Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
1. Számtalan "rekord" köthető a zenekarhoz elsősorban ezekről kérdezlek. Ti voltatok az első hazai skinhead zenekar mely valóban jó minőségű stúdió felvételt készített 1987-ben, bár a számok többsége már megjelent más albumokon azóta, ennek ellenére nem fordult meg a fejetekben, hogy újra megjelentessétek, akár egy split (írott, vagy másolt) CD-n?

1. Valóban így van. Minden híreszteléssel szemben, mi voltunk az első ilyen jellegű zenekar, akik stúdióban rögzített anyagot készítettek. 87'-ben a Dorozsmai stúdiójában került felvételre a hanganyag. Heh, ha jól emlékszem 7500 Ft volt (ez akkoriban 2 havi fizetés volt, a szerk.). Kiadása szóba sem jöhetett, viszont szétszaladt minden irányba, és sok-sok ember másolta kazettáról kazettára. Nem akarok butaságot mondani, de talán az első póló is a mi nevünkhöz tartozik.....


2. Ti voltatok az első magyar skinhead zenekar akik külföldön felléptetek, írnál erről pár sort?
2.Talán 89'-ben meghívást kaptunk Bécsbe. A határ átlépésekor láttuk a fotóst, aki a függönyt finoman lehúzva kattogtatta a gépét. Bécsben az egyik pályaudvaron találkoztunk a szervezőkkel. Ők elvittek minket egy bérházszerű épülethez, amely alatt egy komoly pincerendszer húzódott. A falakon relikviák voltak, korabeli zászlók, és korukból fakadóan pár veteránnak tűnő férfi. A koncert jól sült el. Talán a Boots and braces volt a másik fellépő. Velük már játszottunk itthon előtte....
(ehhez kapcsolódik még egy rekord, a koncert után a Clockwork Orange fanzine készített interjút a zenekarral, így ők az elsők ebben is.)
3. Hozzátok és az óbudai kopaszokhoz köthető a rögbi hazai elterjedése, Te is játszottál?
3. Talán nem én vagyok a legalkalmasabb egyén, aki megválaszolhatja ezt a kérdést. Jómagam nem játszottam sehol, viszont a környezetünkben sokan. Szerintem ilyetén az összefonódás tagadhatatlan. Az egyik erősítette a másikat oda-vissza..

4. Az elmúlt 33 évben jóval több, mint 100 zenekarral áltatok egy színpadon, ki az akikkel szívesen játszanál újra?
4. Ez egy jó kérdés. Alapjában véve szívesen játszunk mindenkivel. Nyilván vannak baráti zenekarok, akikkel rendszeresen koncertezünk együtt. Viszont az is tény, hogy jó pár "pofont" kaptunk az utóbbi 5-10 évben.Olyan becsületbeli alap problémák merültek fel a korábban barátként kezelt zenekar, zenekarok kapcsán, amik mellett már nem lehetett szó nélkül elmenni. Így a kapcsolatunk megszakadt........... A minap is hívtak minket közös buli ügyében, természetesen igent mondtunk. Persze mi mindig körüljárjuk, nem okozunk-e gondot más rendezvényeknek, és nyilván csak ezek után vállaljuk a koncertet......
5. Melyik volt a legemlékezetesebb koncertetek?
5. Huh. Passz. Az óbudai, és hódmezővásárhelyi bulikat mindenképp kiemelném. Olyan hangulata van ezeknek a koncerteknek, amit nem sok helyen érezhet az ember. Nyilván voltak nagyobb, nagyon király rendezvények, így a 25 , és 30 éves koncert, amit a Titkolt Ellenállással követtünk el. Vagy a Magyar Szigetes koncertek, kiemelve a 10 éves bulijukat, amit ránk épült teljes egészében. Összességében mindegyik koncertnek megvan a varázsa, és nyilván vannak jó, és még jobb bulik....
6. A 35 éves buli után megszűnik a zenekar, ez már végleges? Vannak további terveid zenei téren? Mi lesz az Óbudai fiúkkal?
6. Pfu.Ezt nem tudom miből szűrted le (egy korábbi interjúból lehetett erre következtetni, a szerk.). Nem vagyunk sztár zenekar ezt tudjuk.Nehéz a zene, alkalom adtán nehezek a szövegek, de, amíg van ránk igény, addig nem gondolkodunk a megszűnésen. A 35. éves bulival kapcsolatban még nem tudok mit mondani. Addig szeretnénk egy új lemezt, bár a nóták inkább csak fejben vannak meg. A legutóbbi lemez után, nem adhatjuk alább, és talán nem alaptalanul kapott " A becsület nem eladó" album '10/10-et a Metal Hammer szerint . Bármennyire is fájt ez bizonyos körökben. Szép lassan, megfontolva, "öregesen" ha mondhatunk ilyet, kijön majd, aminek ki kell jönnie. Nem rég játszottunk egy nagyobb rendezvényen, ahol azért keményen odaba..tunk zeneileg.Jó volt látni az ámuló tekinteteket. Szóval még megyeget ez a szekér....
7. A zenekar nevéről mondanál valamit, kinek az ötlete volt és mit is jelent pontosan? (Egyszer még '87 végén egy német srácnak Oi! Age-nek fordítottam, abban az időben meg voltunk győződve róla, hogy az Oi korszak miatt választottátok és csak megtévesztésből van ott a kötőjel )
Na, igen. A zenekar neve, az első gitárosunk, Orosz Pityu fejéből pattant ki. Talán az oi-age kifejezés volt a helyes, fordítás gyanánt. A kötőjel meg, azt hiszem a Mos.oi után szabadon.... De, hogy őszinte legyek, ezen sosem agyaltam, nekem valahogy mindig egyértelműnek tűnt. Persze, amikor a Százhalombattán a rendőr a fejét vakargatva megkérdezte, hogy 01-kor lesz a koncert, azért az mosolyt csalt az ember arcára.....

Akik kíváncsiak a zenekarra azok az alábbi helyeken találkozhatnak a zenekarral:
8. Oi-kor foci kupa
13884397_260125131046954_1815659890_n.jpg
A rákövetkező héten az 5 évente megrendezésre kerülő Ritorno a Camelot fesztiválon játszanak Olaszországban.
13645203_1080882388672301_7315955997199918648_n.jpg
Szeptemberben a Blood and Honour szervezésében megrendezésre kerülő Ian Stuart Donaldson emlékkoncerten is fellépnek a fiúk:
isd28.jpg
Októberben 15.-én Hódmezővásáhelyen játszanak a srácok és ott ünneplik a születésnapjukat, erről a rendezvényről még nincs plakát.

Decemberben a fővárosban játszanak a már hagyományosnak mondható évvégi bulin ahol már több éve rendszeresen a Vérszerződéssel lépnek fel az Oi! - NS összefogás jegyében.

A Nemzetiszocializmus, éppúgy mint minden forradalmi mozgalom, az önfeláldozáson alapul. A mi mozgalmunk bizonyítja a legjobban, hogy a Vezér, aki példát mutatott nemcsak a hatalom felé küzdelemben, hanem egész életében is, nem nélkülözheti ezt a fontos vonást.

Amikor Adolf Hitler még csak fiatalember volt, az árvaházi segélyét teljes egészében húgának Paulának küldte, ömaga pedig saját lábán kísérelt meg túlélni egy ellenséges világban, ahol a napi betevőért keményen meg kellett küzdeni még az egészen fiataloknak is.

Ennek a fiatalkori önfeláldozásnak a nyoma maradt meg maradandóan a Führerben, hogy a későbbiekben mások megsegítését önmaga elé helyezze.

Az I. Világháború idején az átlagos kiskatona minden nehézséget átélte. Az ebben a háborúban bevetett új típusú mérgesgáz fegyverek, az először megjelenő tankok új feladatok elé állítottak minden egyes harcoló egyént. Hitler alakulata is kész tények elé lett állítva; több önfelaldozást! Senki sem adott annyit, mint Hitler. Állandóan önkéntesnek jelentkezett minden nehezebb katonai feladatra, köztük számos életveszélyes küldetésre is. Ha valaki, akkor Adolf Hitler volt az a személy aki legalább egy tucatszor találkozott a halál szelével... A Magasabb Hatalom általi küldetését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy túlélt minden egyes legyintését a hideg halál érintésének. Amikor egysége jutalompihenést kapott, a Vezér önként lemondott egy olyan katona javára, aki családos, gyermekes apa volt, hogy szeretteit láthassa.

Németország felsöbb vezetésének árulása (1918) miatti elkeseredése patriotizmussá változott: elhatározta, hogy életét Németország felemelkedésének és naggyá tételének szenteli és annak, hogy a gyalázatos zsidó-szabadkőmíves Versailles-i paktumot megsemmisítse.

Személyi ruhatára például olyan szegényes volt, hogy a Párt egyik lelkes tagja kölcsönzött Hitler részére öltönyt, hogy szegényes megjelenésével nehogy eltántorítsa a növekvö számban érdeklödö, hazafias-érzelmü indusztrialistákat, akik nagyobb összegekkel akarták támogatni a kibontakozó nemzetiszocialista mozgalmat. Személyes önfeláldozásához tartozik az is, hogy nemcsak gyermekkori álmaként dédelgetett müvészi ambícióinak legszebb alkotásaiból származó bevételeket adta a küzdelem javára, de fel is adta késöbb ambícióját, hogy müvész lehessen a Mozgalom és Németország javára.

Nemcsak az anyagias dolgok voltak az önfeláldozásának példái: számtalan beszélgetésben említette meg, hogy az egyetlen ok, hogy nem alapított családot az, hogy Németországgal "esküdött meg". Gyermek- és családszeretetét ezért a nyilvános gyűléseken és felvonulásokon gyümölcsöztette.

Amikor a háború kampósorrú szele ráerőszakolta véres akaratát Németországra, a Führer számára nyilvánvalóvá vált, hogy a falvak, városok újjáépítése beláthatatlan ideig szünetelni fog. Felöltötte vezéri egyenruháját és megtagadta annak levételét, amíg a Német nép újra a tervezés, építkezés, alkotás gyönyörének szentelheti mindennapjait.

A Führer bunkerjában 1945 tavaszán már "bevetésre készen" álltak azok a makettek, amelyek az újjáépített nemzetiszocialista városok tervei nyomán születtek. Az utolsó napokban is ezeket nézegette szomorúan, értetlenül állva a tények elött, hogy a kinti világ évezredeket megszégyenítő gonoszsággal tiporta el terveit.

Amikor pedig a szovjet "felszabadítók" eröszakoskodó hordái rázúdultak a német városokra, falvakra és idősek, gyerekek sikoltásai vegyültek a bombák robbanásai közé, magához rendelte a belga WAFFEN-SS tábornokát Leon DeGrelle-t és közölte vele, ha "fia lehetne éppen olyannak szeretné látni, mint DeGrelle..." Azt is tudatta vele, hogy Hans-Ulrich Rudel és Leon DegGrelle-nek mindent meg kell tenniök annak érdekében, hogy életben maradjanak. Ezzel biztosítva marad a német ifjúság felvilágosításának és nevelésének folytatása.

Végrendeletében közölte a Hozzá legközelebb állókkal, hogy minden ereje megvan ahhoz, hogy a harcot a legvégsőkig folytassa Németország és az európai kultúra és civilizáció ellenségeivel, de ez csak oda vezetne, hogy a kapitalista és bolsevik zsidóság gyönyörűségére egy kirakatperben közönséges bűnözőként megcsorbítsák és a zsidó "szokásoknak" megfelelően felkoncolják... Ezért úgy határozott, hogy utolsó perceit az aljafajjal való harcban tölti és amikor a mongoloidok már csak méterekre voltak a bunkertól - önként a Valhallába távozott...

Adolf Hitler feláldozta egész kora ifjúságát, életét, munkásságát a nemzetéért. Ez az igazi Nemzetiszocializmus, amikor az egyén a nagyobb jóért adja tudását, egész szívét-lelkét. És ez az amiért egy egyszerű nemzetiszocialista felér száz demokratával, vagy republikánussal. Ez az ami minket erőssé és acéllá tesz!

Mint egykori ifjú Rohamosztagos, Chicagóban a hetvenes évek elején 48 órás munkaidőm bevételét az Amerikai Náci Párt részére ajánlottam fel, részt vettem a párt-helyiségek takarításában, elláttam az irodai kifutófiú szerepét, aláírásokat gyűjtöttem a különböző politikai petíciókhoz, sőt: még a kukta szerepében is tündököltem, amikor a szükség a gyűlésre érkező éhes nemzetiszocialisták megvendégelésére hívott, vagy több esetben a helyi, vagy nemzeti TV-állomások riportereivel készítettem interjúkat. Az időt persze nem csak ezzel töltöttem: társaimmal naponta vettünk részt a söpredékkel való összecsapásokban, kisebb-nagyobb okok miatt. Saját szememmel és jelenlétemmel tapasztaltam az "alkalmi" nemzetiszocialisták feltűnését, amikor "jól ment" a sorunk, politikusok látogattak meg minket, a sajtó gyengéd, bár konkrét támadásai inkább segítettek propagandánkban, mintsem visszavetettek volna. Mégis a legtöbb bajtárs hiányában van az ú.n. "elhivatottság" és önfeláldozás tényének, különösen, amikor dolgozni és anyagi hozzájárulással segíteni kellene a Mozgalmat.

Legtöbben azonnal valamilyen sikert akartak kikovácsolni abból, hogy most ők a legrettegettebb mozgalom részesei. Pedig, nem ez volt a célunk. Ők voltak azok, akik egy rövid idő eltöltése után hamarosan önként távoztak.

Ha a Führer önfeláldozását összevetem a magam pénz- izzadság és véráldozatával, persze a nyomában sem lehetek. Nem is akartam Vele "rivalizálni". Ennek ellenére azt is tudom, hogy manapság, amikor a körülmények sokszorta rosszabbak, rengeteg azoknak a száma, akik nemcsak mindennapi megélhetésüket teszik kockára a Mozgalommal való kötödésükkel, de igen sokan életüket is feláldozták az Ügyünkért, mint Rainer Sonntag, aki néhány éve vesztette életét Berlinben a vörösökkel való összecsapásban, vagy az osztrák Gottfried Küssel, aki 11 esztendö börtönt kapott egy közönséges amerikai TV-interjúért, vagy azok a tízezrek, akik neveit biztonsági okokból nem említhetem meg és végül de nem utolsósorban azok, akik a német elnyomó diktatúra tömlöceiben szenvednek hosszabb-rövidebb büntetésekkel politikai világnézetük miatt.

Mi nemzetiszocialisták aszerint bírálunk el egy férfit, vagy nőt, hogy milyen erős önfeláldozással bír a Magasabb Rend irányában. Azt, hogy mennyire okosak (vagy hiszik, hogy okosak...), milyen gazdagok, vagy szegények, milyen jó "harcosok" (verekedők?) vagy, hogy mennyi sört tudnak leengedni torkukon - mindez semmit nem jelent nekünk! Csak az számít: mennyit tudsz adni a mozgalomért, a fajunkért önmagadból!

És ezt a kérdést - saját magamnak úgyszintén - mindenkinek fel kell tennie magának!

(Michael Storm: Adolf Hitler, az önfeláldozás vezéralakja)
(forrás: facebook)

Sajnos az idő nem kedvezett az egész napos rendezvénynek, de azért voltak akik nem ijedtek meg a víztől.
_dsc8001blog.JPG
Az emberek többsége csak az esti koncertre érkezett meg, bár néhányan kora délután elkezdtek hangolni.
_dsc7991blog.JPG

Az első fellépő hálátlan feladatkörét Zaláék vállalták, akik az Óbudai fiúk meg a Ramón formációval jöttek.
 A feldolgozások a külföldieknek is ismerősek voltak, így közülük is többen énekelték a refrént egy-egy számnál, vagy dalolták az eredeti szöveget. Bár a színpad előtt nem volt nagy tömeg azért egy-két ismerős dal után már mindenki figyelt a zenekarra, az angol és a svéd zenekar tagjai pedig hátul az öltőzőben ropták a zenére, az egyik számnál Zala meg is jegyezte, hogy rossz felé áll a színpad, mögöttük többen táncolnak.
_dsc8040blog.JPGA műsor vége felé előadtak egy Panzerfaust számot, majd a megszokott zárással a Skinhead nótával fejezték be, amire már minden magyar megmozdult és együtt énekelt a színpad előtt (én is, ezért nincs róla képem).
Rövid szünet után Szíva Balázs és a Szent suhancok következett, míg Zaláék gyermekkorunk legszebb külföldi dalait adták elő magyar szöveggel, addig Balázsék gyermekkorunk legszebb magyar dalait játszották el nekünk.
_dsc8092blog.JPG
Sajnos csak egy (számunkra) rövid műsorral készültek, mert az eredeti terv szerint Balázs a fellépésük után utazott volna tovább és egy másik helyen játszott volna a Romantikus Erőszakkal, de a rossz idő miatt az a rendezvény elmaradt.
A Redneck 28-ről eddig csak jót hallottam, bár a youtube videók annyira nem győztek meg, kíváncsi voltam rájuk nagyon. 
_dsc8201blog.JPGNem kellett csalódnom, hatalmas showt csináltak, A humor mellett természetesen zenélni is tudnak, nem egy igénytelen Blues Company típusú csapat, ez a walesi banda komolyan veszi a humort. Igényes country zene, tartalmas szövegekkel, talán ezekkel lehet legjobban jellemezni őket.
_dsc8174-crop.JPG A közönség rájuk volt leginkább kíváncsi, többen nézték őket, mint az utánuk következő svédeket, a publikum együtt énekelte velük az összes dalt amit játszottak, melyek közt volt több olyan is amit azért nem csak a country rajongók ismernek. Játszottak pár Ian Stuart és Skrewdriver feldolgozást, egy-két ismert slágert és a közönség kedvencét, az Amerikai historia X-ből ismert dalt, amit kétszer is eljátszottak a közönség legnagyobb örömére._dsc8205blog.JPG 
Sokak kedvence a svéd Pitbullfarm zárta műsort, igazi egyéniségek ők is, zenéjük valahol a rockabilly és az oi! zene közt van, saját magukat RACabilly zenekarként jellemzik leginkább. Jocke hatalmas arc, áradtak belőle a poénok a jobbnál-jobb számok közt_dsc8240blog.JPG
Számomra rendkívül érdekes volt hallani a zenekar stílusában az ismert Skrewdriver és No Remors nótákat, eddig csak kedveltem őket tegnap óta az egyik legnagyobb rajongójuk vagyok.
_dsc8289blog.JPGSajnos a késői fellépés és a hosszú repülő út kifárasztotta a srácokat, így az eleve eltervezett műsort már nem toldották meg hiába hívta vissza őket a közönség.
A koncertekkel a program nem ért véget, amíg a rendezők elkezdtek összepakolni addig a közönség önfeledten fürdött még egyet az éjszakában, aki nem készült fürdőruhával az boxerban, a kevésbé szégyenlősek ruhátlanul.
_dsc8328a-crop.JPG

Melóhelyen

2016.07.13. 19:55

Volt egy viszonylag normális, bár kissé butácska és nagyon pletykás kolleginánk. Egész odáig, míg a vezetés rá nem jött, hogy túl sok a főnök és 5 embernek (jelenleg ekkora "brigádunk") nem kell külön csoportvezető, ellenben a munkáját el kell végezni és erre a feladatra a kolleginánkat szemelték ki az eltávolított kisfőnök helyett, elmondva neki, hogy kiképezik a "vorarbeiteri" feladatokra, a kis buta ebből azt szürte le, hogy ő lesz a főnök és most úgy sétálgat egész nap, mintha már igazgató lenne. 

süti beállítások módosítása