Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Skinhead lagzi

2017.05.20. 20:24

Múlt héten egy igazi hamisítatlan skinhead lagziban voltunk. Kihasználva a lehetőséget, hogy eljutunk Dél-Magyarországra már egy nappal korábban elindultunk.
Útba ejtettük Solvadkertet ahol megálltunk fagyizni és megtekintettük a Wass Albertről készült domborművet.

dsc_4680blog-crop.JPG
Innen már megállás nélkül mentünk Mohácsra ahol bejelentkeztünk a házasulandó feleknél, majd ígéretet téve arra, hogy az esti bulira visszajövünk elmentünk Villányba ahol feltankoltunk az esti bulira végig kóstolva pár finom helyi nedüt. 
Bórkostolás után folytattuk utunkat Siklósra ahol megtekintettük a várat.
dsc_4718blog.JPG
A vártúra után tovább mentünk Pécsre ahol megvacsoráztunk, majd meglátogattuk régi barátunk Tóth Csabát.
Az emlékek felidézése némi poharazgatással kiegészülve annyira elhúzodott, hogy innen már csak a szállásunkra mentünk.
Másnap délelőtt reggeli után megnéztük Mohács belvárosát és rövid sétát tettünk a Dunaparton.
dsc_4767blog.JPG
Az esti lagzira készülve még egy rövid csendespihenőt tartottunk, majd elindultunk a kikérésre amely egy italboltnál zajlott. Itt már a vendégek többsége jelen volt, sok régi ismerőssel találkoztunk, volt akit 15-20 éve nem láttunk csak a közösségi portálokon keresztül érintekztünk az elmúlt években.
Innentől a fotós mellett volt alkalmam végig fényképezni a rendezvényt sok apró trükköt ellesni és pár új dolgot tanulni.

dsc_4827blog.JPG
Az esküvő a mohácsi városházán zajlott, rövid, de érzelmekben gazdag esemény volt, valószínűleg még soha nem járt ott ennyi kopasz, tetovált, bakancsos népség, mint akkor, legalábbis az arcokról ezt lehetett leolvasni.
dsc_4998a-cropblog.JPG

Az eskűvő után közvetlenül egy rövid fotózás következett a Duna parton ahol nekem is volt alkalmam pár jó képet készíteni az ifjú párról.

dsc_5051blog.JPG

 

Innen már a Sokác olvasókörbe mentünk ahol fortyogott a kondérban a vacsora, a hűtőládák tömve itallal és mindenhol vidám társaság várta az ifjú párt.
Vacsora után elkezdtek hangolni a zenészek és lassan színpadra lépett az Oi-kor teljes legénysége, igen a teljes csapat, itt volt Dudi is aki garancia arra, hogy a jobbnál-jobb régi számokra mulathat ma este a násznép.
Így is volt, az emberek már az első számnál beindultak ami 34 éve változatlanul az Oi!, majd következtek a jobbnál-jobb dalok amit együtt énekelt mindenki. A koncert végén egy Óbudai fiúk szám következett amit Lapát engedélyével dolgoztak fel a fiúk és most Lapát is ott állhatott a színpadon amikor előadták.
dsc_5260blog.JPG
Az utolsó szám természetesen a Skinhead induló volt, amire még a lustábbak is megmozdultak. Sajnos alig több, mint egy órás volt a műsor, mert Ducónak este még fel kellett lépnie egy másik koncerten a fővárosban.
Rövid szünet után a Nemzeti Front állt színpadra, a srácok hazai pályán játszottak ez érezhető volt, a gyengébb hangzás ellenére is igazi buli hangulatot csináltak, az elmúlt 25 év legnagyobb slágereit játszották az M.A. Skins daloktól napjainkig.

dsc_5281a-crop.JPG
A koncertek után torta felvágás következett, mely nem csak szép, de finom is volt, 3 emeletes felül csokoládé, középen citrom, alul gesztenye volt, marcipán öntettel és csoki díszekkel és tűzijátékkal.
A torta elfogyasztása után következett a mennyasszony tánc és az ajándékok átadása. Éjfél után átöltözött a mennyasszony és innentől buli hajnalig.
Mi éjfél után nyugovóra tértünk, majd másnap reggeli után elhagytuk a szállást és ismét útra keltünk, első utunk a történelmi emlékparkhoz vezetett, innen a Vízi és Taposó malomhoz ahol közel két órát töltöttünk végig hallgatva a tulajdonosok rendkívűl érdekes előadását a malom történetéről, az ősi magyar vonalkódrendszerről és sok minden másról, ami így vagy úgy kapcsolódik a gabonaörléshez. Közben egy geoládával is gazdagabb lettem ami a malomban van elrejtve.
Innen hazafelé vettük az irányt, útba ejtve Bátaszéket ahol fagyiztunk és megtekintettük a nem rég felújított templomot. Útba ejtettük Bár települést ahol még egy geoládát megkerestünk. Majd rövid kitérőt tettünk a gemenci erdőbe ahol egy rövid sétát tettünk a friss erdei levegőn.

A hétvége érdekessége volt számomra, hogy Lapáttal majdnem napra pontosan 30 évvel ezelőtt találkoztam először. Az eset a fővárosban történt, a haverokkal lementünk a Fater klubba punkot verni, ami abban az időben rendszeres esemény volt amit mi nagyon szerettünk a punkok kevésbé.
Itt találkoztunk Lapátékkal akik hárman vagy négyen jöttek fel vidékről a koncertre, ők akkor már amolyan Oi!-ok voltak, valahol félúton a punk és a skinhead között, ők jöttek oda hozzánk ismerkedni, majd címet cseréltünk és azóta tart a barátságunk.
lapat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr6312528337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása