Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Terra - Akva

2017.11.21. 16:13

Ebben az évben ez már a sokadik hűllős, bogaras kiállítás és vásár volt amit láttam. A helyszín egy koncertnek vagy diszkónak kiváló, de egy vásár ami négy szinten van egyszerre... hát mit mondjak, 5 kilót fogytam a lépcsőzéstől.
Igazából sokkal kisebb helyen elfért volna a rendezvény. Hasonló árú belépőért a Terra plázán sokkal több látnivalóval találkozik az ember, egy szinten, le-föl rohangálás nélkül. Igazából az "Akva" miatt sokkal több vízi állatra számítottam, de kevesebb, volt, mint a hasonló rendezvényeken. A rendezvény fő atrakciója a gekkó szépség verseny lett volna, de gondolom a feltételek, követelmények nem igazán vonzották a nevezőket, talán 5 szépség volt versenyben, ha jól láttam. Gekkóból és kígyóból volt a legnagyobb választék, ennek ellenére kígyó eleség szinte alig volt kapható. Eleség állatokból nem volt túl kínálat, de legalább akciós áron volt szinte minden, gondolom a tél miatt kiárúsítottak, hiszen februárig már nem igen lesz hasonló nagyobb rendezvény. Terrarisztikai felszerélből sem volt árúdömping, bár ha az ember képes némi kompromisszumra azért talált szinte mindent, ha nem is a legjobb áron.
Azt hiszem ez a rendezvény a továbbiakban kimarad az életemből.

 

blog_1.JPG

A 4 legmeghatározóbb felvétel amely leginkább befolyásolta a hazai skinhead mozgalmat.

1. Mos-oi, 1983.02.19. Meggyfa utcai koncert.
   Az a pár szám amit a koncerten játszottak meghatározta hosszú időre a skinheadek politikai irányúltságát, a számok nyílt szövege meghatározta az ellenségképet amely a mai napig jellemzi a skinheadek gondolkodás módját.
A skinhead indulóból azóta himnusz lett ami a legtöbb hazai skinhead koncerten elhangzik.

349.jpg

cats-crop.jpg

 

2. Oi-kor - 1987-es demó
    Ez a felvétel nem csak a minőségével tűnt ki az akkori idők hanganyagaiból, hanem egy átfogó képet nyújtott az akkori skinheadeknek. Benne volt minden ami akkoriban egy skinheadnek fontos volt, kocsma, balhé, szerelem, hazafiasság, politika, bajtársiasság, összetartás-összetartozás, szóval minden amit úgy hívtunk skinhead életérzés.

21430242_1848227388773634_7400804119062863085_n.jpg

Ez a felvétel hamarosan megjelenik bakelit lemezen

 

3. Egészséges Fejbőr - demó 1988 
   Ez a felvétel szerezte a legtöbb követőt a mozgalomnak, dallamos zene, humoros és komoly szövegek felváltva. Az Oi-kor által kitaposott politikai irányvonalat követő hazafias szövegek, humor, szerelem, skinhead 8 parancsolat, skinhead életérzés nem csak skinheadeknek. Ez a felvétel lett a legnépszerűbb abban az időben, szinte minden akkori fiatal hallgatta, politikai elkötelezettség nélkül. A Turul madár népszerűsége azóta is töretlen, rengeteg rock zenekar feldolgozta és motoros találkozókon azóta is gyakran felcsendül.

_dsc8837ablog.JPG

 

4. Archívum - Támadás
    Ez a felvétel alapozta meg az ns mozgalom irányvonalát, a megjelenés után szinte minden szám himnusszá vált. Nem csak a szövegek, hanem a zene is követőket hozott, ez a stílus a mai napig meghatározó a hazai ns zenei életben.

front40e95.jpg

 

30 éves falfirkák

2017.11.07. 12:20

blog.JPG
Az első "Le a romákkal" felíratok a '80-as évek második felében jelentek meg Nagykőrösön. Először értetlenül álltunk a dolog előtt, de hamar kiderült, hogy a város pénze elfogyott és nem tudta befejezni az elkezdett emeletes házsor megépítését a lakótelep mellett. Ebből nem is lett volna különösebb probléma, ha így marad, de a város vezetése szerette volna befejezni az építkezést minél előbb. Egyetlen komoly felajánlás érkezett mégpedig Szolnokról, ők szívesen befejezték volna az építkezést, csak annyit kértek cserébe, hogy a kész lakások felébe ők költöztethessenek lakókat. Szolnokon akkoriban történt az eset, hogy egy földmunkagéppel dolgozó férfi lányát megölték a helyi kisebbség tagjai, amire válaszul a dolgozó letarolta a putrisort, az így keletkező lakáshiányt szerette volna pótolni a szomszéd nagyváros.
A várost gyorsan ellepték a falfirkák, amit a városvezetés megpróbált gyorsan eltüntetni, a fent is látható módon.
Később 1988-ban a bűnös cselekményt megpróbálták a bőrfejűekre kenni, de az írásminta vétel ezt a vádat cáfolta.

Régi - új blog

2017.11.05. 16:18

Jó hír a keményebb zenék rajongóinak, pár hete újra indult a főként HC-NSHC-H8Core zenékkel, zenekarokkal foglalkozó Underground Revolution blog.

https://undergroundrevolution09.blogspot.hu/


20 éve történt

2017.11.05. 15:17

A nyáron múlt 20 éve, hogy megtartottuk a 3. és egyben utolsó Nemzeti Ifjúsági Tábort (NIT).

nit1.jpg

A NIT a HH rendezvénye volt, az alapkoncepció az volt, hogy lakott területtől távolabb, de azért megközelíthető helyre egy rövid túrával, a természet lágy ölére csábítsuk ki a fiatalokat. Az első tábor Mátracserpusztán volt, Mátranováktól pár kilóméterre egy forrás mellett, a második szintén a Mátrában a mátranováki Cserkészkúton egy forrásnál volt. A harmadikat Szigethalom mellett a Duna közelében tartottuk.

A lll. tábor alap ötlete az volt, hogy péntek este Oi! bulit, szombaton ns koncerteket tartsunk. Sajnos amikor jöttek a zenekaroktól a fellépési díj igények (Titkolt és NF 18.000- 20.000Ft körül fejenként és hírből úgy tudtuk az Oi-kor, Fejbőr is hasonló összegért jött volna) gyorsan letettünk a dologról, hiszen a HH-nak nem volt alaptőkéje. A szombati napra első körben 9 zenekar volt betervezve, ami a koncert közeledtével napról-napra csökkent, az Út és Cél és a Vérszerződés a kötelező sorkatonai szolgálat miatt nem tudott fellépni, az NC95 dobos hiánnyal küzdött, egy black metál zenekar is jelentkezett, de végül ők sem jöttek, a Valhalla tagjainak 3/4-ed része ott volt, de a felállított lángoló kereszt, a szervezők és a közönség könyörgése ellenére sem játszották el még vendég zenésszel sem a Lángoló kereszt című számot.. Egyébként az ÚT és Cél 3000Ft-ot a Vérszerződés 5000Ft-ot kért volna útiköltségként, ami teljesen reális volt abban az időben. Végül az Archívum és a Nimród a két fellépő zenekar közösen egy láda sört kértek.
A szervezést két hónappal korábban kezdtük, első körben a tábor melletti vendéglővel egyeztettünk, aki biztosította az áramot a koncerthez ( végül az áramért 3000Ft-ot kért, megjegyzem én még most sem fizetek ennyit egy hónapra az áramért ). A vendéglővel egyeztettünk a vendégek várható létszámáról és a várható fogyasztásról. A sör mennyiséget sikerült eltalálnunk, de a kaját nem, mi arra számítottunk, hogy az olcsóbb virsliből fogy majd, de végül a többség a'la cart evett nem is keveset, a megmaradt virsli egy részét a visszaváltott üvegekből mi fogyasztottuk el a buli után vasárnap délben.
A technikussal még korábban egyeztettünk aki 30.000Ft-ot kért a hangosításért valamint kérte, hogy gondoskodjunk színpadról, mi úgy egyeztettünk vele, hogy szerzünk raklapokat és abból építünk dobogót.
A helyszínen derült ki, hogy a raklap dobogó nem felel meg neki, NO DE Ő hozott mobil dobogót és azt felállítja, ha mi nem tudunk emelvényt csinálni a cuccainak és ezért potom 10.000Ft-tal kér többet. Hát mit mondjak, egy órával a várható kezdés előtt nem tudtunk dobogót varázsolni. Ekkor sajnos a meghírdetett belépési díjat 300-ról 500 FT-ra kellett emelnünk, mert közben kiderült, hogy több rendezvényt is ránk szerveztek. Az egyik egy komáromi buli volt ami a helyi sörfesztivállal együtt lett megtartva az ottani és a Rév-Komáromi fiataloknak ez egy napon a NIT-tel, a másik egy nemzetközi buli volt egy héttel később Békésen. Ez utóbbiból nézeteltérés is volt, az ottani szervezők szerint mi szerveztünk az ő bulijukra, holott mi már harmadik éve ugyanakkor szerveztük meg a táborunk és ráadásúl hónapokkal előtte meghírdettük..
Az előkészületeknél csak Süni volt hadra fogható a HH-ból, a tagok egy része az ország távolabbi részén lakott a közelebbiek nem igazán voltak aktívak. Sünivel készítettük a plakátokat, vele fújtuk fel festék sprayvel az útjelekt a tömegközlekedésektől a táborig és a tagoknak kötelező jeleggel elrendelt 1000Ft hozzájárulást is csak ketten fizettük be a rendezvény kezdetéig és minden egyéb szervezési feladatot mi láttunk.
 Bár a tábor három naposra volt tervezve Sünivel és pár pesti HH taggal már csütörtökön kiköltöztünk a Dunapartra előkészíteni a helyszínen mindent ami nagyjából a sátor állításban az esti grillezésben és pár sör elfogyasztásában ki is merült. 
Pénteken felmértük a terepet alaposabban, találtunk két nagy gerendát amiből a másnapi koncertre egy keresztet eszkábáltunk. Közben lassan elkezdtek szivárogni a vendégek is, estig mintegy 40 fő jött össze.
Szombaton nagy izgalommal vártuk a zenekarokat és a vendégeket. A rossz hírek hidegzuhanyként értek minket a beígért 40 komáromiból csak 4-5 fő jött, a ránk szervezett koncertek, de a legrosszabb a technikus bejelentése volt, nem csak a plussz 10.000Ft, hanem az így 40.000Ft-ra nőtt összeg felét a kezdésig ki kellett fizetnünk. A koncert kezdetére 30.000Ft-ot tudtunk átadni neki, Illés Miki vállalt értünk kezességet, hogy egy hónapon belül kifizetjük a hátralévő összeget. Az mindenesetre érdekes volt, hogy a két jegyszedő HH tag akik már pénteken nem tudtak sört venni maguknak, amint elkezdtek jegyet árulni a koncert végéig mindig sörrel a kezükben mászkáltak.
A koncertet a Nimród kezdte, Miki hatalmas hangulatot csinált az összekötő szövegeivel és az elején közösen énekelt indulóval.
A felállított keresztet a két zenekar műsora közt meggyújtottuk, mert az egyik bajtársunknak a kislányával haza kellett menni. Amint meggyújtottuk, mindenki köré gyűlt és együtt elénekeltük a Valhalla ide passzoló számát.
Az Archívum ekkor lépett fel először Jézussal, egy erről szóló történetet olvashattok az Archívum könyvben Süni tollából.
A srácok is hatalmas bulit nyomtak, sok környékbeli srác ekkor volt először ns koncerten, a műsor után többen odajöttek megköszönni, hogy megcsináltuk ezt a koncertet és megismerhették a zenekarokat.
Közben Borczy a színpadról Gonosznak mondott köszönetet, aki semmilyen részt nem vállalt a rendezésből.
Mivel a zenekarokat nem sikerül rávenni a korai kezdésre az Archívum nagyjából 50 percet játszhatott, mivel a vendéglő tulaja főként rendőrségi nyomásra 23:00 körül kihúzta a dugót.
Végül miután leállt a zene még adott annyi áramot, hogy a technikus össze tudjon pakolni. A koncertről készült hangfelvétel, egy helyben katonáskodó srác vetette fel a technikussal, így a minősége is kiváló volt, sajnos azóta már nincs meg.
Vasárnap összepakoltunk és rendet raktunk magunk után értve ezalatt a terület teljes szemét mentesítését, majd egy gyors kaja és pár sör után még elugrottunk hozzám pár sörre Süniékkel.
Az első NIT-en léptem be a HH-ba, ez után a buli után léptem ki, amikor beléptem sok jó emberrel meg ismerkedtem, sajnos két év alatt alaposan felhígult a társaság és főleg az újak közül nagyon sokban kellett csalódnom.
A koncert után pár nappal Süni gyűlést hívott össze, én erre már nem mentem el, végül Süninek sikerült a tagokon bevasalni a hiányzó összeget és kifizetni a tartozásunkat időben.



nit2.jpg

nit5.jpg

Invitálás az első NIT-re

 

nit4.jpg

A második NIT meghívója

 

A lll. NIT-en nem fényképeztem, az első kettőn viszont igen, majd idővel új bejegyzésben osztok meg képeket az első két rendezvényről, ha lesz érdeklődés.



David Lane (R.I.P.) születésnapján elérkezett az idő, hogy bejelentsük a 10 éve elindult Loyalty Records webshop következő kiadványát, aminek a megjelenése november második felében várható! Minden megosztást köszönünk!

23213139_162022087725988_2937889719122652351_o.jpg

süti beállítások módosítása