Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sziva Balázs:

Olyan időket élünk, amikor óriási zűrzavar van a fejekben! A skinhead legyen skinhead! A kilencvenes évek elején, amikor én elkezdtem mozgolódni a hazai színtéren a jellegzetes külsőségek (kopasz fej, bomber, bakancs) nagyon fontosak voltak, hiszen ezzel különböztettük meg magunkat a többi korunkbelitől. Egy bárki számára látható, egyértelmű állásfoglalás volt az öltözködésünk! Akárki akármit mond is utólag, Magyarországon akkoriban és még nagyon sokáig CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a bőrfejűek és a hozzájuk csapódó szimpatizáns fiatalok képviselték a nemzeti gondolkodást az ifjúsági szubkultúrák közül. Csak egy példa, hogy a hódmezővásárhelyi Hyde Park, már vagy húsz évvel ezelőtt játszotta az Édes Erdély-t. A kétezres évek közepén volt zenekar, amely a népszerűségét ilyen és ehhez hasonló katonadalok átdolgozására alapozta. Az akkori kopasz együttesek dalai egyébként csak részben voltak direktben politizálóak, sok esetben inkább a skinhead életérzést fogalmazták meg, de éppen úgy énekeltek a sörről és a szerelemről is, mint más irányzatok képviselői, mégis a bandák és a közönségük is egyértelműen elkülönültek ezektől. Ami egyébként a hazafias stílusú öltözködést illeti, egész Európában, így nálunk is létrejöttek a nemzeti ruhamárkák, amit jó dolognak tartok. Ezek amúgy sokszor merítenek ötletet a hagyományos skinhead öltözködés stílusjegyeiből.

Börke:
Nos abszolút magánvélemény,de a skinhead elsősorban egy életmód vagy életvitel.Nem tinidivat,nem politikai irányzat.Az utcáról jött,elsősorban a munkásosztály(illetve a munkanélküli osztály )szubkultúrájaként.Aki ezt nem érti,vagy nem képes felfogni az nem skinhead.Értelemszerűen kapcsolódik hozzá egyfajta kultúrán belüli divat is,de ez visszavezethető a melós gyökerekhez.Lásd Dr.Martens(munkás bakancs),harrington,donkey jacket,Ben Sherman ingek(munkaruhák).E cuccok viselése persze mára hagyományossá vált és szerintem a tornacipős,katalógusból öltözködő,(vagy-és)ilyen-olyan pártemblémákkal ékeskedő arcok vagy nem skinheadek,vagy csak szimplán szimpatizánsok.A testvériségszerű összetartás és a hippi jellegű igénytelenség elutasítása már tényleg csak hab a tortán.Mindenképpen kiemelném még a konzervativizmust,ami fontos egy skinhead ideológiájához.Kellenek a fasznak az új és újabb szarságok.Éljenek a hagyományok!

NBTC:

A skinhead alapvetően az angliai kezdetektől egy ifjúsági divat, szubkultúra volt, erős nacionalista érzelmekkel megspékelve. -az, hogy ez mögött állt-e később komolyabb ideológiai töltet, más kérdés.
De, hogy kicsit tisztázzuk a nevet is : az angliai dokkmunkás fiatalok körében egyre nagyobb divatja volt a 60'as évek végén a kefefrizurának. Egy idő után az idősebb munkások kezdték skinheadnek hívni a fiatalokat, akikre később rá is ragadt, illetve azok elkezdték magukra is használni a kifejezést. - ezzel megkülönböztetve magukat más, akkor divatos szubkultúráktól (ehhez persze hozzátársult a sajátos öltözködési stílus, és persze a szigetország iránti patriotizmusuk). Tehát látszik, hogy már akkor is egy különálló szubkultúraként volt jelen, és nem más keverékeként jött létre. Nem azonosultak a Rolling Stones-os rockerekkel, se a Beatles beat rajongóival, se a jamaikai bevándorló csőcselékkel nem vállaltak közösséget.
Idehaza a bőrfejűek a kezdetekkor -köszönhetően talán a vasfüggönynek-, nem feltétlen voltak egységesek, legalábbis öltözködés, külsőségek alapján. Nyilván itt ki-ki anyagi helyzetéhez mérten öltözködött, illetve a frizurák terén is az egészen rövid hajtól, a hajasbabákon át a "ska tincsig", sokan megfordultak a mozgalomban. -mindeközben természetesen, ha a külsőségekben nem is egyeztek, de a nacionalista érzelmek természetesek megvoltak mindenkinél.
Később viszont ez is egységessé vált. A skinhead, ahogy a kifjezés is jelenti, bőrfejű, nem hosszú copfos, vagy tarajos! 
Nagyon szép és jó, hogy egyre több mindenkiben fellángol a nemzeti érzelem, de amíg -legalább- külsőségekben nem hasonlít egy bőrfejűre, addig nem is lesz az! 
(Nem minden kopasz skinhead, de minden skinhead kopasz!)
Önálló szubkultúra vagyunk, saját öltözködési stílussal, önálló zenével! -ebből pedig nem szabadna engedni.
Viszont, hogy valóban valakiből mikor lesz skinhead, arra egy sajátos példát tudnék felhozni, hiszen ha valaki felöltözik nyakig bakancsba, és teleaggatja magát felvarrókkal-kitűzőkkel, az természetesen nem minden. 
Ha majd egy bőrfejű közösség, az egyént a tajgának tekinti, elfogadja, és megerősíti arról, hogy ő közéjük tartozik, na, majd akkor lesz valaki bőrfejű. Addig mondhatja, hirdetheti fűnek-fának, hogy bizony ő skinhead... a kutyát sem fogja érdekelni! -ez pedig tökéletes példája a fent leírtaknak, hiszen egy igazi bőrfejű társaság sosem fogja tagjának (ergo skinheadnek tekinteni), elfogadni sem a hajas babákat, sem pedig a tarajosokat, vagy más, akár külsőségekben különböző, akár a morálisan labilis egyéneket.

Kecsó:

Skinhead? Életforma világnézet elsősorban (a külsőségek ruházat Magyarországon eleinte sokaknak nehezen beszerezhetőek és megfizethetőek voltak majd idővel könnyebb lett a hozzáférés a vasfüggöny elbomlásával) Koncertek elsősorban hazaiak (a betiltások miatti nehézségek ellenére majdnem folyamatosan elérhetőek voltak kisebb szünetekkel) a külföldiek legtöbbünknek az új évezredben rendezettebb anyagiakkal váltak elérhetőbbé.... Világnézetünk fejlődött az évek elmúlásával elolvasott könyvek és megnézett filmek videók számának növekedésével sőt az internet ez irányú fejlődésével még gyorsabban terjed az infó...

Loyalty records:

Nehéz eldönteni a jelenkorban, hogy kit lehet igazi skinheadnek tekinteni, hiszen a skinhead szubkultúra megjelenése óta rengeteg változáson ment keresztül. Sokan 1969-re teszik az első skinhead csoportok felbukkanását, vannak, akik ennél is korábbra. Egyes csoportok a korai skinheadeket tartják „az igazinak” és próbálnak hasonlóan öltözködni és korabeli zenéket hallgatni. Angliában az igazi skinhead-robbanás 1977-1985 körül zajlott le, mikor igazi ifjúsági divatnak számított a skinhead, szinte minden második londoni fiatal punk, vagy skinhead volt és rengeteg bandaháború volt rivális skinhead csoportok között. Hazánkba a nyolcvanas évek első felében gyűrűzött be a skinhead szubkultúra. Kötelezőnek számított a rövid haj, katonai surranó, vagy Dr. Martens bakancs, (hipózott) farmer, bomberdzseki, nadrágtartó. Aki skinheadnek tartotta magát, igyekezett ezeket a kellékeket beszerezni, hogy az utcán egyértelműen megkülönböztesse magát a többi fiataltól. Szerintem az az igazi skinhead, aki külsőségekben is vállalja, amit képvisel és a leglényegesebb, ha olyanokkal találkozik, akiknek ez nem tetszik és számon kérik, esetleg verekedésre invitálják az illetőt, akkor is vállalja, hogy ő skinhead, még akkor is, ha ebből kifolyólag néhány kapott pofonnal is gazdagabb lesz!
A skinhead is rengeteget változott, a kezdeti „verjünk össze mindenkit, aki a területünkre lépett” mentalitástól a különböző politikai nézeteket valló bőrfejűekig. Rengeteget változott a punk is, a kezdeti „csináld magad - légy önmagad - pukkasszuk a kispolgárokat” hozzáállástól, a nyolcvanas évek közepétől elterjedt baloldali punk nézetekig, a jelenkor „náci punk” vonulatáig. Változás mindig lesz, hiszen egyre újabb nemzedékek nőnek fel. Identitászavaros fiatalokat nem kell komolyan venni, aki egyszer punk, egyszer rocker, közben szimpatikus neki a skinheadek férfias külseje, ezért közösségi oldalon skinheadnek nevezi magát. Komolytalan embereket nem kell komolyan venni.

süti beállítások módosítása