Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Titkolt Ellenállás

2015.01.31. 10:13

 A zenekar sosem tartozott a kedvenceim közé. Az első két kazettájukat megvettem, mert akkor még gyűjtöttem a kazettákat, az elsőt többször meghallgattam, ismerkedtem velük, próbáltam valami egyedit keresni legalább egy-két számban, de nekem nem jött át. A második kazetta egyszer volt a magnómban, onnantól elkönyveltem, hogy ez a banda nekem nem tetszik.
 1997-ben a III. N.I.T. megszervezésének feladata rám hárult, így olyan ötlettel hozakodtam fel a HH-ban, hogy a megszokott 3 napos rendezvényen ne csak egy este legyen koncert, hanem kettőn. Abban az időben már az ns és oi vonal két felé szakadt, de az emberek vidéken mind a két irányzat zenéit szerették. Sajnos anyagi okoból nem tudtuk megvalósítani, egy-egy zenekar a nemzeti oldalról annyiért jött volna, mint az összes akkori ns banda együtt, T.E. 15.000Ft, N.F. 18.000Ft, de az Oi-kor és az E.F. is hasonló pénzekért vállalták volna, bár velük személyesen nem beszéltem.
 2002 körül voltam egy koncertjükön, nem voltak túl nagy hatással rám ott sem, igazság szerint nem is miattuk mentem, ha jól emlékszem a Vérszeződéssel léptek fel.
 Majd 2006 körül pár ismerősöm elkezdett ódákat zengeni a bandáról, hoztak is tőlük pár lemezt, ekkor már szinte minden albumukon volt 1-2 szám ami tetszett, de még mindig nem lett a kedvencem.
 A zenekar tagjait nem ismertem, Norbitól még a '90-es évek közepén kértem egy interjút, ha jól emlékszem akkor már a Hajnal Hasadás zinebe és egyszer a lexikonba kértem tőle pár sort.
 Gyurival egy rövid történetem volt, mikor megjelent a 16 tonna című szám CD-n, megemlítettem neki egy közösségi oldalon (Barátikör.hu - ingyen smst lehetett küldeni), hogy ez egy olasz komcsi dal, amit már általános iskolában is utáltunk és ezt talán nem kellett volna. Gyuri stílszerúen letiltott. Innetől megromlott a kapcsolat a zenekar tagjaival, ekkortól már a lexikonhoz sem nyújtottak segítséget.
 Zeneileg továbbra sem lettek a kedvenceim, maradt a felállás, albumonként 1-2 szám tetszett továbbra is.
 A 20 éves koncertjükön láttam őket másodszor, itt elég jó műsort adtak, tetszett, nagy hatással volt rám. A koncert után beszereztem a CD-jüket melyen az elmúlt 20 év dalait adták ki kicsit fefrissítve, az album lenyűgözött, rendkívül ütősre sikeredett. Napokig mást sem hallgattam.

 Gyuri értelmetlen halála engem is lesújtott, bár személyesen sosem találkoztunk és a neten sem alakult túl jól a kapcsolatunk, a tetteit és a tehetségét mindig elismertem.
 Nem sokkal a tragikus esemény után már megindultak a találgatások, ki lesz az új énekes, milyen stílusban folytatja tovább a zenekar?
 Ismerősökön keresztűl már a hivatalos bejelentés előtt eljutott a hír hozzám, hogy a zenekar feloszlik és még adnak majd egy búcsú koncertet.
te_1.jpg

Ez a hír legalább olyan lesúlytó volt a rajongóknak, mint az énekes elvesztése. Mindenki várt valamilyen folytatást. Norbi másik zenekara a Palmetta a maga nemében nem rossz, de nem pótolhatja az Ellenállást.

süti beállítások módosítása