Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Motiváció

2012.08.16. 18:30

Hazánkba köztudottan azért jönnek a külföldi vállalatok, mert itt olcsó és jól képzett a munkaerő.

Ezek után fel vannak háborodva, hogy a magyarokat csak pénzzel lehet motiválni.

Na most azért csak úgy kíváncsiságból szívesen megérdeklődném ezektől a felháborodott milliárdosoktól, hogy mégis mivel tudnának motiválni?

Micsoda észrevétel

2012.08.15. 19:35

Az egyik szervezet honlapján közzétettek egy olvasói levelet az Akarat Diadala rendezvénnyel kapcsolatban, melyben a levél írója megemlíti, hogy jó volt látni, hogy a különböző szervezetek, csoportok versenyzői beszélgettek egymással.

Könyörgöm, ezek a harcosok többnyire valamennyien skinheadek voltak egykor, együtt jártak koncertre, együtt jártak megemlékezésékre, együtt harcoltak a közös ellenségeik ellen. Ellenséget azok a szervezetek csináltak belőlük, melyekbe egy nemesebb cél vagy a  tenni akarás reményében beléptek.

A válaszok

2012.08.13. 16:07

Zalán:

1. Az SXE (korábban H8Core életforma)15 éve van jelen hazánkban ennek ellenére még mindig elég szűk az a csoport vagy réteg, mely valóban ezt az életformát választotta, szerinted lesz ebben valami változás a jövőben? Valasz: Bar En nem nem elek Straight edge eletformat, de nagyon pozitiv dolognak tartom. Velemenyem szerint nehez az emberek szemet felnyitni az ilyesfajta dolgok fele, es nagyon kevesen fogekonyak erre. Sokak csak ugy tudnak feloldodni egy egy koncerten, ha alkoholt fogyasztanak. Ezzel semmi problema nincs, ha a viselkedesuk nem valtozik meg a rossz iranyba. Mindenkepp bovulni fog ez az egyenlore meg szuk reteg, ez nyilvan sok idobe telik. 
2. A nemzeti és NS oldal között megszűnni látszik az ellentét, szerinted van esély arra, hogy ismét együtt tudjon működni a két oldal? Valasz: Igen, van esely az egyutt mukodesre. Sajnos sok az irigy mindket szinteren, de ha mindez megszunne, akkor ez 100 szazalekosan mukodhetne. Sok szervezet marja a masikat, ez is nagyon visszatartja az egyseget. Viszont tenyleg azt lehet latni az utobbi evekben, hogy kezd egyesulni az Ns es a szimpla nemzeti oldal. En mindenkeppen orulok ennek es remelem ez csak elore es nem vissza fog fejlodni!!

Loyalty Records (http://www.loyalty-records.com)

1. Először is, számomra a SXE és a "H8Core" életforma nem egy és ugyanaz, bár kétségtelen tény, hogy néhány amerikai Hatecore zenekar némelyik tagja kezdte el terjeszteni a Straight Edge életformát az alkoholt és a cigarettát nem elutasító skinhead közönség köreiben. 15 év hosszú idő, szerencsére elég sok fiatal ismeri már a SXE feltételeit, de úgy gondolom, hogy a pozitív propagandára folyamatosan szükség van. A fiatalság mindig rettentően befolyásolható, sok múlik azon, hogy milyen társaságba keverednek a fiatalok. Nagyon fontos, hogy legyenek olyan csoportok, akik elutasítják az önpusztítás minden formáját, a szabadidő eltöltését sporttal, művelődéssel és egészséges életmódra való buzdítással kívánják eltölteni. Természetesen ez egy hatalmas feladat egy olyan közegben, ahol szinte hagyománya van az alkoholizálásnak és a dohányzásnak. A drogok szerencsére mindig az elutasított dolgok közé tartoztak a skinheadek többségénél, persze kivételek mindig voltak - sajnos. Nem érzem úgy, hogy nagy változás lenne a közeljövőben, nehéz úgy beleszólni az emberek magánügyeibe, hogy az ne okozzon ellenérzést. A pozitív propagandát kellene jobban erőltetni sorainkban, elsősorban a fiatalok felé kell jó példát mutatni. Szükségük van olyan emberekre ebben a mai embertelen világban, akire felnézhetnek, akikről példát vehetnek.

2. Én átéltem a nemzeti és az NS vonal szakítását 1995-ben, ami akkor eléggé megrázta a skinhead társadalmat. Volt aki ideállt, volt, aki ott maradt és már akkor is voltak olyanok, akik mindkét oldal rendezvényein megjelentek. Volt olyan is, aki súlyos ütéseket is kapott emiatt. Lehet, hogy sokan nem tudják, ezeket az akciókat Dudás András, Oi-kor frontember hajtotta végre legtöbbször, néha baráti segítséggel. Az ellentétek természetesen az évek alatt csökkentek, sok, régi barátság megmaradt, tovább erősödött. Az NS irányzat sem olyan egységes ma már, mint 1995-1999 között, vannak akik továbbra is elutasítják a két oldal közötti kapcsolatot, de vannak, akik az arra érdemes réteggel el tudják képzelni az együttműködést. Sajnos a magyar nemzeti oldal (minden irányzata) vagy csak nagyon rövid ideig, vagy egyáltalán nem tud összefogni a közös cél érdekében.Ezek sajnos makacs tények. Úgy érzem, a nemzeti oldal gyengülése miatt kicsit nyitottabbak lettek a konzervatív nacionalisták az NS eszmék iránt, nincs akkora elutasítás, mint a két oldal szakítása idején.

1_1.jpg

Ödi:

A straight edge életforma jóval régebbi, mint a H8C. Mai napig nem értem, hogy miért kellett hate-re csarélni a hard szót csak azért, hogy megkülönböztessék magukat a nem NS zenekaroktól. Azok nem nemzetiszocialisták, akik gyűlöletnek látják ezt a világnézetet. Szeretem sok H8C banda zenéjét, de a legtöbb dalszöveg primitív. A sXe pozitív példa lehetne a fiatalok számára, de amíg a nagy "slágerek" többsége az ivásról szól (ez minősíti a közönséget), addig nem látok esélyt az elterjedésére. Az illegális drogok használata is egyre gyakoribb, főleg a huligánok körében, éppen ezért már az is eredmény lenne, ha az ilyen személyektől meg tudna szabadulni az NS oldal. A nemzeti oldal annyira fertőzött, hogy nem érdemes vele foglalkozni.

Gábor:

 1. az SXE-nek van még bővülési lehetősége de valódi tömegmozgalommá nem fog válni szerintem.. Tisztelet a követőknek, de a szubkultúránkhoz a sör/alkohol fogyasztás is hozzátartozik.. 2. NS ügyben sajnos mindkét oldalon zavar van a fejekben, a nemzeti oldal fő tévedése amikor egy idegen erő híveinek tekinti, a magukat NS-nek vallók közül pedig sokan szimplán rasszisták, fogalmuk sincs a politikai tartalomról..

süti beállítások módosítása