Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Archívum

2009.08.17. 19:19

Manapság a kedvenceink CD borítójáról nem sok derül ki abból, hogy kik írták a dalszöveget kik szerezték a zenét. Így van ez a kedvencemmel az Archívummal is. Sajnos én sem tudom kik írják nekik a zenét vagy a szöveget a legtöbb számukhoz, de van köztük elég sok amelyikről az évek folyamán kiderült honnan is erednek.
A Freddy Krüger című szám nagyon hasonlít a német Khalkopf ugyanilyen című szerzeményéhez. A  lyukas a csónak szövege pedig a Landser Afrika Lied című számának a szövegére hasonlít (ezt az azóta már törölt Ébredő Magyar című oldalon olvastam szabad fordításban).
A magyar előadók átíratait már könnyebb azonosítani, a legismertebb az ETA nevű formáció azonos című száma amely az Archívumtól az egyik hazai skinhead válogatáson hallható, de nem ez az egyetlen punk átírat, az első kazettájukon hallható egy Lenin krt. átírat az Életem című szám melynek alig változtattak a szövegén, ezenkívűl aki a '90-es években megfordult az együttes koncertjein az gyakran hallhatott egy CPg szám átíratot is mely eredetileg Erdős Péter néhai lemezgyár igazgatóhoz íródott.

süti beállítások módosítása