Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Oi-kor, Boxers, Tar Had

2016.08.28. 14:22

 Mivel a foci még mindig nem érdekel, így a minden évben megrendezésre kerülő Oi-kor kupát idén is kihagytuk, helyette kilátogattunk családostól a Német sörfesztiválra._dsc9600blog.JPG Az esemény csalódást okozott, nem sok német sörgyártó volt jelen, akik ott voltak pedig arany árban mérték az egyébként elég gyenge minőségű söreiket. A másik lassan általánossá váló jelenség, amit a cseh sörfesztiválon is tapasztalni mostanában, több a hazai sör, mint az adott országé.
Volt egy apróság amin eszméletlen jót nevettünk. Skinheadként már megszoktam, hogy mindig valami másnak néznek, mint ami vagyok. A '80-as években leggyakrabban kiskatonának, de néha eddásnak vagy hippinek is, a '90-es években többnyire biztonsági őrnek, a 2006 után pedig gárdistának vagy betyárnak néztek legtöbben Tegnap "airsoftosnak" nézett minket az egyik csapos.
 Néhány pohár sör után elbúcsúztunk a kisebbik fiamtól és az esti koncert felé vettük az irányt. A helyszínen megtudtuk Zalától, hogy a foci kupa nagyon jó volt, jól el is fáradtak és jövőre valószínűleg lesz ismét.
 A koncert látogatók létszáma lassan gyarapodott, bár a szervezők nem is számoltak nagy tömeggel, hiszen nyár van, sokan nyaralnak, a családosoknak iskola kezdés, szóval eleve egy családias hangulatú bulit terveztek. Legnagyobb örömünkre ott volt Dudi is, ami egyet jelent mindig a sok régi számmal, amelyekre már több, mint 30 éve imádunk bulizni. _dsc9619-crop.JPG
 Amíg a zenekarok hangoltak egy csomó régi ismerőssel beszéltem, Kecsóval a régi időkről, a közös balhékról, Gerivel a VSZ és a DFF következő koncertjeiről, Pumuklival és Anikóval szintén az idő kerekét görgettük volna vissza Fradikával a zenéről és a focikupáról beszéltünk.
_dsc9606ablog.JPG
 A koncertet a Boxers kezdte, a srácok hozták a megszokott formájukat és a legjobb számaikat, a közönség már nem csak a legnagyobb slágereket énekelte velük, hanem minden számot amit előadtak.Sajnos a műsoridejük elég behatárolt volt, így nem játszhattak túl sokat sajnos. Mivel mostanában nem nagyon alakulnak új bandák, így azt hiszem még sokáig Barnáéké lesz az első fellépő szerepe, pedig lassan megérdemelnének a srácok egy főműsoridőt._dsc9609ablog.JPG
 _dsc9634ablog.JPGAz Oi-kor következett, egy igazán jó műsort láttunk tőlük a sok jó, régi, bulizós szám közé becsempészve egy-egy zúzósabb (Panzerfaustosabb) számot. _dsc9652a.JPGLáthattuk-hallhattuk Gerit is pár számban, de aminek leginkább öröltünk, hogy Dudit hallhattuk. Igazi jól sikerült koncert volt, végig énekeltünk, táncoltunk szinte minden számot.
 A srácokon látszott, hogy fáradtak, ami sajnos azzal is járt, hogy a tervezett szám listán átugrottak pár számot, _dsc9648ablog.JPGBár mind a három zenekart kedvelem, nekem tegnap az Oi-kor nyújtott hosszú időre felejthetetlen élményt.
 A Tar Had zárta az estét, örömmel láttuk, hogy az énekesük egészségi állapota javult, állva énekelte végig a bulit._dsc9666blog.JPG Ők sem okoztak csalódást senkinek, hozták a megszokott formájukat és egy igazán jó hangulatú bulit csináltak.


Aki lemeradt a koncertről ezzel a három zenekarral és még másik hárommal találkozhat ugyanitt 2 hét múlva.
isd28.jpg

 Nem, ennek a bejegyzésnek semmi köze az EB-hez, ez most valódi utazásról, utazásokról szól.
Van egy kedvenc utazási irodánk, kedvenc, mert csak ez az egy van a városban. Először kb. 3-4 éve utaztam velük. Az első utazásnál ebéd helyett egy buszos hegymászást választottam, ami elmaradt, mert "csak" ketten jelentkeztünk rá, később kiderült, hogy az másik egy 3 fős társaság volt. Még ezen az úton hazafelé egy városnézést ígértek, ami szintén elmaradt, mert az utasok egy része a piacosást választotta. 
 Már a sokadik utazásnál történt, hogy rákérdeztünk a törzsutas kedvezményre, ami 10% lett volna azon az úton, némi hebegés-habogás után a végelszámolásnál 5%-ot kaptunk. 
 Az egyik "last minute" útra 15% kedvezményt ígértek, no a végén 10% lett, persze így is megérte, no de azért mégis....
 Mivel az utak elég "olcsóak" így azt hittem eleinte, hogy a nagyobb, hosszabb utakon hozzák be az itt elmaradt hasznot, de csalódnom kellett, Az egyik várlátogatásnál bukott ki a dolog ahol 15 eurót szedtek belépőnek, de a pénztárnál a csoportos jegy 10 euró volt, no innentől már figyeltem a dologra és feltünt, hogy minden utazásnál 5-10 eurót húznak le az utasokról. Így azért már más a mennyasszony fekvése. Persze még így is olcsóbb, mintha egyénileg utaznánk és egyénileg vennénk a belépőket.
 Az első utazásnál tapasztalt program változás többször megismétlődött, számomra ezek közül csak egy volt bosszantó, amikor egy várlátogatást hagytunk ki, a beszedett összegek alapján gyanítom, hogy a belépőt ennél az utazásnál is befizettük a várba is, így azt tisztán benyelték.
Természetesen az idegenvezetők rendkívül polkorrektek, a zsidók kiemelt szerepet kapnak minden egyes város, nevezetesség, tájegység bemutatásánál, néha még a közismert bűneiket is erénynek állítva be.

20160813_093140blog.jpg
2016.08.13 Elérkezett a horgászok által várva várt nap! Ismét egy

nappal előbb érkeztem mint tavaly és élvezhettem Boniék
vendégszeretetét. Kellemes család még kellemesebb társaság. Reggeli
időben körülbelül fél 7 körül indulhattunk el a tóra. Érkezésünket
megelőzte "kis" Geri és Keke mivel mi a horgászbolt előtt vártuk a 7
órai nyitást. Megérkeztünk a tóra.Reggeli majd rövid
szabályismertetést követően 8:00-kor elkezdődhetett a verseny. Első
bedobónk Bile volt 8:03- kor majd övé is lett az első érdemleges fogás
egy hatalmas tükörpontyal. Eközben Boni azzal töltötte idejét, hogy a
gyerekeknek és a hozzá nem értőknek szerelte a botokat. Gergő is
besegített a gyerekeknek. Ő volt a fő törpeharcsa leszedő.
Természetesen ezalatt mind végig rotyogott a bográcsos Orsi jóvoltából
aki előtte egy nappal már előkészítette a hozzávalók nagy részét.
Pontosan délben kész is lett az ebéd amiről sajnos a később érkezők le
is maradtak. Istenien sikerült a babgulyás sajnálhatja aki nem evett
belőle. Ebéd után egy óra körül Újra fojtatódott a verseny. Bile 21
deka különbséggel vezetett egy egy helyi horgásszal szemben. fej fej
mellett ment a küzdelem. Az első helyet csodacsalijával védte meg még
gyorsan kikapott egy tokhalat és egy afrikai harcsát. Miután Boni elég
botot szerelt fel és elég halat szedett le a gyerekek horgairól az
utolsó 2 és fél 3 órába beszállt egy kicsit a versenybe és két
hatalmas hallal a harmadik helyre tornázta fel magát ezzel
letaszította Gergőt a dobogórol. Fia Boti nem maradt el mellette ő is
két nagy hallal vitte a Junior kategória első helyét csapatával
együtt. A gyerekek a horgászat mellett igénybe vehették a népi
játékokat és a játszóteret is. Illetve megnézhették a lovakat
bárányokat. Kifejezetten család barát rendezvényt hoztak össze Újra
Boniék.
20160813_153007a.jpg
20160813_092008-crop.jpg

Akik nem voltak idén azok nagyon sajnálhatják, jó volt az idő és
mégjobb a társaság. Remélem jövőre is csatlakozhatok a csendes őrültek
társaságához.
20160813_112359-crop.jpg20160813_161554-crop.jpg20160813_161608-crop.jpg

Ian Stuart Donaldson

2016.08.11. 16:59

Ian Stuart Donaldson, a Blood&Honour mozgalom megalapítója és a legendás Skrewdriver zenekar frontembere Ma lenne 59 éves.maxresdefault.jpg
Születésnapja alkalmából egy nem sokkal a halála előtt készült interjúból idézek
(forrás: 88.gportal.hu) 

MI VOLT AZ OKA ANNAK, HOGY A SKREWDRIVER PUNKZENEKARBÓL SKINHEAD ZENEKAR LETT?

 Tulajdonképpen számunkra visszataszító volt, hogy a punk irányzat lassan de biztosan balra sodródott. Kezdetben egyszerűen mindenki azért jött hozzánk, hogy szórakozzék és táncoljon, aztán valamikor az egész divattá vált és az emberek csak körben ácsorogtak és azokat csodálták, akik feltűnő piercingeket hordtak az orrukban. Ekkorra vált az egész dolog értelmetlenné. Mi mindannyian már korábban skinheadek voltunk és egyszerűen csak visszatértünk a kezdetekhez. A srácok nagy része, akik látogatták koncertjeinket, skinheadek voltak.

MI ÖSZTÖNZÖTT TÉGED ARRA, HOGY A ZENEKART POLITIKAI SÍNEKRE VEZESD, NOHA A ZENEKAR KORAI ÉVEIBEN A POLITIKA TÉGED HIDEGEN HAGYOTT? EGY REGGEL FELKELTÉL ÉS AZT MONDTAD, HOGY EBBŐL ELÉG, NYALJÁTOK KI VAGY PEDIG EZ EGY LASSÚ VÁLTOZÁS EREDMÉNYE VOLT?

Akkoriban nem nagyon voltam politikailag motivált. Ugyan a feketéket nem szerettem és mielőtt Londonba jöttem, még soha nem láttam élőben ilyeneket. Ott találkoztam azok közül egy seregnyivel, akik számomra nagyon agresszívnak mutatkoztak. A balosokat sem tudtam soha elviselni, mert azok engem csak a brit ellenes hallgatókra emlékeztettek, ami engem teljesen elriasztott. A koncertjeinket látogató barátaink legtöbbje a National Front-ban vagy a British Movement-ben politikailag tevékeny volt. A dal vége az lett, hogy a sajtó követelte tőlünk és a Sham69 zenekartól vagy elhatárolódunk a publikumtól vagy pedig kizárnak bennünket a zeneüzletből. Mi ezt elutasítottuk, a Sham69 pedig belement ebbe. Következésképpen a Sham69 valóban ismertté vált, mi pedig egyszerűen félre lettünk söpörve. Eltávolították az összes hirdetésünket a zenei újságokból és így tovább.. Az egész 1977-ben történt.

MI HELYZET A RÉGEBBI SZÁMOKKAL? SZÍVESEN HALLGATOD MÉG AZOKAT?

A „Tomorrow Belongs to Me” számot szeretem, amelódiája ugyan már nem repít fel, mert azt oly sokszor játszottam már, de a szövegét nagyon szeretem, amely egyszerűen briliáns. A „White Power” vagy a „Free my Land” számokat is oly sokszor játszottam már, hogy azokat sem hallgatom már otthon.

EGY IDEIG LONDONBAN ÉLTÉL. MIÉRT DÖNTÖTTÉL ÚGY, HOGY ÚJRA ELKÖLTÖZÖL ONNAN?

Legfőbbképpen azért, mert már alig volt olyan hely, ahol nyugalomban ihattam volna egyet. Elegem lett abból, hogy a balosok minden pubba követtek. Megpróbáltak a kávéházamból is elűzni úgy, hogy egyszer megostromolták azt. Ennek nem volt azonban számomra következménye. A pubokban már más volt a helyzet. Alig múlt el egy hét úgy, hogy a vörösök ne jöttek volna, megfenyegették a tulajdonosokat és megostromolták a pubokat. Így világos, hogy kitiltottak az adott pubból. Tény, hogy sehova nem tudtunk menni, ahol találkozhattunk és ihattunk volna egyet. Ehhez még az is hozzájött, hogy állandóan, amikor balos felvonulás volt Londonban, felkeresték a házam. 3-4 hetente közvetlenül a házam ajtaja előtt demonstrációk voltak. A rendőrség ilyenkor mindig közölte velem, amint elhagyom a házam, akkor erőszakra való felbujtás miatt bezárnak.

London elhagyásának ez a rendőrségi zaklatás volt a legfőbb oka. Amikor egyszer egy adag BNP hívőt IRA szimpatizánsok megtámadtak, a rendőrség a helyszínre érkezett. Felvették a BNP tagok neveit és adatait. Később az összest felkereste a rendőrség a lakásaikban és megkérdezték tőlük, hogy bíróság előtt vajon tennének-e vallomást a támadóik ellen. Az egyetlen probléma az volt, hogy a rendőrség elkövette azt a hibát, hogy őket hitte IRA szimpatizánsoknak. A BNP emberei később mesélték nekem, hogy azt mondták nekik, vallják azt, hogy én vagyok a felbujtó. Ha a rendőrség nem keverte volna össze a BNP-t és az IRA-t, akkor ezzel a mocskos játékkal valószínűleg sikeresek lettek volna.

Ugyanez történt, amikor egy buzit összerugdostak a Kings Cross-on. Én a közelben tartózkodtam, amikor ez az eset megtörtént. Két és fél hónapra bezártak Wormwodd Scrubs-ba, mire arra a felismerésre jutottak, hogy nincs semmiféle bizonyíték ellenem. Azt kellet gondoljam, hogy bármi is történjék Londonban azért én leszek a felelős. Elérkezettnek láttam az időt a távozásra. A komcsik tulajdonképpen számomra nem okoztak gondot, mert egyszerűen csak seggfejek. De ha rendőrség szemet vet rád, akkor alapjában az ellen nem tudsz mit tenni.

TE A BLOOD&HONOUR MEGALAPÍTÓJA VAGY. SIKERKÉNT KÖNYVELED EL A DOLGOT ÉS MIT ÉRT EL A BLOOD&HONOUR?

A Blood&Honour sikeres a mögötte rejtőző idea miatt. Nem volt másik magazin, amely a fehér faj előmenetelével foglalkozott és mindemellett pártoktól függetlenek vagyunk. A Blood&Honour teljesen független és csak a zenekarok tartják fenn. A zenekarok olyan kedveltek, mint a magazin. A Blood&Honour legnagyobb teljesítménye abban rejlik, hogy egyre több ember érzi magáénak a fehér ügyet és hogy a zenénk több emberhez eljutott, mint ahogy az más úton lehetséges lett volna. A Bloodchonour magazin ötször nagyobb példányszámú mint a Searchlight! Gondolatébresztőnek csak ennyi! És ez tény!

MILYEN TANÁCSOT ADNÁL ANNAK, AKI EGY NEMZETI ZENEKART AKAR ALAPÍTANI?

Ha a zaklatásokkal és a kemény munkával nem tudsz megküzdeni, akkor ne fogj hozzá. Nagyon becsvágyónak kell lenni a siker érdekében. Ha ezzel pénzt akarsz keresni rögtön felejtsd el a dolgot, mert akkor úgy kell énekelj, mint Englebert Humperdink vagy Terry Wogan készít veled riportot.

MIÉRT VETTÉL FEL ANYAGOKAT KLANSMEN, IAN STUART ÉS WHITE DIAMOND NEVEK ALATT? MIÉRT NEM SKREWDRIVER NÉV ALATT JELENTEK MEG EZEK AZ ANYAGOK?

Olyan sok különböző dalt írok, melyeket egyébként nem használnánk fel. Azon kívül a Klansmen dalok rock and roll stílusúak és az valójában nem illene a Skrewdriverhez. A Klansmen – projektben az a nagyszerű, hogy sok rockabillys-t hozott a Blood and Honour mozgalom közelébe. A White Diamond által pedig a motorosok kerültek hozzánk közelebb. Egyszerűen szélesítjük a spektrumot és próbálunk mindenkit elérni, nem csak a skinheadeket.

MIT TANÁCSOLNÁL AZ EMBEREKNEK, AKIK NEM RÉGEN KERÜLTEK KÖZEL A NACIONALIZMUSHOZ ÉS ŐKET AZ ÁLLAMI ÜLDÖZÉS ELRIASZT?

Úgy gondolom, hogy ezzel a hatalmi hozzáállással számolni kell. Nagy kitartással kell rendelkezni ahhoz, hogy nacionalista legyél. A legjobb, ha az embereket már elég fiatalon megnyerjük magunknak. A régi pártból egyébként néhányan osztogattak szórólapokat az iskoláknál. Minden egyes esélyt ki kell használjunk, hogy terjedjen üzenetünk. A zene által, szórólapok terjesztésével, plakátok ragasztásával. Minden lehetséges utat járnunk kell. Ez valóban egy fontos ügy!

MIT GONDOLSZ A VALLÁSRÓL?

Semmiben sem hiszek, nem járok templomba és hasonlók. A fajom a vallásom. Nem vagyok sem a keresztények sem pedig az odinisták ellen, de látom, ahogy a kereszténység manapság egyre inkább visszaszorul. Nagyot csökkent bennem a keresztények tisztelete, de remélem, hogy azok egy napon újra felemelkednek és olyan hatalmasak lesznek, amilyenek egykor voltak. Az északi istenek mitológiáját jónak találom, van benne valami. De én személyesen csak a fajomért harcolok. Együtt dolgozom mindenkivel - legyen az keresztény vagy odinista- , amíg azok osztják a nézetemet.

ÚJRA MÁS TÉMA. TULAJDONKÉPPEN TE FUTBALL- SZURKOLÓ VAGY?

Korábban mindig fociztam. Sokat nem kívánok a futballról nyilatkozni. Ha azt mondanám, hogy én egy meghatározott csapat szurkolója vagyok, csak problémát okoznék véleményem szerint. Ha fociról van szó, a legtöbb ember nagyon szenvedélyes. Be kell ismernem, hogy sohasem támogattam egy csapatot, de a kedvenc játékosom George Best. Néha- néha megnézek egy meccset, de csak nagy ritkán. Tulajdonképpen mindig is szívesebben játszottam, mint néztem.

SPORTOLSZ VALAMIT VAGY FIGYELEMMEL KÍSÉRSZ VALAMILYEN SPORTÁGAT?

Semmi különöset, ugyan boxolni jó. Rocky Marciano volt a kedvenc boxolóm. Európai volt, aki bárkit meg tudott verni a világon. Alan Minter is jó volt, szerettem őt, amíg Marvin Hagler meg nem verte.

A KÉT RÉGI TETOVÁLÁSOD UTÁN RÖVIDDEL EZELŐTT ÚJAK KERÜLTEK A TESTEDRE. MESÉLJ VALAMIT AZOKRÓL!

Nem szeretem az aszimmetriát. Ezért döntöttem úgy, hogy mindkét oldalra varratok. Akár hányszor szúratom az egyik oldalt, a másik oldalnak kell következnie. Fogok még párat csináltatni a karjaimra és aztán kész. És nem fogom azokat dugdosni. A tetoválómat nem adom ki, mert különben megtámadnák. Mondjuk, hogy ő egy motoros Midland-ból. Minden egyes tetoválásom politikai témájú.

MIT OLVASOL EZIDŐTÁJT?

Amióta kijöttem a börtönből, abszolút nem olvasok, mert bent nem csináltam mást, mint csak olvastam és rádiót hallgattam. És ez most idegesít. Sok könyvet olvastam. Ha újságot olvasok, akkor SUN-t veszek a kezembe. Ez az újság egy egész oldalt szentelt nekem, amikor börtönbe kerültem. A keresztrejtvényeket nagyon szeretem benne és általában az újság tartalma könnyen érthető. Természetesen nem veszem komolyan, amit írnak benne. Sok benne a trágya, amit más lapokban máshogy tálalnak. Korábban sok könyvet olvastam David Irving-től. Ezek mind nagyon jók. Be kell azonban ismernem, hogy a kedvenc szerzőm Tolkien. A Gyűrűk ura a legjobb könyv, amit valaha olvastam. Több mint tízszer elolvastam már.

MIT GONDOLSZ, MIT FOGSZ 5-10 ÉV MÚLVA CSINÁLNI?

Valószínűleg börtönben leszek. Sok új törvényt fognak hozni ebben az országban. Vagy halott leszek!

HA VALÓBAN KEMÉNYRE FORDULNA A HELYZET ÉS A TÖRVÉNYEK EXTRÉM SZIGORÚAK LENNÉNEK, MIT TENNÉL A SZÖVEGEIDDEL? MEGVÁLTOZTATNÁD AZOKAT VAGY FIGYELMEN KÍVÜL HAGYNÁD A SZIGORÍTÁSOKAT ÉS CSINÁLNÁD TOVÁBB, MINT EDDIG?

Valószínűleg minden szöveget megváltoztatnék. Teljesen. Bizonyára továbbra is dalokat írnék a fehér és fekete patkányokról és közben figyelném, mit tehetnek ellene. Hol a vége mind ennek? Oké, énekelhetsz a galambról és a varjúról, úgy hogy a végén a galambnak kell megnyernie a harcot, ahelyett, hogy az a békéért szállna síkra. Valamikor még arra kerülhet a sor, hogy ilyen módon kell énekelni, hogy egyáltalán dalokat tudj előadni. És mégis mindenki tudni fogja, hogy miről van szó. Ez olyan szánalmas!

EGYÁLTALÁN MI TUD TÉGED FELTARTÓZTATNI?

Vagy ha börtönbe dugnak, vagy ha megölnek. Más módja nincs a feltartóztatásomnak.

HA EGYSZER VALÓJÁBAN ARRA LENNÉL KÉNYSZERÍTVE, HOGY ELHAGYD ANGLIÁT, MELYIK ORSZÁGOT VÁLASZTANÁD?

Ennek egy olyan országnak kellene lennie, ahol az ember nacionalistaként nagy zaklatások nélkül élni tud és ettől Németország most nagyon messze van. Valószínűleg Antwerpenbe mennék vagy hasonló helyre Belgiumban. Antwerpen szép város és rengeteg Vlaams Blok képviselő van ott. Ez talán Európa legjobboldalibb városa.

PILLANATNYILAG MELYIK A KEDVENC ZENEKAROD?

Manowar, de állandóan változtatom a véleményemet. De pillanatnyilag ők. A Rolling Stones-t mindig szerettem. Almighty-t jónak találom, ők egy meglehetősen új banda. És az AC/DC-t is mindig szerettem.

AZT MONDJÁK, HOGY TE VAGY TALÁN A LEGBEFOLYÁSOSABB SKINHEAD AZ EGÉSZ VILÁGON, MINDENEK ELŐTT KÜLFÖLDÖN. MIT SZÓLSZ EHHEZ?

Úgy gondolom, hogy ennek a Skrewdriver 1977 óta tartó létezése az oka. Mi vaygunk a legrégebb óta létező skinhead zenekar. De soha nem gondolkodtam még el ezen. Néha tényleg úgy tűnik külföldön, hogy skinheadek százai sorakoznak egy sorba, hogy váltsanak velem egy szót, mert hallottak a dologról, amit folytatok és meg van nekik az összes lemezem. Ilyenkor mindig megmutatkozik a mozgalom fontossága.

MIT JELENT SZÁMODRA SKINHAEDNEK LENNI?

Habár ez egy kissé sablonosnak hangzik, de ez az „Élet útja”. Nem úgy járok-kelek a világban, hogy hangoztatom skinhead mivoltomat, de az vagyok 1977 óta és talán már 1971-ben az voltam, amikor még suliba jártam. 1977 óta nevezem magam jobboldali skinheadnek, még ha azóta különböző okokból kifolyólag akadt is pár nézeteltérés. De ez nem azt jelenti, hogy aki a koncertjeinkre jön, annak skinheadnek kell lennie. Teljesen vegyes a közönségünk.

BÁNSZ VALAMIT?

Nem, valójában nem. Habár a börtönben eltöltött idők lehettek volna rövidebbek. De ez nem tart vissza attól, hogy megvédjem magam egy fekete banda ellenében, ha ez szükséges. Semmit sem bánok!

 

Idén 5. alkalommal kerölt megrendezésre az Akarat Diadala bajtársi torna. 
10444341_1150312438346548_4517883149000038440_n-crop.jpg

A rendezvény lebonyolítását nehezítette, hogy több helyszín is visszalépett és az utolsó pillanatban még a ringet sem sikerült elvinni a helyszínre, így tatamin zajlott le a rendezvény. A nehézségek ellenére egy jó hangulatú nemzetközi versenyt sikerült összehozni a srácoknak amelyen több hazai versenyző mellett német, cseh és orosz versenyzők is tatamira léptek.
Következzen egy rövid képes beszámoló:
_dsc8930ablog.JPG
_dsc8936-cropblog.JPG
_dsc8987blog.JPG

_dsc9034a.JPG

_dsc9067ablog.JPG_dsc9077ablog.JPG

_dsc9086a.JPG

süti beállítások módosítása