
...S a többiek lehajtott fejjel állnak,
Meghódolván a legnagyobb előtt:
Hungáriának fájdalma előtt...

...Azóta az Igazság, Becsület,
S a sávos zászló Őnélküle jár,
Úgy leng a rudján az a lobogó,
Mint hona-vesztett bús vándormadár,
Ki vár, és nem jön Az, Kit egyre vár...

Azóta árva az a gyászruhás
Szabadság-álmú rab Hungária,
Azóta hull a könnye, egyre hull,
És néma már, hisz nincs mit szólnia,
Hisz nem ébred fel leghívebb Fia...

S azóta Testvér, így vagyunk mi is;
Hiába tudjuk, hogy a mennyeké lett,
S onnan vigyáz ránk Szálasi Ferenc,
Gyarlók vagyunk; bús rabláncunk az élet,
És fáj, hogy alszik Ő és fel nem ébred!

001ay.jpg

Terra Plaza

2017.03.10. 19:53

dsc_2328ablog.JPG

Már régóta készülök meglátogatni valamelyik TP-t, február végén összejött. Helyszín a Lurdy Ház emelete, belépő elsőre borsosnak tűnik, hiszen a kiállítóktól is szednek pénzt, nem is keveset, de összehasonlítva a Tropicariummal olcsóbb és nagyobb élményt nyújt az állatok közelsége kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  Korábban a csigák vonzottak erre a rendezvényre, most inkább az ízeltlábúak miatt jöttem. Csigából nem is volt nagy választék, két helyen láttam, az elsőnél valami Achatina sp. horribilis, 7000Ft-os áron, gondolom otthon 700Ft-ért adhatja, itt hozzáírt egy nullát az összeghez. A másikat korábban nem ismertem, így nem is érdeklődtem iránta. 
 Elsőként a pókokat néztem végig, Zalántól kapott göndörszőrű madárpókomnak kerestem párt, de a gyűjtőknél 500Ft-ért kapható néhány vedléses példányok itt lényegesen többe kerültek, sőt itt még a lárvákat is 1200Ft-ért adták. A következő feladat a pókomnak kaját venni, csokicsótány volt több helyen is, a hazai árakhoz képest fillérekért, méretben megfelelő csak egy helyen, miután láttam, hogy van bőségesen a nézelődésé lett a főszerep, fölöslegesen nem akartam cipelni órákig. Az első ami megragadott a békák voltak, szép színesek, egy részük viszonylag könnyen tartható, ami kevésbé vonzott az az etetésük, nem hiszem, hogy hosszútávon lenne türelmem hozzá. Az eleségállatoknál láttam pár szép sáskát, abból szívesen hoztam volna házikedvencnek, de darabra nem lehetett, 50-200 darabbal meg én nem tudtam volna mit kezdeni. Sokáig gyönyörködtem a hűllőkben is, szépek, színesek, érdekesek, szemetgyönyörködtetőek, a tartásuk nem vonz, így az árakat nem is néztem, bár összehasonlítási alapom sem lett volna. Halakból is nagy választék volt, bár engem egy szép kék rák fogott meg legjobban az akváriumok környékén. 
 A facebook lakók kedvence az axolotl sem hiányzott, több helyen, több színben is árulták, 1500-7000Ft között, a barátnőm vett is az olcsóbbik helyen. 
 A bogarakat hiányoltam, csak szépen kikészített elhullott állatokat lehetett kapni. Ami meglepett azok a hangya gyűjtők, korábban nem igazán hallottam erről a hobbiról. Volt néhány száz vagy ezer lábú, ezek tartása nem vonz, úgy rémlik gyerekkoromban sem kedveltem őket különösebben. 

dsc_2319-cropblog.JPG
 Sáskákat több helyen is láttam, végül az egyik helyen volt szimpatikusabb az eladó és az árak is. Némi nézelődés, gyönyörködés után a phyllium giganteum mellett döntöttem, a szokásos "szerencsém" itt sem hagyott el, a "kiválasztott" dobozban az egyik sáska jobboldali első lába hiányzik és a háromból az egyik egyed másnapra elhullott. A barátnőm ugyanitt vörösszárnyú botsáskákat vett, az eladók szerint ez való kezdőknek, mint később kiderült ez nem teljesen van így. A következő projekt terrárium a levélsáskáknak, itt ezt meglepően olcsón sikerült venni, ha tudtam volna, hogy kapok a botsáskákból akkor rögtön kettőt vettem volna.
Nézelődés közben több ismerőssel is összefutottam, egy volt kolléganőmmel és családjával akiket 20 éve nem láttam és Borccal akivel rögtön kitárgyaltuk mely koncerteket látogatjuk meg idén. Zalánnal sajnos elkerültük egymást, pedig ő tudott volna segíteni vásárolni.

dsc_2290ablog.JPG
A gyerekeknek volt külön állatsímogató terem ahol madarakat, kutyákat, kecskéket és disznókat símogathattak, de a legtöbb kiállítónál a hűllőket és egyéb kis állatokat is kézbe vehették.
Tisztán látszott, hogy a gyerekek által megvetetett élőlények 50%-a egy év múlva már nem fog élni, részben a hozzá nem értés, részben az érdeklődés későbbi lanyhulása miatt, de közre játszik a kedvencek belterjes tenyésztése is, melynek hála már eleve "korcs" élőlényt visznek haza.
Azért ért kellemes meglepetés is amikor egy 10 év körüli kis srác a pókjait rendszertani neve alapján azonosította és így kérte a hiányzó egyedeket is, valamint ugyanez egy hasonló korú hűllő gyűjtő srácnál.
 Növényeket is több helyen árultak, sajnos fagytűrő kaktuszokat nem láttam sehol, így ezek sem érdekeltek.
A végén barátnőmnek vettünk még két bütykös csótányt, az eladó legnagyobb megdöbbenésére, aki százasával árulta őket.
dsc_2300ablog.JPG

Önkifejezés

2017.03.05. 18:22

 A napokban elméláztam a facebook előtt és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a skinhead ismerőseim több, mint 90%-a valamilyen önkifejező tevékenységet (művészetet) művel.
 A legtöbben persze zenélnek, énekelnek, de sokan írnak, írnak verset, novellát, beszédeket, politikai szónoklatokat, terjedelmes blog bejegyzéseket, dalszövegeket vagy újságcikkeket. Többen festenek, rajzolnak, tetoválnak. Van aki farag, díszes kovácsoltvas kerítéseket, kapukat készít, van üvegfúvó, fotós, számítógépes grafikus.
 Ezek az emberek nem értenek mindenben egyet, de valamennyien gondolkodnak, van véleményük mindenről, van elképzelésük a jövőjükről, vannak terveik és vannak céljaik.

Az áprilisi koncerten némi változás történt. A Boxers visszamondta a fellépést gitáros hiányra hivatkozva. A közelmúltban az egyik gitárosuk távozott a zenekarból, így a 3 főre apadt csapat nem tudta vállalni a fellépést. Ha élőben most nem is, de egy hanghordózón végre hallhatunk tőlük egy számot hamarosan.
Örömhír viszont, hogy a Boxers helyett két zenekart is láthatunk a színpadon, az egyik a Kitörés a másik a Stormtrooper 28.

 

00001a.jpg

süti beállítások módosítása