Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Feldolgozások

2013.08.09. 17:50

Az elmúlt 7-8 évben sorra jelentek meg a feldolgozás dalok, albumok, köztük Ian Stuart Donaldson és a Skrewdriver munkásságából merítettek a legtöbben, vagy mégsem....

Feldolgozásra került a Green fields of France, mely egy első világháborúban elesett angol katonák emlékére írt dal, ehhez Iannek annyi köze van, hogy előadta Ő is.

Felkerült egy válogatás albumra a Kabaré betét dala a Tomorrow belongs to me, sem a szöveghez, sem a zenéhez nincs köze Iannek, ezt is "csak" előadta.

Gyakori tévedés a Skrewdrivernek tulajdonítani a Nimród-Óvakodj a törpétől című számát, mely a Black Sabbath - Paranoid című számának feldolgozása, melyet Ianék is feldolgoztak.

A legbosszantóbbak számomra azok a feldolgozások melyek a régi szókimondó szövegek átiratai, ilyenek a Mos-oi feldolgozások, vagy a közelmúltban megjelent 88-as csoport - Kolompár című számának feldolgozása. Ha nem merik kimondani a véleményüket keressenek kevésbé szókimondó dalokat.

Rendkívül jó ötletnek tartom Szíva Balázstól a '80-as, '90-es évek zenéit, zenekarait bemutatni, hisz ezeken nőttem fel én is, de talán pont ezért a korra sokkal jellemzőbb dalokat várnék tőle, a második albumon az M.A. Skins és a Független Adó feldolgozás pont nem ilyen. Hiányolom az Oi-kor és az EF egy-egy már rég nem játszott számát, hiányolom azokat a dalokat melyekben "oi!"-oznak, hiányolom a 4skins - Chaos című számának feldolgozását (a '80-as években ez volt a legtöbbet játszott és feldolgozott dal nálunk). Hiányolom a kocsmakórusokat ezen belül is leginkább a 100 bakancsban kezdetű nótát...

süti beállítások módosítása